מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניתוח ראשדריה14/04/2012
שלום! אני רוצה לעזור לתינוקת בת 10 חודשים שתעבור ניתוח ראש ב 16/4/2012-האצם במצח מחובר ואין אפשרות למוח לגדול. הבנתי שהיא תצטרך קסדה מיוחדת לראש. תפנו אותי בבקשה איפה רוכשים קסדות כאלה לתינוקות כאלה קטנות.
תודה,
דריה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח ראש - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק24/04/2012הייתי ממליץ להתייעץ עם דר' בניפלא בהדסה שמומחה לנוירוכירורגית ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ימיןשלומי09/04/2012
שלום שמי שלומי אני בן 27 עברתי ניתוח ראש לא מכיר את המושג קברנומה בצד שמאל של הראש בשבועות האחרונים אני מרגיש חולשה ביד ימין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ימין - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן09/04/2012אשמח לעזור אם תשלח יותר פרטים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהימין
שלומי12/04/2012שלום דוקטור שמי שלומי אני בן 27 לפני כחצי שנה עברתי ניתוח קברנומה טמפורלית בצד שמאל של הראש ב3 שבועות האחרונים אני מרגיש חולשה ביד ימין אחרי מאמץ ולפעמים זה מתבטא בחוסר יכולת לתפוס כוס כול מיני דברים מוטורים האם יש קשר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהימין - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן15/04/2012טסט טסט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהימין - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן16/04/2012בהחלט יכול להיות קשור לניתוח שעברת, עליך לפנות בהקדם לרופא המנתח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראש
שלומי16/04/2012עברתי ניתוח ראש קברנומה טמפורלית ימנית בצד שמאל של הראש אף פעם לא היה לי לחץ תוך גולגלתי אתמול הרגשתי חצי גוף רדום גם בפנים נשלחתי למיון סי טי ראש יצא תקין ולעומת זאת הרופאת עיינים אמרה שיש ממצא ושהרופאים יחליטו מה לעשות אני כבר ממש מתוסכל ועוד לא קיבלתי הסבר אז משמעות הבדיקה שיש לחץ תוך גולגלתי.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראש
שלומי16/04/2012בידקת עיינים פונדוס מה משמעות התוצאות בדיקת עיינים פונדוס דסקה מעל יותר היפרמית כלי דם נראים קצת יותר גבושים ומסולסלים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראש - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן17/04/2012זה לא חייב להיות תוצאה של לחץ תוך גולגלתי מוגבר, יכול להיגרם כתוצאה מנזק מקומי בגלל סיבות שונות. ממליצה בחום להיבדק ע'י הרופא המנתח. חשוב לראות את CT, יתכן וצריך לבצע בדיקות נוספות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוחי ראשגיל04/04/2012
שלו רב,
האם כל מקרה של גידולים במוח ניתן לנתח ולהוציא?
האם יש אזורים בהם לא ניתן לנתח?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוחי ראש - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן06/04/2012גיל שלום,
זה תלוי בסוג הגידול (שפיר/ממאיר), מיקומו וגודלו. אם לדוגמה מדובר בגידול קטן, ללא אפקט מסה, בעל מראה שפיר (כמו מנינגיומה), אזי ניתן לעקוב. אם מדובר בגידול תוך מוחי שהוא קרוב לוודאי ממאיר אזי צריך לנתחו - ביופסיה או הסרה מלאה, תלוי במיקום, וזאת ע'מ לקבל לפחות אבחנה פתולוגית שתאפשר המשך טיפול אונקולוגי במידת הצורך.
לסיכום - כל מקרה לגופו, ההחלטות הנ'ל מתקבלות על סמך MRI , סיפור המחלה, ובדיקה גופנית של המטופל.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שטף דם במוחאורטל26/03/2012
סבתא שלי עברה לפני כשבועיים (14.3.2012) שטף דם במוח, בניתוח הראשון החדירו לה צינורית לניקוז הדם, בניתוח השני פתחו לה את הראש בכדי לסגור את העורק הראשי שהתפוצץ, 9 ימים לאחר הניתוח היא לא מתאוששת מחוסר חשמל במוח ופרכוסים, וזה מה שלא מאפשר לה להתעורר לצערנו.
האם היא תתאושש, ומתי ?
והאם יש טיפול לחוסר חשמל, ואם כן אז מה הוא?
והאם היא מתאוששת, אז מה זה אומר לטווח הארוך?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שטף דם במוח - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן27/03/2012אין באפשרותי לומר האם תתאושש. קיימים פרטים רבים כולל מצבה הקליני בעת הגעתה וכעת, הדמיות מוחיות לאורך אישפוזה היכולים לרמז על מצבה. פירכוסים כתוצאה מדימום או אוטם מוחי, או לאחר ניתוח מח יכולים לגרום לחוסר הכרה ומצריכים טיפול תרופתי מתאים. את כל הפרטים הללו תוכלי לקבל מהרופאים המטפלים, כ'כ קיימת אפשרות לחוות דעת נוספת של רופא נוירוכירורג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשטף דם במוח - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן06/04/2012אורטל שלום,
לפי התאור נשמע שמדובר בדימום מוחי כתוצאה מקרע של מפרצת (אנוריזמה) באחד מכלי הדם במח. יתכן גם שהדימום נגרם בגלל סיבה אחרת.
קשה לחזות את מידת ההתאוששות שלה. אנשים מבוגרים שורדים פחות טוב מהלך שכזה. בנוסף פירכוסים ממושכים יכולים לגרום לפגיעות מוחיות נוספות ולחוסר הכרה. ישנן תרופות רבות לטיפול בפירכוסים.
לצורך יעוץ נוסף חשוב לראות את ההדמיות שלה ולקבל יותר פרטים על המהלך הקליני שלה.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת הלימיקטאל בגוףאלי23/03/2012
שוב אני שואל ללא התיחסות הרופא הנכבד
האם צריך לבדוק את רמת הלמיקטאל בגוף?
ואם זה היה יותר מדיי האם זה מזיק לבריאות ?
נכון שזה נעלם בדם ע"י הכבד ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמת הלימיקטאל בגוף - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן25/03/2012לרוב לא בודקים באופן שיגרתי רמות למיקטל, רק במיקרים מיוחדים כמו נטילת למיקטל בעת הריון וכד'. התאמת המינון היא לרוב לפי תגובה קלינית. מומלץ מעקב אחר תיפקודי כבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת למיקטל נגד התכווצותאלי14/03/2012
לד"ר שלום רב
אני מקבל למיקטל נגד התכווצויות בעקבות גילויי מלפורמציה מוחית אצלי
איזה בדיקה עליי לבצע לשם בדיקת רמת התרופה בדם ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת למיקטל נגד התכווצות - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן14/03/2012למיטב ידיעתי ניתן לבצע בדיקת רמת תרופה בדם רק במרכז הרפואי ע'ש סורסקי תל אביב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמ אר איי ראשא13/03/2012
עשיתי בדיקת אמ אר איי, הבדיקה בוצעה לבירור הפרעות בראיה
בפענוח כתוב: "עמדה נמוכה מעט של הטונסילות הצרבלריות בפורמן מגנום"
מה הכוונה? איך אני אמורה להתייחס לזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמ אר איי ראש - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן13/03/2012זהו ממצא שיכול להיות קשור למצבים פתולוגים. עליך להיבדק ע'י נוירוכירורג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ראש אחורי מעל העורףדלית12/03/2012
לבת שלי יש כאב ראש אחורי מעל העורף כבר שבוע כמו כן כאב ברגליים פעם אחת בחילה ללא הקאה כשהיא קמה בבוקר כואב לה הראש אך לא מעיר בלילה עשינו אתמול בדיקת פונדוס שיצאה תקינה
מה השלב הבא שצריך לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ראש אחורי מעל העורף - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן13/03/2012להיבדק ע'י נוירולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- mri מח וארובות העינייםא12/03/2012
הבדיקה בוצעה לבירור הפרעות בראיה
עמדה נמוכה מעט של הטונסילות הצרבלריות בפורמן מגנום
מה זה אומר? האם מבנה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר mri מח וארובות העיניים - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק16/04/2012אם אינך סובל מכאבי ראש שמתגברים בזמן עליה בלחץ הבטני שיעול וכדומה, אם אינך סובל משינוי של הקול, הפרעות בליעה נימול בגפיים או חולשת גפיים אז קרוב לודאי שחסר משמעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוירומה אקוסטית - התלבטות לגבי מנתחאיימי11/03/2012
שלום רב, לאחר שגילו אצלי נוירומה אקוסטית בגודל 2.5 ס"מ - והבנה שהדרך היחידה לטיפול היא ניתוח אני מתלבטת מאוד בין מס' רופאים / בתי חולים ואשמח אם יש מישהו שעבר ניתוח כזה שיוכל לי עם ההתלבטות בהמלצה לגבי מקום ביצוע הניתוח ובחירת הרופא המנתח.
ההתלבטות היא בין הרופאים הבאים:
* ד"ר ספקטור - הדסה עין-כרם
* תל-השומר - מחלקה נוירוכירורגית
* ד"ר רפופורט - ביילינסון
אם יש מישהו שיוכל להמליץ / לתת עיצה / מנסיון אישי או מישהו קרוב - יבורך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוירומה אקוסטית - התלבטות לגבי מנתח - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן12/03/2012כל הרופאים שציינת הינם מצויינים, אפשרות נוספת - ד'ר נבו מרגלית מהמרכז הרפואי תל אביב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםקרן07/03/2012
מה התסמינים של זעזוע מוח?
מה עושים במידה ואחרי מכה בראש יש סחרחורות כבר יומיים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן12/03/2012לאחר זעזוע מח יכולים להופיע כאבי ראש, בחילות, הקאות,סחרחורות, הפרעות בריכוז וירידה ביכולת תיפקוד יומיומי. הסימנים הללו יכולים להימשך ימים עד חודשים. בכל מיקרה לאחר חבלת ראש משמעותית וחשד לזעזוע המח יש להיבדק ע'י רופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנינגיומה לטרליתרבקה25/02/2012
שלום,
לאמי אובחנה מנינגיומה לטרלית עם הסתיידות בקוטר 27 מ"מ. מה זה אומר? האם זה דבר שכיח? איזה ניתוח עוברים על מנת להסזירו? האם זה כרוך בסיכונים? אודה להתיחסותכם המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנינגיומה לטרלית - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן25/02/2012מנינגיומה הינו גידול שפיר, ולא תמיד מצריך ניתוח להסרה, רק אם גדל במעקב ו/או סימפטומטי. ממליצה על מעקב ע'י נוירוכירורג אשר גם יוכל להסביר לכן ע'פ המיקום המדויק של התהליך את הסכנות הכרוכות בניתוח מסוג זה (אם צריך).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- mriעלמה21/02/2012
התעלה מאוד מורחב מגובה L3-L4 בעמוד שידרה מודגמת האדרה סביב הקולקציה אשר אחורית לתעלה והקולקציה תת עורית .
מודגמת האדרה פסית המתמשכת בתעלה אחורית S1-S2.
האם משמעות הדבר שיש דלקת סביב הקולקציה? האם ניתן לטפל? אין לי מדדים דלקתים בבדיקות דם רק סובלת מכאבים חזקים באיזור הניתוח תודה על תשובתך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר mri - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן25/02/2012לא ניתן לתת יעוץ מבלי לדעת פרטים אנמנסטים נוספים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמאראיי ראשא17/02/2012
הופנתי לאמאראיי ראש, איך עליי להערך לבדיקה?
עליי להביא משהו? עליי להיות בצום?
ניתן להשאר עם בגדיי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמאראיי ראש - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק17/02/2012אין צורך להתכונן לבדיקה
פשוט להגיע ולהיבדק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
א20/02/2012תודה
אני מעט חוששת מהבדיקה, האם כדאי לקחת משהו להרגעה לפני כן? ואם כן, מה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן20/02/2012רוב האנשים לא נזקקים לתרופות הרגעה לפני הבדיקה. אם בכל זאת מעוניינת, אנא פני לרופא המשפחה ע'מ שירשום עבורך מרשם לתרופת הרגעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פירקוס חד פעמי עקב אי נטילת תרופותאלי16/02/2012
לד"ר שלום רב
האם פרקוס חד פעמי שהיה עקב אי נטילת תרופות תקופה מסוימת נגד פרקוסים ( ללא הוראות הרופא)
יכול להשפיע על כושר הנהיגה ?
יצוין שכל עוד החולה מקבל תרופות הסיכוי לפרכס הינו אפסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פירקוס חד פעמי עקב אי נטילת תרופות - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק16/02/2012לדעתי מהפרגון האחרון אסור לנהוג במשך שנה.
יש לברר עם נוירולוג ומשרד התעבורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)