מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נשירת שיער לבתישחר02/07/2008
שלום רב, בתי בת 7 סובלת מנשירת שיער מאוד רצינית, אולי עקב העובדה שהיא אינה אוכלת בשר, מה ניתן לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירה וצמחונות
ירון לב אור07/07/2008אכן אחת מתופעות הלוואי של צמחונות קיצנונית יכולה להיות נשירה בשיער במקרים אלו לרוב אני ממליץ על תוספת תוספי תזונה כמולטי ויטמין הוספה של חלבון מהצומח כסויה גרגרי חומוס מבושלים יכולים לעזור האם הגברת שנתה את השמפו שלה בחודש האחרון האם היא במתח רב לגורמים אלו השפעה על איכות השיער בכל מקרה התחילו לקחת מולטי ויטמין איכותי בהצלחה ירון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבמאיה29/06/2008
אני סובלת מכאבי גב תחתון מאוד מאוד חזקים במחזור ושום כדור לא עוזר ונאמר לי שלפי הרפואה הסינית זה בגלל מתח וחרדות. אפשר לקבל הסבר ומה הפיתרון? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב גב במחזור
ירון לב אור07/07/2008שלום רב אכן לפי הרפואה הסינית יש קשר בין כאב גב לכאב ועצבנות במחזור ההסבר הוא פילוסופי סיני וקשור לפילוסופיות טיפוליות שעבורך ישמעו כסינית צריך ללמוד רפואה סינית ולהבין תהליכים לפי הרפואה הסינית על מנת להבין את הקשר בקיצור אפשר להגיד שגם בגלל הקרבה ( חלק גוף תחתון ) בין הרחם לגב יש קשר ההסבר אמנם פשוט אבל לאזניים מערביות הוא מספיק בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גניקומסטיהמור24/06/2008
התיעצתי עם רופא בקשרלבעיית גניקומסטיה והוא אמר לי שלא מטפלים בתרופת האלה ואף אחד לא מקשיב בקשר לזה ובקשר לניתוח אומרים שאני קטן ואני בן 17 וחצי כמעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחיה וחדר כושר
ירון לב אור07/07/2008מור שלום במקרה זה אני לא חושב שהרפואה המשלימה יכולה לעזור ייתכן ושחיה או חחדר כושר יכולה לחטב ולייצב את שרירי החזה בהצלחה ירון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות אכילהטליה21/06/2008
בני פג שנולד במשקל 822 ג' כיום בן 10 חוד' שוקל 7קג' לפני שבועיים הפסיק לאכול גם מטרנה וגם מרק ופירות רק גרבר בננות לבד הוא אוכל קצת מדי פעם אני נותנת לו מטרנה אבל בממוצע הוא אוכל מטרנה 300 cc ליום וגילינו ששתי שיניים תחתונות צומחות אני חייבת לציין שגם במהלך השבועיים הללו היה לו חום עד 38 און אוף במהלך היום בלי אקמול להורדת החום. אני כאמא רואה שהילד ירד במשקל אך נכון להיום הוא נשאר באותו משקל לא עלה ולא ירד לדעת הרופאים. מה לעשות אני כבר משתגעת ??????
אודה מאוד על תגובה ופתרון אפשריים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קדימה אוכל
ורדי בנש-רביב21/06/2008שלום טליה
בררנות באוכל ובעיות הקשורות באכילה נפוצות ושכיחות אצל פגים, דווקא הם זקוקים למערכת עיכול חזקה ופעילה על מנת להשלים פערים אולם לעיתים תכופות זה המצב, נשמע שחוסר התיאבון אותו הוא חווה בשבועיים האחרונים תלוי בחום וכנראה בבקיעת השיניים שלו, תינוקות רבים בתקופה זו מוותרים על האוכל ולמשל חוזרים רק לינוק או נהיים מאד בררנים בענייני המזון וזאת בעיקר שבקיעת שיניים חלקה ונטולת בעיות (בעיני הרפואה הסינית) תלויה בחוזק מערכת העיכול ובחוזק הבסיסי של הילד, וכך ילדים שמערכת זו גם כך לא הכי חזקה אצלם לעיתים מוותרים על האכילה הרגילה כדי להקל על מערכת העיכול בימים של בקיעת השיניים בהם היא בעומס נוסף, עדות לכך היא שלעיתים בקיעת השיניים מלווה גם בשילשולים. המלצתי היא לגשת בימים הקרובים למטפל המומחה ברפואת ילדים סינית ולקבל עזרה, המטפל יתמוך בטיפולו במערכת העיכול של בנך ובתהליך בקיעת השיניים ובכך יסייע לתאבון לחזור ולמצב לשוב לקדמותו ואפילו, סיכוי טוב שאם תתמידו בטיפול לתקופה מסויימת אפילו יעזור לבנך להשלים פערים בגדילה.
בהצלחה
ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גניקומסטיהמור20/06/2008
אני בן 17 ויש לי בעייה של "גניקומסטיה" - חזה מאוד גדול וזה גורם לי לבעיות רבות אני מתביש להוריד חולצה למרות של לי גוף די טוב כי אני מתאמן ואני לא יודע מה לעשות בקשר לזה אני די מפחד מניתוח האם אפשר להשתמש בטיפול עם תרופתי ולא ניתוח
אשמח אם תעזרו לי , תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גניקומסטיה
ד''ר ירון לב אור21/06/2008מור שלום
במצבים כמו שלך יש צורך בטיפול ניתוחי או תרופתי.
טיפול תרופתי יכול לכלול תרופות כגון טמוקסיפן ורלוקסיפן (אוויסטה), שתיהן פועלות כחומרים אנטי- אסטרוגניים., בשתי התרופות לא נצפו תופעות לוואי והן נחשבות כבטוחות ומומלצות
אני ממליץ לקבל יעוץ מרופא מומחה שייתן את חוות דעתו ויישפר את איכות חייך
מקווה שעזרתי
ירון לב אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיערריקי19/06/2008
שלום, בני בן 8 סובל מנשירת שיער מאוד מוגברת עד למצב של קרחות, נראה לי שזה מלחץ וחרדה, ניסיתי לאבחן אותו אך הוא לא שיתף פעולה, האם ניתן לטפל בו ברפואה משלימה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער
ורדי בנש-רביב19/06/2008שלום ריקי
את מתארת מצב לא שכיח של נשירת שיער אצל ילד שמקורה כנראה במצב רגשי, חשוב דבר ראשון לדאוג להסיר את גורם הלחץ ובמקביל לעזור לבנך להתמודד עם המצב, לרפואה המשלימה יש כלים שונים שיכולים להקל על מצבו למשל טיפול במגע כמו שיאצו וגם דיקור וצמחי מרפא יתנו מענה טוב בעיקר לבעיית הנשירה עצמה, בנוסף חשוב לבדוק את התזונה שלו ולהתאימה כך גם פן זה יתמוך בו פיזית ורגשית.
בהצלחה
ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שיאצו לילדציפורה16/06/2008
שלום, אני הולכת לטיפולי שיאצו באופן קבוע והבן שלי נורא מקנא ורוצה גם ונראה לי שזו הזדמנו טובה לאפשר לו טיפול וחיים רגועים וטובים יותר, הבעיה שהמטפל שלי לא מטפל בילדים ולא מוכן לטפל בו ואני מאוד קשורה אליו אז אני לא יודעת איך לבחור מטפל אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספרי היכן את גרה ואמליץ לך על מטפל
ד''ר ירון לב אור17/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיאצו לילדים
ורדי בנש-רביב17/06/2008כנ"ל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמורן12/06/2008
מה יכול לעזור לעצירות אצל תינוק בן שנה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות
ורדי בנש-רביב13/06/2008שלום מורן
דבר ראשון והכי חשוב- תזונה, כדאי לבדוק את תזונת התינוק, האם היא מתאימה לו, אולי יש מזונות שמקשים על מערכת העיכול שלו, כדאי לבדוק אם הוא שותה מספיק ואם הוא צורך מספיק מזונות איכותיים, לא מעובדים/עם חומרים משמרים/צבעי מאכל וכן הלאה. בנוסף הרפואה המשלימה נוהגת להתבונן בגוף כשלם ולכן יהיה כדאי לבדוק האם חלו שינויים משמעותיים בחייו לאחרונה (גן חדש וכן הלאה) ואלו באים לידי ביטוי באופן פיזי. לא מומלץ לתת בגיל זה חומרים משלשלים וכן כדאי לטפל בהקדם כדי לא ליצור מצב קבוע שילווה אותו בהמשך.
בהצלחה, בריאות שלמה
ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול שלא עוברצליל04/06/2008
שלום, לבתי שיעול שלא עובר עם סירופים וכאלה, היא היתה חולה לפני חודשיים ומאז נשאר שיעול טורדני, האם רפואה משלימה יכולה לעזור ואם כן מה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול טורדני
ורדי בנש-רביב04/06/2008שלום צליל
שיעולים נמשכים מאד שכיחים בתקופה הזו, למרות זאת אין שום סיבה להמשיך ולהשתעל. טיפול ע"י צמחי מרפא המותאמים לבתך ולסוג השיעול שלה אמורים לעזור תוך ימים ספורים אולם הצמחים חייבים להיות מותאמים לה ולא עוד מוצר מדף כללי, כדאי גם לחשוב על שילוב עם דיקור, האפקט המתקבל מהשילוב של שניהם בדרך כלל מניב תוצאות יפות ומהירות.
בהצלחה
ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיי ריכוזדקל01/06/2008
שלום, כיצד אפשר לטפל בקשיי ריכוז אצל ילד בן 7
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיי ריכוז
ורדי בנש-רביב02/06/2008שלום דקל,
ילדים עם קשיי ריכוז מוצאים עזרה רבה בחיק הרפואה המשלימה, המטפל יערוך אבחנה מסודרת של הבעיה וכן יבדוק תחומים שונים בחייו של הילד יחד עם הוריו ואז יתאים לו טיפול שיכול לכלול- צמחי מרפא, דיקור, טיפול במגע, שינויים תזונתיים ולפעמים גם שינויים בהרגלי החיים. הדבר החשוב שצריך לזכור שגם אם האבחנה ה"קונבנציונלית" היא קשיי ריכוז כל ילד נושא את קשיי הריכוז שלו באופן שונה ולכן זקוק לטיפול ספציפי ומדוייק בשבילו ולכן ההמלצה היא לגשת למטפל מומחה ולא לקחת איזשהו טיפול כללי שבדרך כלל לא יהיה מספיק מדויק ושלם
בהצלחה
ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בתינוקת חולנית בת חצי שנהעינת28/05/2008
שלום, האם ניתן לטפל בתינוקת ממש קטנה בבעיות תזונה וקיבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בקטנטונת
ורדי בנש-רביב28/05/2008שלום עינת
לשאלתך- בהחלט, ובהצלחה. ככל שמטפלים בבעיה מוקדם ככל האפשר סיכויי ההחלמה עולים משמעותית.
בהצלחה,
ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמירי25/05/2008
שלום רב,
בני בן 13 ונמוך לגילו. בבדיקות נמצא שהכל תקין אצלו אך הוא צפוי להיות אדם נמוך.
האם יש איזה טיפול, לא משנה מה, שיכול אולי, אפילו כשהסיכויים קלושים, לתרום לבני עוד כמה סנטימטר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צמחיה מעוכבת
ורדי בנש-רביב25/05/2008שלום מירי
תודה על פנייתך
במקרה זה יש לבדוק כמה פרמטרים שונים, את ההיסטוריה המשפחתית ועניין הגובה, את ילדותו המוקדמת, הרגלי חיים ותזונה. לא ציינת אילו בדיקות הוא עבר. בכל מקרה זה זמן טוב (תחילת גיל ההתבגרות ) להתחיל לטפל שכן השנים הפוריות (מבחינת התפתחות וצמיחה) עוד לפניו.
מומחה ילדים ברפואה הסינית או בעניין זה יערוך אבחון מדויק ולפי האבחנה יציע טיפול שמן הסתם יכלול שילוב של דיקור, צמחי מרפא (שחשובים ביותר במקרה זה) תזונה והרגלי חיים שיתמכו בצמיחת בנך, יש תוצאות יפות.
בהצלחה
ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקת בפניםריבה22/05/2008
שלום, לבתי מלקת על הפנים מנפילה, האם יש משהו שיכול לזרז את התחדשות העור או לגרום לצקת להיראות טוב יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקת
ורדי בנש-רביב25/05/2008היי ריבה
יש משחות טובות כמו ארניקה וטראומיל שהן בבסיסן הומיאופטיות (טראומיל) שמאד עוזרים. לא ציינת מתי הייתה הנפילה וכמה הצלקת טרייה, ככל שהצלקת יותר טרייה כך הטיפול יהיה יותר משמעותי, במידה וזו צלקת בעייתית בהחלמתה הייתי ממליצה לגשת למומחה עור המטפל בעזרת צמחי מרפא סיניים שייתן צמחים חיצוניים שייסעו בהחלמת הרקמה. אוכל לצרף המלצה אם תרצי.
בהצלחה- ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמיכל18/05/2008
שלום רב,
האם כשהולכים לטיפול אצל מומחה ברפואה סינית והוא ממליץ על צמחי המרפא, הוא נותן את הצמחים בחינם? או שהמטופל צריך לקנות אותן בעצמו?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צמחי מרפא סינים
ד''ר ירון לב אור18/05/2008מיכל שלום
לרוב מטפל בצמחי מרפא סינים
נותן לך מרשם לצמחי מרפא עם הפניה לבית מרקחת המתמחה
בהכנה של פורמולות מצמחי מרפא סינים
את אמורה ליצור קשר עם בית המרקחת והלזמין את הפורמולה
את היא זו שמשלמת על הצמחים לבית המרקחת הסינית
בהצלחה
ירן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצמחים
ורדי בנש-רביב19/05/2008שלום מיכל
אכן כמו שצויין המטפל רושם צמחים ובית המרקחת מכין -התשלום הוא מולו, אבל רציתי לציין שהמחיר של צמחי המרפא הסיניים לדוגמא הוא לא יקר ואמאד אפשרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בדיאטה לילדיםלירון14/05/2008
שלום, האם יש לרפואה המשלימה פתרון עבור ילדים שמנים שעושים דיאטה? משהו שיכול לתמוך בהם ולחזק אותם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטה
ורדי בנש-רביב15/05/2008שלום לירון
התשובה היא כן, אם ע"י תוספי מזון שונים, או צמחי מרפא שיחזקו את מערכת העיכול, ישפרו את תהליכי הספיגה ויווסתו רעב ע"י כך, וכן טיפולים רלוונטים נוספים כמו דיקור או מגע שייתמכו בהם גם פיזית וגם רגשית. חשוב להבין שהרפואה המשלימה במקרה זה תנסה להבין למה קיימת בעיית ההשמנה, ולטפל בשורש שלה ולכן הטיפול תומך מאד ומסייע בתהליך.
בהצלחה
ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)