מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פענוח אבחנה של טיפול ברצועותתמר09/07/2010
שלום רב,
בתי בת 4.5 חודשים ונמצאת עם רצועות כבר שלושה חודשים.
האבחנה הראשונית הייתה דיספלזיה טייפ 3, שוליים עליונים שטוחים, גג סחוסי דחוק - רגל שמאל.
רגל ימין טייפ 1.
עשו לה אולטראסאונד באבחון הראשוני (גיל חודש וחצי) ואח"כ רק בדיקות קליניות וצילום רנטגן אחד.
כיום כתב הרופא לאחר בדיקת אולטראסאונד: " באולטרסאונד טייפ 1 אך שוליים מעוגלים - המשך רצועות וצילום אגן"
הבנתי שטייפ ו זה מצב תקין, אך מה המשמעות של "אך" שוליים מעוגלים? האם שוליים מעוגלים זה מצב לא תקין?
תודה, גלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר DDH
ד''ר אודי לבל10/07/2010גלי שלום. המצב ההתחלתי היה משמעותי - דרגה 3 היא פריקה של ראש הירך מתוך המכתש. כיום הראש בתוך המכתש וכנראה שגם המכתש כבר עמוק מספיק מכסה יפה את הראש (דרגה 1). הממצא שעדיין השוליים הגרמיים מעוגלים - צפוי במקרה הזה, ובאמת תומך בהארכת הטיפול עד הבשלה מלאה ושוליים גרמיים "חדים". למעשה אלה דקויות של מינוח בקשר לטיפול. העיקר לטפל ולא לוותר עד החלמה מלאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהddh
תמר10/07/2010הבנתי שחלק מהרופאים חושבים שתקופה ממושכת ברצועות לא מוסיפה, והנזק כבר נגרם בזמן שהראש היה בתת פריקה ולחץ שם. נעניתי בפורום נוסף כי הטיפול במקרה זה יהיה ניתוח בגיל 3-4 שנים, והמעקב הוא עם צילומים בגיל חצי שנה, שנה ו-3 שנים.
זה מאוד הלחיץ אותי, והרופא שלי לא כל כך נגיש מבחינת אינפורמציה.
מצורפת סריקה של שני האולטרסאונד.
האם אתה מציע ללכת לחוות דעת נוספת?
הרופא כרגע המליץ על 3-4 שבועות ברצועות וצילום
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהddh
תמר10/07/2010הבנתי שחלק מהרופאים חושבים שתקופה ממושכת ברצועות לא מוסיפה, והנזק כבר נגרם בזמן שהראש היה בתת פריקה ולחץ שם. נעניתי בפורום נוסף כי הטיפול במקרה זה יהיה ניתוח בגיל 3-4 שנים, והמעקב הוא עם צילומים בגיל חצי שנה, שנה ו-3 שנים.
זה מאוד הלחיץ אותי, והרופא שלי לא כל כך נגיש מבחינת אינפורמציה.
מצורפת סריקה של שני האולטרסאונד.
האם אתה מציע ללכת לחוות דעת נוספת?
הרופא כרגע המליץ על 3-4 שבועות ברצועות וצילום
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש תוספת בשאלה למעלה - אנא השיבו :)
תמר11/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר אודי לבל12/07/2010גלי שוב שלום, בודאי שכדאי לשמוע עוד דעה. ההחלטה כבר היום שבגיל כלשהו היא תזדקק לניתוח - קצת נמהרת לטעמי. אני לא מביע דעה על ההדמיות כי קשה לי להבחין. גשו לשמוע עוד דעה ואני מניח שתבוא הקלה ורגיעה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!
תמר13/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)