הארכת גפה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הארכת גפה
    אושרת
    01/01/2011

ביקשת שאפרט קצת יותר על הבעיה של ביתי. ביתי נולדה עם המום שנקרא "fibula hamemilia" עצם שוקית בצד ימין קצרה יותר מצד שמאל, דבר המעיד על פער בין שתי הרגליים. כשנולדה הפער היה 1.5 ס"מ וכעת בגיל 5 הפער הגיע ל-4 ס"מ בין רגל ימין לרגל שמאל. היא אמורה לעבור ניתוח הארכה ורציתי לדעת קצת יותר על הניתוח. כמה זמן תהיה עם ברגים, כמה זמן משך האשפוז, האם תוכל לדרוך בתקופה זו על הרגל ומה התקופה הטובה ביותר לניתוח קיץ או חורף

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הארכת גפה

הוספת תגובה

• הארכת גפה - תגובה

ד''ר אודי לבל
    02/01/2011

אושרת שלום. ישנן שיטות רבות להארכה ולכן אתן מידע כללי. את השאר תקראי בהמון אתרים על הנושא ואח"כ תכיני לך רשימת שאלות למנתח שלכם
    זה תהליך ארוך, עם הרבה שלבים ובכל פעם שאני מסבר אותו להורים אני נוכח כמה הרבה צריך להסביר. הרבה פרטים נגזרים משיטת ההארכה ואיזה מתקן הארכה יורכב.
    הזמן במכשיר בחישוב גס הוא כשלושה ימים לכל מ"מ של הארכה אבל זה יכול להתקצר מאוד או להתארך בהתאם לשיטה. לכן השאלה הראשונה היא כמה רוצים להאריך וכמה הארכות צפויות עד סיום הצמיחה של הילדה.
    לגבי דריכה - זה מותנה בשיטה - במקרים רבים אין כל מגבלה מצד המכשיר והמנתח אבל לילד זה לעתים קשה.
    מבחינת עונה - אני לא מבחין בהעדפה מהותית של הילדים - בחורף הם משתמשים במכנסי טרנינג, בקייץ - בקצרים או חצאית. אם כף הרגל בתוך המכשיר - נעל יכולה להיות בעיה, אבל בארץ לרוב לא נורא קר...
    זו תקופה מאוד אינטנסיבית ואני מציע לשבת עם המנתח ולעבור ממש כל שלב ומה ייתרחש בו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו