מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תשובת MRIטל01/11/2012
שלום רב, יש לי מספר שאלות בקשר לבדיקת MRI שביצעתי.
נשלחתי לביצוע MRI מוח וצוואר - במוח ביקשו גם להתמקד באיברוני האוזן
נשלחתי בשל כאבים מאחורי האוזן וסיפטומים של התקף סחרחורות, קפיצות בעיניים ובפנים, הפרעות בראייה ובשל פעם אחת שבה הכאבים החריפו מאוד ואף הקרינו ללסתות, לגרון והגעתי למיון עם המלצה לביצוע הבדיקה.נשלחתי גם על ידי נירולוגית בקופ"ח לבירור תהליך תופס מקום
ביצעתי את הבדיקה והתשובה היא:
MRI מוח בלי ועם חומר ניגוד + צווארי
TSE, T1,T2 בכל המישורים
מספר מוקדים לא ספצפיים בחומר הלבן (אני בת 38 )
אין האדרה פתולוגית
לא ממצא בחוט
לסיכום: ללא עדות ברורה למחלה דמיליאנטיבית.
כמובן שאחזור עם התשובה לרופאה שלי
השאלות שלי הן יותר טכניות:
1. האם בתשובה של הבדיקה, כותבים גם מה תקין למשל לא הזכירו את איברוני האוזן האם עלי להניח כי בדקו את זה וזה תקין או לברר עם רופא שיראה את הדיסק של הבדיקה.?
2. האם בבדיקה כזו רואים בכל מקרה ובודקים את זרימת הדם למוח, אם היה לי איזשהיא בעיה של זרימת דם האם היו רואים אותה? כי לא כתבו כלום
3. מה זה מספר מוקדים לא ספציפיים בחומר הלבן, האם זהו ממצא? האם עלי לברר זאת לעומק?
4. בסיכום כתבו ללא עדות "ברורה" למחלה דמילאנטיבית. מה זה אומר "ברורה" האם זה ניסוח מדיקו לגלי האם אני צריכה להעמיק או שזה אומר שאין לי טרשת נפוצה
5. ושאלה אחרונה, לא הופניתי בגלל חשד לטרשת נפוצה ובכל זאת זה מה שכתוב בסיכום, זה בסדר? זה תקין?
מצטערת על אורך היריעה. נדמה לי אחרי כמה חודשים טובים של בירור שעל החולה לקחת אחריות על בריאותו אולי אני טועה. אשמח לתשובה כדי לדעת מה באמת כדאי לי לעשות. כדי לוודא שהכל תקין.
בברכה, ותודה מראש
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובת MRI - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן04/11/2012ה MRI הנ'ל שולל תהליך תופס מקום (גידול).
ניתן לבצע בדיקת MRI שמדגימה את כלי הדם (מכונה MRA) לא ברור לי לפי התשובה האם בוצע (אין התייחסות לכך, כנראה לא בוצע). לא קיימת עדות לבעיה כזו (אין עדות לאוטמים מוחיים).
שינויים בחומר הלבן הינם לא ספציפים ורואים בבדיקות רבות. לא ברורה משמעותם. לרוב חסר משמעות.
מחלה דמילינטיבית הינה מחלה של מחומר הלבן במח (לדוגמה טרשת נפוצה). ה MRI שלך שולל מחלות מסוג זה.
סה'כ ה MRI לא מדגים בעיה ברקמת המח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא mri ראשסיגל31/10/2012
מה עושים במקרה שבבדיקת mri ראש נמצא
tuberculim sella meningioma and piluitary macroadenoma
מה הטיפול לזה ? הנוירטולוג אמר שהטיפול הוא או הקרנה או תרופה או ניתוח . שאלתי היא מה הטיפול שניתן לזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנושא mri ראש - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק11/11/2012יש לעבור ברור אנדוקרינולוגי, ברור רופא עיניים נוירואופטלמולוג ולאחר השלמת הברור מומלץ לפנות לדר' סרגיי ספקטור בהדסה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה ארכנואידלית בגומה האחורית מימיןפרופ` אייל יצחיאק28/10/2012
שלום שמי ערן
כאבי ראש לעיתים קרובות עשיתי צילום c.t ממצאים:
נמצא
ציסטה ארכנואידלית בגומה האחורית מימין בגודל 28x21 קונגניטלי
כאבי ראש חזקים לעיתים קרובות.
מה פירוש הממציא ומה הטיפול
תודה
ערן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה ארכנואידלית - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק11/11/2012מדובר בממצא שקרוב לודאי מולד וחסר משמעות קלינית.
כדאי להיבדק על ידי נוירולוג ו/או נוירוכירורג על מנת לודא שאכן כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MRI ראשא.26/10/2012
בוקר טוב,
בן 47 שנים, ללא מחלות רקע כרוניות.
לאור איבוד שמיעה מדורג, באוזן אחת, אבל גובל היום כמעט בחירשות.טיפול בסטרואידים לא עזר.
בוצע mri ורציתי רק להתעכב על 2 מימצאים ,כאשר כל השאר בגדר התקין :
1. "ציסטות כורודיאליות בולטות בקרניים האוקסיפטליות באיזור הטריגון"
2.מודגמים מוקדים בודדים היפראינטנסים בסדרת t2 flair מהחומר הלבן.
א. האם צריך לנתח או מספיק להישאר במעקב ?
ב. האם יתכןו איבוד השמיעה קשורה למחלה עצבית כזו או אחרת ?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI ראש - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן27/10/2012ככל הנראה איבוד השמיעה אינו נובע משני המצאים המתוארים בבדיקת ה MRI. שני הממצאים המתוארים אינם לניתוח. רצוי לבצע בדיקת MRI מח נוספת בטווח של שנה לצורך מעקב בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבנת תוצאות MRI מחליאור24/10/2012
שלום רב ד"ר,
אמי חולה אונקולוגית - סרטן הריאות, NSCLC אדנוקרצינומה שלב 3A כרגע לא נתיחה.
ביצעה בדיקת MRI לשלילת הימצאות גרורות מח.
נא עזרתך ב"תרגום" הממצאים באופן שנוכל להבינם. ואלו הם:
מעל לטנטוריום: מודגמים מוקדים בעלי רלקסציה מוארכת בחומר הלבן משני הצדדים. מוקדים אלה נראים כהיפראינטנסים בעיקר בסדרת T2*-FLAIR עם דיכוי שומן. בסדרת DWI קיימת רסטריקציה בדיפוזיה. נראה, שמדובר במוקדים בעלי משמעות וסקולופתית או פוסט איסכמית.
ובסיכום נכתב " ממצאים על טנטוריאליים כמתואר".
תודה ענקית ובריאות לכולם,
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבנת תוצאות MRI מח - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק28/10/2012אין עדות לגרורות כנראה מדובר בשינויים קטני שנגרמים מהפרעה בזרימת הדם
יתכן על רקע לחץ דם גבוה או גורמי סיכון אחרים
כדאי לפנות להערכת נוירולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התרחבות קלה תעלה של חוט השדרהאילנה24/10/2012
שלום.בת שלי עוד מעט בת 11 בתקופה אחרונה של כמה חודשים סובלת מכאבי גב וצוואר.הכאבים איתה כל הזמן ושום דבר לא עוזר.ניסינו פיזיותרפיה,שחיה,מסג.
עשינו צילום גב וצוואר ומצאו סקליוזיס,אבל זה לא מסביר כאבים כי זה מאוד קל.
עשינו אתמול mri ובבדיקה מצאו התרחבות קלה של תעלת החוט השדרה.
זה בגודל של 2 ממ וזה בין c6/7 ו T7/8.
על מה זה יכול להצביע ומה עושים עם זה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התרחבות קלה תעלה של חוט השדרה - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק28/10/2012תאור תוצאת הבדיקה אינו ברור
אנא פנו לנוירוכירורג
קרוב לודאי שיסתפק במעקב רנטגני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה כורואידליתעינת23/10/2012
בבדיקת MRI שערכתי בעקבות תחושות מבודדות ( כארבעה ארועים בשלושה חודשים)של "כמעט"התעלפות נמצאה סריקה תקינה למעט ציסטה ( התפתחותית) בפיסורה הכורואידלית מימין בקוטר 9 מ"מ.
א. מה המשמעות של ממצא זה?
ב. האם נדרש טיפול בציסטה?
ג. האם יש קשר בין הממצא לסיבת הפנייה?
יש לציין כי אני מרגישה מצוין ללא כל סמפטומים .
אני מאד מודאגת.. אודה לתשובתכם
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה כורואידלית - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק28/10/2012הי עינת
מדובר בממצא מקרי שאינו גורם לשום הפרעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טריגונוצפליההילה19/10/2012
שלום רב,
בני בן 5.5 חוד' וכעת אובחן שהתפר המטופי עומד להיסגר.
ממה זה נגרם? הוא נולד עם אסימטריה ולאט לאט הצורה הסתדרה אך באיזשהו שלב חל שינוי.
זה קשור ללידה/להריון/לתרופה שלקחתי בהריון/לכך שישן על הבטן מגיל חודש?
עשינו לו US חדרי מוח ומצב המוח נראה בסדר. האם יש מקרים בהם התופעה נעלמת/מסתדרת או שבהכרח זה אמור להחריף ולהסתיים בניתוח.
בתודה מראש,
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טריגונוצפליה - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק22/10/2012את לא אשמה במצב!
לצורך ייעוץ לגבי טיפול כדאי לפנות לדר בניפלא מהדסה או פרופ קונסטנטיני מאיכילוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרדמהלי19/10/2012
אדם מבוגר עם פגיעת ראש ונזק מוחי פרונטלי עומד לפני ניתוח בגולגולת אך לא במוח
איזה בדיקה אמור לעבור על מנת שנהיה בטוחים שהוא מסוגל לעבור הרדמה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרדמה - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק19/10/2012יש להתייעץ עם מרדים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייבוש דם מחלל קרום המח באמצעות הקרנבועז17/10/2012
אימי בת 73 הגיע לביה"ח לאחר CT ראש בו התגלה דימום מתחת לגולגולת ומילה את קרום המח. בביה"ח הכניסו אותה לניתוח ראש, בו בוצע חתך וניקזו את הדם. היום, כמעט שבוע לאחר הניתוח היא עדיין מאושפזת במחלקה הנוירוכירורגית, לאחר שרק אתמול התעוררה מההרדמות והחלה לרדת קצת מהמיטה ולפתוח עיניים, מעט לאכול ולשתות. כעת הרופאים מבקשים לבצע טיפול הקרנה במקום לנקז שוב, אל מנת לוודא שכל הדם שהיה בחלל המח אכן יבש. ראוי לציין כי אימי הייתה נתונה להרדמה כ 4 ימים לאחר הניתוח באמצעות תרופות דרך הוריד, היות והיא נכנסה לפירקוסים בכל פעם שהתעוררה לאחר הניתוח. כמו כן, אימי סובלת מבעיות של לחץ דם גבוה שהגיע עד 240/80 ומסוכר גבוה בו היא מטפלת באמצעות זריקות אינסולין בשיגרה.
שאלתי היא, האם טיפול באמצעות קרינה לייבוש הדם וקרישתו בראש, הוא טיפול שכיח, בטוח יותר מניקוז ומתאים למטופלת במצבה הפיזי הרעועה? בקיצור, האם מומלץ?
הרופאים רוצים לבצע היום ומבקש את תשובתכם המהירה. תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייבוש דם מחלל קרום המח באמצעות הקרנ - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן17/10/2012לא ידוע לי על טיפול בקרינה לדמם תוך גולגלתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שנתיים לאחר ניתוח מנגיומה בארובת העאבי14/10/2012
שלום לך
אני בן 57 לאחר ניתוח לכירתת מניגיומה.
מבקש התייחסות לפענוח MRI שבוצע בתאריך 10.9.2012
הבדיקה בוצעה בסדרות ,GET2, FLAIR ,T2 ,T1 דיפוזיה , והזרקת ח.נ
בוצעה השווה לבדיקות קודמות, האחרונה מה- 21.4.2011
ממצאים:
מעבר קרניו-צרביקלרי תקין.
האוכף תקין.
מודגם מצב לאחר קרניוטומיה פרונטלית מימין.
חדרי המוח בגודל תקין.
מודגם סיגנל זרימה תקין בכלי הדם המוחיים הגדולים.
אין עדות לשינויים בסיגנל בחומר הלבן.
אין עדות לבצקת מוחית.
מודגם מוקד היפראינטנסי קטן ב - FLAIR ו-T2 בצרבלום מימין אשר טיבו אינו ברור. הודגם גם בבדיקה הקודמת מאפריל 2011 יתכן שינוי איסכמי קל.
לאחר הזרקת חומר ניגוד אין עדות להאדרה פתולוגית.
אין עדות לחזרה של המניגיומה.
מודגמת צביעה תקינה של הסינוסים הורידיים התוך מוחיים.
מודגם עיבוי רירית בולט בסינוס מקסילרי שמאלי.
מודגמים מעט שינויים באיזור הניתוח סמוך לקלינואיד הקדמי מימין.
ממצא ציסטי קטנטן באספקט אחורי של ההיפופיזה.
לסיכום :
אין עדות לחזרה של המניגיומה.
תודה רבה מראש על תשובתך !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שנתיים לאחר ניתוח מנגיומה בארובת הע - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק14/10/2012נראה שהבדיקה בסה״כ מדגימה מצב לאחר ניתוח וכי היא תקינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנינגיומהבת714/10/2012
בסריקה טומוגרפית ממוחשבת של המוח נמצא כי
גוש אקסטרא אקסיאלי צומח מהחלק הגבוה האחורי ובמיקום פרא-סיגטלי באונה הפריאטלית בשמאל בממדים 5.4X4.3 סמ, בעל צפיפות מעט היפודנסית ומקבל האדרה חזקה והיפוגנית לאחר ההזרקה. לחץ מאחור קדימה על החדר הצדדי-שמאלי ובצקת זוגנית גדולה בהיקף הגוש - המדובר במנינגיומה. חריצי המוח מצד שמאל קטנים בהשואה לצד ימין.
מי הרופאים הטובים לניתוח מסוג זה?
תודה על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנינגיומה - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק14/10/2012כדאי להתייעץ עם דר בניפלא מהדסה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אודה לעזרתכםזאב13/10/2012
שלום רב,
אישתי בת 31 + 2 השתחררה אתמול מבית חולים, לאחר שאושפזה ברביעי 10.10.12 עכב פרכוסים בפעם הראשונה בחייה,
לאחר שנעשה לה CT ראש היא אובחנה עם תהליך האדרתי אקסטראקסילאלי פורנטלי שמאלי 2/3 ס"מ עם בצקת סביבו ועיבוי העצם הסמוכה, מתאים למניגיומה. לחץ קל על קרן פורנטלית של חדר שמאל, ללא דימום תוך מוחי חריף, קו האמצע שמור. מעבר צוארי-גולגולתי תקין.
המליצו לנו לעבור ניתוח להסרת הגידול,
לאחר שביקשנו לקבל חוות דעת נוספת השתחררנו לקבלת חוות הדעת.
שאלתי היא:
1. מה רמת הסיכון שאישתי נמצאת בו?
2. האם תוכלו להמליץ על מנתחים מומחים בחלק זה של הראש שיוכלו לנתח אותה?
3. היא מטופלת באפנוטין 300 מ"ג, מה הסיכוי שהיא תפרכס שוב? ואם כן, איך עלי לפעול?
4. אישתי בסה"כ בריאה וזה "נפל" עלינו כרעם ביום בהיר, האם משהו באורך החיים תזונה או משהו יכל לגרום לזה?
5. אלו עוד סוגים של גידולים זה יכול להיות חוץ ממניגיומה? ומה ההשלכות או מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה
שלי13/10/2012פרופ' זערור ברמבם
הדני בתל השומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
זאב13/10/2012תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאודה לעזרתכם - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק14/10/2012מדובר בגידול שקרוב לודאי שפיר
מומלץ להתייעץ עם דר ספקטור מהדסה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה,
זאב14/10/2012תיאמנו היום פגישה עם פרופסור צבי רם מאיכילוב, מכיר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ידיים נרדמות בזמן שינהפרופ` אייל יצחיאק09/10/2012
שלום, אני יתן רקע בקצרה:
אני בן 19, לפני 4 שנים,התחילו להרדם לי כפות הידיים בשינה(לפעמים רק כף יד אחת ולפעמים שניהם) ובקור האצבעות היו מכחילות,הרופאים סיכמו את זה כתופעת רנו, נתנו לי לעשות emg שבהתחלה יצא תקין ואחרי שנה הראה תסמונת התעלה הקארפלית, אבל הבדיקה יצא ממש כמעט תקינה עם לחץ קל,אחרי הרבה בדיקות קרדיולוגיות הכל תקין ומבחינה ראומטולוגית אני בבירורים, לפעמים יש לי קצת כרישת יתר ולפעמים לא,בבדיקות האחרונות הכל תקין כבר שנה, בכל אופן היה חסר לי גם ויטמין b 12 שבאמת אחרי תקופה שאני לוקח אני מרגיש ממש הקלה ובקושי נרדמות לי הידיים, ונראה לי שזה בגלל התנוחה בה אני ישן,השאלה שלי היא כזו: בערך שנתיים וחצי, פעם בכמה זמן נניח חודש/חודשיים, בזמן השינה,אז אני מאבד קליל את התחושה בבערך חצי ראש, איבוד תחושה קליל כזה ,וחשוב לציין שזה קורה כשאני ישן על הכרית למשל עם הראש לצד שמאל, במהלך היום לא נרדם לי הראש ואני מרגיש מעולה,גם היה נרדם לי בשינה(עד לפני שנה) פעם באיזה חודשיים כף הרגל ואז נגיד בלילה יצא שנרדם לי גם היד וגם כף הרגל וגם חצי מהראש, אבל לעיתים ממש רחוקות וכבר שנה שזה לא קורה ואני מרגיש ממש טוב, אבל בגלל התדירות לא ייחסתי לזה חשיבות והיום זה בכלל לא קורה, רק רציתי לדעת אם יש סיבה ממשית לעשות mri או ct?כמו מה זה נראה?
שוב חשוב לי להדגיש שזה כבר שנתיים וחצי וקורה אחת לחודש/חודשיים,אני מברר את זה רק בגלל שאני רוצה להיות שקט עם עצמי כי שוחררתי ממעקבים ורוב התופעות נעלמו והבדיקות תקינות.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן10/10/2012הייתי משלימה את הבירור עם MRI מח ועמוד שדרה צווארי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח MRI מוח לתינוק בן 3 חודשיםליאור09/10/2012
שלום, אשמח להסבר בפיענוח MRI לתינוק בן 3 חודשים לאחר חבלת ראש: חדרי המוח, הציסטרות, הפיסורות החריצים - בגודל, צורה ומיקום תקינים. החומר האפור והלבן במיקום ואותות תקינים. תבנית מיליניזציה תקינה לגיל. נראים נגעים פסיים בחריצי מוח, בעלי אות נמוך ב GE במיקום אוקסיפיטלי מדיאלי מימין ופרונטלי משמאל מתאימים לשרידי דם תת עכבישי שהודגם בבדיקה קודמת. הדיפוזיה תקינה. מבני קו האמצע שמורים, עצבי הראיה וגלגלי העיניים בגדר התקין. מודגמים סימני זרימה בכלי הדם הגדולים התוך גולגלתיים עיבוי רירית בתאים אתמואידלים וסינוסים מקסילארים סיכום: שרידי פגיעה טראומטית כמתואר, לא נראה אפקט מאסה או פגיעה פרנכימטית. תודה, ליאור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח MRI מוח לתינוק בן 3 חודשים - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן10/10/2012ה MRI מדגים מצב לאחר דמם תת עכבישי כלומר דימום אשר לא מערב את ריקמת המח, אלא נמצא בין הקרומים אשר עוטפים את המח. אין מסה אשר לוחצת על איזורים במח ואין עדות לפגיעה ברקמת המח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)