טורטיקוליס ואסימטריה בגולגולת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טורטיקוליס ואסימטריה בגולגולת
    אפרת
    08/09/2010

בני בן 3 חודשים, נולד בניתוח קיסרי לאחר שהיה במנח עכוז ברחם לכל אורך ההריון. מלכתחילה נראתה העדפה של הראש לצד ימין. בשכיבה על הבטן מרים יפה את ראשו ואף מיישר את ידיו. בישיבה (עלי) יכול להניע את ראשו לצדדים. במעקבים בטיפת חלב עלה חשד לטורטיקוליס שנשלל בהתחלה. עם זאת, לאחרונה (לפני כשבועיים) נראתה אסימטריה במבנה הגולגולת. והפעם הרופאה טענה שזה רק כתוצאה מטורטיקוליס, המרפס פתוח יפה וטיפול פיזיותרפיה יספיק. בהעדר תור מיידי לפיזיותרפיה התחלתי מספר תרגילים בנוסף לעידוד לצד שמאל אותו בצעתי מזמן. נראה שהוא משתפר מבחינת מספר הפעמים שהוא שוהה בצד שמאל ביוזמתו ומבחינת מעקב אחרי כאשר אני נעה מצד ימין לצד שמאל. עם זאת לאחרונה הוא קצת מתנגד כאשר אני מסיבה ראשו בעדינות לשמאל ומנסה להחזירו לימין. עם כל השיפור ראשו עדיין נמצא לרוב בימין ועדיין קיימת אסימטריה במבנה ראשו.
    האם הכיוון שלי נכון - להמשיך בתרגילי פיזיותרפיה? האם יתכן שהעצמות עולות זו על זו? האם עלי לבקש הפניה לאורטופד או נוירולוג? עד כמה זה בר תיקון?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• טורטיקוליס

ד''ר אודי לבל
    08/09/2010

אפרת שלום. אני מתייחס ברצינות לטורטיקוליס- מצב בו יש אסימטריה בהנעת הצואר, ובעקבותיה אסימטריה של הראש.
    אני מציע לחפש את הסיבה ובמקביל לבצע תרגילים. תוכלי לקרוא על הנושא באינטרנט, וגם לראות אתרים להורים שמסבירים מה לעשות - וכמובן לקבלהדרכה מפזיותרפיט/ית. הטיפול בגיל המוקדם הוא קל ואפקטיבי ובגיל מתקדם יותר כבר יותר מורכב - הילד מתנגד והעיוות יותר מודגש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו