דחוף! כרית פישוק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דחוף! כרית פישוק
    סיסי
    23/11/2010

בני בן 3 חודשים, בדיקת האולטרסאונד יצאה לא תקינה אך בבדיקה ידנית אומרים כי הכל תקין. האורתופד אמר שזה לא חמור והמליץ על רצועות. בסיכום בדיקת האולטרסאונד נכתב כך: לקוי במוקדים דו צדדיים השוליים העליונים מעוגלים במוקדים דו צדדיים הגג הסחוסי איננו מחסט. וכן, באבחנת הרופא נכתב: MILD ACETABULAR DISPLASIA.
    בעקבות כך, הופננו לבדיקת רופא מומחה בביה"ח איכילוב.
    הרופא ביצע צילום רנטגן ואמר כי ברגל ימין הזוית 40 מעלות וברגל שמאל הזוית 25 מעלות.
    הוא המליץ לאחר מחשבה רבה והתלבטות אם לטפל ואם לא על טיפול בכרית פישוק בעובי 18 ס"מ והמשך מעקב אצל אורתופד ילדים.
    רכשתי את הכרית אך יש לי מספר שאלות:
    האם הטיפול יעכב את התפתחותו התקינה של התינוק שזה אומר התהפכות זחילה וכד'?
    איך אפשר לשים אותו על הבטן כדי לייצב את הצוואר עם הפרשי גבהים כאלה? וכן, נראה כי הדבר מפריע לו לזוז...
    שאלה נוספת אולי תשמע מעט שטחית אך מדאיגה אותי מאוד: הכרית מאוד גדולה באופן יחסי לגופו של התינוק. רגליו פרושות לצדדים בצורה עצומה, איך אפשר להלביש אותו בבגדים המתאימים למידותיו?
    אשמח מאוד לתשובה מהירה.
    תודה וערב טוב:)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דחוף! כרית פישוק

הוספת תגובה

• דחוף! כרית פישוק - תגובה

ד''ר מרק אידלמן
    24/11/2010

תנסי פעם הבא לכתוב שאלתך בצורה יותר לקונית ואולי גם תקבלי תשובה מהר יותר.
    אני לא מטפל בDDH בכרית שהמצליצו לך , אך תוצאות הטיפול בכרית ורצועות לפי ספרות זהות.בקשר לשאולות התאמה של גוך בנך לכרית :צריך לראות את הגודל הכרית , את ילד ואז אוכל לתת תשובה.ממליץ לך בחום לחזור לאורטופד ילדים באיכילוב או ארטופד ילדים מנוסה(עם הילד וכרית) ולשאל אותם שאולות המדאיגות .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו