פורום רפואה משלימה ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    חני
    26/10/2008

אני ובעלי החלטנו להיכנס להריון, מה התוספים הטבעיים הכי טובים לשיפור הסיכוי להיכנס להריון?אשמח לשמוע המלצות ודרכים אלטרנטיביות לשיפור היכולת להיכנס להריון.. תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• הכנה להריון

ורדי בנש-רביב
    27/10/2008

שלום חני

תודה על פנייתך

מבחינת תוספים והכנות-

קודם כל כידוע כדאי לקחת חומצה פולית לפני הכניסה להריון הוכח שצריכה של חומצה פולית (800mrg) מקטין באופן משמעותי את המומים של מערכת העצבים.
    תוסף שני וחשוב הוא אומגה 3 שגם היא הוכחה כמונעת מומים, משפרת את התפתחות המוח ומערכת העצבים ומקטינה את הסיכון למחלות שונות והפרעות קשב וריכוז.
    כדאי לבדוק כל מיני מולטיויטמינים שמותאמים לזמן הריון אבל בעקרון תזונה טובה ומאוזנת איזון נכון בין עבודה ומנוחה ושמירה על מצב רוח טוב יעשו את העבודה.
    במידה וקיימת איזשהי בעיה ספציפית כדאי לפנות למטפל מומחה לרפואת נשים משלימה לטיפול שיותאם לך.

בהצלחה!!

ורדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתקופת ההריון לקחתי אלספה 9 ח'

שולי
    28/10/2008

זהו תוסף אומגה 3 המכיל חומצה פולית, DHA ו- EPA החיוניים לתקופת ההריון. ר' הנשים שלי, ד"ר בטינו המליץ עליו לתקופת ההריון וגם לתקופת ההנקה. זהו מוצר של חברת אלטמן טבע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויטמין סי
    מיטל
    22/10/2008

שלום, אשמח לקבל חוות דעתכם בנושא ויטמין סי לילדה בת 3 מפקעות ורדים ( סולגר) כדיי להקטין הדבקות בנזלת וצינון בגן ולהתחזקות מערכת החיסון. מה עדיף ויטמין סי או מולטיויטמין המכיל עוד ויטמינים נחוצים. כמובן שזה לא בא כתחליף לארוחות מזינות ובריאות אלא רק כתוסף. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ויטמין סי

הוספת תגובה

• הכנה לחורף

ורדי בנש-רביב
    26/10/2008

שלום מיטל, תודה על פנייתך

אפשר לתת תוסף תזונה מותאם לילדים המכיל ויטמין סי, הדעות חלוקות (בוודאי בין אנשי הרפואה הקונבנציונלית) לגבי ההשפעה. בכל מקרה לא מומלץ לתת בצורה יומיומית תוסף שמכיל אכיניצאה, אכיניצאה כדאי לתת במצב שיש חום כטיפול ולא כמניעה. שימי לב למינונים ושהתוסף מיועד לילדים.

חורף נעים ובריא.
    ורדי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    בן
    19/10/2008

לביתי יש כבר 3 חודשים דלקות בדרכי השתן שחוזרות כל מס' שבועות, היא טופלה כבר 3 פעמים באנטיביוטיקה , רציתי לדעת האם יש משהו טיבעי שיכול לעזור לה ,להקל עליה או לסייע בריפוי, במקביל אנו עורכים בדיקה יותר מעמיקה לנושא. תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• דלקות בדרכי השתן

ורדי בנש-רביב
    20/10/2008

שלום בן

לדלקות בדרכי השתן יכולות להיות סיבות רבות, לא רק חיידקיות, לעיתים זיהום פטרייתי עלול לגרום להישנותן, לא ציינת בת כמה ביתך אבל כצעד ראשון חשוב להימנע ולהפחית בצורה משמעותית את צריכת הסוכר שכן הוא מהווה קרקע פורייה להתפתחות חיידקים ומזהמים אחרים מסוגים שונים. מתן טיפול אנטיביוטי חוזר עלול לגרום לירידה בחוזק המערכת החיסונית, התפתחות של זיהום פטרייתי ומזהמים אחרים. חשוב לתת לה גם במקביל טיפול פרו ביוטי לילדים לפי מינון מומלץ עם האוכל וכן לקחת פורמולת צמחים אותה יתאים מטפל מומחה שתטפל בזיהום הכרוני בדרך טבעית.

בהצלחה.
    ורדי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ליהי
    13/10/2008

אני מנסה להיכנס להריון מלמעלה משנה , יש לי ילד בין 3 . יש לציין שההריון הראשון היה בלי בעיה. התחלתי בטיפול acupuncture ורציתי לדעת אם יש אפשרות שזה יעזור, ואם כן איך בדיוק זה עוזר. תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• טיפולי דיקור וכניסה להריון

ד''ר ירון לב אור
    15/10/2008

ליהי היקרה
    ראשית אני מאחל לכם הצלחה במאמצים
    הרפואה הסינית הוכחה כיעילה בעזרה בכניסה להריון למי שמתקשה
    הטיפול יכול לעזור הן לגברים עם ספירה ותנועתיות נמוכה של זרע והן לנשים עם
    בעיות נשיות המפריעות לכניסה להריון
    מאחורי הרפואה הסינית יש אלפי שנות פילוסופיה ונסיון קליני רב
    קשה על רגל אחת להסביר את השיטה מה שיש לא מעט דרכים ואופנים לעזור
    השורה התחתונה היא שמטרת הדיקור הסיני הוא לאזן וייצב ועל ידי כך להחזיר
    לגוף את יכולת להיכנס להריון
    בהצלחה
    ירון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    יפית
    05/10/2008

רוצה לקבל מידע לגבי טיפולי טווינה בילדים- האם מומלץ? במה זה שונה מטיפול טווינה למבוגרים? באילו בעיות זה מטפל? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• טווינה לילדים

ורדי בנש-רביב
    06/10/2008

שלום יפית, תודה על פנייתך

טווינה לילדים הוא טיפול במגע שמקורו ברפואה הסינית, הוא נחשב לטיפול יעיל מאד ושימושי בעיקר אצל ילדים שדיקור עלול להרתיע אותם ולמגע הם מגיבים מצויין. הוא שונה מטיפול במבוגרים בכך שהוא טיפול יותר קצר (קשה להחזיק ילדים שוכבים במקום ללא תנועה במשך יותר ממספר דקות..) הוא גם בהחלט יותר מעודן מטווינה לבוגרים.
    מנסיוני לטיפול במגע (שיאצו או טווינה למשל) יש אפקט מצויין והשפעה טובה מאד.
    אני ממליצה בחום.
    בנוגע לאופי הבעיות עליהן הטיפול נותן מענה- הטווינה היא שיטה טיפול שלמה ולכן יכולה לטפל במגוון בעיות רחב מאד: עיכול, נשימה, עור, שינה, רגש וכן הלאה.

בהצלחה

ורדי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתח נפשי ושלשולים
    נעמה
    22/09/2008

שלום, בני בן שנה וכבר למעלה משבועיים סובל משלשולים וצואה רכה . ב 1.9.08 נכנס לגן פעם ראשונה ולא כ"כ מצליח להשתלב : בוכה הרבה ומבקש שירימו אותו על הידיים , כמעט ולא משחק . בתחושה שלי לשלשולים יש קשר למתח נפשי ולשינוי הזה שעובר ממסגרת בטוחה וקטנה - היה אצל מטפלת , למסגרת גדולה . האם מבחינת הרפואה האלטרנטיבית ישנו קשר בין הדברים ? האם ישנו משהו מבחינת הרפואה המשלימה שאני יכולה לעשות בעניין השלשולים ? תודה מראש .

לקביעת תור
    סגירה
    מתח נפשי ושלשולים

הוספת תגובה

• מתח ושלשולים

ד''ר ירון לב אור
    22/09/2008

נעמה שלום
    אכן בהחלט יש קשר בין מצב רגשי לבעיות עיכול
    אני מניח שהוא מאוד כועס על שהוא עזב אותך והושלח לגן
    אני מציע שתנסו להיות איתו יתתר בבית לחבק ולהרגיע
    נסו להיות איתו מעט יותר בגן ולתמוך בו
    אפשר לתת מוצר הומפאותי מעולה בשם רסקיו רמדי
    המוצר מאוד מרגיע ומחזק ולדעתי זה יתרום למצבו הרגשי
    ולהפסקת השלשולים
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 3 שאלות
    מ.
    21/09/2008

שלום רב, הבן שלי עלה לגן חובה. ילד מקסים, מאוד חכם וחברותי. מהגן יש להטים דיווחים על התנהגות מאוד לא טובה כבר שנתיים ומשהו, שמאופיין בתקופתיותץ תופעות כמו שמדווחים בגן לא רואים כמעט אצלנו בביתץ אנחנו נמצאים בטיפול אצל פסיכולוגית התנהגותית, וניכר שיפור מסוים. המליצו לנ לפנות לרפואה האלטרנטיבית, והמאבחנת, אחרי שיחה איתנו ואם הילד, ממליצה על תרופה הומאופטית. מה שמאוד מטריד אותי הם הדברים הבאים: 1 - האם רק שיחה מספיקה כדי לדעת איזה תרופה לרקוח לילד? 2 - מה הבקרה ומי בודק את איכות התרופות ההומאופטיות? קיים גוף רישמי? 3 - בעצם איך אני יודע שמה שאני נותן לילד שלי לא יפגע בו יותר? כמו שבודאי שמת לב, ני מאוד חושש וספקן, ומנסה לקבל את כל האינפורמציה בעד ונגד לפני שאני מתחיל טיפול לילד שלי. בתודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    3 שאלות

הוספת תגובה

• טיפול הומאופתי

ד''ר ירון לב אור
    22/09/2008

שלום רב
    בנוגע לחשש שלך
    אני יוצא מנקודת הנחה שבנך אוכל טוב ובריא ומזונו מכיל את כל הרכיבים התזונתיים החיוניים
    האבחון ההומאופתי מאוד מדוייק ומקיף השאלון הוא בדרך כלל מאוד מקיף וכולל המון שאלות
    החל מבעיות פיזיות עד מצבים רגשיים עמוקים ביותר
    בישראל אין גוף שמפקח על ייצור וייבוא מוצרים הומאפתים ולמעשה כל בית מרקחת יכול לייצר
    מוצר הומאופתי
    ייתרון הטיפול ההומאופתי הוא שהוא מאוד בטוח לשימוש ומבקרה הגרוע ביותר הוא לא יעזור
    לכן אני ממליץ בחום על טפול שכזה , ללא קשר נסי לראות האם קרה משהוא בגן שגורם לו להפרעות התנהגות ולחוסר שקט פנימי
    בברכה
    ירון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כינים
    גלית
    18/09/2008

מה הרפואה המשלימה יכולה לעזור למיגור ההתקפה על הבת החמודה שלי בת ה-8?

לקביעת תור
    סגירה
    כינים

הוספת תגובה

• כינים!!!

ורדי בנש-רביב
    18/09/2008

שלום גלית

אכן נושא "חם"!!
    ישנם חומרים טבעיים רבים בשוק כמו למשל- הדרין, וגם מוצר שנקרא- לא בראש שלי. שמים אותם בלילה ומסרקים. וכמובן אין תחליף לסירוק יומיומי למניעה. גם לצמחי ברא יש תכשיר טבעי למניעה- שמים קצת מאחורי האוזניים כל בוקר כמו בושם (אין לזה ריח בוטה)ומונעים הידבקות.

בהצלחה מכל הלב..

ורדי (שגם השבוע נלחמה את מלחמתך הצודקת..)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רוית
    14/09/2008

שלום רב אני סובלת מכפות רגליים יבשות וסדוקות עד כדי התפוצצות העור עד זוב דם . כמו חתכים. הדבר כואב ומגביל בהליכה. ברצוני לדעת האם ניתן להכין איזשהיא משחה או אילו שמנים ניתן לערבב ולהכין מהם משחה כדי לרכך ולסכך את העור וכך למנוע את ההתפוצצויות והסדקים במידה ויש איזה קרם טוב או כל פתרון אחר אשמח לשמוע, תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• כפות רגלים יבשות

ד''ר ירון לב אור
    18/09/2008

היי בוקר טוב
    אכן סיפור לא נעים
    אני ממליץ על סיבון בסבון הפלא של סבתא גמילה
    הסבון על בסיס לבנדר מביא תוצאות מעולולות
    בנוסף אפשר להעזר במשחת קלנדולה של חברת וולדה
    מריחה של המשחה מספר פעמים ביום מאוד עוזרת ומרגיעה
    כמובון יש להקפיד על גרבים נקיות ויבשות מידי יום
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים - בת 3
    מירב
    11/09/2008

שלום, בתי בת 3. באפריל התחלנו תהליך גמילה מחיתולים. מבחינת הפיפי לא היתה בעיה אולם הקקי היה סיפור אחר לגמרי. בעקבות עצירויות קשות הלכנו לרופאת משפחה שנתנה לנו נובולקס לטיפול כשהציעה לעזוב את הגמילה לחודש לחזור לחיתולים ע"מ להעניק לביתי את תחושבת הבטחון ביציאות. העניין הזה עבד שבוע ימים במשל חופשת הקיץ כאשר כל יום במשך שבוע זה עשתה קקי בחיתול ומאוד התלהבה מכך. מה- 1.9 המצב שוב התדרדר. ביתי לא עשתה קקי 5 ימים ורק לאחר 5 ימים עשתה. כיום חלפו 6 ימים מהקקי האחרון. בלית ברירה נשים לה נר. ביצענו פעולה זו מס' פעמים בעבר והיא בטראומה מהנר. כעת היא גם עם חיתול. הגמילה מפפי ברגרסיה וגם היא לא עושה קקי. אנחנו אובדי עצות. האם לדעתך יש טיפול נטוראופתי מתאים למצב כזה? אודה לקבלת תשובה. מירב

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מחיתולים - בת 3

הוספת תגובה

• גמילה

ורדי בנש-רביב
    14/09/2008

שלום מירב

נראה שאכן הגמילה גורמת להרבה מתח ואין טעם להתעקש שכן הנזק רב על התועלת. אין ספק שליווי של מטפל מומחה בילדים בהומיאופטיה או רפואה סינית יכול מאד להועיל, גם ברמתה הפזיולוגית וגם ברמה הרגשית. המטפל/ת ינחה אתכם בנוגע לתזונה, הרגלי חיים והתנהלות סביב העניין ואולי גם ישלב המלצות תזונתיות או טיפול המגע.

בהצלחה
    ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    מיטל
    10/09/2008

שלום, הבנתי כי רםואה סינית יכולה לעזור לבעיית ההזעה בכפות ידיים שיש לי, כיצד היא עוזרת?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• הזעה בכפות הידים

ד''ר ירון לב אור
    14/09/2008

מיטל שלום
    אכן רפואה סינית יכולה לעזור במגוון מאוד גדול של בעיות בנינהם הזעה מוגברת
    השיטות בהן הרפואה הסינית עובדת הם על ידי דיקור , תזונה נכונה , אורח חיים בריא
    וצמחי מרפא
    הגישה רואה את האדם במרכז , ופחות את הבעיה לכן רפואה סינית תתייחס יותר
    לאורח החיים שלך לתזונה שלך ולעובדה האם את לחוצה וביחד תמצא את הדרך
    לטפל בהזעות המוגברות שלך
    ירון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיקור לילדה בת 4
    גלית
    07/09/2008

שמעתי שיש קרן אור שמחליפה את המחטים לילדים. האם זה נכון או חרטוט של שרלטן? תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    דיקור לילדה בת 4

הוספת תגובה

• אכן יש טיפול בליזר אקופונקטורה

ירון לב אור
    09/09/2008

שלום שאפו על העברית התקנית - חרטוט של שרלטן - אהבתי ובכן הרפואה הסינית היא בת אלפי שנים ומבוססת על מסורת ומדע אבל בשנים האחרונות התפתחו שיטות טיפול משלימות כשימוש בליזר קרן אור בעוצמה חלשה שפועלת על נקודות הדיקור בצורה טובה או גירוי חשמלי של הנקודה על ידי הצצמת אלקטרודה למחט השיטה טובה לכולם ולא רק לילדים אך חסרונה הוא בעובדה שהמטפל לא חש את המטופל מספיק טוב ולא תמיד זה טוב אני אישית עובד המון על ילדים ולרוב אין בעיה עם מחטים דקות ועדינות בהצלחה ירון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרגעת תלמיד כתה א
    גל
    03/09/2008

מה הצעתכם להרגיע ילד קצת לחוץ עם עלייתו לכתה א? תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    הרגעת תלמיד כתה א

הוספת תגובה

• הרגעה של ילד העולה לכיתה א

ירון לב אור
    05/09/2008

שלום רב כאב לילד שעולה לכיתה א בצענו את הדברים הבאים פגישה עם המורה כשבוע לפני תחילת הלימודים פגישה עם הכיתה יומיים לפני תחילת הלימודים מאחר והשנה כבר התחילה אז אפשר להתמקד בדברים הבאים אפשר להעזר במוצר בשם רסקיו רמדי בטיפות להרגעה מוצר הומאופתי של ד"ר רקיאביק מגרמניה בשם R43 מאוד מרגיע מנסיון ארוחת בוקר בריאה של סלט חביתה וכריך מקמח מלא מאוד עוזרת הליכת בוקר קלה עם הילד יכולה לעזור ולהקל במקרי מתח בהצלחה ירון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד נמוך
    י.
    31/08/2008

ילדי בן 4 שנים וחצי. גובהו כ- 93 ס"מ. הוא מצוי בתחתית עקומת הגדילה אך אין הפסקה בגביהה. גרושתי לא מוכנה לערוך לו בדיקה בעיניין הגובה מאחר ואינה מוכנה לתת לו הורמונים. האם ישנם פתרונות משלימים? איזו בדיקה מומלצת ? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    ילד נמוך

הוספת תגובה

• גובה

ורדי בנש-רביב
    01/09/2008

שלום י.

בעיקרון ברפואה הקונבנציונלית ההמלצה היא לראות אנדוקריניולוג ובאמת לעיתים ממליצים על מתן הורמוני גדילה. מאחר ובנך עדיין צעיר מאד, רק בן 4.5 הייתי שוקלת לפנות למומחה ברפואת ילדים משלימה לערוך אבחון מקיף לגילוי המקור לעיכוב בגדילה, הוא עוד צעיר כאמור ולכן הסיכויים לשינוי גדולים- אם ע"י שילוב של דיקור וצמחי מרפא או טיפול במגע וכמובן תזונה.

אל תחכו כי ככל שהילד גדל כך הפערים עלולים לגדול גם הם.
    בהצלחה
    ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוזלים באוזניים
    אילן
    27/08/2008

האם לרפואה הסינית יש מענה לבעיית נוזלים באוזניים אצל ילדה בת 4? והאם יש תחום אחר של רפואה משלימה שיכול לסייע במקרים כאלה

לקביעת תור
    סגירה
    נוזלים באוזניים

הוספת תגובה

• נוזלים באוזניים

ורדי בנש-רביב
    28/08/2008

שלום אילן

תודה על פנייתך

לרפואה הסינית יש מענה מצוין בכל הקשור לדלקות וכן להצטברות נוזלים באוזניים, פרט לדיקור וצמחי מרפא אפשריים, ייתכן שהמלצות תזונתיות מיוחדות גם יהיו רלוונטיות וכן טכניקות ספציפיות לייבוש הנוזלים באוזן- כגון נרות הופי. מומלץ לגשת למטפל המומחה ברפואת ילדים סינית ולקבל טיפול מתאים ומדויק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוזלים באוזן

רם שרם
    01/09/2008

שלום אילן,

תופעת נוזלים באוזן הינה נפוצה מאוד בקרב ילדים רבים. במסגרת הרפואה הסינית ישנם פתרונות יעילים מאוד לבעיה זו. ישנו תחום נרחב של התמחות ברפוא סינית לילדים, שכן הגישה והטיפול בילדים שונים מהטיפול המוצע למבוגר. במסגרת הרפואה הסינית, מצאתי כי טיפולי הטווינא הינם בעלי השפעה ויעילות רבה אצל ילדים. בתחום הטווינא לילדים ותינוקות משלבים בתוך הטיפול הכולל גם טכניקות עיסוי ספציפיות לנוזלים באוזן. שילוב טיפול מחזק ותומך הניתן לילד יחדיו עם עיסוי הטווינא מאפשר פיתרון הן לביעה הרגעית והן לטווח הארוך, כרפואה מונעת.

אשמח לעזור בכל שאלה ועניין,
    רם שרם,
    מטפל בכיר ברפואה סינית ומתמחה בטיפולי טווינא לילדים ותינוקות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה