מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהמיטל11/05/2008
שלום רב,
אני בהריון וחווה בחילות והקאות. אפשר לקבל המלצה לטיפול טבעי שיפחית את ההקאות ותחושת הבחילה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש פתרון יעיל לבחילות והקאות
ד''ר ירון לב אור13/05/2008שלום מיטל
נסי להעזר בשורש ג'ינגר בצורה של תה
אפשר להעזר גם בכמוסות של ג'ינג'ר
ויטמיניים מקבוצת B יכולים לעזור גם כן
יש נקודת לחיצה שנמצאת כשני סמ' משורש כף היד
בצד הפנימי שלו בין הגידים
בהצלחה
ירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בדלקת אוזניםאורית06/05/2008
שלום, בתי היתה בבריכה ומאז יש לה דלקת אוזניים שלא חולפת, הייתי רוצה לדעת על טיפול טבעי כלשהו שיכול אולי לעזור לה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקות אוזניים טיפות אירוסן המצילות
שירה אמא של08/05/2008היי
כאמא לשניים שהתמודדה עם דלקות אוזניים מעל שנה וחצי של אנטיביוטיקה מחזורית
אני ממליצה על טיפות אירוסן ( חיצוניות ) הן צמחיות ומצילות תרתי משמע !
מאז התחלנו את השימוש בהן - אין זכר לדלקות האוזניים .
כל הישוב הקהילתי בו אני מתגוררת מחזיק למשמורת את הטיפות.
החיסרון היחיד שהן רכישה פרטית .
שמחתי לעזור ורפואה שלימה ואם תזדקקי למידע אני אשמח לעזור.
שירה
אמא לשניים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבסל הבריאות חיסון חינם לדלקות אוזני
אורן30/05/2008בסל הבריאות חיסון חינם לדלקות אוזניים בחינם !!!!!!!!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקות אוזניים חיסון חינם חינם כלול
שירה27/08/2008חסון חינם כלול בסל הבריאות הכי חשוב חינם כן חינם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקות אוזניים חיסון חינם חינם כלול
שירה27/08/2008דלקות אוזניים חיסון חינם חינם כלול בסל הבריאות כן יעיל ובחינם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מכיר אבל שווה בדיקה תודה על המיד
ירון לב אור07/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי שירה
לירון19/06/2009היכן ניתן להשיג את טיפות האירוסן?
האם עליי לפנות לדר רמי מור או שהן משווקות גם בבתי מרקחת?
אשמח לתשובה,
לירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת אזנים לאחר ביקור בבריכה
ירון לב אור09/09/2008שלום ובוקר טוב אכן סיפור לא נעים דלקת אזנים לרוב תוקפת שמערכת החיסון ירודה אני ממליץ להעזר במטפל הבקיא בשיטת טיפול על בסיס נרות הופי שבה מחדירים נר דונג לאוזן ששואבת את המוגלה מהאוזן במקביל אפשר להעזר בדיקור סיני לחיזוק מערכת החיסון ולקחת ויטמין ואו צמחי מרפא לחיזוק שיטה מסורתית ממליצה לחמם מעט שמן שומשום ולעסות סביב האוזן עם כיוון השעון על מנת לנקז ולהרגיע את האזור בהצלחה ירון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורית שלום ראי תגובתי מטה
ד''ר ירון לב אור10/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקות אוזנים
ד''ר ירון לב אור19/11/2008אורית שלום
ראי תשובתי מלמטה
ירון לב אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשעווה באוזנים
רחל17/12/2008לביתי בת ה- 6 יש שעווה ( לא פקק ) רבה באוזנים , עד מצב שכאשר האוזן כואבת לה לא ניתן לראות כלום . נתנו לנו קלין אירס , אני כבר 3 שבועות שמה לה ועדיין לא יוצא כלום . מה עוד ניתן לעשות ? האם להמשיך עם הקלין איירס או שזה לא מועיל לה ? האם יש משהו אחר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהCleanEars
איגור קוגן04/07/2009אני משתמש קבוע בתכשיר קלין אירס והוא עובד מצוין.
ממש תכשיר גאוני וזה מה שאמר לי גם הרופא שרשם אותו.
אני חושב שאת המייל כתבה משהי שמנסה לקדם מוצרים מתחרים שממש לא שווים כלום (ניסיתי את כולם) כי השאלה זהה מופיעה בכמה פורומים.
שתתבייש לה.
המוצר פיתוח ישראלי ממש גאוני.
איגור כוגן, נתניה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמיכל04/05/2008
שלום,
בני בן העשר מחכה בשבוע הבא לטיפול שיניים. בינתיים הוא מתלונן על כאבים. רציתי לדעת מה עדיץ לתת לו? האם ניתן לשים לו על השן הכואבת מעט אלכוהול בצמר גפן? או שעדיף לתת משככי כאבים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי שיניים
ורדי בנש-רביב05/05/2008שלום מיכל
כאבי שיניים יכולים להיות מתסכלים ומייסרים במיוחד, אני לא מכירה את השיטה של הנחת צמר גפן ואלכוהול על אזור שן כואבת אבל אם את יודעת שהיא מסייעת.. ניתן להקל ל כאבי שיניים בעזרת דיקור אולם הדרך הכי טובה היא פשוט לקבל טיפול שיניים ולהפטר מהבעיה, אם הוא מאד סובל אין שום דבר רע במעט משככי כאב פשוטים כמו אקמול במינון נמוך וזאת במידה שהכאבים באמת קשים מנשוא.
בהצלחה
ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CMV וחום ממושך של 6.5 שבועות בתינוקאנונימי29/04/2008
בוקר טוב,
אני אנסה לתמצת את עובדות המקרה ; בני בן שנה וחודשיים הופנה לפני כ 6 שבעות למיון עקב כבד מודגל ופריחה פטכיאלית בפנים. לאחר בירור אובחן CMV. מאז שוחררנו (לאחר חמישה ימי אשפוז) ואולם החום עקבי ביותר, כל ערב חומים בטווח של 38 ועד 38.5. לפעמים מתחיל בשעות הצהריים ולפעמים לא, ואולם לא היה מאז ערב אחד בלי חום.
אנחנו עושים בדיקות דם אחת לשבוע בערך, התוצאות האחרונות הראו שהכימיה תקינה לחלוטין - כל תפקודי הכבד שהיו מאוד גבוהים חזרו לנורמה. כמו כן נראה שיש היפוך נוגדנים בסרום, ובבדיקה האחרונה ה IgG היה 195 (לעומת 0 בתחילת מהלך המחלה). IgM עדיין חיובי בבדיקת דם אחרונה לפני כמה ימים. בבדיקה קלינית הטחול כבר לא נמוש, כבד - קצה בלבד, ממש מעט. התנהגותית הילד חיוני מאוד,מצב רוחו טוב רוב הזמן (בערב כשעולה חום זה מתבטא בהתנהות שלו), אוכל יפה ועולה במשקל, אם כי מעט , אבל ישנה עליה.
הוא אינו הולך לגן, ואנחנו נמצאים בבירור אצל מומחים. כרגע נשקלת אפשרות לאיזו בעיה במערכת החיסונית ואולם טרם אובחנה, כך שנכון לעכשיו האבחנה היחידה היא CMV.
מה דעתך ? למעלה מששה שבועות חום בתינוק בן שנה וחודשיים ?
מה עצתך מהפן האלטרנטיבי ?
תודה ויום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV
ד''ר ירון לב אור29/04/2008אורלי שלום
העובדה שמצב רוחו טוב והוא אוכל מעודדת וטובה
עליה במשקל במצבו חשובה ומראה שהכיוון הוא חיובי וטוב
הרפואה המשלימה מתייחסת למצב בנך כחולשה של מערכת החיסון
מטרת הרפואה המשלימה היא לחזק את מערכת החיסון ולייצב את מצבו
אפשר לתת לו ויטמין C ואו לשלב במזון שלו פרוביוטיקה - חידקים חיוביים
בברכה
ירון לב אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהCMV
ורדי בנש-רביב01/05/2008שלום אורלי
תודה על פנייתך,
אכן מצב לא נעים, חום כל כך ממושך אצל ילד קטן יכול להתיש מאד ולהחליש את הילד, זה בהחלט סימן טוב שיש לו תיאבון ומצב רוח טוב. אבל.. הרפואה הסינית מתבוננת בתופעות כמו CMV , EBV ווירוסים דומים כבר אלפי שנים ומחלות כאלו תועדו בספר "מחלות החום" בספר זה מתועדות דרכי האבחנה והטיפול (כן, כן במחלות ויראליות) אמנם לא אובחנו הוירוסים עצמם כגורמי המחלה אולם הסימנים והסימפטומים תואמים בצורה מופלאה, את כל זה אני מספרת לך כי אחד הדברים החשובים שבעצם מתייחסים אליהם בכתבים הוא שבמחלות האלה קיים הסיכון שאם לא מטפלים בהם כראוי- לפי אבחנה נכונה, "משהו", שארית מסויימת מהפתוגן, מהמחלה, נשאר בגוף ועלול לעלות ולצוף מתישהו בהמשך החיים בדרך כלל במצבים של חולשה, סטרס, ולעיתים גם לאורך הילדות כתחלואים חוזרים ונשנים (אנחנו מכנים את זה lingering pathogenic factor) לכן המלצתי היא לפנות למומחה שיוכל לאבחן באיזה שלב נמצא ילדכם, ל"שחרר" סופית את המחלה ולחזק אותו ואת המערכת החיסונית שלו ובכך למנוע סיבוכים עתידיים.
בברכת רפואה שלמה
ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטלין? תחליף?עדי27/04/2008
שלום רב,
יש לי ילד כבן 5.5 אשר אובחן בהיפרקטיביות וחוסר קשב וריכוז והמליצו לי לתת לו ריטלין כבר בגיל הזה וכן קונצרטה בעתיד. עשיתי נסיון של חודשיים וזה היה בסדר אך יש לי רגשות מעורבים בכל נושא נתינת תרופה.
רציתי לדעת לגבי תחליף טבעי לטיפול בנושא, האם נטילת ויטמין אומגה 3 יכול להיות תחליף טוב לכך. אם אפשר להמליץ לי על טיפול הומאופתי.
תודה, עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטאלין בעד ואו נגד
ד''ר ירון לב אור28/04/2008עדי שלום
אין ספק שלרייטאלין יחסי ציבור רעים
זה נכון שיש תופעות לוואי קשות בחלק מהילדים
חלק מהילדים יכולים להגיב טוב לריטאלין אבל חשוב להיות במעקב כולל בדיקות דם
לתפקודי כבד כל חצי שנה
אומגה 3 בריכוז גבוה ביחד עם שינוי תוונתי יכולה מאוד לעזור
פעילות גופנית אכילה של מזון מלא ובריא הסרה של צבעי מאכל וחומרים משמרים
חטפים למינהם יכולה לעזור
לשאלתך אני ממליץ על כפית אומגה 3 פעמים ביום בצורת לקיחה של סירופ
אפשר של חברת NOW או גרמזה או אפילה 3 כמוסות ביום של מוצר בשם
תריאומגה רכוז גבוה של EPA
בהצלחה
ירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנטע23/04/2008
שלום רב,
לבני יש טיקים - משיכות אף ומיצמוצים. יש לו את זה כבר שלוש שנים. הוא בן 9 כיום. אפשר לקבל המלצה לתרופות הומיאופתיות לנושא? כמו כן, האם יש שיטות אחרות שאתם יכולים להמליץ לי עליהן?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיקים ומשיכות אף ומיצמוצים
ד''ר ירון לב אור24/04/2008נטע היקר \ה
הסימפטומים שאת\ה מציין דומים לסימפטומים שקשורים לתסמונת טוראט
הנוירולוג הצרפתי ד"ר ג'ורג' ג'יל דה-לה טוראט היה הראשון שתיאר את התסמונת (הקרויה על
שמו) בשנת 1885.הסימפטומים המאפיינים את התסמונת היא התנהגות בלתי נשלטת המתאפיינת
בטיקים" מוטוריים (כגון: תזזיות ועיוותים בחלקי הפנים למשל: משיכות אף ומצמוצי עיניים,
העפת הגפיים בפתאומיות לכל עבר, מחיאות כפיים, משיכת כתפיים...).
אני מציע שתפנו לנוירולוג ילדים לאבחון הבעיה בצורה מסודרת
מנסיוני אני יכול לציין שאומגה 3 עוזרת בצורה מאוד טובה במצבים שאת מתארת
שיכול להיות שהם בכלל תוצאה של עצבנות ואו מתח ואין קשר לתסמונות שהזכרתי
שתייה של בערך 3 כפיות שמן דגים של חברת פרונובה ביום יכולה לעזור מאוד
בהצלחה
ירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיקים
ורדי בנש-רביב25/04/2008שלום נטע
תודה על פנייתך
תופעות כמו שאת מציינת נחשבות בעיני הרפואה הסינית לתופעות המעידות על המצאות סוג של "רוח פנימית" מסויימת, רוח יכולה להתאפיין בסימפטומים נוספים כמו רעד, גרד, פריחות שונות, סחרחורות, לעיתים גמגום, נימולים, טיקים ועוד. הסיבות שבגללן מופיעה רוח הן מגוונות וחשוב לברר מדוע הן הופיעו אצל בנך לפני 3 שנים, חשוב לציין שטיפול במצב (שהוא לא חמור) מצריך התבוננות והבנה של מה הביא אותו לכך. אני ממליצה לפנות לטיפול אצל מומחה ילדים ברפואה הסינית הוא ימליץ על דרך טיפול המתאימה לבנך באופן מדוייק ועל תוספים/צמחים במידה וצריך.
בהצלחה
ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות תיאבוןטלי21/04/2008
שלום,
האם רפואה סינית יכולה לחזק תאבון אצל ילדה בת 10 שאינה אוכלת כמעט, ללא איבחון כלשהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיאבון
ורדי בנש-רביב21/04/2008שלום טלי
הרפואה הסינית בהחלט יכולה לטפל בבעיות תיאבון אך כמו כל מצב אחר גם חוסר תיאבון הוא סימפטום ולא דיסהרמוניה ולכן יש לברר ממה נובע חוסר התיאבון ולטפל בהתאם, לכן אבחון חייב להתבצע.
בהצלחה
ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגליים מסריחותנטע15/04/2008
שלום, האם יש משהו שאפשר לעשות כדי לרכך ריח רגליים ונעליים של בן 10?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגליים מסריחות
ורדי בנש-רביב21/04/2008שלום נטע
חשוב לברר מדוע רגליו מסריחות אולי הוא סובל מפטרייה, לעיתים זו אינה נראית כמו פטרייה המוכרת לנו, אולי הוא סובל ממצב פנימי מסויים המחייב מתן צמחים או דיקור? בכל אופן הייתי ממליצה לפנות למטפל שיערוך אבחון, רופא בדרך כלל ייתן טיפול חיצוני כללי אם בכלל.
אני לא יודעת מה ניסית בעבר אבל בהחלט אפשר גם להציע טיפול חיצוני ביחד עם פנימי בהתאם לאבחנה
בהצלחה
ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאולגה13/04/2008
שלום רב,
גם לבני יש אקנה, והוא בן 15 היום. רציתי לבקש המלצה לטיפול נקודתי. כלומר רק על פצעים מסויימים.
לכל הפנים כבר יש לנו משחות מעולות.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקנה 2
ורדי בנש-רביב14/04/2008שלום אולגה
אם הבנתי נכון את מתכוונת לטיפול על פצעים ממש, לא ציינת אילו פצעים אבל אני מניחה שהכוונה לפצעים שאופיים יותר מוגלתי, אדומים, זוהי האקנה החזקה שמותירה בטיפול לא נכון סימנים ולעיתים צילוק. לטיפול נקודתי על הפצעים עצמם אני ממליצה על חימר ירוק, זה כמו חימר שעובדים איתו בגן רק בריאותי, קצת מזכיר את הבוץ של ים המלח, שמים אותו על הפצעים באופן נקודתי למשך הלילה, הוא מתייבש, מנקז את הרעילות של הפצע ומייבש את הנגע נקודתית. צריך לציין שחימר הירוק מצויין לכל פצע/פרונקל/קרבונקל מוגלתיים, גם לעקיצות יתושים או עכבישים מגרדות ומגורות במיוחד. אפשר למצוא אותו בבתי טבע טובים.
צריך גם פה לציין שחייבים לבדוק את התזונה של בנך ולהפחית בצריכת הסוכרים, הפחמימות בכלל ומוצרי החלב בעיקר גבינה צהובה וחברותיה.
בהצלחה.
ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעיםאורטל06/04/2008
שלום רב, בתי בת 10 ולאחרונה יצאו לה הרבה פצעונים בפנים, האם יתכן כי מדובר באקנה ומה כדאי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקנה
ורדי בנש-רביב06/04/2008שלום אורטל
בהחלט ייתכן שמדובר באקנה, אולי כבר החלו להתרחש שינויים הורמונליים ראשונים שמשפיעים גם על העור, מה שחשוב זה בעיקר להקפיד על התזונה שלה להימנע ממוצרים המכילים חומרים משמרים, סוכרים ומוצרי חלב כל אלו מגבירים את הנטייה לאקנה ומחמירים את הקיימים.
בנוגע למוצרים לטיפול חיצוני- מומלץ להתייעץ עם מומחה ולהימנע מוחומרים חזקים, דווקא מוצרים עדינים על בסיסי טבעי למשל של חברת קמאדיס (חפשי באינטרנט) יכולים להקל ולטפל בעור בצורה טובה ומניעתית.
בהצלחה
ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצבנות יתרהילה03/04/2008
שלום, האם יש טיפול כלשהו לעצבנות יתר אצל ילד בן 9???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצבנות יתר אצל ילדים לא גזרה משמיים
ד''ר ירון לב אור04/04/2008שלום הילה
עצבנות יתר בילדים יכולה לנבוע ממגון מאוד אבל מאוד של סיבות
ייתכן ויש בעיות בבית הספר שהילד לא משתף או בעיות בבית
ייתכן ויש בעיות בלימודים , ייתכן ומדובר על תסכול
אפילו יכול להיות שמדובר על בעיית שמיעה ואו ראיה שמפריע מאוד לתפקוד
ברשותך אתמקד בסיבה הנפוצה ביותר והיא חסר תזונתי
רוב הילדים שאני רואה במרפאות סובלים מחסר תזונתי של ויטמינים מינרלים וחומ שומן
מסוג אומגה 3
חשוב לאבחן את הילד ולשוחח אתו ולראות מה הסיבה שהילד כה עצבני
במידה ומדובר על חסר תזונתי פשוט צריך להוסיף למזון שלו את מה שחסר
במידה ומדובר על ריגשות למזון כל שהוא פשוט צריך להוריד את הרכיב המזיק
מהמזון
כל טוב
ירון לב אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חצבת טיפול מונעיעקב30/03/2008
התפרצות החצבת לפחות ברשת מעוררת פחדים ביחס לילדים בני שנה ויותר.
האם יש טיפול כלשהוא שיכול למנוע \ להקטין סיכון של הדבקות בחצבת ואינני מדבר על חיסון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חצבת מניעה
ד''ר ירון לב אור01/04/2008חצבת היא אחת המחלות הזיהומיות השכיחות ביותר בעולם, גם כיום בעידן החיסונים. הגורם למחלה הוא נגיף (וירוס). הנגיף מועבר בהדבקה טיפתית דרך מערכת הנשימה. תקופת הדגירה (אינקובציה) נעה בין 10 ל-14 ימים, ובעקבותיה מופיעים עליית חום, נזלת, שיעול ודלקת הלחמיות
הדרך הנכונה ביותר להמנע מחצבת היא לעשות חיסון במיוחד בקרב קהלים של עובדים פרא רפואיים
ורפואיים , אנשים מהישוב חייבים לשמור על הגיינה אישית טובה מאוד ולהמנע מלהסתובב באזורים
הומי אדם במיוחד בזמן התפרצות חצבת
אפשר לקחת מולטי ויטמין חזק מאחר וגילו שלחולי חצבת ריכוז נמוך במיוחד של ויטמינים במיוחד ויטמין A
בברכה
ירון לב אור
בכל מקרה במידה ואתה עובד עם ציבור אני ממליץ על חיסון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה דכאוניתאביבה30/03/2008
שלום רב,
בתי בת 10 ומאד דיכאונית, אינה יוצרת לשחק עם חברים, מסתגרת בבית, בקושי מדברת, חסרת אנרגיות, האם יש טיפול משלים כלשהו שיכול לעזור לטפל בה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפש עצובה
ורדי בנש-רביב30/03/2008שלום אביבה
מה שלומך?
באופן כללי יש הרבה מה לעשות עם עזרה לנפש ברפואה הסינית והמשלימה בכלל. כתמיד חשוב אבחון מדויק ומטפל קשוב ואוהב שיוכל לאתר ולאבחן מדוע בתך במצב שאת מתארת. ייתכן שהוא ימליץ על שילוב של טיפול רגשי עם צמחים או דיקור או תוספי מזון. אולי טיפול במגע? הכל לפי האבחנה.
אני ממליצה לטפל בהקדם כדי להקל עליה ולא ליצור דפוסי אופי עמוקים
ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלההילה26/03/2008
בני בן ה-15 לוקה בחרדות חברתיות. לאחרונה הוא החל לקחת רסיקו רמדי. הוא אומר שזה עוזר לו להעביר את היום רגוע יותר.
בשבוע האחרון שמתי לב שהוא שתה שני בקבוקונים של רסקיו רמדי - כלומר הרבה יותר מהמינון המומלץ. האם זה מסוכן?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רסקיו
ורדי בנש-רביב26/03/2008שלום הילה
מה שלומך?
בעיקרון כל דבר שעושה השפעה חיובית על הגוף (ומכאן השפעה באשר היא) יכול בשימוש לא נכון גם להזיק. אין ספק ששני בקבוקים בשבוע הם חריגה משמעותית ולא רצויה.
ייתכן שהוא מרגיש שהוא צריך יותר עזרה ולכן הוא מעלה את תכיפות הצריכה. רסקיו רמדי היא עזרה מבורכת אך כוחה מוגבל( כל דבר שנמכר ללא מרשם גם אם הוא צמחי אפשר לומר שפעילותו עדינה בסך הכל) ולכן הייתי ממליצה לפנות למטפל מוסמך שייאבחן את מצבו וייתן צמחי מרפא ( המלצתי היא על צמחי מרפא סיניים שהאפקט הטיפולי שלהם ברמה נפשית ופיזית משמעותי מאד) ויעזור לו לעבור את התקופה הקשה אותה הוא חווה. בכל מקרה הייתי גם ממליצה לנטר את הכמות אותה הוא צורך
.
בהצלחה
ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחרור משיעור ספורט עקב תת משקלשני23/03/2008
אני בתת משקל של 5 קילו...
האם אני יכולה להוציא שחרור כלשהוא משיעור ספורט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלוי במורה שלך
ד''ר ירון לב אור23/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתת משקל
ורדי בנש-רביב23/03/2008שלום שני
לדעתי לא תוכלי להוציא שחרור וגם למה לך? פעילות גופנית חשובה ביותר לבני גילך לבניית מאסת השריר והעצמות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)