מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי ראש בגלל שינויי מזג אווירמירי11/04/2010
אני סובלת מכאבי ראש כבר הרבה זמן אבל לאחרונה הייתה דווקא הקלה. מה שכן שמתי לב שהם מתגברים לקראת שינויים במזג האוויר כמו שקורה עכשיו, ומה שקורה זה שאני כבר כמה ימים עם כאב ראש ושום דבר לא עוזר. אשמח אם תוכלו לייעץ לי בנושא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינויי מזג האויר
ניר סלמה11/04/2010שלום לך
כפי שקורה עם הרבה בעיות גופניות שינויי מזג אויר משפיעים על בדרל כלל להחמרה.
על פי הרפואה הסינית הדבר קורה עקב תקיעות של הזרימה הטבעית בגוף . אם הייתה זורמת טוב אזי שינויים חיצוניים לא היו משפיעים על הגוף כל כך.
מה שהמטפל הסיני עושה במצבים כאלו הוא דיקור על מנת להזרים את האנרגיה חזק בגוף, זה לא קורה בטיפול אחד אך בהחלט ניתן לשינוי ושיפור.
טיפול כזה טומן בחובו "תופעת לוואי" שהיא רגיעה כן כן את יכולה להפוך להיות טיפוס יותר רגועה ושליו מה שלדעתי קצת חסר לך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ראש מיקבציkb01/04/2010
שלום
רציתי לדעת האם ידוע לך על טיפול חדש במחלה.
ברצוני לציין שטופלתי אצל ד"ר מוסק מאיכילוב לוקח ווראפאמיל ואימיטרקס אבל ישנה החלשה של התרופות כאילו הגוף כבר התרגל אליהן...שמעתי על טיפול ב -ל.ס.ד מה דעתך?אקופנקטורה?אנא ייעץ בהקדם האפשרי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ראש מיקבצי
מוטי צ'חנובר01/04/2010שלום רב
לצערי, כאב ראש מיקבצי מגיב לטיפול באופן חלקי לטיפול בדיקור.
עקב אופיו של הכאב ותדירותו המשתנה במהלך השנה לא ניתן לומר באופן מוחלט כי הטיפול יעיל.
ברם, מספר מקרים שטופלו על ידי בעבר חשו הקלה מסויימת בכאבם לאחר סדרת טיפולים.
לכן, במידה ואתה זקוק לתמיכה נוספת אפשר לנסות.
הטיפול ללא תופעות לוואי ובוודאי לא יחריף את המצב הקיים.
בהצלחה
מוטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב ראש מיקבצי
ליז קוהן27/04/2010שלום
אני ממליצה על טיפול קרניו סקראל !
לא שאני מכירה את הסוג הזה של כאב ראש אבל הקרניו סקראל עובד על הרקמות המחברות את עצמות הגולגולת ועל הנוזל הקרניאלי (שבתוך הגולגולת)...אז ההיגיון אומר שזה יכול להיות יעיל.
טיפול עדין, מרגיע ועוזר לכל כאבי הראש שנתקלתי בהם עד היום.
בהצלחה
ליז קוהן
מטפלת שיאצו
וקרניו סקראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב ראש מיקבצי
מוטי צ'חנובר27/04/2010שלום ליז
בדרך כלל אני נוהג לפרגן למטפלים אחרים המגיבים בפורום.
אבל תגובה של מטפל הכוללת את המשפט הבא: "לא שאני מכירה את הסוג הזה של כאב ראש...אז ההיגיון אומר שזה יכול להיות יעיל" אינה רצינית!
אם את לא מכירה את כאב הראש הזה מדוע את מציעה טיפול?
כאב ראש מיקבצי הינו כאב קשה ביותר שגם טיפול תרופתי מאסיבי אינו יעיל במיוחד.
בהצלחה
מוטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרני23/03/2010
אני סובל מתופעה מוזרה כבר שלושה חודשים, האצבע השניה בכף הרגל הימנית באזור של בסיס הציפורן ומטה נעשית אדומה [מודלקת ] נפוחה וכואבת, אחרי שלושה ארבע ימים התופעה חולפת ונעלמת ,וכך כל שבועיים שלושה התופעה חוזרת על עצמה, עשיתי צילום לכף רגל שהיה תקין, הרופא שלל ציפורן חודרנית,בד''כ השריה במים חמים של כף הרגל מקילה על המצב,לא שיניתי נעליים ,מה זה יכול להיות? וכיצד מטפלים בבעיה זו על פי רפואה סינית?
אודה לתשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אצבע נפוחה וכואבת
מוטי צ'חנובר23/03/2010שלום רב
ישנם סיבות רבות לבעיה ואיני יכול לתת תשובה כללית ללא אבחנה או מידע נוסף.
ברם, ניתן לטפל באופן מקומי באצבעות נפוחות, מודלקות וכואבות מסיבות שונות.
בהצלחה
מוטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש ודיקורדנה15/03/2010
שלום, אשמח לדעת איך משפיע הדיקור על כאבי ראש, האם זה כל הסוגים של כאבי ראש, כי הייתצתי אצל נוירולוג והוא אמר שיש לי כאבי ראש מלחץ האם גם בזה ניתן לטפל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ראש עקב לחץ
מוטי צ'חנובר15/03/2010שלום דנה
ניתן לטפל ולמנוע בהצלחה סוגים רבים של כאבי ראש, בין ניתר גם כאב ראש הנובע מלחץ.
מומלץ להשלים סדרה של 10 טיפולי דיקור.
הטיפול יוריד את רמת הכאב, יקטין את תדירותו ואף עשוי למנוע הישנות הופעת הכאב עד מספר חודשים לאחר הטיפול.
בהצלחה
מוטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקשר שבין כאב להקאותריטה07/03/2010
שלום רב.
ברצוני לשאול: שמעתי שכאב חזק מדי עלול לגרום להקאות. כיצד נוצר הקשר ביניהם ומאיפה הוא נובע? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב והקאות
מוטי צ'חנובר08/03/2010שלום ריטה
אכן יש קשר בין 2 הדברים.
על מנת לקבל הסבר מעמיק הייתי מפנה את השאלה לנוירולוג שזה תחום התמחותו.
בברכה
מוטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב וצווארגלי03/03/2010
שלום, לאחרונה אני כל הזמן חשה כאבי צוואר או גב. כלומר או שהצוואר ממש נתפס לי או שפתאום כואב הגב או שאני מרגישה שאני במרחק של תנועה לא נכונה אחת כדי שכל אחד מאלה יקרה. עשיתי בדיקות ולא מצאו שום בעיה. אני מאוד סובלת מהמצב מה תוכלו להמליץ לי? דיקור? מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי צואר
ניר סלמה03/03/2010שלום גלי
לא אמרת לי מה גילך או האם היתה טראומה גופנית כלשהי
אם לא אז אני ממליץ לך על טיפולי טווינא או דיקור
מטפל טוב יידע גם לתת המלצות על יציבה נכונה וכו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לכאבי עינייםגלית24/02/2010
ראיתי את השאלה הקודמת וגם אני סובלת מכאבי עיניים עקב עבודה במחשב. אתם חושבים שניתן לקבל פתרון נורמאלי לכך מרפואה סינית? נ.ב. ניסתי את כל השיטות המומלצות בנוגע ללהסתכל כל כמה זמן למרחק כדי לשנות את מיקוד העין וזה לא עזר. שוב, אשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלית - כאבי עיניים
ניר סלמה24/02/2010היי גלית
ועכשיו ברצינות.
ברפואה הסינית כאשר מדברים על כאבי עיניים ישנם איברים בגוף אשר חלשים או נחלשים ועל כן מופיעים כאבי העיניים ולא משנה אם עובדים הרבה שעות מול מסך או באויר הפתוח.
השעות מול המסך כמובן לא עוזרות...
בהחלט ניתן לטפל בזה בהצלחה רבה אפילו. סדרת טיפולים אמורה להספיק אולי אפילו פחות מכך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי עינייםדפי16/02/2010
שלום, אני סובלת מכאבי עיניים. אני עובדת הרבה מול מחשב. מה תוכלו לייעץ לי חוץ מלהחליף עבודה? :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי עיניים
ניר סלמה17/02/2010להחליף עיניים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחיים08/02/2010
אחרי שינה של 5-6 שעות מתחילים לי כאבי גב קלים אך מספיק מטרידים כדי שיגרמו לי להתעורר ולהפסיק לישון.
הכאבים עוברים אחרי מספר דקות של ישיבה.
כמובן שהחלפתי מזרון. זה שינה את מיקום הכאב ועוצמתו אבל הכאב עצמו לא עבר.
האם לכם רעיונות עבורי?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב גב בשינה
מוטי צ'חנובר08/02/2010שלום רב
האם גם ניסית כרית שונה?
האם התייעצת עם אורטופד?
במידה והבדיקות תקינות נסה דיקור סיני או עיסוי רפואי.
בהצלחה
מוטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב אחורי בראששלמה01/02/2010
חובב בירה במשך שנים(בן 53). מזה כמה שבועות אחרי שתיית כוס אחת של בירה אני חש כאב מטריד(לא דומה לכאב ראש) בחלק האחורי הימני של הראש. הכאב חולף אחרי כמה שעות. דבר שלא היה לי בעבר. אני מדגיש שזה לא קורה אחרי שתיית יין או ויסקי כך שכנראה זה לא קשור לאלכוהול אלא אולי למרכיב כלשהו של הבירה. ניסיתי לשתות סוגים שונים של בירות- בהרות,עכורות,כהות ואותה תופעה.
מבקש ייעוץ.(חוץ מאשר להפסיק לשתות בירה.)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חובב בירה יקר
ניר סלמה01/02/2010נסה לבדוק אצל רופא אלרגיות אולי פיתחתה אלרגיה למרכיב מסויים בבירה?
באמת מוזר אני מאחל לך שתוכל לשתות עוד הרבה בירות ללא תופעות לוואי חוץ מהנגאובר קל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב גרוןנילי25/01/2010
שלום,
רציתי לדעת מה לרופאה סינית יש להציע בנושא כאב גרון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב גרון
מוטי צ'חנובר26/01/2010שלום רב
ניתן לטפל בכאבי גרון אקוטיים או כרוניים ובאמצעות חיזוק מערכת החיסון למנוע את הישנותם (לסובלים מדלקות חוזרות בדרכי הנשימה העליונות).
הטיפול הינו באמצעות דיקור וצמחי מרפא ומתאים גם, לפעוטות וקשישים.
בהצלחה
מוטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי גרון- נילי
ניר סלמה31/01/2010הי נילי
בהמשך ךתשובה שלל מוטי
לא ציינת האם זה כרוני או אקוטי
כמו כן לכאבי גרון אקוטיים ניתן לקחת בצל לקצוץ אותו ליצוק עליו 3 כפות גדולות של דבש ולכסות בניילון נצמד
לאחר כ 6 שעות מתקבל נוזל ( לא מגעיל רק נשמע ככה) ולשתות בכמויות קטנות כל חצי שעה זה מקל מאד על הגרון
בהצלחה
ניר סלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בשוקלירז20/01/2010
פעם בכמה חודשים יש לי כאבים בשוק
אין לזה סיבה חיצונית: אני מתאמנת באופן קבוע,
עושה הרבה הליכות
ז"א הכאב מגיע בלי שקדמה לו פעילות חריגה כלשהי
וכמו שזה מגיע ככה זה עובר
האם בימים האלה של הכאב, אשר להשתמש בדיקור סיני?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בשוק
ניר סלמה21/01/2010הי לירז
כפי שביררת אני מינח
לדיקור יש השפעה שמורידה כאב בצורה משמעותית אני בהחלט ממליץ לך להיעזר בו כדי להקל מעליך את הכאב בתקופות הללו.
בהצלחה
ניר סלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחני17/01/2010
היום יצאתי משיעור ריקוד וברגע שהתחלתי ללכת הרגשתי כאב בבוהן של רגל שמאל.
יש לציין שפעם ראשונה שיש לי כאב מהסוג הזה, הכאב הוא מין מעקצץ כזה וכואב לי רק ברגע שאני דורכת על הבוהן, ממה זה יכול להיות ואיך אני מטפלת בזהזה קרה לפני כמה שעות ועדיין כואב לי כל אימת שאני דורכת על הרגל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חני
ניר סלמה17/01/2010הי חני
אולי נקעת את הבוהן בלי שתשימי לב על כך
אני במקומך לא הייתי דואג
נסי לשים משחה כלשהיא אם לא עובר או משתנה הכאב תוך כמה ימים צרי קשר ונראה עד אז אולי אפילו תפסת שריר וזה יעבור...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחנה12/01/2010
שלום רב,
בשנה האחרונה החלה אצלי תופעה של עצם בולטת ברגל צמוד לבוהן. הבעיה מכאיבה לי כשאני הולכת עם נעליים סגורות. האם אפשר לקבל המלצות להפחתת הכאב?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בכף הרגל
מוטי צ'חנובר12/01/2010היי חנה
לצערי לא ניתן לעזור לבעייתך באמצעות רפואה סינית.
בהצלחה
מוטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בצווארמירי06/01/2010
לאחרונה אני חווה כאבים בצוואר, הצוואר נתפס וכואב והמצב יכול להימשך כמה ימים ברצף. גם כשהוא חולף אני תמיד מרגישה שהצוואר "על סף להיתפס". מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צוואר תפוס
מוטי צ'חנובר09/01/2010שלום מירי
הטיפול בשרירים נוקשים בצוואר משולב וכולל עיסוי מקומי ושילוב של דיקור סיני להרפיית שרירים ומניעת הישנות הבעיה בעתיד.
בהצלחה
מוטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)