מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאב באצבעות הידייםרחלה15/05/2012
היי
אני בת 20 סובל מכאבים באצבעות
אני מבלה הרבה זמן מול המחשב ואבא שלי גם מפחיד אותי שזה בגלל הקליקים שאני עושה באצבעות
האם זה נכון? האם יש טיפול ברפואה הסינית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב באצבעות הידיים - תגובה
ניר סלמה19/05/2012שלום רחלה
כאבים במפרקים ברפואה הסינית יכולים להצביע על מתח.
האם את מתוחה מידי ?
גם הצורך לפקוק את האצבעות ( לפרק משהו ) יכול להצביע על מתח שאת בתת המודע צריכה לפרוק.. בדומה לאנשים שאוכלים ציפורניים...
אם זו הסיבה את צריכה למצוא לך דרך להירגע או לפרק עצבים... ספורט, מדיטציה, יוגה וכו כל דבר שעוזר... דיקור הוא פיתרון מעולה ומהיר למצבים כאלו.
אבל כל אחד עושה את מה שטוב לו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב באצבעות הידיים - תגובה - תגובה
גיא הלר19/05/2012רחלה שלום,
לכאבים בעצבעות הידיים ישנם סיבות רבות ויש לבדוק מהו הגורם
הרלוונטי במקרה הזה, על מנת להתאים לו את הטיפול הנכון והיעיל ביותר.
ראשית יש להבין היכן ממוקם הכאב:
-האם הוא באצבעות מסויימות בלבד? והאם יש קשר לעבודה או תנועה מסויימת
מאומצת ומחזורית היוצרת עומס ושחיקה על המפרקים והרקמות הרקות באצבעות
אלו, כגון עבודה עם עכבר, או כתיבה מאומצת?
-האם הכאבים מופיעים בצורה סימטרים באצבעות בשני הצדדים?
-מהו אופי הכאב(דיקר, שורף, מפושט, חם, קר)?
-האם הכאבים מוקלים במנוחה.תנועה?
-האם הכאב מעיר אותך בלילה?
במקרים כאלה יתכן כי מדובר בתחילתה של דלקת פרקים
ואז מומלץ להתייעץ עם רופא משפחה שישלח לבדיקות דם.
בכל מקרה, במידה ותרצי להמשיך ולהתייעץ, את מוזמנת לפורום
תרגישי טוב, ג י א* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגעת כאב-דלקת פרקיםשירי29/04/2012
שלום,
כיצד ניתן להרגיע כאב הנובע כתוצאה מדלקת פרקים?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגעת כאב-דלקת פרקים - תגובה
ניר סלמה30/04/2012שלום שירי
ראשית כל אני רוצה לומר לך שאחד המקרים הראשונים שקיבלתי לקליניקה שלי לפני הרבה שנים ומייד כשחזרתי מסין היה דלקת פרקים.
עשינו חמישה טיפולים והמטופםלת שהייתה חסרת סבלנות אמרה שאין שיפור ולא חזרה יותר.
לאחר כחצי שנה נפגשנו ברחוב במקרה והיא הודתה לי כי לאחר כשבועיים נעלמו הכאבים מפרקי הידיים כמעט כליל והיא חזרה לפעילות מלאה.
אז לשאלתך - כן יש מה לעשות !!
אודה ואומר שהמטופלת ההיא הייתה יחסית צעירה 55 ובשלבים ראשונים של דלקת פרקים ( מאובחנת על ידי הרפואה יש לומר... )
אבל בהחלט יש מה לעשות וכל מקרה לגופו .
בהצלחה.
ניר סלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיניים כואבותליאת24/04/2012
אני מרכיבה עדשות כבר שנים, כל כמה זמן, חודשיים שלוש,
יש לי כאבים במאחורה של העיניים ואני לא ממש יודעת מה לעשות
זה עובר אחרי כמה ימים..
האם יש איזושהי שיטה סינית להרפיית כאב זמני בעיניים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיניים כואבות - תגובה
גיא הלר26/04/2012ליאת שלום רב,
בתחום העיניים אני ממליץ על מטפל בשם
איתי רשף(חפשי בגוגל) המתמחה בטיפול בבעיות עיניים
על פי הרפואה הסינית.
שיהיה בהצלחה, ג י א* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףףףףףףףףףףחסוי15/04/2012
שלום לכולם.
שואלת בשביל אמא שלי, היא בת 56, בערך 6 שנים סובלת מכאבים בכף הרגל. כאב הוא כרוני, לפעמים טיפה יותר קל, אך רוב הזמן כאבי תופת. היא עברה מיפוי עצמות, MRI - הכל תקין. עברה אולטרסאונד ברגל - הכל תקין.\
בדיקות דם תקינות, שוב זריקה או פיזיוטרפיה - כלום לא עוזר. יש ימים שהיא ממש לא יכולה ללכת.
גם הייתה במרפאת כאב ברמבם, אך גם שם לא מצאו שום טיפול.
מה זה יכול להיות? למי אפשר לפנות???? האם יש משהו אלטרנטיבי?פרטי? שיכול לתת פיתרון.
ככל נראה, מדובר בדלקת גידים חריפה.
אודה לעזרתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוףףףףףףףףףף - תגובה
גיא הלר16/04/2012שלום רב,
מכוון שזהו כאב כרוני כה ממושך ובכל מקרה נשמע כי אמך נסתה את כל
האפשרויות באופן יסודי, בכל מקרה הייתי כמובן ממליץ ולנסות טיפול ברפואה סינית
אשר ידוע ביכולת להקל ולטפל בכאבים.
מכוון שמדובר בכאבים ספציפית הייתי ממליץ מאד לחפש מטפל/ת בשיטות טיפול
מאד ספציפיות לנושא ובעיקר: רפואה יפנית ושיטת האיזון של ד"ר טאן.
במידה ולא הצלחת למצוא, את מוזמנת להתקשר אלי להמלצות.
בברכה
ושיהיה בהצלחה,
ג י א* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוףףףףףףףףףף - תגובה
ניר סלמה16/04/2012שלום לך
באמת נשמע כמו מקרה עקשן מאד.
אין לי דרך לעזור לך היות ואין לי כל פרטים...
אולי זה יושב על משהו רגשי ?
בכל מקרה אמליץ לך לפנות למטפךל\ת ברפואה סינית באזור מגוריה של אימך.
אם את צריכה המלצות אמרי לי היכן אתן גרות ואולי אני מכיר מישהו טוב.
בהצלחה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי באמת משהו ריגשי...
ליאת ג'רבי16/05/2012יש לי חבר טוב שמטפל בשיטת גרינברג ויצא לו לפתור בעיות מסוג זה...
אולי כדאי לבחון את הנושא
שתרגיש טוב !!
ליאת, ליאתנועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדותנועה02/04/2012
היי
האם לרפואה סינית יש פתרון לחרדות?
החרדות הן בהרבה תחומים ואני מתמודד איתן כל יום
אני פשוט לא רוצה לקחת כדורים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות - תגובה
גיא הלר02/04/2012נועה שלום רב,
לרפואה הסינית ישנם פתרונות למצבים של חרדה.
הטיפולים מכוונים להרגעה כללית וטיפול בשורש
(מקור החרדה). על ידי תהליך של תשאול מפורט
ניתנת על ידי המטפל אבחנה מדוייקת של סוג
החרדה או כפי שציינת ״תחומי״ החרדה.
על פי אבחנה זו ניתן טיפול ספציפי הכולל שילוב
של טיפול במגע(שיאצו/טווינה), דיקור בנקודות
ספציפיות ופורמולת צמחים הנתנת הביתה.
יש לציין כי בכל מקרה מומלץ לשלב רפואה משלימה
אך במצבים קיצוניים מומלץ לפנות גם לטיפול
או לאבחון רפואי.
בהצלחה וחג אביב שמח,
ג י א* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובות לאחר דיקור סיניאורית21/03/2012
שלום,
עברתי עד כה 2 טיפולים של דיקור סיני. הראשון- היה באורך 20 דקות ולאחריו היו לי מעט כאבים ביד שמאל ( התקשיתי לשאת את התיק ). הטיפול השני- ארך כבר שעה, ובמשך כמה שעות היו לי כאבים ברגליים וביד היו לי מעין פעימות. למחרת, התווספו לי עוד כאבים חזקים יותר. חשוב לציין, שהצד השמאלי הוא שכואב, וגם בעת הדיקור עצמו הרגשתי אי נעימות ביד. מה זה אומר? והאם מותר לי לעשות פעילות גופנית?
המון תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובות לאחר דיקור סיני - תגובה
ניר סלמה21/03/2012שלום אורית
ראשית כל אדם מגיב אחרת לטיפול בדיקור וכאב לאחר דיקור יכול להיות עקב דקירת כלי דם או גיד מסויים וכו, ( דרך אגב זה לא מסוכן בכלל זה סתם לא נעים.)
שנית - יכול להיות שהדיקור האחרון היה ארוך לך מידי לשכב שעה עם מחטים זה גם לא נעים כל כך ואולי זה ארוך מידי לך.
חשוב שתשתפי את המטפל \ ת בתחושות בפגישתכם הבאה.
ושאלי אותו\ ה את כל האלות הללו.
ואין שום בעיה עם ספורט - ספורט זה מבורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב באצבעות כפות הידייםהגר18/03/2012
אהלן
בחודש האחרון אני סובל מכאבים באצבעות כפות הידיים
האורטופד טוען שהכל תקין
אבל הכאב לא עובר
יש משהו שאתם יכולים להליץ לי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב באצבעות כפות הידיים - תגובה
ניר סלמה18/03/2012שלום אור טל
צריך עוד מידע... גיל, מתי יותר כואב ?
מה מקל עליך
מה מחמיר?
אולי קשור לחילופי עונות...
האם קרה בעבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב באצבעות כפות הידיים - תגובה
גיא הלר19/03/2012טל שלום,
על מנת להעריך מדוע אתה מתלוננן על כאבים באצבעות הידיים
יש לוודא מספר נתונים נוספים. באופן כללי יש לשים לב מתי הופיעו
הכאבים?
בעיקבות מה? האם היה ארוע שקדם לכך, עומס חריג, חבלה, חשיפה
לאקלים קיצוני?
האם הכאבים באצבעות מופיעים בשתי הידיים?
ומהו אופי הכאב ומאפיניו? לדוגמא כאבים יותר חדים או עמומים
והאם הכאב מופיע ביום, המאמץ, במנוחה או מעיר בלילה?
בזמנך החופשי תוכל לעדכן את הנתונים ואשמח לחזור אליך עם דעתי
שיהיה יום נעים, ג י א* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בכתף ימיןשלומית06/03/2012
אני סובלת כבר כ-8 חודשים מכאבים בכתף ימין
מטופלת בפזיוטרפיה כ-12 טיפולים ללא הועיל
לפני חודש התחיל לכאוב לי כתף שמאל
כשאני אומרת כתף אני מתכוונת מהצוואר עד
הכיפוף של היד(אמה) קשה לי יותר בלילה עד כדי כך ש
אין לי יכולת לסובב את היד לאחור בלי להרגיש כאב חד מאוד
אני ימנית והכאב יותר בימין. גם להגיע לארון גבוה אין לי יכולת
אני מיד מורידה את היד מפאת הכאבים
לקחתי אטופאן שבוע ואין שום הקלה
מה עושים
בבקשה תענו לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בכתף ימין - תגובה
ניר סלמה06/03/2012שלום שלומית
אני חושב שאם ניסית כבר כדורים ופיזיוטרפיה את חייבת להתחיל לנסות דיקור!!
הדיקור יכול להפחית את הכאב וגם להגדיל טווח תנועה.
בת כמה את ?
האם עשית צילומים לבדיקה?
ניר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב בכתף ימין - תגובה
גיא הלר06/03/2012שלומית שלום,
ראשית הרשי לי להמליץ לך לקבוע תור
לאורתופד מומחה לביקורת לאחר סיום
הטיפולים הפיזיותרפיים אשר הוקצו לך.
כמו כן, על פי תלונתך של כאבים עזים,
הגבלת תנועה ובעיקר בלילה נראה כי
מדובר בדלקת אשר יש להתיחס אליה
ומכוון שאטופן לא הואיל יש להתייעץ על
טיפול תרופתי שונה(ארקוקסיה לדוגמא).
מעבר לכך יש לקבל הפניה לצילום על מנת
לאמוד את מידת הפגיעה במפרק והבעיה המדוייקת
(יתכן כי בנוסף לדלקת קיימת הסתיידות).
ולסיום, ולאחר הפגישה עם הרופא וסיום הטיפול
אכן מומלץ מאד לנסות לטפל בדיקור המשולב עם
שיאצו/ טווינה.
תרגישי טוב ובהצלחה,
במידה ויש עוד שאלות
אנחנו כאן, ג י א* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ברכיים?עמי27/02/2012
היי
חוץ מדיקור יש עוד ישועות מכיוון הרפואה הסינית לכאבי ברכיים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ברכיים? - תגובה
ניר סלמה28/02/2012שלום עמי
מטריית הרפואה הסינית כוללת דיקור, צמחי מרפא וטווינא שהיא סוג של עיסוי - כל אלו לבד או יחד ( עדיף ) יכולים לטפל בכאבי ברכיים .
בבקשה
ניר סלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ברכייםאייל14/02/2012
היי
תוכלו להעריך בבקשה כמה טיפולים צריך עבור כאב ברכיים ללא ממצא פתולוגי?
בדיקור סיני כמובן.
זה כנראה כאב שמקורו בקור העובר על כולנו
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ברכיים - תגובה
ניר סלמה14/02/2012שלום אייל
מאד קשה להעריך כמות טיפולים במיוחד ברכיים ובייחוד בגלל שלא ראיתי אותך.
אני לא רוצה לתת תשובה לא אחראית.
אם זה מקור .... תחמם ואז אתה לא צריך טיפולים..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב ברכיים - תגובה
גיא הלר14/02/2012אייל שלום רב,
על מנת להעריך באופן יותר מדוייק את משך הזמן הדרוש לטיפול בכאבי הבירכיים
יש לדעת מספר נתונים חשובים, כגון: גילך, עיסוקך, האם הבעיה מוכרת לך והופיע בעבר, מהו אופי הכאב ומיקומו המדוייק ומה מקל או מחמיר אותו.
ישנם גורמים מספר על פי הרפואה הסינית העשויים לגרום להופעת הכאבים בברכיים
וצריכים לאבחן מהו הגורם העיקרי. באופן כללי סדרת טיפולים ממוצעת הינה בין 6-10
טיפולים, למעט מצבים בהם הכאבים כרוניים ממושכים או אז מספר הטיפולים עולה.
בנתיים הייתי ממליץ על חימום הברך ושימוש במחמם ברך או ברכית הניתנים לרכישה
ברשתות הפארם או בחנויות לאביזרים אורתופדיים.
בברכה, ג י א* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב ברכיים - תגובה
גיא הלר14/02/2012אייל שלום רב,
על מנת להעריך באופן יותר מדוייק את משך הזמן הדרוש לטיפול בכאבי הבירכיים
יש לדעת מספר נתונים חשובים, כגון: גילך, עיסוקך, האם הבעיה מוכרת לך והופיע בעבר, מהו אופי הכאב ומיקומו המדוייק ומה מקל או מחמיר אותו.
ישנם גורמים מספר על פי הרפואה הסינית העשויים לגרום להופעת הכאבים בברכיים
וצריכים לאבחן מהו הגורם העיקרי. באופן כללי סדרת טיפולים ממוצעת הינה בין 6-10
טיפולים, למעט מצבים בהם הכאבים כרוניים ממושכים או אז מספר הטיפולים עולה.
בנתיים הייתי ממליץ על חימום הברך ושימוש במחמם ברך או ברכית הניתנים לרכישה
ברשתות הפארם או בחנויות לאביזרים אורתופדיים.
בברכה, ג י א* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירים תפוסיםבתיה05/02/2012
עשיתי מאמץ פיזי גדול בסופ"ש הזה.. וכל השרירים שלי תפוסים במיוחד בגפיים.
חוץ ממתיחות שאני עושה.. יש עוד משהו שאתם מציעים כדי שלא יכאב לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרירים תפוסים - תגובה
ניר סלמה05/02/2012שלום בתיה
טיפול עיסוי טוב
עם או בלי כוסות רוח..
אמור לעשות את העבודה
בפעם הבאה.... לחמם את השרירים קודם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי צבעאלעד26/01/2012
אני מטפל בכוסות רוח וברפואה סינית ורציתי לדעת למה שאני שם כוס רוח על הגב נניח,לחלק מהאנשים נשאר צבע אדום סגול על הגב ולחלקם לא נשאר כל זכר מהכוס ואין צבע?
מה הסיבה לכך?
אותי לימדו שככל שהאיזור אדום אז יש תקיעות וסטגנציה..
מה אתם אומרים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי צבע - תגובה
גיא הלר29/01/2012אלעד שלום רב,
אכן נכון על פי השיעור במכללות
בנושא כוסות הרוח, ככל שישנו יותר
סטזיס של דם הסימן שנישאר על העור
יהיה כהה יותר(סגול עד שחור).
במצבים כאלה ניתן ואף מומלץ לשלב
הקזה מקומית יחד עם כוס הרוח, אך לזכור
להקפיד על ניקיון(חיטוי לפני ואחרי וכפפות).
חוץ מזה, אל לנו לשכוח כי הסימנים הנותרים
קשורים גם לסוג העור של המטופל וישנם בעלי
עור רגיש מאד הנוטים לסימנים כהים בכל מקרה.
שיהיה יום נפלא,
ג י א* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כוסות רוחאלעד24/01/2012
אני מטפל בכוסות רוח ורפואה סינית
רציתי לשאול אם אתה מנקה אחרי כל טיפול את הכוסות רוח?
ואם כן איך אתה מנקה את זה?
וגם אחרי הקזת דם איך אופי הניקוי מתבצע..
תודה מראש אלעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כוסות רוח - תגובה
ניר סלמה24/01/2012שלום אלעד
אני מנקה עם מגבונים...
אם אני מדמם אז שוטף תחת הבזר, ואז עם אלכוהול...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכוסות רוח - תגובה
ניר סלמה24/01/2012אלעד - פעם כשעבדתי עם שמן אז גם שטפתי אןתן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכוסות רוח - תגובה
גיא הלר24/01/2012אלעד שלום,
אני ממליץ באופן כללי לשמור על היגינה מרבית בקליניקה
וזה כולל גם שימוש בכוסות רוח. השימוש במגבונים רגילים
אינו מספיק ובעיקר עם שילבת הקזה.
אני אישית רוחץ את כוסות הרוח בסיום כל טיפול בסבון ומים
כמו רחיצת כלים ולאחר הקזה אני מקפיד לנקותם באלכוהול בנוסף.
המלצה נוספת לסיום היא לקנות לקליניקה mediwipes שהם
מגבונים עם חומר חיטוי איתם מומלץ להשתמש לניקוי יסודי של
משטח העבודה וציוד בעיקר לאחר הקזות דם.
שיהיה בהצלחה בהמשך הדרך, ג י א* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך ושאלה נוספת
רותם24/01/2012שלום לך
אם כך כן כדאי לנסות דיקור?
אני אנסה, העיקר שיעזור לי, הכאבים ברגל ובמתניים פשוט מתישים אותי לגמרי. אי אפשר להסביר את זה..
זה יישמע מוזר, כאילו הכאב לוקח את כל הכוח מהגוף, זו התחושה. ואני נודניקית לא מוותרת, לא יודעת לשכב בשקט ולנוח כשזה קורה, כל הזמן מתנגדת לגוף, כן אני יודעת שזה לא טוב
אמרו לי להימנע מכל פעילות, ובכל זאת תולה כביסה, ובכל זאת משתדלת כן לתפקד בבית, וכשאני מתפקדת קצת יותר מהרגיל, יש לי יומיים-שלושה "גיהנום", בדיוק כמו שזה נשמע. הכרית חימום של המיקרוגל כבר החברה הכי טובה שלי. יד ימיני.
דיקור לא יכול להזיק, אני יודעת שזה יכול לעזור לדלקת, לפשט אותה, נכון? למרות שאת האמת מפחדת נורא מדקירות של מחטים, עשיתי דיקור לא פעם, וכל כך פחדתי, באמצע הטיפול הייתי מתחילה לפהק בצורה חסרת שליטה, לא יכולתי לשלוט בזה בכלל.. המטפל הסיני אמר, שאני נותנת לגוף שלי סוף סוף לנוח, וזו התגובה שלו, נשמע לך הגיוני?
תודה
רותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך ושאלה נוספת - תגובה
ניר סלמה24/01/2012כן לפי מה שאת רושמת את באמת כזו שלא יודעת לנוח
לפעמים הגוף מנסה לומר לנו דברים מבלי שנשים לב
כמו למשל לשחרר שליטה, לדעת לקבל ולא רק לתת. לנסות לשחרר את מקום השליטה. כאן הוא נתן לך מתנה גדולה וזה אפיזודת הכאב הזו .... כן מתנה לא משנה מה תעשי כרגע דיקור ניתוח או עמידות ראש הכאב לא יעבור אם לא תשחררי את מה שאת צריכה לשחרר.
חשבי על הדברים האלה ! על מה שכתבתי כאן ... אני לא יודע מה את צריכה לשחרר אבל כנראה שזה תקוע עמוק.
אדם אחד מקבל התראה זו על ידי התקף לב,ף ואת קיבלת את זה בצורת כאב גב.
אני מבטיח לך שכאשר תתחילי לחשוב כך אז הכאב יתחיל לעבור ותרגישי שיפור.
דיקור דרך אגב עוזר לשחרר מקומות תקועים אם ברמה הנפשית ואם ברמה הפיזית.
ניתוח יכול להעביר את הכאב אבל להנציח את הבעיה למרות ששוב - לפעמים אין מנוס.
בהצלחה
ניר סלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריצת דיסק וזריקה בשיקוףרותי23/01/2012
שלום לכם
יש לי פריצת דיסק ב L5 וS1 עברתי זריקה תחת שיקוף ביום שישי אחה"צ.
בזמן הזריקה היו לי כאבים איומים, שהקרינו לרגל, ובגב התחתון, למרות שקיבלתי זריקת הרדמה, אך לעניות דעתי לא השפיעה כלל..
האם זה הגיוני שחלק מהאנשים שעשו את הזריקה לא הרגישו כלום? ואני הרגשתי כאב כל כך חזק?
לאחר שהתחלתי להתלבש, על מנת לחזור לביתי, לא יכולתי לדרוך על הרגל במשך מספר שעות.. האם זו תופעה מוכרת?
היום 3 ימים אחרי, עדיין אין שינוי כלשהו בכאב, תוך כמה זמן בערך צריך להיות שיפור בכאב?
פניתי לעשות זריקה, משום ששום דבר לא עוזר לא פזיותרפיה, לא תרופות שהפסקתי לקחת, שום דבר.. הכאב כבר נמשך 4 חודשים, ומפריע לי מאוד בתיפקוד.
פניתי לחוו"ד לשני רופאים לעמוד שדרה, ושניהם אמרו שאין מנוס מניתוח, ולא צריבת דיסק ושאיבת דיסק, אלא דיסקטומיה, מפני שיש לי בעיה של היצרות הדיסק, והדיסק יושב על העצב של הרגל..
תודה
רותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריצת דיסק וזריקה בשיקוף - תגובה
גיא הלר23/01/2012רותי שלום,
ראשית צר לי לשמוע כי סבלת מכאבים גם בזמן הזריקה וגם לאחריה.
בנוגע לכאב עצמו, יש להבין כי כאב הינה תחושה סובייקטיבית ולכן
לא אחת ניתן לראות אנשים שונים מגיבים לחלוטין שונה לכביכול אותה
פרוצדורה.
לגבי המקרה שלך ספציפית, היתי ממליץ להתייעץ עם הרופא המבצע
במידה והכאבים ממשיכים.
לסיום, היתי ממליץ לשקול טיפול בדיקור אשר הוכח פעמים רבות
כיעיל מאד בטיפול בפריצות דיסק, כאבים והקרנות.
שיהיה בהצלחה ותרגישי טוב, ג י א* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך ושאלה נוספת ברשותך
רותם23/01/2012שלום לך
ותודה שהחזרתי לי תשובה במהירות.
אני אדם עם כוח סבל עצום, לא הגבתי כשכאב לי במהלך נתינת הזריקה, הרופא קלט שהדופק שלי מרקיע שחקים בבת אחת, לא הצלחתי לדבר מהכאב, ולהוציא הגה.. רק אחר כך אמרתי שכואב לי, פחדתי לזוז בכל זאת התעסקו לי עם הגב...
שני הרופאים אמרו לי לא לפנות לרפואה סינית, רציתי לפנות לדיקור ולכירופרקט ושניהם אמרו לי שזה יכול להרע את המצב, הדלקת שיש שם ככל הנראה לא יודעת מה הבעיה? אבל שניהם אמרו את אותה תשובה בדיוק.
את האמת הייתי קצת ספקטית לאחר הפגישה אצל הרופא הראשון, משום שאני מטפלת שיאצו בעברי, וכששמעתי את אותם דברים גם מהנוירוכירורג השני, כבר הרמתי גבה..
בכל אופן, הניתוח בחודש מרץ, ואני חושבת שבכל זאת אפנה לדיקור, לא שומעת, יודעת שתפקיד הדיקור הוא לפשט את הדלקת.
ועוד שאלה קטנטונת: הזריקה נעשתה בכיוון השמאלי יותר, משום שהכאבים היו חזקים יותר בצד שמאל, אני יודעת שהשאלה שלי מאוד משונה, יכול להיות שהכאבים עברו לצד ימין, גם בצד ימין היו כאבים, אבל עכשיו הם יותר מודגשים לעומת הצד השמאלי. מאוד משונה לי.
תודה רבה
רותם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך ושאלה נוספת ברשותך - תגובה
גיא הלר23/01/2012רותי שלום,
אני מבין כי מצבך די חמור, אם יש לך תור לדיסקטומיה בחודש מרץ
עקב לחץ של הדיסק על שורש העצב עם הקרנה לרגל. יש לציין כי במחקרים
של השנים האחרונות, הכאב עצמו אינו נובע רק מהלחץ המכני על העצב,
אלא קשור גם לתהליכים דלקתיים באיזון, נפיחות וגודש היוצרים גם הם חלק
נכבד מהכאבים וההגבלה.
מסיבה זו בדיוק, קבלת זריקה שמטרתה הקלה סימפטומטית על הכאבים.
מכוון שכל האיזור מאד רגיש בנוסף ללחץ על שורש העצב, הזריקה עצמה נעשתה
בשיקוף כדי להמנע מפגיעה באזור.
במצבך, בכל מקרה היתי בראש ובראשונה מחכה שהזריקה תשפיעה ותוריד את הרגישות באיזור והכאבים וגם אז, נזהר מאד מטיפולים ובעיקר מכל הקשור
במניפולציות לאיזור.
בברכה, ג י א* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה תודה תודה מכל הלב
רותם23/01/2012היי גיא
תודה שחזרת אליי שוב
המילים שאמרת לי בדיוק מה שאמרו לי 2 הרופאים.
ואני חשבתי לתומי אולי הם לא מאמינים ברפואה אלטרנטיבית? לא יודעת.
אך כשהגעתי לבצע את הזריקה, והרופא ראה את הבעיה, אמר לי לאחר ההזרקה לא סתם היו לך כאבים, יש לך דלקת רצינית והעצב שלך נוגע ברגל, אני הייתי כל כך כואבת, שלא יכולתי לראות ולשמוע שום דבר.
מודה לך מקרב לב על תשומת הלב שהענקת, וכל כך כייף לפגוש באמצע הדרך אנשים שמבינים, ונותנים להרגיש טוב, כשאתה לא במיטבך..
רותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה תודה תודה מכל הלב - תגובה
ניר סלמה24/01/2012שלום לך רותי
אכן נשמע כי מצבך חמור מאד ובאמת לפעמים אין מנוס מניתוח.
ברם כבר קרו לי אישית מקרים שמטופלים שלי היו בדרכם לניתוח, וכמה ימים לפני ניתוח הם ביטלו אותו כי לא היה צורך.
יש לך חודש...
אישית הייתי מנסה במקומך, מרתון של דיקורים 3 פעמים בשבוע, אם לא יעזור הפסדת כמה שקלים, אם יעזור הרווחת ניתוח....
ובמקומך גם הייתי נמנע ממניפולציות באזור. דיקור לבדו לא יכול להזיק לדעתי אם עושים אותו נכון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיגרנה בבקריםשואלת27/12/2011
שלום,
כל בוקר אני מתעוררת עם מיגרנה, רציתי לדעת אם יש משהו שאני יכולה לעשות בנידון?
חשוב לציין שזה עובר לי אחרי שעתיים בערך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיגרנה בבקרים - תגובה
ניר סלמה28/12/2011ברפואה הסינית סיפטומים כאלו קשורים להפרעה של זרימה
כאשר הגוף שלך בתזוזה ונע יותר אז הזרימה משתחררת...
את יכולה לעשות ספורט אולי זה יעזור...
טיפול בדיקור יכול לעזור לך להניע את הצ'י - אותה אנרגיה שתקועה .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)