מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אחרי ניתוח ראשגולן23/06/2012
שלום רב! אני עוד חודש בן 19 ובינקותי עברתי ניתוח לתיקון קרניוסינוסטוזיס מטופי,כשהייתי בגיל 12 היה לי חשד לגלאוקומה,עשיתי mri שיצא תקין והלכתי לנוירוכרוג לעשות הדמיה שיצאה תקינה,אני בריא ומרגיש מצוין,הנוירוכירוג בזמנו בדק לי את הראש במישוש, והוא רשם שמבחינה קוסמטית יש שאריות של אלמנט סקפוצפאלי קידמי עם אסימטריה מצחית, עם שקע מצחי פרונטלי ימני וגליות מסויימות באזור הוורטקס,הייתי מעוניין לדעת אם מבחינה קוסמטית יש אפשרות לטפל בדברים האלה או בחלקם,למשל בשקע המצחי בצד ימין? (זה לא כ"כ בולט או קריטי) אבל עדיין זה חשוב לי,
קראתי איזה כתבה על משחת עצם
(זה לא הבעייה שלי) אבל
ידוע לך אם זה יכול להיות פיתרון יעיל? יש לך אולי עוד הצעה לפיתרון אחר?
אני מודה לך מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה אף אחד לא עונה לי?
גולן25/06/2012למה אף אחד לא עונה לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי להוסיף
גולן25/06/2012אגב שכחתי להוסיף,בקצרה, לפעמים נרדמת לי היד או לעיתים יותר רחוקות כף הרגל תוך כדי שינה,אחרי הרבה בירורים והרבה רופאים אומרים שזשזה קורה בגלל שיש לי לחץ עצבי (אחרי בדיקת הולכה עצבית) וגם היה חסר לי b12 שעכשיו שאני לוקח אותו תקופה אני מרגיש הקלה משמעותית בהרדמויות,הקטע הוא שלעיתים ממש רחוקות אחת לחודש היה נרדם לי גם צד אחד של הראש,היום כבר לפחות 5 חודשים שזה לא קורה, הקטע הוא שקראתי דברים ואני קצת חושש,האם כדאי לעשות ct למרות שאני מרגיש טוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי ניתוח ראש - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק27/06/2012אנא פנה לדר' מוני בניפלא מהדסה שמומחה בניתוחים לתיקון קרניסינוסטוזיס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 16 עם בעיות גב-תוצאות MRIאמא מודאגת19/06/2012
שלום רב!
בתי בת ה16 סובלת מכאבים חזקים בגב תחתון שהתגברו לאחר ריצה(היא ספורטאית והיו לה כמה נפילות על הגב בעבר). בבדיקת נוירולוג -סימנים של לחץ על חוט השדרה. בבדיקת mri ממצאים:
ע''ש הגבי: סירינגוהידרומאליה עם הרחבת התעלה החוטית המרכזית בין D6 -D9 אורכו הקטע זה כ-74 מ''מ.
ע''ש המותני: בגובה L4-L5 בלט אנולוס אחורי עם לחץ מתון על קידמת שק התקלי. בגובה L5-S1 אקסטרוזיה דיסקלית אחורית אמצעית גדולה עם לחץ ניכר על השק התקלי ועל השורשים S1 בתעלה.
נאמר לי שייתכן ומדובר על מחלה שעלולה לגרום לבעיות בחוט השדרה וצריכים לעשות בירור של ממצע בע''ש גבי.
שאלה:
האם נפילות עלולות להיות הסיבה להופעת הממצע או שיש סיבות אחרות?
איך מטפלים במקרים האלה? המליצו לנו על זריקה אפידורלית להקלה על פריצת הדיסק, שאלה האם הזריקה לא תזיק לממצע בע''ש גבי?
סליחה על האורך ותודה מראש על כל פיסת מידע,
אמא מודאגת מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 16 עם בעיות גב-תוצאות MRI - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק19/06/2012הי אמא,
לדעתי הנפילות אינן הסיבה לבעיות.
יש לבדוק את ביתך ולהבין ממה סובלת ורק אחר כך לחשוב על הטיפול המתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סחרחורות מעיקותאורן14/06/2012
שלום רב! לפני כשבעהחודשים עברתי ניתוח להסרת גידול מסוג GBM מהמוחון. לצערי הרב מאותו יום הסחרחורות קשות ואינן פוסקות. יש לציין כי הmri מראה כי אני נקי מאז הניתוח! כמה זמן יימשך מצב זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סחרחורות מעיקות - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן15/06/2012גידולים במוחון וניתוח באיזור זה הינן סיבות אפשריות לסחרחורת. לרוב השיפור, אם מופיע הינו תוך מ'ס שבועות/חודשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נ יתוח קברנומה-אורטלאורטל רז13/06/2012
שלום רב לפני כחצי שנה עברתי ניתוח להוצאת קוורנומה שהיתה בין המוח הקטן לגזע המוח,כיום יש בעיות בשיווי המשקל ובדיבור צד שמאל חלש(היפוטוניה) ורעידות ראש מידי פעם, שאלתי האם יש סיכוי לשיפור או שנגרם נזק בלתי הפיך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נ יתוח קברנומה-אורטל - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן15/06/2012במיקרים רבים חסרים נוירולוגים המופיעים לאחר ניתוחי מח משתפרים ימים/שבועות/חודשים לאחר הניתוח. לרוב השיפור הנוירולוגי שמופיע לאחר חצי שנה מהניתוח הינו קטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבקש הסבר לממצאתותית11/06/2012
של בדיקה טומוגרפית ממוחשבת של המוח ''מנינגיומה קטנה (7 מ'מ) פאראסגיטאלית ימנית גבוהה (חתך 26) מה זה וכתוצאה ממה זה יכול להגרם תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבקש הסבר לממצא - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק19/06/2012מנינגיומה היא גידול שמקורו בקרומים שעוטפים את המח. לעיתים לאחר חשיפה לקרינה אנו רואים עלייה בהופעת מנינגיומות. לך יש מנינגיומה קטנה שבשלב זה דורשת מעקב רנטגני בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיער בעקבות רדיוכירורגיהיוסי10/06/2012
לשם טיפול בavm במוח בוצע בין היתר הקרנות נקודתיות במוח.
אך לאחרונה היה נשירת שיער מקומית בכמה מקומות בראש .
האם זו תופעת לוואי להקרנות ואם כן האם השערות עם הזמן חוזרות.?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער בעקבות רדיוכירורגיה - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק10/06/2012בהחלט מדובר בתגובה לקרינה. עם הזמן אני בדרך כלל השיער גדל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ראש לאחר הסרת מינינגיומהיוסי06/06/2012
לפני כחודשיים עברתי ניתוח להסרת מינינגיומה בתעלת השמע. הניתוח עבר מצוין ללא דברים חריגים! אני עדיין סובל מכאבי ראש לפעמים חזקים לפעמים פחות וגם כאב קל בצוואר עדיין! חשוב להגיד שאופטלגין מסדר את המצב. רציתי לדעת עם זה שיגרתי חודשיים לאחר ניתוח כזה? ולאחר כמה זמן מהניתוח אפשר לחזור לפעילות פיזית? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ראש לאחר הסרת מינינגיומה - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק07/06/2012בהחלט נראה לי סביר ולדעתי כבר ניתן לחזור לפעילות אבל אין לעשות זאת ללא אישור המנתח. אנא חזור להתייעץ עם הרופא שניתח אותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
יוסי07/06/2012תודה על תשובתך, שאלה נוספת ברשותך, האם ניתן להשתמש בויאגרה ? האם קיים קשר ? תודה רבה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראשעלמה06/06/2012
שלום לפני כשנה עברתי ניתוח בצד שמאל של הראש לאחרונה יש לי התקפים גוברים אני מרגיש לחץ חזק באיזור הניתוח האם זה תופעה נורמלית? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראש - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק19/06/2012בהחלט יכול להיות תופעה נורמילית אבל יש לחזור על ההדמיה ולהיבדק על ידי המנתח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה בחדרי המוחמאיה03/06/2012
הילדה שלי בת שנה וחצי נולדה פג ונגרם לה דימום מוחי ניתחו אותה בזמן שהייתה בפגיה ויש לה שנט עכשיו יש בעיה באחד מחדרי המוח יש לה ציסטה בגודל 28 יש מצב שזה נאלם לבד או רק בניתוח ? מה עושים עם ציסטה בתוך חדרי המוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה בחדרי המוח - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן06/06/2012חשוב לדעת מה מצבה הנוירולוגי, האם יש שינוי בהיקפי ראש וכו. צריכה להיבדק ע'י נוירולוג ילדים, רופא עיניים כולל בדיקת קרקעית העין (פונדוס), MRI מח, ולאחר מכן לפנות ליעוץ נוירוכירורגי ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקת MRI בעקבות ניתוקיםד``ר שלמה סטיב ג`קסון29/05/2012
שלום רב.
בעלי עבר לפני כשנתיים וחצי כריתה של תהליך אינטרה-אקסיאלי פרונטלי מימין בתה"ש, תשובה פתולוגית אוליגו-אסטרוציטומה בדרגה נמוכה.
לאחר מכן החלו התקפים אפילפטיים ולאחרונה רק ניתוקים. ניתוק אחרון קרה לפני כשלושה חודשים.
עשה mri לשם ביקורת ואנו לא מבינים את התוצאות שלהלן:
תהליך הסננתי באונה פרונטלית טמפורלית מימין וכן פרונטלית משמאל ללא שינוי במעורבות. האדרה נודולרית במיטת הקרניוטומיה נמדדת הפעם 6 מ"מ גדול יותר לעומת הבדיקה הקודמת.
למה הכוונה ב"האדרה נודולרית במיטת הקרניוטומיה?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח בדיקת MRI - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן29/05/2012האדרה נודולרית זהו איזור שקולט חומר ניגוד (בניגוד לשאר איזורים שבהם אין קליטת חומר ניגוד) ויכול להעיד על איזור עם דרגת ממאירות יותר גבוהה. יתכן ומדובר ב tumor pregression. ממליצה על ביקורת אצל הנוירוכירורג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובות של C.Tסיגל29/05/2012
רשמו לי בתשובת הCT שקיימת צניחה של טונזילה צרבלרית מימין לתוך פורמן מגנום אך פחות מ- 5 מ"מ
ברצוני לדעת מה זה אומר טונזילה צרבלרית ופורמן מגנום
אשמח אם תעזרו לי במהרה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות של C.T - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן29/05/2012טונסילה צרבלרית הינו חלקו התחתון של המוחון אשר במצבם פתולוגים מסויימים נמצאים במנח נמוך (צניחה). חשוב לדעת פרטים קלינים, ומהי הסיבה אשר בגללה בצעת MRI. האם יש סימנים של לחץ תוך גולגלתי מוגבר? האם את סובלת מכאבי ראש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשה! ! !אורח27/05/2012
כבר מספר שנים שאני מרגישה רעידות בתוך הראש,
ואני מרגישה יחד עם הרעידות סוג של "כובד" שם.
לאחרונה הרעידות גברו.!
כל הזמן הצוואר והראש שלי רועד ולא יכול להיות במנוחה.!
ואני לא יכולה לישון בלילה מהרעידות בראש. בוכה
וגם בנוסף נשמעים רעש של תקתוקים בלתי רצוניים מאזור העורף שלא פוסקים.
בזמן שינה יש לי החמרה בקליקים ובקפיצות החזקות של השרירים בראש
וכשהאוזן על הכרית אז יש החמרה מאוד קשה ברעש של הקליקים והקפיצות שרירים בראש
מה יכול לגרום לקליקים ולקפיצות שרירים בלתי רצוניים בראש בזמן מנוחה?
מה יכולה להיות הסיבה לכך? האם יש לזה טיפול?
אף אחד לא עוזר לי...
ואני לא יכולה לחיות ככה עם התקתוקים והרעידות בתוך הראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בבקשה! ! ! - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק27/05/2012אנא פני לנוירולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד"ר רחל גרוסמןאורח27/05/2012
מה יכול לגרום לקליקים ולקפיצות שרירים בלתי רצוניים בראש בזמן מנוחה?
בזמן שינה יש לי החמרה בקליקים ובקפיצות החזקות של השרירים בראש
וכשהאוזן על הכרית אז יש החמרה מאוד קשה ברעש של הקליקים והקפיצות שרירים בראש
מה יכולה להיות הסיבה לכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לד"ר רחל גרוסמן - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן29/05/2012ממליצה להתיעץ עם הנוירולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לד"ר רחל גרוסמן - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן06/06/2012ממליצה לפנות ליעוץ נוירולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- במפוי עצם מצאו אצלי קליטה בגלגלתא.ש. ברק22/05/2012
(נקודתית) בעצם הפרונטו פרטיאלית מימין ובגג האורביטה מימין. על מה יכול להצביע ממצא כזה תודה על מענה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר במפוי עצם מצאו אצלי קליטה בגלגלת - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן22/05/2012ממצא כזה יכול להצביע על מ'ס רב של מצבים, חשוב כאן סיפור המיקרה. ממליצה על ביקור אצל נוירוכירורג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוירוכירורגיה ואפילפסיהגבריאל21/05/2012
האם נוירוכירורגים מטפלים באפילפסיה גם באופן ניתוחי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוירוכירורגיה ואפילפסיה - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן22/05/2012בודאי. שרות כזה קיים במחלקה הנוירוכירורגית במרכז הרפואי תל אביב , ובביהח הדסה, ירושלים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)