פיסוק ופלטפוס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיסוק ופלטפוס
    arp
    29/05/2011

שלום רב בני בן שנתיים וחצי שמתי לב שכפות הרגליים שלו מאוד שטוחות והברכיים שלו מאוד צמדות אחת לשניה(הכוונה ללא רווח)יש לצין שאינו סובל מעודף משקל וגובהו ביחס למשקלו תקין. הילד נבדק אצל רופאת משפחה ואכן טענתי אושרה והופנתי לאורטפד השאלה היא האם בכלל אפשרי לטפל בפלטפוס ?ומדוע ברכיו כל כך צמודות האם ישי קשר לפיסוק?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיסוק ופלטפוס

הוספת תגובה

• פיסוק ופלטפוס - תגובה

ד''ר מרק אידלמן
    30/05/2011

כפות רגליים שטוחות בגיל שנתיים זה נורמלי לחלוטין עקב גמישות יתר הקיימת אצל רוב הילדים
    בקשר לברכיים צמודות קשה לי לענות בלי לראות ילד, אך לא נירא לי שתופעה זאות עקב פיסוק לא תקין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על ההתיחסות לשאלה

arp
    02/06/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיסוק לא תקין

גשאו
    03/06/2011

יש לנו תינוקת בת חמישה חודשים לפני כשבוע היינו בבדיקה אצל אורטופד ילדים בהמלצת רופא בטיפת חלב משום שהייתה לה הגבלה בפיסוק בירך שמאל.בבדיקה אצל האורטופוד,בדיקת אולוטרסאונד של הירך ולאחר צילום רנגן.לפי ממצאי הבדיקה ישנה הגבלה בפישוק במפרק ירך שמאל.צילום אגן סובלוקציה לטרלית של מפרק ירך שמאל עם ACETABULAR INDEX 40 DEGREES LT AND 25 DEGREES RT.בהמצלת הרופא קנינו חגורת גו'רדון ל6 שבועות ולאחר מכן להגיע אליו שוב לבדיקה להערכה.שאלתי היא שמאז החגורה בתי לא מפסיקה לבכות,לא משחקת לא שקטה .יכול להיות שהשימוש בחגורה מכאיב לה?יכול להיות שלא שמתי את החגורה נכון וזה מה שגורם לאי נוחות ולבכי.
    קשה לי מאוד לראות אותה בוכה ומצוברחת ובאי שקט,יושנת פחות.האם יש שיטת טיפול אחרת לבעיה הזאת?אשמח מאוד שתענה לי אני ממש עובדת עצות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיסוק לא תקין - תגובה

ד''ר אודי לבל
    03/06/2011

גשאו שלום. כנראה שיש לתינוקת מחלה של מפרק הירך שנקראת DDH. זה דורש טיפול!! אם לא תקבל טיפול מפרק הירך שלה ייהרס. כמובן שבגיל כשה היא כבר לא בקלות מסכימה להיות בתוך מכשיר כמו חגורת ג'ורדן. את צריכה להבין שהשלב הבא אם המפרק לא ישתפר - יהיה להציע לכם לעבור טיפול בהרדמה והנחת גבס שיחזיק אותה מספר חודשים בתנוחה הזאת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו