שחזור פתוח

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שחזור פתוח
    לימור
    14/03/2011

שלום,
    בתי בת שנתיים לאחר רצועות וספייקה שלא הצליחו (ספייקה עזר אך לא לגמרי), זהו המצב כיום:

זוית מפרק שמאל- 30 מעלות
    זוית מפרק ימין - 26 מעלות
    פרק שמאל נראה דיספלאסטי
    הגבלה קלה בפיסוק שמאל
    הומלץ על saltyer osteotomy

שאלותי:
    א. האם בעקבות הניתוח נשארים במפרק "גופים זרים"?
    ב.כמה ימי אשפוז צפויים לאחר הניתוח?
    ג. האם בגיל כזה תזוזה של הילדה עם הגבס יכולה להזיק להחלמה?האם ניתן יהיה להושיב אותה על טרמפולינה-כדי לגוון את תנוחת השכיבה על הגב? (היא בת שנתיים, כיון הולכת, רצה ומאוד פעילה, לכן סביר להניח שתנסה לזוז/לזחול עם הגבס).

תודה רבה והמשך יום נעים!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שחזור פתוח

הוספת תגובה

• שחזור פתוח - תגובה

ד''ר אודי לבל
    14/03/2011

לימור שלום אני מבין שביתך זקוקה לשחזור של מפרק הירך בשל DDH. הפעולה שהוצעה לכם היא שפור מבנה המכתש של האגן (בלטינית אצטבולום) על ידי חיתוך עצם האגן בשיטה שהציע סולטר. לרוב הניתוח מסתיים בקיבוע של החיתוך הזה בפינים מתכתיים שנשארים בתוך עצם האגן ובהמשך מוציאים אותם (הם לא בתוך המפרק) - הגבס מאפשר מעט תזוזה ואין עם זה בעיה. מבחינת התנוחה - אין מגבלה משמעותית - כל מה שנוח, מותר. אני רוצה רק לסייג קצת את הדברים - הכל צריך להתברר סופית בשיחה בינך לבין מי שעומד לנתח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשחזור הפתוח

לימור
    15/03/2011

ברשותך שתי שאלות נוספות,

א. האם הילדה תסבול מכאבים לאחר הניתוח? אם כן, לאחר כמה זמן הכאבים צפויים לחלוף?

ב. הפינים שנשארים עקב הניתוח מוצאים יחד עם הגבס או לאחריו? אם הם נשארים עוד לאחר הגבס, האם הילד יכול לנסות ללכת או שהם מגבילים תנועה?

שוב תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעניין הניתוח

ד''ר אודי לבל
    15/03/2011

לימור שוב שלום, אני ממש רוצה לענות אבל אלה פרטים שאת מוכרחה לברר עם המנתח שלכם. הם כל כך בסיסיים שממש לא נכון שאני אתערב בשאלות כאלה. אל תיכנסו לתהליך הזה - בלי תקשורת טובה עם המנתח שלכם זו דרך ארוכה וקשה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

לימור
    16/03/2011

תודה על תשובתך. היינו בהכנה לניתוח וקיבלנו מענה על כל השאלות.
    שוב המון תודה :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו