טיפול בDDH לילדה בת חצי שנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול בDDH לילדה בת חצי שנה
    ורד
    01/06/2010

שלום רב
    קראתי הרבה על התופעה הנ"ל בפורום וקראתי את התשובות אך אני מבקשת לשאול על בתי-
    בתי בת חצי שנה מטופלת בכרית פישוק מדגם פרייקה מגיל חודשיים וחצי. יש לציין כי לפי הרופא המטפל ציין שהנחנו את הכרית באופן נכון ותמידי, מלבד בזמני החלפה ומקלחת.
    בגיל חודשיים וחצי, בתחילת הטיפול, הרופא קבע שיש דיספלקציה חמורה משמאל, מכתש שטוח וזוית של 54 בשמאל ו 60 בימין. לאחר מכן המליץ על הכרית ומיד שמנו לה.
    לאחר טיפול של חודשיים ומעקב אחת לחודש נראה היה שהמצב השתפר : 57בשמאל ומימין 70
    . אבל בביקור האחרון המצב הדרדר והזוית חזרה למצב של 54 מעלות, והוחלט לטפל בגבס.
    שאלתי היא, האם אין מנוס מלשים גבס כיוון שכבר היינו במצב של שיפור, ומה בגיל זה נחשב לשיפור של ממש, כלומר לאחר שימת הגבס מה אמור להיות מצב מוצלח (כמה מעלות)
    שאלה שנייה, מתי צפוי להסתיים הטיפול בגבס- חודש? חודשיים? יותר?
    שאלה נוספת ואחרונה- מהן הסכנות בשימת גבס בגיל כזה רך על מצבה ההתפתחותי והנפשי של הילדה, שכן מתינוקת חייכנית לאחרונה שמתי לב ש מאוד מתוסכלת שלא יכולה לזוזו הרבה, כבר מאוד רוצה להתהפך ולזחול, השאלה היא האם לאחר הורדת הגבס תשיג את הקצב לפי ההתפתחות התקינה?
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בDDH לילדה בת חצי שנה

הוספת תגובה

• טיפול בגיל חצי שנה

ד''ר אודי לבל
    04/06/2010

ורד שלום. הדילמה שלך לא פשוטה גם לי. אני לא נכנס לפרטים שרשמת, זה לא לגמרי ברור לי וכמובן בפורום לא אכנס לדקויות הטיפול.
    לעצם העניין שאלתך למה מה שלא הצליח בריתמה יצליח בגבס. אין לי תשובה טובה לכך, ואני גם לא לגמרי משוכנע שלא היתה הצלחה, אבל, קשה להחזיק תינוק מעל גיל חצי שנה בריתמה.
    את מתארת מצב בו למעשה רק צד אחד לא הבשיל. אם ההחלטה היא להניח גבס ספייקה - הרי זה יהיה לחודשיים בשלב הראשון ועוד חודשיים בגבס נוסף, או לעבור לחודשיים נוספים למכשיר ג'ורדן. היות שהמצב גבולי - גשו לשמוע עוד דעה!!!.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו