מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ישיבה לא יציבה-תינוקת בת 10 חודשאורית19/11/2010
ד"ר שלום רב ,
בתי בת 10 חודשים . לפני כחודש צרחה ובכתה מכאבים במשך רוב שעות היום והלילה כשבוע וחצי - בעיקר בעת החלפת טיטול.לא היה לה חום . רופאת ילדים בדקה אותה פיזית מס' פעמים אך מאחר והתינוקת לא הגיבה בבכי/כאב-לא הבנו מה יש לה.עברה צילום ברכיים -יצא תקין.לאחר שעשתה בדיקות דם: שקיעה 67 ,ספירה 23,000.נשלחנו למיון. במיון בדקו אותה הרופאים והבחינו בפיסורה בפי הטבעת שעדיין לא הסבירה את בדיקות הדם. יום לאחר האשפוז לקחו לה שוב בדיקת דם:שקיעה 70,ספירה 19,000.הרופא אמר לי שהתוצאות הללו יכולות לקרות בגלל נזלת/ויראלי ואפילו סטרס.מאחר והייתה ירידה משמעותי בספירה-השתחררנו לבית.עברו מאז כמעט שבועיים ושמתי לב שכשאני מושיבה אותה היא מטה את גופה לצד ימין כשיד ימין מונחת על הברך שלה ואיננה משחקת תוך כדי ישיבה.לפני שסבלה מהפיסורה ישבה ושיחקה והייתה הרבה יותר יציבה. גם מצב הרוח שלה לא כמו שהיה,עכשיו היא הרבה יותר רגישה..לקחתי אותה לכירורג והוא אומר שאין שום סימן לפיסורה ואם היה - נעלם לגמרי. מדאיג אותי חוסר היציבות שלה בזמן ישיבה כ"כ הרבה זמן מאז שעבר לה הפיסורה ואינני מבינה מדוע היא מטה את גופה לצד ימין אמנם לא ממש באופן משמעותי. האם אני צריכה לשלוח אותה לאורטופד/ לרופא אחר כלשהו ??בתודה מראש על תגובתך .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ישיבה לא יציבה-תינוקת בת 10 חודש - תגובה
ד''ר אודי לבל19/11/2010אורית שלום. את מספרת מהלך רפואי מורכב. אני מבין את החשש שמשהו עדיין לא זוהה ויש משהו שמטריד את התינוקת ומחייב למעשה המשך של הבירור. לא אטען שבהכרח משהו יתגלה. הרבה תינוקות מבריאים מבלי שאנחנו מבינים מה היה, או שאנחנו קוראים לזה בשם כלשהו כמו "פיסורה" כשאין בכלל קשר בין מחלתו של התינוק לנ"ל. אני מציע לחזור לרופא ילדים לבירור חוזר. אל תנסי לכוון את הבירור. רוב הרופאים הולכים עם הכיוון שההורים מכוונים אליו. במקרים רבים זה הימור טוב, לא תמיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)