רגליים עקומות מהברך ומטה..בעיה ?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רגליים עקומות מהברך ומטה..בעיה ?
    מרגנית
    06/09/2010

שלום,
    בני בן השנה וחצי הולך כבר מגיל שנה.. כבר אז שמנו לב שיש לו קצת נטייה ברגליים (יותר ברגל שמאל) מהברכיים ומטה כאילו מאין צורת בננה כלפי חוץ.

אתמול הייתי אצל אורטופד ע"מ להתייעץ. והוא ביקש צילום בעמידה, פיזוטרפיה (לא הבנתי למה) ולהשאר במעקב, כל חצי שנה. בעיקרון הוא אמר שכרגע הוא לא רואה בעיה משמעותית אבל יש צורך לבדוק את מצב הברכיים בצילום, וייתכן מאוד כי הדבר יסתדר / ישתפר עם הזמן.
    הייתי רוצה לשמוע את דעתך בנושא. והאם יש משהו נוסף שעלי לבדוק ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• עיוות בשוקיים

ד''ר אודי לבל
    06/09/2010

מרגנית שלום. המצב הנפוץ הוא דוקא כפוף לכיוון מרכז הגוף (רגלי O ) - וזה לרוב דורש מעקב כל חצי שנה. הטיה החוצה נדירה אך דורשת מעקב וכן צילום שתי רגליים בעמידה - להערכת צירים ולצפיה במצב לוחיות הצמיחה. מעקב סביר הוא חצי שנה. המצב נקשר לפעמים לחוסר ויטמין D - אני מקוה שנתתם עד גיל שנה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיוות בשוקיים עוד שאלה

מרגנית
    07/09/2010

יכול להיות שטעיתי בהגדרה אבל זה כן נראה לי רגלי 0 הרופא כתב knee symptoms/complaint
    genuvarus זה נקרא רגלי 0 ?
    וויטמין d נתתי, אמנם לא באדיקות רבה אני מודה, אבל הנקתי עד גיל חצי שנה. האמת לא חשבתי שזה עלול להשפיע על מבנה הרגלים. בכל מקרה אגש לצילום ואח"כ אראה מה הלאה..
    לא כתבת לי איך יכולה לעזור פיזוטרפיה ?

תודה רבה מראש על היחס.

מרגנית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגלי O - גנו-וארום

ד''ר אודי לבל
    07/09/2010

שוב שלום. הטיה לכיוון מרכז הגוף כך שהרגליים יוצרות מבנה אליפטי כשהן צמודות - נקרא גנו-וארום.
    זה מצב שכיח, שלרוב חולף עם הזמן. איני משנה דבר ממה שכתבתי קודם. פיזיותרפיה לדעתי לא תשנה הרבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו