ילד בן 5

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בן 5
    מודאגת
    04/07/2010

שלום, את השאלה הזו שאלתי פעם ולא זכיתי לתשובה נא התייחסותך :
    בני בן ה 5 וחצי התחיל ללכת בגיל שנה ו5 חודשים, מאז התחלנו להבחין בהליכה לא תקינה עם כאבים עקב נעילת ברך, בצענו הרבה בדיקות אצל ארטופידים ונורולוגיים ולדעתם הכל תקין למרות כל הכאב וההליכה הלא תקינה והעייפות שהוא מרגיש כל הזמן ושזה יעבור עם הזמן.

הגובה של בני הוא 100.

לפני 3 חודשים היינו אצל אינדיקרונולוג לברר סיבה קומה נמוכה, אחרי בדיקות דם הרופא הבחין שרמת ויטמין אצלו מאוד נמוכה - 11 , ואחרי שראה צילום כף היד שגיל העצמות שלו מתאים לגיל 3 , אמר שהעצמות לא תקינות , פנינו שוב לאורטופיד אחר שבצע לו צילום גפיים תחתונות בכל אורך והבחין באי התפתחות תקינה של עצם שקרא לזה Skeletal dysplasia ואמר לדעתו אין מה לעשות עם המצב ורק להיות במעקב . והבנו שמצב זה של העצמות יכול להשפיע על הגובה שלו .
    היום בני מקבל תוספת ויטמן D וגם CA .
    הגובה שלי הוא 172 ובעלי גם כן באותו הגובה 172 .

יש לי שתי שאלות :
    1 - האם באמת אין מה לעשות עם אי התפתחות תקינה בעצמות ?
    2 - אם אחרי תבחין הורמון גדילה ואם יתברר שחסר לו הורמון זה, האם מתן תוספת להורמוני גדילה יכולה לעזור לבני לגבוה למרות אי ההתפתחות התקינה של העצם !! ?? אם מתן זה לא יעזור לו בכלל בגלל מבנה העצמות שלו !!

נא עזרתכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 5

הוספת תגובה

• למודאגת

ד''ר מרק אידלמן
    04/07/2010

אם אני לא טועה היית במרפאתי שלחתי אותך למרפאת פתולוגיה של עצם בבי"ח.האיים הייתם?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעקב

מודאגת
    05/07/2010

סכמנו בסוף שנעשה עוד צילום בעוד שנה , לא הפנת אותנו למקום אחר ! אז כדי לפנות לשם ? לקבוע תור דרך *2700? , ואת ההפניה ממך או מרופא המשפחה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעקב

ד''ר מרק אידלמן
    05/07/2010

אני כן הצלצתי לפנות למרפאת פתולוגיה של עצם .ניתו לקבל הפנייה גם מרופא ילדים בק"ח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 5

מודאגת
    06/07/2010

מה פתלוג העצם יכול להוסיף או לבדוק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו