עקמת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עקמת
    מור
    27/09/2010

שלום,
    אני בת 13 והיום במקרה, מישהו שעושה מדרסים לנעליים שהוא קצת מבין אך לא מומחה בדק לי את הגב ואמר שהרגליים לא באותו אורך, אולי בהפרש של פחות מ1 ס''מ, ושהכתפיים לא באותו גובה וגם המותניים עקב בעיה זו. ויש לי כיפוף קל שנוטה לצד ימין (בצד ימין הכתף נמוכה יותר)
    אך שהוא אמר לי להתכופף ובדק את חוליות הגב (פחות או יותר) הוא אמר שהם נראות ישרות.
    האם זה אומר שבהכרח יש לי עקמת? ידוע לי שסימנים אלו הם לעקמת, אבל האם זה בטוח?
    תוך כמה זמן זה יכול להחמיר? אצל מי אני צריכה לבדוק את זה לעומק?
    הוא גם אמר שאם אני אלך עם מדרסים בנעלי ספורט למשך תקופה, הגוף יהיה סימטרי וישר וכך אולי הבעיה תיפתר.
    אשמח אם תענו לשאלותיי,
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עקמת

הוספת תגובה

• עקמת?

ד''ר אודי לבל
    28/09/2010

מור שלום. אני מניח שמה שהוא זיהה זו איזו אסימטריה (כתפיים בגובה שונה, אורך רגליים לא זהה ועוד)
    הדבר בהחלט דורש בירור והרופא הנכון הוא אורתופד. אל תזניחי! גשי להיבדק. זה לא ייפתר עם מדרסים...
    יכול בהחלט להיות שמה שהרופא יימצא הוא שאין עקמת והכל בסדר, יכול להיות שזה משהו קל מאוד ודורש רק מעקב. יכול להיות שמסיבה כלשהי יש לך הפרש מסוים באורך הרגלים - הרבה אפשרויות וצריך לבדוק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך..

מור
    28/09/2010

תודה רבה.
    יש לי עוד שאלה,
    האם עקמת קשורה לכפיפות? כלומר אם אני הולכת כפוף זה יכול להיות קשור?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד''ר אודי לבל
    30/09/2010

הי מור, כיפוף לפנים הוא תופעה נפוצה בגיל ההתבגרות ואינו קשור לעקמת. עקמת היא מצב של פיתול בין חוליות הגב, והוא מצב של "מחלה" בעמוד השידרה. אם כי לרוב היא קלה וחולפת כשצומחים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו