פענוח אבחנה של טיפול ברצועות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פענוח אבחנה של טיפול ברצועות
    תמר
    09/07/2010

שלום רב,
    בתי בת 4.5 חודשים ונמצאת עם רצועות כבר שלושה חודשים.
    האבחנה הראשונית הייתה דיספלזיה טייפ 3, שוליים עליונים שטוחים, גג סחוסי דחוק - רגל שמאל.
    רגל ימין טייפ 1.
    עשו לה אולטראסאונד באבחון הראשוני (גיל חודש וחצי) ואח"כ רק בדיקות קליניות וצילום רנטגן אחד.
    כיום כתב הרופא לאחר בדיקת אולטראסאונד: " באולטרסאונד טייפ 1 אך שוליים מעוגלים - המשך רצועות וצילום אגן"
    הבנתי שטייפ ו זה מצב תקין, אך מה המשמעות של "אך" שוליים מעוגלים? האם שוליים מעוגלים זה מצב לא תקין?
    תודה, גלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• DDH

ד''ר אודי לבל
    10/07/2010

גלי שלום. המצב ההתחלתי היה משמעותי - דרגה 3 היא פריקה של ראש הירך מתוך המכתש. כיום הראש בתוך המכתש וכנראה שגם המכתש כבר עמוק מספיק מכסה יפה את הראש (דרגה 1). הממצא שעדיין השוליים הגרמיים מעוגלים - צפוי במקרה הזה, ובאמת תומך בהארכת הטיפול עד הבשלה מלאה ושוליים גרמיים "חדים". למעשה אלה דקויות של מינוח בקשר לטיפול. העיקר לטפל ולא לוותר עד החלמה מלאה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ddh

תמר
    10/07/2010

הבנתי שחלק מהרופאים חושבים שתקופה ממושכת ברצועות לא מוסיפה, והנזק כבר נגרם בזמן שהראש היה בתת פריקה ולחץ שם. נעניתי בפורום נוסף כי הטיפול במקרה זה יהיה ניתוח בגיל 3-4 שנים, והמעקב הוא עם צילומים בגיל חצי שנה, שנה ו-3 שנים.
    זה מאוד הלחיץ אותי, והרופא שלי לא כל כך נגיש מבחינת אינפורמציה.
    מצורפת סריקה של שני האולטרסאונד.
    האם אתה מציע ללכת לחוות דעת נוספת?
    הרופא כרגע המליץ על 3-4 שבועות ברצועות וצילום
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ddh

תמר
    10/07/2010

הבנתי שחלק מהרופאים חושבים שתקופה ממושכת ברצועות לא מוסיפה, והנזק כבר נגרם בזמן שהראש היה בתת פריקה ולחץ שם. נעניתי בפורום נוסף כי הטיפול במקרה זה יהיה ניתוח בגיל 3-4 שנים, והמעקב הוא עם צילומים בגיל חצי שנה, שנה ו-3 שנים.
    זה מאוד הלחיץ אותי, והרופא שלי לא כל כך נגיש מבחינת אינפורמציה.
    מצורפת סריקה של שני האולטרסאונד.
    האם אתה מציע ללכת לחוות דעת נוספת?
    הרופא כרגע המליץ על 3-4 שבועות ברצועות וצילום
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש תוספת בשאלה למעלה - אנא השיבו :)

תמר
    11/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד''ר אודי לבל
    12/07/2010

גלי שוב שלום, בודאי שכדאי לשמוע עוד דעה. ההחלטה כבר היום שבגיל כלשהו היא תזדקק לניתוח - קצת נמהרת לטעמי. אני לא מביע דעה על ההדמיות כי קשה לי להבחין. גשו לשמוע עוד דעה ואני מניח שתבוא הקלה ורגיעה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!!

תמר
    13/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו