גשר בלוחית הגדילה בקרסול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גשר בלוחית הגדילה בקרסול
    אלונה
    09/09/2010

שלום
    ביתי עברה תאונה בגיל שמונה וחצי שכתוצאה מימנה נוצר שבר בקרסול שעבר דרך לוחית הגדילה. בוצע ניתוח לא פולשני לסידור העצמות והיא גובסה למשך חודש וחצי. כיום לאחר שנה היא מתפקדת רגיל אך נוצר גשר בלוחית הצמיחה שגורם לזוית בקרסול.
    ניראה שעומדות בפנינו שתי אפשרויות.
    האחת ניתוח לריסות הגשר והכנסת שומן
    והשניה להמתין לעצור את הגדילה ואז שתסיים לגבוה להאריך ולישר את הקרסול (אני מבינה שזה תהליך קשה ומורכב ועד שיבוצע היא תצלע)
    מה עמדתך לגבי האופציה הראשונה שסיכויי ההצלחה שלה הם רק 50%?
    כיצד מכינים את הילדה לשנים העומדות לפניה?
    אשמח גם לשמוע מה דעתך על עצירת הגדילה כעת בשתי הרגלים!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גשר בלוחית הגדילה בקרסול

הוספת תגובה

• עיוות בקרסול

ד''ר אודי לבל
    10/09/2010

אלונה שלום. ראשית - חסר לי הגיל שלה כיום!!
    אני מניח לפי מה שכתבת שהעניין הוסבר לכם לעומקו. קשה לי להמר בפורום מה יהיה מתאים לה, האם פתיחת הגשר תצליח (מעולם לא ניסיתי...) או שעדיף לעזוב בשלב זה ולתת לא לצמוח עם עיוות מסוים וליישר בסיום הצמיחה. לעיתים בשלב הזה אפשר גם לעצור את שאר הלוחית (בהתאם למיקום הגשר) ובכך להבטיח צמיחה יותר ישרה, (אם כי איטית מאשר הרגל השניה) ובסיום הצמיחה רק להאט את השניה או להאריך מעט את הפגועה.
    כמו תמיד אני מציע ללכת עם המנתח שלכם ולתת לו לבצע את מה שהוא מאמין שיהיה לו יותר קל ושהוא יודע לבצע היטב. כמובן גשו לשמוע עוד דעה בכדי להיות בוטחים שאתם מטופלים כראוי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו