מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מיגרנהסיגל29/08/2010
בהמשך להודעה בראש הפורום, מה בדיוק יכולה התרומה של רפואה סינית לנושא של מיגרנה? איזה סוג של טיפולים מדוברים? אני סובלת ממיגרנה וגם אנשים נוספים במשפחתי. זה כנראה גנטי במקרה שלנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיגל
ניר סלמה30/08/2010היי סיגל
מחקרים מהשנים האחרונות מראים כי דיקור יעיל לפחות (אם לא יותר) כמו טיפול בכדורים.
מדובר בטיפולי דיקור כלומר עם מחטים דקות מאד . שיטה סינית בת אלפי שנים כיום משתמשים בה ברחבי המערב בצורה נרחבת וכן בארץ בקופות חולים וגם בבתי חולים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמניעת מיגרנה
מוטי צ'חנובר31/08/2010היי סיגל
הערך המוסף של השיטה הינה במניעת ההתקפים!
נמצא כי סדרה של 10-12 טיפולי דיקור מפחיתים את עוצמת ותדירות הכאב אצל חלק ניכר מהאוכלוסיה ואפקט הטיפול ממשיך 6-9 חודשים מתום הסדרה.
בהצלחה
מוטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמחי מרפאגילה18/08/2010
האם יש צמחי מרפא שיכולים להקל על כאבי ראש? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש גילה
ניר סלמה18/08/2010בבהחלט גילה ישנו את הצמח חרצית crizantemus אשר נמצא במחקרים שונים כיעיל לכאבי ראש מסוגים שונים
כמו כן הדבר הטוב לעשות הוא לגשת למטפל ברפואה סינית אשר יתאים לך מרשם צמחים מדויק בשבילך.
דרך אגב את פרחי החרצית את יכולה להשיג בחנויות הפארם לדעתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצמחי מרפא לכאבי ראש
מוטי צ'חנובר18/08/2010היי גילה
התשובה היא כן!
מתוך מאמר שכתבתי בנושא באתרי:
"אחד הצמחים הנחקרים שהראו יעילות במניעה וטיפול של כאבי ראש מיגרניים הינו בן-חרצית (feverfew). למרות שמנגנון הפעולה אינו ברור לחלוטין, נמצא כי מיצוי של עלי הצמח מכיל פרתנוליד (parthenolide) בריכוז 1.7%. חומר זה מעורב במניעת ייצור חומרים גורמי דלקת המופרשים בגופנו בזמן התקף מיגרנה ובעל השפעה על תהליכי כיווץ והרפיה של כלי דם".
ממליץ לך להיפגש עם מטפל להתאמה אישית של פורמולת צמחים
בהצלחה
מוטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעדי15/08/2010
בכל פעם כשאני נפצעת קלות לדוגמא חתך מסכין מטבח, שפשוף גדול מנפילה או מכה חזקה
גם אם מקום הפציעה עצמו לא עד כדי כך כואב אני ישר מתחילה להרגיש חולשה שמלווה בסחרחורת, בחילה והזעה בפנים.
כאילו הגוף שלי ישר נכנס למצב של פאניקה.
האם זה קשור לסך כאב נמוך?
להיסטריה?
ממה זה נובע?
והאם יש דרך למתן את זה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פציעות
מוטי צ'חנובר16/08/2010שלום רב
לדעתי הפורום הזה אינו המקום לשאלתך
בהצלחה
מוטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי שריריםדנית10/08/2010
אחרי פעילות מאומצת כואבים לי השרירים. האם יש פתרונות סיניים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי שרירים
ניר סלמה11/08/2010על פי הרפואה אולי את מאמצת יותר מידי את השרירים וכדאי שתעלי עומס פיזי בהדרגה
רפואה סינית - כנראה התזונה שלך לא משו נסי לסדר אותה ולא לאכול תזונות כבדים מידי.
תאמת הפורום הוא לא מקום לפירוט ארוך מידי את מוזמנת להתקשר ולהתייעץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרן03/08/2010
אני בן 23 וסובל מזה שנה וחצי מכאב בברך ימין. בחצי שנה האחרונה פיתחתי סוג של תלות לכדורי איבופרופן שבלעדיהם אני לא מסוגל לזוז או לישון מרוב כאב. לפני כשבוע קיבלתי זריקת קורטיזון למקום הכאב שעזרה לזמן מה אך השפעתה פגה. בצילומי הרנטגן שעשיתי לא רואים דבר, במיפוי עצמות רואים קליטה מוגברת באיזור הכאב (ראש הפיבולה) ובאם אר איי רואים כמות גדולה של בצקת.
הרופאים שאצלם הייתי משוכנעים שהכאב יעבור עם הזמן אך הכאב רק מחמיר עם הזמן. הרופא האחרון שהייתי אצלו אמר שיש סיכוי שהבעייה היא בעצב הפירונאלי. הכאב עצמו מאוד חד באיזור ראש הפיבולה ומאופיין גם במין זרמים מהברך עד הקרסול.
אבקש את עצתך מאחר ואני אובד עצות ולא יודע כבר מה לעשות.
האם טיפול בכאב מסוג כלשהו יכול לעזור?
האם קיים פתרון ארוך טווח בטיפול בכאב?
האם טיפול בכאב יכול לפתור בעיה בעצב הפירונאלי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בברך ימין
מוטי צ'חנובר03/08/2010שלום רן
הדיקור יכול להוריד את רמת הכאב לאורך זמן ובכך לשפר את איכות חייך.
הצלחת הטיפול תימדד ע"י הורדת רמת הכאב והקטנת התלות במשככי כאבים.
פנה אלי אם אתה זקוק להמלצה על מטפל
בהצלחה
מוטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היצרות תעלות עמוד השידרהרונית31/07/2010
מעוניינת לברר על טיפול ומטפל שמתמחה בגב,בשל בעיית היצרות תעלות אצל אבי.סובל מכאבים עזים,ובנוסף חולה סרטן.אופציית ניתוח לא באה בחשבון-מחכה להמלצה על טיפול אפקטבי אלטרנטיבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רונית
ניר סלמה01/08/2010הי רונית
דיקור הוכח כיעיל לטיפול בבעיות כאבי גב גם היצרות תעלה ( בד"כ הבעיה בכאבי גב)
דווקא יש לי הרבה ניסיון במקרים כאלו
דברי איתי
ניר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ברכייםתוםתום24/07/2010
יש לי כאבי ברכיים הומלץ לי לעשות פיזיותרפיה. האם רפואה סינית גם יכולה לעזור? תודה.
הכאבים נובעים כנראה מחולשת שרירים ומתנועה לא תקינה של פיקת הברך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ברכיים
ניר סלמה24/07/2010הי
רפואה סינית בהחלט יכולה לעזור לכאבי ברכיים
אבל מניסיון אני ממליץ לך על טיפול בשיטת "אפוס".
בהצלחה
ניר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - שיטת אפוס?
תוםתום24/07/2010שיטת אפוס למעשה גורמת לך לתרגל כל הזמן את הברך... אני לא יודע אם זה תמיד הפתרון אבל בסדר.
איך למעשה רפואה סינית יכולה לעזור? מה בעצם היא תעשה? תחזק את המקום? תשפר זרימת דם או מה? אפשר פירוט? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתום תום
ניר סלמה25/07/2010הדיקור ידוע כמשפיע על שחרור של משככי כאב טבעיים לגוף, וקודם כל יכול לעזור להורדת הכאב , משמעותית מניסיון .
ברגע שיש פחות כאב האדם יכול לדרוך יותר טוב ולאמץ יותר את המקום הכואב ועל ידי כך לחזק את השרירים והגידים מסביב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז בעצם זה כמו משכבי כאבים
תוםתום25/07/2010מה היתרון של הדיקור לעומת כדורים? אם אני אקח כדורים נגד כאב הכאב גם ירד אז בעצם הדיקור הוא רק משכך כאבים? :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בדיקור לכאבי ברכיים
מוטי צ'חנובר03/08/2010שלום רב,
לא מדויק להגדיר את הדיקור כמשכך כאבים בלבד.
מלבד פעילות זו ישנם מנגנונים רבים אשר משפיעים על סוגי כאב הנגרמים מפציעה, שחיקה או סיבה אחרת -המנגנון אינו ברור לחלוטין.
לסיכום, אם אתה מרוצה מהטיפול במשככי כאב אז המשך לטפל בדרך זו. אם אתה מעוניין לבדוק אופצית טיפול אחרת אז זהו כיוון אפשרי.
למידע נוסף על יעילות הדיקור לכאבי ברכיים בקר באתר הזה acupain.info (במאגר מאמרים).
בהצלחה
מוטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי שריריםדבורית22/07/2010
חזרתי מחו"ל לאחר טיול מאמץ שכלל טרקים בהודו. עכשיו כואבים לי מאד שרירי הרגליים. מה דעתכם? מה אתם ממליצים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי שרירים
ניר סלמה23/07/2010מנוחה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהטניה15/07/2010
שלום,
רציתי לדעת האם יש אפשרות לטפל בדיקור סיני, ילד בן 3 הסובל מהפרשה מוגברת של ציסטין בשתן, מה שגורם לאבנים בכליות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטין בשתן
ניר סלמה18/07/2010שלום טניה
אניי מאמין שכן כליות זו לא ההתמחות שלי אבל אני יכול להפנות אותך למטפל מעולה שכן מתמחה בכליות
את מוזמנת להתקשר
ניר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשירלי07/07/2010
לאחרונה עשיתי אימון פילאטיס ופתאום התחיל לכאוב לי הגב באזור השכמה הימנית. לא משנה מה עשיתי זה לא עבר, למרות ששחייה קצת עזרה. מה אני עושה עם זה? אני בחורה צעירה וזה אף פעם לא קרה לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירלי שכם
ניר סלמה08/07/2010היי שירלי לי נשמע כאילו נתפס לך איזה שריר - כלומר לא סיפור גדול...
גם דיקור וגם עיסוי מסוג טווינא יכול מאד לעזור לך
אם צריכה המלצות על מטפלים דברי איתי
ניר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיגרנותנעמי07/07/2010
זקוקה למשהו נגד כאבי ראש, מיגרנות חזקות אחת לשבוע שלא מאפשרות לעשות כלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נעמי מיגרנות
ניר סלמה08/07/2010הי נעמי
לא ייתכן שאת חיה עם מיגרנות ככה
באיכילוב אנחנו משלבים רפואה מערבית עם מזרחית במחלקה לכאבי ראש ופנים ...
בהצלחה רבה גם עם מקרים קשים יותר
דברי איתי,
ניר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד ממחטיםמעיין07/07/2010
אני מאוד הייתי רוצה לנסות טיפול של דיקור לצורך ריפוי כאבי ראש שיש לי. אבל אני ממש מפחדת ממחטים, אני רק רואה מחט וכבר נעשה לי רע. האם יש פתרון למצב כזה? אני יודעת שזה נשמע קצת מפגר, אבל אני לא שולטת בזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעין
ניר סלמה08/07/2010הי
באיכילוב אנחנו משלבים רפואה מערבית עם מזרחית במחלקה לכאבי ראש ופנים ...
יש גם עיסויים מסוגים שונים שיכולים לעזור לך
דברי איתי,
ניר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצמחים סינים
מוטי צ'חנובר12/07/2010היי מעיין
צמחי מרפא סינים הינם אופציה נוספת...
מוטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם נמוךחני29/06/2010
אני סובלת מלחץ דם נמוך - זה עושה לי כאבי ראש, חולשה וסחרחורות. רציתי לדעת האם לרםואה סינית יש משהו שיכול לעזור בזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם נמוך
ניר סלמה29/06/2010בהחלט חני יש מה לעשות בתחום הרפואה הסינית ובעיקר בשיטת הדיקור היפני.
כמו כן האם ניסית לברר מערבית למה לחץ הדם נמוך אולי בלוטה?
בהצלחה
ניר סלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמירי27/06/2010
מתנצלת מראש אם שאלתי לא נוגעת לפורום זה.
אני סובלת מכאבי גב תכופים, המרתקים אותי למיטה בימים הראשונים של ההתקף.
ידוע על בקע דיסק L4-5. אני עומדת לפני בדיקת MRI. הרופא שוקל לבצע צריבת דיסק.
בינתיים אני שוחה כי כך הומלץ לי (לחיזוק שרירי הגב החלשים שלי) אבל מרגישה שזה לא מספיק.
האם תוכלו להמליץ על אחד מהתחומים הבאים:
יוגה
פילאטיס
פלדנקרייז
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב
ניר סלמה28/06/2010מניסיוני
יוגה יכולה לעזור לך מאד לכאבי הגב
כמו כן גם שילוב עם דיקור כדאי מאד!!!
העיקר להימנע עד כמה שאפשר מהסכין...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טניס אלבושאול20/06/2010
שלום, אני משחק סקווש ומטקות מספר שנים בתדירות של פעם-פעמיים בשבוע בערך כשעה כל פעם.
במהלך המשחק ולאחריו אני חווה כאבים לאורך הגיד מכף היד עד המרפק ולפעמים גם לאזור הכתף, תלוי בפעילות באותו שבוע, יש לציין שאני לא עובד עבודה פיסית אלא עבודה מול מחשב בערך כ8-9 שעות ביום, עשיתי "טווינה" מספר פעמים והומלץ לי להקפיד על חימום היד, כך עשיתי אולם הבעיה לא נעלמה ואני מרגיש שאף מחמירה. מה הטיפול המומלץ? וכיצד פותרים בעיה כזו מהשורש כדי שלא תחזור?
תודה
שאול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב עקב פעילות גופנית
מוטי צ'חנובר21/06/2010היי שאול
במידה ואכן מקור הכאב בדלקת המחמירה עקב מאמץ גופני מוגבר עומדות לרשותך מספר אופציות טיפוליות. כולן כוללות מנוחה ממושכת!
פנה לקבלת טיפול בדיקור סיני במקביל לביקור אצל אורטופד ע"מ לאבחן את מקור הבעיה.
בהצלחה
מוטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)