כאבים עזים עד כדי אי יכולת ללכת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים עזים עד כדי אי יכולת ללכת
    רונן כהן
    10/12/2007

שלום רב,

הבן שלי הוא בן 9, לפני כחודש וחצי החל להתלונן על כאבים עזים באיזור הירך ברגל ימין - כאבים שמתחזקים בזמן דריכה על הרגל.

הילד הפסיק לדרוך על הרגל לחלוטין, (הכאב לא פוסק ונמשך זה 6 שבועות באופן רצוף).

לפני כשבועיים לאחר שהבנו שהכאב לא חולף, נתנו לו קביים כדי שיוכל להתנייד באופן עצמאי (ולא בזחילה או בקפיצה על רגל שמאל כמו שנהג לעשות עד לקבלת הקביים).

נפגשנו עם 4 רופאים שונים (2 של הקופה המאוחדת בחדרה, סגן מחלקת אורטופדיית ילדים באיכילוב ואורטופד בבי"ח שניידר).

בתחילה חשבו שאולי יש לו דלקת - נשלח לעשות צילום רנטגן, הצילום הראה שכביכול יש לו חשד לדלקת - קיבל כדורים ומשחה. לאחר כשבוע כשהכאבים לא פחתו נבדק על ידי רופא נוסף ששלח אותו לעשות בדיקות דם ומיפוי עצמות - שתי הבדיקות היו תקינות - הרופא מאיכילוב העלה חשד שאולי מדובר במחלת פרטס והמליץ על בדיקת MRI, תואמה לו בדיקה שאמורה להיעשות בסוף דצמבר 2007, הרופא מהקופה נוטה להעריך שלא מדובר בפרטס מכיוון שכל הבדיקות תקינות, ולדעתו מיפוי עצמות היה מצביע על פרטס אם היתה, לדעתו מדובר בכאבי גדילה חזקים וחריגים.

לפני כשבוע לפתע החלו כאבים עזים גם בירך רגל שמאל, הכאבים החלו בלילה בשעה 11 בלילה ונמשכו כחצי שעה. בבוקר הכאבים פחתו אך הילד לא היה יכול לדרוך על רגל שמאל בנוסף על רגל ימין ולכן הפסיק ללכת לחלוטין בעזרת הקביים.

אתמול החלו בנוסף כאבים במרפקי הידיים עד כדי כך שהתקשה להזיזם כדי להימנע מכאב,

בשלב זה לקחנו אותו לשניידר והאורטופד חושב לאור הכאבים בידיים שאנחנו צריכים לפנות לראמטולוג - האם אופייני בגיל כל כך צעיר לסבול מכאבים כל כך עזים?

מה לדעתך יכולה להיות הבעיה? כאבי גדילה או אולי פרטס? איזו בדיקה יכולה לשלול או להצביע על קיום בעיה מסוג כלשהו? האם יש עוד מחלות שאפשריות לאור התיאור הנ"ל?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כאבים שונים

ד''ר אודי לבל
    11/12/2007

רונן שלום. תיאור המקרה שלך מורכב מאוד. אני מבין שהאירוע מאוד דרמטי וקשה מאוד להבין מצב בו רופאים רבים לא מצליחים לגלות את מקור הבעיה. אני מבין גם שנפגשתם עם מספר רב של רופאים כך שהסכוי שבעיה פשוטה לא התגלתה - מאוד נמוך. אני מסביר למטופלי, ובמקרה זה גם לך ולמעיינים בפורום, שקטונתי מלפתור דברים מסובכים שאחרים כבר דנו בהם בפירוט רב בהרבה. אני מציע לדבוק ברופא אחד שימשיך את הבירור. גם ב- 2007 לא הכל פשוט. גוף האדם ונפשו הם דבר מסובך ומורכב ולא הכל מתגלה במהירות. אני מאחל הצלחה ופתרון מהיר של הבעיות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו