שבר ביד- ניתוח עם קיבוע

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שבר ביד- ניתוח עם קיבוע
    ורוניקה
    03/09/2010

שלום רב,
    בני בן 4 ו-10 חודשים לפני 3 חודשים שבר את ידו השמאלית וכתוצאה מכך עבר ניתוח עם קיבוע שבר רדיוס אולנה(הניתוח היה 3 ימים לאחר השבר) . בביקורת שעשינו לפי הצילומים יש עדות לקאלוס מעמד טוב של שברים.
    יש לי 2 שאלות.:1 עדיין הילד לא מתפקד בחופשיות עם היד שמאולית מתלונן שכואב לו כאשר הוא מאמץ אותה- האם זה הליך טבעי או שיש סיבה לבדוק ואם כן אז באיזה כיוונים?
    2. לפי מה שהוסבר לנו אנחנו צריכים להחליט האם להוציא את המסמרים המקבעים את השבר או לא ולפי מה שהבנו ההחלטה צריכה להתקבל תוך פרק זמן עד 6 חודשים מאז ביצוע הניתוח אחרת המסמרים מוטמעים בעצם ולא ניתן להוציאם. השאלה שלי מה ההשלכות והמה הסיכונים באם להוציא את המסמרים או לא.

בתודה מראש על תשובתכם.

ורוניקה ובועז

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שבר ביד- ניתוח עם קיבוע

הוספת תגובה

• מצב לאחר קיבוע שבר

ד''ר אודי לבל
    04/09/2010

שלום. בענין כאבים לאחר הניתוח, זה אכן זמן ממושך ובשלב זה הייתי מצפה שכבר יישכח מהשבר ומהניתוח. ובכל זאת אצל חלק מהילדים השבר גורם לנזק קשה מהרגיל, ואז החזרה לתפקוד קשורה בצמיחה וזה דבר איטי מאוד. כדאי לדון בכך עם המטפל שלכם כי אין לפני את פרטי המקרה המלאים. לגבי הוצאת המסמרים - אני מוציא תמיד!, לא משאיר את ההחלטה להורים ומראש מסביר שקיבעו פנימי (ניתוחי) של שבר כרוך תמיד בשני ניתוחים - הקיבוע וההוצאה. אין הסבר טוב למה חייבים להוציא. אני נוטה לנהוג כך מכיוון שאין מידע ברור לגבי ההשפעה של נוכחות מתכות מסוג זה בגוף לתקופה של בממוצע כ- 90 שנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו