מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עקמת ילדיםאמא מודאגת11/09/2010
שלום,
בשבוע שעבר היינו עם ביתנו בת ה-7.5 בבדיקה אצל אורטופד ילדים.
תוצאות הבדיקה הגופנית: טווח גב מלא כפות רגלים וברכיים ללא ממצא ללא אי שיוויון באורך הרגלים. בעמידה, יציבה לקויה עם היפרלורדוזיס מותני קל, המפ מותני שמאלי נמוך 7 מעלות.
תוצאות הרנטגן: עקמת בצורת S, D5-D12 זווית 25 מעלות, L3-D12 29 מעלות, בלטרל היפוקיפוזיס טורקלי, אין רוטציה מאד משמעותית בין החוליות.
על סמך תשאול, הבדיקה והרנטגן הרופא קבע כי מדובר בעקמת אדיופטית, ושלח אותנו לרופא מומחה שיתאים לילדה מחוך.
בדיעבד התברר כי הצילום נעשה בצורה לא תקינה שכן - היא צולמה עם נעליים בעוד שנמצא כי נעל אחת נמוכה מהשניה בחצי סנטימטר, היא לא התבקשה לעמוד זקוף ואמרהנ כי נשענה על רגל אחת בשעת הצילום, וכן מדובר בצילום שאינו מיועד לבדיקת סקוליאזיס (לא צילום של גוף מלא) והמעלות נבדקות ידנית עם סיכויים לסטיות ואי דיוקים.
האם על סמך כל הנ"ל אפשר בכל זאת לקבוע כי לביתי קיימת עקמת המצריכה טיפול במחוך? מה עלי לעשות מכאן? אני חוששת לפנות לרופא שאליו הופנתי לאחר שהתברר לי שהצילום כנראה כלל אינו מדוייק.
מהם הסיבות לעקמת אדיופטית בגיל 7.5 והאם יתכן כי צמיחה בשנה האחרונה היא הגורם לכך?
תודה רבה,
אמא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקמת
ד''ר אודי לבל12/09/2010אמא שלום. אני מדלג על הנתונים הטכניים - ודאי תבצעו צילום טוב ויהיה מידע אם העקמת אמיתית או לא. אנו נוטים לקרוא לעקמת "אדיופטית" - שמקורה לא ידוע, כאשר איננו מזהים מבנה חולייתי לקוי. אני מניח שביתך תעבור בירור מתאים לשלול מקור כלשהו לעקמת. במידה שלא יימצא דבר, הטיפול יהיה במחוך. הקפדה על לבישת מחוך יכולה לעצור את העקמת ולהשאיר אותה בתחום שלא מזוהה תחת הבגדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
אמא12/09/2010ד"ר בוקר טוב,
תודה רבה על התשובה המפורטת והמהירה.
אודה לך אם תוכל להסביר לי בבקשה:
1. מה כולל הבירור המקיף אותו יש לבצע כדי לקבוע כי אכן מדובר בעקמת אדיופטית?
2. וכן עד איזה רמה של מעלות זה עשוי שלא להחשב לעקמת בגיל שלה (כלומר מה הוא "הגבול העליון" אליו עלינו לשאוף בצילומים החדשים שנבצע)?
תודה רבה ושנה טובה,
אמא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)