כאבים בעצם הזנב - ילדה בת 12

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים בעצם הזנב - ילדה בת 12
    איריס
    27/12/2010

הילדה מתלוננת כבר למעלה מחודש על כאבים, שהולכים וגוברים, בעצם הזנב, עד למצב שקשה לה לשבת על כורסא או כיסא. לא דיווחה ולא זוכרת שקיבלה מכה באזור הגב התחתון או נפלה על עצם הזנב. האם זו דלקת? כאבי גדילה או משהו חמור מזה? צילום או MRI? אורתופד כללי או להתעקש על אורתופד ילדים? אודה לכל מידע בנושא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כאבים בעצם הזנב

ד''ר אודי לבל
    27/12/2010

איריס שלום. כאבי אגן בחלק שממש בתוך קפל העכוז הם תופעה מוכרת, משום מה אצל נשים בעיקר, וקיבלו את השם המוזר קוקסי-דיניה (כאב בקוקסיקס שהוא החלק הסופי של עמוד השדרה), למרות שבכלל לא בטוח שזה מה שכואב. זו תופעה מוזרה שמציקה מאוד ומופיעה (וגם חולפת) בלי קשר ברור לחבלה, או תנועה חריגה. אני מציע לפנות למישהו שמתמצא בתופעה - למשל חלק מהאורתופדים שעוסקים בעמוד השידרה מנוסים בזה. אני מציע לא לדון כאן איזו הדמיה צריך (אם בכלל). חשוב יותר להתייעץ עם מישהו שמרגיש נוח עם התחום הזה (רובנו די נרתעים מאי הבהירות שמלווה את הכאב הזה)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי כאבים ממקור לא ידוע בעצם הזנב.

איריס
    28/12/2010

תודה, איך מוצאים משהו שמרגיש נוח ובעל נסיון וידע?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי כאבים ממקור לא ידוע בעצם הזנב. - תגובה

ד''ר אודי לבל
    28/12/2010

צריך להתקשר ליחידות עמ"ש באזור המיגורים או לפי אתרי קופ"ח באינטרנט.
    זכור לי שבהדסה היה מישהו בצוות רופאי היחידה שעסק בזה, לא זכור לי שמו...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו