מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אבא בטיפול נמרץ עקב מפרצת כמה שאלותאורן04/01/2012
1. גילו לו דלקת ריאות כרגע אין לו חום, רציתי לדעת כמה ימים לוקח עד שהמחלה עוברת, ומה הסיכויים להתגבר עליה
2. כרגע הוא מונשם ומורדם קלות הוא מזיז ידיים ורגליים ומגיב לכאב שצובתים אותו , הוא עבר צנתור במוח, אך עדיין יש לו המון דם במוח למרות שאמרו שהזרימת דם במוח תקינה והבצקת שהייתה לו במוח נעלמה.
רציתי לדעתם מה הסיכויים שלו להנצל(אמן אמן אמן!!) מה זה אומר כל זה? האם לאחר 3 שבועות הוא יוצא מטיפול נמרץ? מה הסיכוי להתעורר ולחזור לחיים נורמלים ככל האפשר
המון תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבא בטיפול נמרץ עקב מפרצת כמה שאלות - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן04/01/2012מהלך של חולים עם מפרצות מוחיות יכול להיות מורכב וארוך. אביך מחוסר הכרה ומונשם, ובסיטואציה הזו שכיחות דלקות ריאה הינה גבוהה. משך הטיפול לדלקות ריאה הוא סביב שבוע, תלוי בתגובה לטיפול האנטיביוטי.
בנוסף לא ניתן לדעת בשלב זה באיזה סטטוס נוירולוגי הוא ישאר, ומתי יצא מטיפול נימרץ. אלו החלטות אשר מתקבלות בהתאם למצבו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת CT מוחרותם ניסן28/12/2011
שלום דוקטור
קיבלתי היום את תוצאות סיטי מוח שעשיתי והממצאים הינם:
מבנה תקין של ארובות העיניים בסיס הגולגולת והפירמידות
התעבות רירית בחלק מתאים פארא נזאליים סטייה של מחיצות האף משמאל לימין
מתחת לטנטוריום: פרנכימה וחדר רביעי שמורים
מעל לטנטוריום פרנכימה וחדרים שמורים, לציין הרחבה קלה של הטריגון הימני
קלבריה שמורה
שאלתי היא לגבי הסעיף שמעל לטנטוריום לגבי ההקחבה של הטריגון הימני
מה זה אומר?
אני מאוד לחוץ מכל הסיפור אשמח לתשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת CT מוח - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק28/12/2011קרוב לודאי שהבדיקה תקינה
בכל מקרה יש להתיעץ עם הרופא שמכיר את תלונותיך ושלח אותך אל הבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ראש שוונומה וסטיבולריתמיכאל28/12/2011
שלום רב,
רציתי לשאול, החל מאיזו מידה של הגידול "שוונומה וסטיבולרית" יכולים להופיע כאבי ראש ?
בתודה
מיכאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ראש שוונומה וסטיבולרית - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק28/12/2011בכל מידה של גידול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאונההילה22/12/2011
הי, עברתי תאונה לא מזמן בה הכרת את ההכרה לכמה שניות בודדות.
עשו לי סיטי והוא היה תקין.. אבל עדיין יש לי כאבי ראש חזקים..
זה תקין? עברו מאז שלושה חודשים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאונה - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן22/12/2011מדובר בזעזוע מח אשר מתבטא בחוסר הכרה רגעי שאחריו יש חזרה לתפקוד. לעיתים קיים חוסר זיכרון בנוגע לאירוע שקרה, יכול להיות מלווה בכאבי ראש ובחילות. הסימפטומים הללו יכולים להימשך ימים ואף שבועות. חשוב לדעת שבתקופה שלאחר זעזוע מח מסוכן אף יותר להיחשף לחבלת ראש שנייה שעלולה להוביל לנזק משמעותי יותר. לכן מומלצת מנוחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר סי.טי ראש עקב מיגרנות קשותרויטל יעקב15/12/2011
היום קיבלתי את התוצאה
מה זה אומר DVA באיזור פורנטלי מימין -דרוש מעקב קליני
אנומליה וורידית התפתחותית ????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר סי.טי ראש עקב מיגרנות קשות - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן16/12/2011מדובר בואריאנט אנטומי מולד אשר מנקז ריקמת מח בריאה. ברוב המיקרים הינו ממצא מיקרי אשר לא דורש טיפול. חשוב לדעת שלעיתים מתלווה למלפורמציה וסקולרית אחרת כגון קברנומה. רצוי להיות במעקב אצל נוירוכירורג מומחה לכלי דם של המח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח או דקומפרסיהטטי15/12/2011
שלום ,
נמצא בבדיקת MRI בילד בן 12 ממצא שמערב את עצב הפנים. מתחיל ב-GENICULATE GANGLION לאורך הטימפניק סגמנט של עצב הפנים, ויורד ל- FALLOPIAN CANAL
ברצוני להבין עד הסוף מה הסיכונים בניתוח להסרת הגידול .
ידוע לי על פגיעה בעצב הפנים.
האם יש כמה אופציות ל"כניסה" לראש ? מה הכי מומלצת במקרה כזה בשביל לשמור על השמיעה. (השמיעה היא 100% בסדר) .
מהם סיכויי ההצלחה לניתוח כזה ?
מה הסיכונים הנוספים אותם יש לקחת בחשבון .
האם ניתן לנתח בלי לפתוח את הראש , דרך מכשיר מהאף וכו' ? או ע"י החדרת מחט להזרקה לגידול ?
האם ניתוח שחזור מתבצע כבר באותו ניתוח להסרה ?
מה לגבי ה אופציה של "דחיסה" decompresion שמאפשר לגידול לגדול ללא לחיצה על העצב .
מה אתה יודע לומר לי על זה . האם מתאים לילד בן 12? לכמה שנים זה יכול לשמר את מצב הפנים והשמיעה ?
והאם בהכרח בסוף מגיעים לניתוח הסרה ?
מהי המלצתך ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח או דקומפרסיה - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק15/12/2011הייתי ממליץ לפנות לדר' בניפלא בהדסה מומחה לנוירוכירורגית ילדים
דר' ספקטור בהדסה מומחה לניתוחי בסיס הגולגולת ביניהם ניתוחים סביב עצב הפנים
ורפא א.א.ג מומחה לניתוחי בסיס גולגולת ואוזניים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MRIשמואל11/12/2011
שלום דר גיל שלי 46 ב1.4.2009 קיבלתי תיפול של רדיוכירוגיה בגת המחלתי לפני 10 ימים עברתי בדיקת של MRI רוש למעכב וזה הפינוח הבדיקה נעסתה למעקב תהליך תופס מקום האזור הגת המחילתית משמאל בסדרה FLATIR קיימים מוקדים פתולוגים פריונטריקולרים לאורך קורפוס קלוזום בחלקו האחורי דו צדדים יותר משמאל קיימת האדרה של מניגיומה ומסביב לעורק הקרוטידי בגת משמאל בהסתכלות על עצבי הריה רושם לחיורון מרכזי [CENTRAL PALLOR[ התהלחיך בגת משמאל נראה ללא שנוי בגדלו מי 1.4.2009 לסיכום תהליך תופס מקום באזור הגת המחלתית מסביב לעורק הקרוטידי קיימים מוקדים פתולוגים פריונטריקולרים לאורך קורפוס קלוזום דו צדדים רושם לחיורון מרכזי [CENTRAJ PALLOR[דר אני סובל עדין מכב רוש וגם מכב בחצי הפנים מישמול דר הים הפשר לכבל הסבר בקשר לבדיקה הים ניתן לחזור לטיפולחוזר [רדיוכירוגיה] תרופות שאני מקבל לירקה 600 מילגרם אוסקר 50 מילגרם B12 ,R ומיקרו אספרין 100 ולוטן [גסטרו] בבקשה הים תוכל לאסביר לי לגבי הפינוך תודה דר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק13/12/2011קשה להסביר ללא השוואה לבדיקות קודמות ולכן הייתי מתייעץ עם הרופא שטיפל בך כמו כן נראה שכדאי לפנות לנוירולוג.
בסה״כ נראה שהמצב יציב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רישיון נהיגהאורן06/12/2011
אני כ14 חודשים אחרי ניתוח ראש (מנינגיומה)בצד הימני הקידמי ליפני כ4 חודשים לקחו לי את הרישיון על סמך דיווח מצב רפואי כרגע מישרד התחבורה דורש שאעבור מיבחנים פסיכולוגיים ורפואים עקב זאת ,ראוי לציין שחוויתי פירכוס עקב הפסקת כדורים על ידי המלצת המנתח שלי ליפני כחודש אם יש עינין לגשת למיבחנים האלו לפי החוק או לידחות אותם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רישיון נהיגה - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן06/12/2011בנוכחות מחלת פירכוסים יש איסור נהיגה לשנה לפחות מאז הפירכוס האחרון. כ'כ במידה והפירכוסים אוזנו ומחליטים להפסיק טיפול, גם במיקרה זה ישנו איסור של כחצי שנה על נהיגה בכביש (עד שברור שאין פירכוסים גם ללא טיפול תרופתי). לסיכום: ע'מ לחזור לנהוג עליך לעבור את ההערכות הרפואיות מטעם מישרד התחבורה, ושנה ללא פירכוסים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידרוצפלוס ותוצאות CTקטי02/12/2011
שלום רב!
לפני 3 שנים אובחנתי על ידי בדיקת CT ובעקבות הופעת כאבי ראש חזקים, סחרחורות, שטפי דם בעיניים, הקאות וכו' כחולת הידרוצפלוס. במהלך שלוש השנים שחלפו עברתי 2 ניתוחי ETV (הראשון לא כל כך הצליח עקב הידבקויות ממברנליות לכן נאלצתי לעבור ניתוח נוסף), אך גם לאחר הניתוח השני, על אף שבדיקת ה-MRI הראתה זרימה דרך החור שעשו, חזרו כאבי הראש ואיתם הבחילות והתחושות הקשות שקדמו לניתוחים שעברתי. בעקבות זאת עברתי ICP MONITORUNG שהראה לחצים תקינים.
לפני 4 חודשים ולאחר הריון בסיכון, ילדתי את בתי המתוקה בניתוח קיסרי (בהמלצת רופא הנשים כדי להימנע מעליית לחץ תוך גולגולתי במהלך לידה רגילה ועל אף המלצתו של נוירוכירורג כי אין מניעה ללידה רגילה). לאחר הניתוח חזרו כאבי הראש בעוצמה רבה ובתידירות הולכת וגדלה (פעם ביומיים ולאחרונה התקף ממש חזק אפילו פעם ביום). פניתי לנוירולוגית שהסבירה לי שמשום שאני מיניקה אין כמעט סיכוי שמדובר בכאבי מיגרנה ושלחה אותי לבדיקת CT.
במכון שבו עשיתי את בדיקת ה-CT עשו השוואה לבדיקת ה-CT מ-2008, שבה אובחן אצלי ההידרוצפלוס. ממצאי הסריקה:
אין שינוי מהותי בגודל של מערכת החדרים (בהשוואה לבדיקה שבוצעה ב-2008, לפני ניתוחי ה-ETV), מרכיבי החלל התת-עכבישי מעט בולטים, אין עדות לממצא פוקלי תוך-מוחי, קו האמצע שמור, ללא אפקט מסה.
ולסיכום: בהשוואה לבדיקה הקודמת משנת 2008-ללא שינוי מהותי.
האם על סמך ההסטוריה הרפואית שלי, לדעתכם אין מנוס מניתוחו נוסף? האם שאנט עדיף במקרה זה? מה עלי לעשות? אני אמא לתינוקת וכרגע מרגישה חוסר אונים משווע משום שמצד אחד הכאבים בלתי נסבלים ואף מנטרלים אותי בכל פעם ללא מעט זמן ומצד שני האופצייה של ניתוח בשלב בו נמצאת בתי הקטנה נראה לי קשה מנשוא.
זקוקה לעצה רפואית טובה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידרוצפלוס ותוצאות CT - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן06/12/2011חשוב לדעת שאחרי פיום אין בהכרח הקטנה במימדי החדרים במח.ממליצה על בדיקה של רופא עיניים (כולל בדיקת פונדוס), וביצוע MRI מח עדכני, ועם המידע החדש עליך לשוב לביקורת אצל הנוירוכירורג המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיקום הגידול המשךשלומית01/12/2011
קודם כל תודה על התשובות יש לי עוד שאלה חשובה האם מיקום התהליך כפי שכתבת לי שהוא יכול להסביר את התפרציות לזעם יכול להשתפר עם הזמן או שהילד יצטרך לקבל טיפול תרופתי שירגיע אותו למשך זמן מה או לכל החיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקום הגידול המשך - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן01/12/2011יתכן ויצטרך טיפול להתפרצויות הזעם כל עוד קיימות. תשובות מפורטות ינתנו לך ע'י נוירוכירורג לאחר בדיקת ילדך ומעבר מדוקדק על ההיסטוריה הרפואית, כולל הדמיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיקום הגידול המשך לשאלתי מקודםשלומית01/12/2011
בMRI מצויין שזהו איזור קורטיקלי ותת-קורטיקלי באיזור ההיפוקומפוס ומידאלי באונה טמפורלית שמאלית של הארכת זמני הרפיה וצביעה.
מתאים לתהליך תופס מקום בעל ממאירות נמוכה. האבחנה מבדלת כולל DNET וגנגליוגלימה. יתכן שמיקום הגידול אז גורם להתפרציות הזעם? אם כן מה ניתן לעשות?
אני מציינת שאנחנו במעקב נויירולוגי וכן יש לי תור בסוף החודש לפרופסור קוסטנטיני להמשך מעקב. פשוט אני נמצאת בחרדה ורוצה לדעת אם יש משהוא שאפשר לעשות בינתיים.
תודה שלומית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקום הגידול המשך לשאלתי מקודם - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן01/12/2011מיקום התהליך יכול להסביר את התפרצויות הזעם. לפי תיאור התשובה הפתולוגית מדובר בתהליך בעל פרוגנוזה טובה. מעקב אצל נוירוכירורג ילדים הינו הדבר הנכון להמשך הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 5 חודשים לאחר ניתוח גידול GLIOMAשלומית30/11/2011
בני בן שנתיים וחצי עם אפילפסיה כנראה כתוצאה מגידול עבר ניתוח להוצאת הגידול שהיה שפיר ומאז הניתוח אין התקפים בלי עין הרע מקבל למיקטל 50 מ"ג פעמיים ביום
לאחרונה חל שינוי בהתנהגותו יש לו התפרצויות של זעם זורק חפצים שונים לפעמים ללא סיבה. עשינו MRI לפני שבועיים שהוא תקין כמובן שרואים שאין גבר גידול. שאלתי היא כזאת יכול להיות שיש השפעה של הצלקת של הניתוח שגורם להתפרצויות הזעם או שיש קשר לתרופה? רצוי לציין שאת הלמיקטל התחלתי לאחר הניתוח.
אשמח לקבל תשובה בקרוב שלומית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 5 חודשים לאחר ניתוח גידול GLIOMA - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן01/12/2011למיקטל הינה תרופה יעילה לטיפול באפילפסיה ותופעת הלוואי העיקרית היא פריחה (רגישות לתרופה). במבוגרים היא ניתנת גם בהתוויה של מייצב מצבי רוח (מניה דיפרסיה, דיכאון). שינויים קוגניטיביים והתפרצויות זעם הם תופעות לוואי נדירות של התרופה. יתכן והתפרצויות הזעם קשורות למיקום הגידול (לא מצויין מיקום, ואבחנה פתולוגית של הגידול) .
ממליצה על המשך מעקב אצל נוירולוג מומחה לאפילפסיה, והמשך מעקב נוירוכירורגי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לפעילות ספורטיביתאורן אבוקסיס29/11/2011
אני כבן 34 ליפני כשנה נותחתי בראשי להוצאת גידול שפירי מנינגיומה הניתוח עבר בשלום אחרי הניתוח היו לי 3 פירכוסים ואז התחלתי לקחת דנטואין מאז כשנה וארבעה חודשים הכל בסדר אני חזרתי לעבודה ומתפקד כרגיל אך חסר לי הכדורסל שהוא היה חלק גדול מחיי האם אני יכול לחזור לשחק כדורסל בהדרגה כי בינתיים המנתח שלי אוסר עלי ואם כן מתי תודה רבה מחכה לתגובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה לפעילות ספורטיבית - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק29/11/2011הכל צריך להיעשות בהתאם להמלצות הרופא המנתח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחזרה לפעילות ספורטיבית - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן29/11/2011פעמים רבות ניתן לחזור לפעילות ספורטיבית לאחר ניתוחים להסרת גידולים שפירים. מכיוון שאיני מכירה את ההיסטוריה הרפואית שלך (כמו שהמנתח שלך מכיר), בלתי אפשרי עבורי לחוות דיעה. אם אתה מתלבט פנה למומחה נוסף לצורך חוות דעת שנייה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת הקרינה בצינתור עורקים?מירי29/11/2011
לפני כמה ימים הופיעה ידיעה לפיה משרד הבריאות מזהיר מפני רמת הקרינה בבדיקות CT ובצינתור לב.
האם האזהרה הזו גם נכונה לגבי צנתור עורקים? האם יש בצנתור עורקים פחות/יותר קרינה ביחס לCT ולצינתור לב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמת הקרינה בצינתור עורקים? - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק29/11/2011רמת הקרינה דומה אבל דעי כי רופא מצנתר טוב ביכולתו לצמצם את רמת הקרינה בצורה משמעותית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת נימול- בדיקת EMGחן24/11/2011
שלום,
התחלתי לרוץ לפני כחודשיים באופן די אינטנסיבי למעל 10ק"מ
לפני חודש התחילה באמצע הריצה תחושת נימול והירדמות של כף רגל ימין
לאחר בדיקת EMG נמצאה ההבחנה הבאה:
A STUDY SHOWED A MODERATE RT SUPERFICIAL PERONEAL SENSORY NEUROPATHY, AXONAL TYPE OF A LESION NORMAL OTHER NCS RESULTS
אשמח להסבר לגבי התוצאה
האם ניתן להמשיך לרוץ ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושת נימול- בדיקת EMG - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק27/11/2011כנראה שבמהלך הריצה הרגל סובלת מחבלות זעירות חוזרות ולכן נגרם נזק לעצב. נסה להחליף לנעלי ריצה יעודיות ואם ימשיך יש לשקול הפסקת הריצה.
בנוסף, כדאי להתייעץ עם אורטופד מומחה לספורט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)