מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מנינגיומה בגומה אחורית בצד השמאלירמי06/08/2012
בפענוח MRI נכתב: יש לציין נוכחות של מנינגיומה מעוגלת הנראית כבעלת צורה אליפטית וצמודה לצד השמאלי של הטורקולה הרופילי. מימדים: בציר הסגיטלי 17.2 ממ', בציר הקורונלי 14.3 ממ'. בציר הגובה 14.7 ממ'. אין עדות לבצקת פרי-טומורלי, אפקט מסה מינורי, מקומי בלבד. לפני שנה היו הממדים: 15.6, 15.2, 14.5 ממ'. האם גידול הממדים בשנה מדאיג? באיזה גודל זה יתחיל להפריע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנינגיומה בגומה אחורית בצד השמאלי - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן06/08/2012קיימת הגדלה קלה במימדים. האם אתה סובל מסימפטומים? נשמע שניתן להמשיך לעקוב. ממליצה על ביקורת אצל נוירוכירורג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם קברנומה תורשתיתzi04/08/2012
לאמא אובחנה קברנומה מדממת בגזע המוח והיא במעקב MRI זה היה כשהיתה בת 58
האם קברנומה תורשתית?
האם הילדים צריכים להבדק?
דין דין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם קברנומה תורשתית - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן05/08/2012קברנומה יכולה להיות תורשתית, אך במרבית המיקרים אינה תורשתית (בעיקר כאשר מדובר בקברנומה בודדת). כאשר יש יותר מקברנומה אחת הסיכוי שמדובר בתורשה עולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם קברנומה תורשתית?-תודות
zi05/08/2012אני מאד מודה לך על תשובתך הברורה והמרגיעה.
היי ברוכה
דין דין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראשעלמה03/08/2012
שלום לפני כשנה עברתי ניתוח ראש הסרת קברנומה כבר שבועיים שיש לי כאבי ראש חזקים בעיקר באיזור הניתוחי קברנומה טמפורלית ימנית נשלחתי לבצע mri ראש ןeeg
שניהם יצאו תקינים נשלחתי לבדיקות מעקב בלי קשר לכאבי הראש שהתחילו אחרי סידרת הבדיקות ואינני סובלת ממיגרנות או אפילפסיה. מה עלי לעשות תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראש - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן05/08/2012ביקורת אצל נוירוכירורג מנתח, ואם סבור כי הכאב אינו קשור לניתוח/קברנומה, בירור אצל רופא נוירולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוונומה אקוסטיתאורית03/08/2012
לפני שנה התגלתה אצל אימי בת ה 63.5 שוונומה אקוסטית בגודל 12 מ"מ. לאחר חצי שנה היא עשתה MRI חוזר ובו הסתבר שהגידול גדל ל 16 מ"מ. היינו עד כה אצל שני נוירוכירורגים שכל אחד המליץ על פרוצדורה אחרת (ניתוח לעומת רדיוכירורגיה). הרופא שהמליץ על רדיוכירורגיה הפנה אותנו לייעוץ עם רדיוכירורג בנוגע לשאלה האם רדיוכירורגיה יעילה במקרה שהגידול אינו סטטי. אנחנו מאוד מתלבטים בנוגע לפרוצדורה שאותה כדאי לבחור במיוחד על רקע השינוי בגודלו של הגידול (החשש הוא שנצטרך לחכות כדי לדעת אם הרדיוכירורגיה עבדה ובנתיים הגידול יגדל משמעותית ובכך יעלה את הסיכון בניתוח אם יהיה צורך). ראשית, אני מאוד מעוניינת בדעתך לגבי הפרוצדורה הנבחרת ושנית, האם ניתוח לאחר רדיוכירורגיה הוא בעל סיכונים גדולים יותר. מחכה לתגובתך,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוונומה אקוסטית - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק12/08/2012בדרך כלל לגברת בת 63 עם גידול מסוג זה בגודל הזה ניתן לנסות ולהסתפק ברדיוכירורגיה, במיוחד אם השמיעה תפקודית באוזן שבצד של הגידול.
אין מידע חד משמעי לגבי הקושי בניתוח לאחר קרינה אבל ההרגשה של המנתחים שמנתחים גידול זה היא שלעיתים הגידול דבוק יותר וקשה יותר לנתחו.
הייתי ממליץ לפנות לדר' ספקטור מהדסה לגבי מידע על ניתוח ולדר' שושן מהדסה לגבי מידע על קרינה טרם לבחירת סוג הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלפורמציה מוחית וטיסה לחו"ליוסי31/07/2012
לי יש מלפורמציה מוחית שנסגר חלק גדול ממנה ע"י צינתורים והקרנות נשאר החלק שהוקרן שהמטבע הדברים צריך זמן עד שזה ייסגר באופן טוטאלי .
האם לאור הנתונים הנ"ל מותר לי לטוס לחו"ל מבלי שייגרם לי נזק מוחי בעקבות לחץ גבוה בטיסה
?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלפורמציה מוחית וטיסה לחו"ל - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן01/08/2012לא ידוע שטיסה מעלה את הסיכון לדימום ממלפורמציה וסקולרית ולכן אין מניעה מלטוס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש כרוניםאליהו31/07/2012
בן 67 סובל שנים רבות (37 שנים )מכאבי ראש כרונים , 24 שעות ביממה ,הרגשה של לחץ ,ראש כבד. במשך השנים עשיתי בדיקות רבות (MRI לא עשיתי ) התוצאות היו תקינות לחלוטין ,כמו כן טופלתי באונפקטורה , טבעונות , הומופטיה וגם היתי אצל פסיכולוגים ופסיכיאטרים ,שום טיפול לא עזר . יש איזור מסויים בגולגולת מאחורי האוזן הימנית שכואב לי במיוחד כאשר אני ממשש אותו בחוזקה, השבוע רופאה כירופרקטית בדקה מקום זה ומסרה לי כי באזור זה של הראש עצמות הגולגולת לא נסגרו באופן מוחלט ,דבר זה נדיר ביותר ,וזה המקור לכאבי הראש הכרונים . הרופאה לא הציעה לי טפול כלשהוא . אני מבקש לדעת אם ברפואה ידוע על פגם כזה וכן איזו בדיקה יכולה לאשש את הדיאנוזה של הרופאה , וכמובן מה ניתן לעשות לטיפול בענין. תודה רבה ובריאות טובה אליהו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש כרונים - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק31/07/2012איני מכיר אבחנה זו, ניתן לאשרה על ידי CT של הראש.
כאבים באזור זה יכולים לנבוע ממספר סיבות וקשה לייעץ ללא בדיקתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה המשמעות?zi29/07/2012
לפני 3 שנים אובחנה אצלי קברנומה בברכיום פונטיס משמאל, מאז אני במעקב MRI. בבדיקה האחרונה נראתה נסיגה חלקית בממדיה של הקברנומה עקב ספיגה של מרכיב ה-methhemoglobin בתוכה בשיעור של כ- 1-2 מ"מ בכל מישור, לא זיהו קברנומות נוספות ולא DVA, יתר רקמת המוח שמורה.אין עדות לאפקט מסה, בצקת או סטיית קו אמצע, לסיכום נרשם שיש נסיגה קלה בממדי הקברנומה ללא עדות לדימומים חדשים וללא בצקת סביבה. ללא הופעת קברנומות נוספות, יתר רקמת המוח תקינה.
אני בת 61 האם תוצאות הבדיקה מראות סיכוי נמוך לדימום נוסף מהקברנומה או סיכוי לספיגה מלאה שלה בעתיד עד היעלמות???
רוב תודות לכם
שיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה המשמעות? - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק31/07/2012לצערי אין בממצאי הבדיקה להוריד את הסיכון לדמם או לרמז על דעיכה ספונטנית של הקברנומה.
לעיתים קברנומות נעלמות אבל בדר"כ זה קורה לאחר דימום מהקברנומה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה המשמעות- הבהרה
zi31/07/2012תודה על תשובתך המהירה.
חשוב לי לציין שהיה דימום מהקברנומה בזמנו [לפני 3 שנים], אז הרגשתי נימול חזק והופניתי לבדיקות שגילו את הקברנומה.
האם לדימום זה התכוונת כשכתבת שהיעלמות ספונטנית יכולה להתרחש לאחר דימום???
סליחה על הפניה שנית אך לא הבנתי בדיוק.
שיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה המשמעות- הבהרה - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק19/08/2012כוונתי הייתה לדימום מסוג זה. כמובן שלא לדימום שכבר ארע שכן אחריו יש לנו הוכחה שעדיין ישנה קברנומה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודה לך על ההבהרה.
zi19/08/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי כמה שאלות בנושא כלי דםניב28/07/2012
שלום, אני בן 24 ומתעניין בענייני תזונה ובריאות (ושאלותי כן קשורות לנוירוכירורגיה) ושוקל ללמוד תזונה. אשמח מאוד אם תוכלו לענות לי על השאלות. תשובות מדעיות מפורטות לא יעיקו עלי אלא להיפך, אשמח לכאלה.
1. במידה וכבר קיימת מפרצת מוחית (שנוצרת באזור חלש יחסית בכלי הדם), האם יש מאכלים שיכולים לעזור לגוף לתקן אותה? האם מפרצות יכולות לקטון מעצמן ללא התערבות כירורגית?
2. אם קיימת מפרצת מוחית גדולה מספיק ולא-יציבה שעלולה לדמם - מהם הסיכויים שיופיעו סימפטומים (כאשר היא עדיין סגורה ולא מדממת כלל)?
3. במידה והמפרצת קטנה יחסית אבל כן מתפוצצת - האם האירוע המוחי יהיה מסוכן פחות (סיכויי הישרדות גבוהים יותר) או שאין קשר?
4. במידה וכבר התרחש דימום תת-עכבישי כתוצאה ממפרצת שהתפוצצה ונוצר לחץ על תאי המוח (שהוא הרי הגורם הקטלני) - האם יש מזונות שיכולים לחזק את התאים ולהגביר את עמידותם ללחץ כזה, ובכך להעלות את סיכויי ההישרדות של החולה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבהרות:
ניב31/07/2012כל הפרטים הבסיסיים ידועים לי, אך לא מצאתי מקורות שיוכלו לענות לי על השאלות האלה (מתקדמות יחסית) ולכן אני פונה לכאן.
לגבי שאלה 2- אומרים שבחלק גדול מהמקרים אין סימפטומים, אך האם זה באמת כך או שפשוט אנשים לא ערים לסימפטומים ולא מפרשים אותם נכונה/מתעלמים מהם?
לגבי שאלה 3- ברור לי שזה מצב חירום רפואי בכל מקרה, אך השאלה היא לגבי השוני (אם קיים בכלל) בסיכוי ההישרדות של החולה בשני המקרים.
לגבי שאלה 4- אם גם ל-X וגם ל-Y כבר יש דימום תת עכבישי, אך Y נהג לאכול תמיד אוכל בריא יותר (ולשניהם התפוצצה המפרצת) - האם ל-Y סיכויים התחלתיים טובים יותר לשרוד? ומה לגבי פעילות גופנית למשל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבהרות: - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק19/08/2012הי ניב,
התשובה לשאלות אלו נמצאת בלימודי רפואה. אנא שקול החלפת תחום ענין מתזונה לרפואה.
בהצלחה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה מתכוון שלא קיימות תשובות חד
ניב21/08/2012משמעיות לשאלות האלה? (כי אין את הידע על מנת לענות חד משמעית?)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיטי ראשרחלי25/07/2012
שלום, אני סובלת מכאבי ראש חזקים בשנה ו 8 חודשים האחרונים (לאחר הלידה). לפני כן, לא סבלתי מכאבי ראש בכלל. הכאבים מגיעים בזמן מחזור. לפני 2.5-3 שנים ביצעתי סיטי ראש. כעת, רופאת נויורולוגית שלחה אותי שוב לבצע סיטי ראש. אני מפחדת מהקרינה שבבדיקה בייחוד שלאחר שעברתי אחת לפני מספר שנים. אז עשיתי את הבדיקה ללא חומר ניגוד כי הגוף שלי דחה את זה החומר וכמעט התעלפתי. האם זה בטוח לבצע את הבדיקה שוב, פעם שניה בחיים לאחר מספר שנים? האם יש אפשרות לבדיקה חלופית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיטי ראש - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן25/07/2012בדיקה חלופית ללא קרינה היא MRI מח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח תוצאות MRI של המח ו- MRAיעלי24/07/2012
בס"ד
שלום רב,
בצענו MRI ו- MRA של המח והתוצאות הנן:
יש היפופלזיה קלה של האספקט התחתון של הוורמיס הצרבלרי.
יש 2-3 מוקדים לא ספציפיים בחומר הלבן סובקורטיקלי באזור הפרונטלי.
עיבוי הרירית בסינוס המקסילרי משמאל.
אין רואים עדות לתהליך תופס מקום, כיארי או הידרוצפלוס. אין רואים עדות למלפורמציה וסקולרית. אין רואים הפרעה בולטת למבנה המח. אין רואים הפרעה בולטת למרקם המח.
כמובן שאנחנו מאוד דואגים. מה זה אומר. אודה לך מאוד על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח תוצאות MRI של המח ו- MRA - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן24/07/2012חשוב לדעת גיל, וסימפטומים אשר בעטיים בוצעה בדיקת ה MRI. הפיענוח שולל תהליך תופס מקום (גידול), בעיה בכלי הדם במח, או פגיעה מיבנית מוחית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
פרופ` אייל יצחיאק24/07/2012לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_נוירולוגיה_שבץ_מוחי_אירוע_מוחי' id=link]נוירולוגיה, שבץ מוחי, אירוע מוחי[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודות
יעלי24/07/2012המון תודות על התשובה המהירה והיעילה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת נימולאמיר16/07/2012
היי
לפני שנה ועשרה חודשים בזמן הריון ,היתה לאשתי תחושת נימול ביד ימין ובצד ימין בפנים למשך דקה,היא אושפזה להשגחה וטופלה בקלקסן עד הלידה,לאחר הלידה {לפני שנה} בוצעה בדיקת MRI אשר יצאה תקינה.
אתמול בערב היתה לה תחושה נוספת הפעם בצד שמאל
בהמלצת חבר נגשתי למיון סורוקה עם אשתי ולאחר בדיקה נוירולוגית קצרה שוחררנו הביתה עם הפניה ל MRI.
הסתדר לנו במיידית לעבור בדיקת MRI ,אשר יצאה תקינה וללא שינוי עם בדיקת הMRI לפני 10 חודשים.ברצוני רק לצוטט חלק מהתשובה "עורק וורטברלי שמאלי דומיננטי", "מוקדים קטנים ובודדים בחומר הלבן הדו צידי, בלתי ספציפיים, ללא שינוי מהבדיקה הקודמת".
1. אשמח להבהרה לגבי שני הציטוטים הללו,ומה משמעותם?
2.מדוע זה קרה לאשתי ומאיזו סיבה? אני חייב לציין שהיא סובלת מאלרגיה להרבה דברים כמו אבק וכדומה ,שזה מתבטא בהתעטשות ונזלת מרובה,האם יש קשר בין הפרעה נוירולוגית למערכת החיסון?
3. האם זה סימן לטרשת נפוצה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ לאחר פגישה עם נוירולוג
אמיר17/07/2012אשתי סובלת מכאבי ראש ומגרנות על בסיס יומי ,לפני שנתיים בזמן הריון היתה לה תחושת נימול ביד ימין ,בשפה ובלחי,זה נעלם לאחר 3 דקות,היא טופלה בקלקסן עד הלידה. לאחר הלידה {לפני שנה} היא עברה MRI מוח תקין אך עם הערה "מוקדים קטנים ובודדים בחומר הלבן הדו צידי -בלתי ספציפיים", שלשום בערב לאחר יום עמוס כאבי ראש אשתי חשה שוב תחושת נימול הפעם בצד שמאל,וזה נעלם לאחר 3 דקות. אתמול עברנו שוב MRI מוח וזה יצא שוב תקין עם הערה זהה לקודמת "מוקדים זעירים כמתואר וללא שינוי,ללא עדות לאיסכמיה חריפה". האם כאבי ראש עלולים לגרום לתחושת נימול חולפת ? ומהי הערכתך באופן כללי- בדיקת גוף נוירולוגית תקינה.לדברי הנוירולוגית אבחנתה הקלינית לגבי אשתי היא מיגרנה יום יומית עם אאורה אשר בהחלט יכולה לגרום לתחושת נימול חולפת!,האם סברה זו הגיונית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעוץ לאחר פגישה עם נוירולוג - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן24/07/2012בהחלט יתכן שמדובר במיגרנה. לא ברור לי באיזו אבחנה היא טופלה בקלקסן בעבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחושת נימול - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן24/07/2012לפי פיענוח ה MRI לא נשמע כי מדובר בטרשת נפוצה (אם כי רצוי להראות את הבדיקה עצמה לנוירולוג). ממליצה על ביקורת אצל נוירולוג עם ה MRI החדש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MRI ראשיסמין15/07/2012
שלום, אני בת 30, סובלת כבר כמה חודשים מכאבי ראש חזקים. עברתי בדיקת MRI והתשובה היא: מבנה תקין של ארובות העיניים, בסיס הגולגולת והפירמידות. התעבות רירית חלקית בתא ספנואידלי ימני, בתאים אתמואידלים בתאים מקסילריים ומעט גם בתאים פרונטלים .בחלל האף מודגמת מחיצה בקו האמצע עם התעבות רירית בינונית של הקונכות. האם אפשר לדעת מה גורם לכאבי ראש מתוצאות אלה? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI ראש - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק12/08/2012אני לא בטוח שניתן, יתכן ויש דלקת של הסינוסים.
בכל מקרה כדאי להיבדק על ידי נוירולוג ורופא א.א.ג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב עורפי עם ראש בצד שמאלריקי04/07/2012
שלום, אני בת 27 תקופה ארוכה סובלת מכאב חזק בעורף(צד שמאל) ובחצי ראש+צוואר+כתף+יד. הכאב מופיע כמעט כל יום למשך מס' שעות. ביקרתי אצל נורולוגים,אורטופדים וטיפולי פיזיותרפיה אך ללא הועיל. ביצעתי m.r.i ראש וצוואר-תקינים. E.M.G-left c6 mild subacute radiculopathye הכאב מטריד ומפריע לתפקוד היומי יש לציין שכשלושה ימים לאחר לידה הכאב בראש מתגבר לכאב נוראי!!! למשך כ3 שבועות שגם תרופות חזקות לא הקלו. אודה מאד על תשובה לאן כדאי לפנות, איך ניתן לטפל בכאב או כל פרט שיוכל לשנות את המצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב עורפי עם ראש בצד שמאל - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק04/07/2012הייתי ממליץ להתחיל עם נוירולוג שמומחה לכאבי ראש.
דר׳ יעקב עזרא הינו רופא נוסה בתחום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת mriמשה02/07/2012
שלום וברכה ! אמי מטופלת כבר שנים ובמעקב עקב מנגיומה בראש. לאחר הקרנות וטיפולים, ביצעה בדיקה . להלן התשובה: מודגם תהליך תופס מקום צמוד ל- clivus. (מה זה ?( / התהליך חודר ל-clivus . בעל גבול לא סדיר מרקמת המוח ( מה זה אומר ) מערב את שני הסינוסים הקברונזיים , גורם לדחיקה של גזע המוח משמאל . אינו עוטף במלואו את העורק הבזילרי ( זה טוב ? ) התהליך עובר האדרה חזקה ומתאים למנגיומה . קשה להבדיל בין התהליך לבין בלוטת ההיפופזה . הכיאזמה נראית לחוצה כלפי מעלה. חדרי המוח תקינים . בחומר הלבן מודגמים שינויים איסכמיים כרוניים ( מה זה אומר )
לסיכום : תהליך תופס מקום והוא ללא שינוי משמעותי .
אשמח אם תוכלו להתייחס לשאלות ששאלתי תוך כדי בסוגריים
האם יש סיבה להיות מודאג ?
האם זה אומר שהטיפול הצליח או שעדיין יש התקדמות של המנגיומה .
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת mri - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן03/07/2012צריך להשוות את בדיקת ה MRI הנוכחית לבדיקות קודמות ע'מ להבין האם ישנה גדילה/ נסיגה או שהתהליך סטטי. ממליצה על ביקורת אצל הנוירוכירורג המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי מיגרנהרבקה27/06/2012
שלום
כבר תקופה דיי ארוכה- חודש יש לי כאבי מיגרנה מתמשכים. בעיקר שאני קמה בבוקר...
הכאבים הם בצד שמאל מעל הראש והם מקרינים לי לעורף וליד שמאל..
החלפתי לכרית אורטופדית חדשה. אני משתמשת בה כבר מעל ל-3 שנים אבל בהתחלה היא קשה אני לא יודעת אם זו הסיבה. אני נוטלת משככי כאבים על בסיס קבוע. הדבר מפריעה לי ולעיתים אני מתעוררת באמצע הלילה מכאבי מיגרנה.
אודה לעזרתכם..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי מיגרנה - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק27/06/2012אנא פני לנוירולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)