מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרהיוסי31/01/2008
היי,
מישהו אמר לי שבן אדם עם רוחק ראייה יכול לראות ברור גם מרחוק וגם מקרוב אך מרחוק זה ידרוש יותר מאמץ.
זה לא נשמע לי היגיוני כל כך - לפי דעתי הוא טועה כי דווקא יש יותר מאמץ כשמסתכלים מקרוב ברוחק ראייה, לא?
עוד שאלה: אותו אדם אמר לי שיש נטייה מוטעית לחשוב על רוחק ראייה וקוצר ראייה כדבר והיפוכו, למה?
הוא אמר שזה לא נכון כל כך להגיד ש: בקוצר ראייה רואים טוב מקרוב ומרחוק רואים מטושטש
ואילו ברוחק ראייה רואים מטושטש מקרוב ומרחוק רואים טוב.
למה זה לא כל כך נכון להגיד כך?
תודה, שרית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוצר ראייה ורוחק ראייה
אבי31/01/2008שלום שרית,אכן את צודקת בנוגע למאמץ האקומודטיבי הנדרש בראייה מקרוב לגבי היפרופים,לכן גם היפרופים צעירים בני ארבעים פלוס נזקקים בתחילת הדרך רק למשקפי קריאה ובהמשך חייהם נזקקים גם לתיקון למרחק.
קוצר ראייה ורוחק ראייה אינם הפכים,אלא שני סוגים שונים של ליקוי ראייה
האם לmixed יש הופכי, ובכל זאת הוא ליקוי ראייה.
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הי ינירכפיר29/01/2008
רציתי לשאול, אני יושב בעבודתי מול מחשב ומרכיב עדשות קבוע, הבעיה היא שהעדשות שלי נועדו לראיה מרחוק, ואני איתן כל היום עד הערב. האם זה פוגע לי בראיה מקרוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כפיר שלום,
יניר סודאי29/01/2008שאלתך תלויה בכמה פרמטרים:גילך, המספר במשקפיים
ותלונות לקושי ראייתי לקרוב; במידה וישנן.
בכל מקרה, אם אתה חש בצורך להרכיב משקפיים/ עדשות מגע
כל שעות היום הכוללות עבודה מרובה מול המחשב-
אינך גורם לנזק.
אשמח לתת הסבר מפורט בנושא לאחר שתתיחס
לשאלות שהעליתי בתחילת המסמך.
תודה מראש על שיתוף הפעולה,
יניר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעבודה מול מחשב
אמיר30/01/2008שלום יניר,
בנוגע לעבודה מול מחשב, מפנה אותך למאמר אשר התפרסם כאן ב- BEOK:
http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=5987* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שריטה במשקפייםדני27/01/2008
צהריים טובים
האם שריטה במשקפיים ( עקב נפילה) יכולה לגרום נזק לראייה מבחינה זאת שהמשקפיים לא נקיות לגמרי או מבחינה אחרת שאולי יכנס משהו לעיין.
מדובר בעדשה די יקרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אהלן דני
יניר סודאי28/01/2008שריטה בעדשות בעיקרו נושא של אסתטיקה ונוחות למרכיב המשקפיים.
בכל מקרה אפשר להמשיך להרכיב את המשקפיים ללא חשש של נזק לראיה.
לגבי החלפה או לא זהו עניין אינדבדואלי שלך בלבד.
לגבי"אולי יכנס משהו לעין " לא כל כך הבנתי את השאלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- lifeזואי26/01/2008
רציתי לשמוע חוות דעת על עדשות המגע של Life , האם הן לא טובות? מסוכנות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות מגע של LIFE
יניר סודאי28/01/2008כעקרון אנו לא עובדים עם החברה הזו ואין זה מעיד כלום על איכות העדשה.
זהו מוצר של רשת בתי המרקחת סופר פארם ומן הסתם אנו לא מכירים את החברה לעומק.
הייתי ממליץ לך לשאול אנשים שמרכיבים את העדשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לעדשות מגעאוהד25/01/2008
ידידה שלי היה לה עדשות
והיא אמרה לי שעדשות מגדיל את המספר ועדיף משקפיים
האם זה נכון ?
ומה זה עדשות רכות או קשות
אפשר ר טיפה הסבר על העדשות?
והאםי לקחת עדשות
ככה אני יהיה איתם יותר מאשר משקפיים
אני בן 15
ויש לי צילנדר
אז עדיף עדשות שאני יהיה איתם יותר או משקפיים שאני יהיה איתם פחות
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי אוהד
יניר סודאי25/01/2008עדשות המגע בשימוש כבר כמה עשרות שנים.
אין שום מחקר שמוכיח או מראה כי הרכבת עדשות מגע מגדילה את המספר כך שאני לא יודע על סמך מה ידידה שלך אמרה זאת.
עדשות מגע רכות :
עדשות רכות הן עדשות גמישות מאוד יתרונן הוא בנוחות ההרכבה ובהסתגלות המהירה.
עדשות מגע קבועות :
נמצאות בשימוש בעיקר אצל בעלי אסטיגמטיזם ('צילינדר') גבוה, אנשים בעלי מבנה קרנית מיוחד (קרטוקונוס) ומי שפיתחו אי סבילות לחומרים שמהם עשויות עדשות רכות.
לגבי חלוקת הזמן בהרכבת עדשות מגע מול המשקפיים:
כעקרון זה מאוד אינדבדואלי אך יש להבין שעדשות מגע אף לא מחליפות משקפיים.
עדשות מגע יכולות לצמצם באופן משמעותי את משך הזמן להרכבת המשקפיים אך לא בכלל.
ישנן הרבה סוגים של עדשות מגע אפילו כאלה שאפשר להרכיבן ימים ולילות כדוגמת העדשות Night & Day אך הן פחות פופולאריות.
מה שנהוג בדרך כלל ובמידה והינך נמצא מתאים לעדשות מגע, זה להרכיבן בין 7-10 שעות ביום וובשאר הזמן להרכיב משקפיים.
מקווה שעזרתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי תודה, אתה יכול ..
אוהד26/01/2008אתה יכול בבקשה לתת לי עצה לעדשות ?
איזה סוג וכו'
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבכדי
יניר סודאי26/01/2008לבחירת עדשות מגע יש מספר פרמטרים, עניין של נוחות, תקציב והעדפות.
לכן יש להיבדק אצל אופטומטריסט ולפי ממצאי הבדיקה יתאימו לך עדשות מגע.
בנוסף אפשרי לספק לך עדשות לניסיון ללא עלות בכדי לוודא שמה שמוצע לך הוא אכן מתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהליאת24/01/2008
שלום רב,
האם יש הגבלת גיל לשים עדשות.
האם אדם בגיל 60 לדוגמא יכול לשים עדשות מגע?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל
יניר סודאי24/01/2008שלום ליאת,
כעקרון אין הגבלת גיל להרכבת עדשות מגע.
אבל ישנם לא מעט פרמטרים להתאמת עדשות מגע לאדם כזה או אחר.
זה מאוד אינדבדואלי וזה מאוד תלוי ברצון של האדם לשים עדשות מגע.
הסיבה שאנו רואים פחות אנשים מבוגרים עם עדשות מגע , מכיוון שישנם בעיות פתולוגיות שמקשות על הרכבת העדשות.
אנשים מבוגרים לדוגמא סובלים יותר מיובש בעיניים ולכן לא יהיה מומלץ להרכיב עדשות מגע.
מקווה שעניתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה עדשות חד פעמיות כ"כ יקרות?לימי22/01/2008
זה עולה 10ש"ח לזוג. אני משחק עם זה כדורסל ויוצא שאני נשדד בכל פעם... האם יהיו תחליפים זולים יותר בקרוב? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התכוונתי להגיד
לימי22/01/2008משחקת כדורסל...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלא ירה לא נכון
לימי22/01/2008כאילו יש לי פיצול אישיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתכוונת גם להגיד נשדדת ולא נשדד?
אמיר22/01/2008:-))
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוחק ראיהמאיר20/01/2008
לפורום שלום אני רחוקת ראיה מגיל שנתיים. היום יש לי מספריי פלוס גבוהים מאד במשקפיים פלוס 11 ופלוס 12 העדשות עבות ביותר ממש כנו זכוכית מגדלת והעינים נראות ענקיות. זה מתסבל אותי מאד אני מתביישת להרכיב אותן .אך אין לי אפשרות לתפקד ללא הרכבתם מה אתה ממליץ לי לעשות על מנת להקטין את הפקט העדשות . ברכה נילי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום נילי
יניר סודאי20/01/2008היי נילי,
ישנן כמה אופציות בכדי למזער את האפקט:
1. לבחור בעדשות דקות במיוחד - הן נקראות היפרל או אומגה לפלוסים גבוהים ואז שמרכיבים את המשקפיים זה נראה פחות מהעדשות הסטנדרטיות.
2. אפשר לבחור במסגרת קטנה בשילוב תכנון נכון של העדשה במסגרת המשקפיים ואז גם ניתן להקטין את האפקט.
3. מה לגבי עדשות מגע ? האם את מרכיבה ?
מקווה מאוד שעזרתי במשהו ואם לא, אז אנו כאן לרשותך לשאלות נוספות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בריאותטל17/01/2008
שלום, עשיתי בדיקת עיניים ומצאו כי יש לי 2 חצאי מספר בכל עין. הבנתי כי זה לא מחייב משקפיים, אך האם זה עשוי לפגוע בראיה שלי? ואם כן מה יותר בריא לעיניים משקפי ראיה או עדשות מגע?
תודה מראש, טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טל שלום,
יניר סודאי17/01/2008לשאלתך,
בין אם את מרכיבה משקפיים ובין אם לא- אינך פוגעת בראיה.
מבחינה סוביקטיבית, המוח עשוי לפתח תלות בתמונה חדה
קרי-במשקפי הראיה, ויהיה לך קשה לוותר עליהם במצבים שתהיי
זקוקה להם. אך במידה ולא קיימת תלונה מצידך לקושי ראייתי, אינך מחוייבת
ברכישת משקפיים.
ולגבי נושא עדשות המגע בכללותו; כיום השוק מציע עדשות מגע עם חדירות
חמצן גבוהה, ואם את עוקבת אחר הנחיות האופטומטריסט לגבי הגבלת שעות
ההרכבה ובטיפול הן אין סיבה שיזיקו לעינייך,
אם בשלב מאוחר יותר תבחרי בכל זאת לקבל תיקון ראייתי
הייתי ממליץ לרכוש ראשית זוג משקפיים ורק אז עדשות מגע,
כיוון שהאחרונות לא באות על חשבון משקפיים אלא בנוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קימור עדשהורד15/01/2008
היי יניר!!!
אני מודה לך שעזרת לי בשאלותיי הקודמות...חזרתי לאופטומטריסט בתואנה שהעדשות לא מתאימות לי עקב כל כלי הדם הרבים שנהיו לי בעיניים.רק לאחר שממש התעקשתי שמשהו לא בסדר,הוא אמר שיכול להיות שהעדשה לוחצת לי על הקרנית ועל כן מתרבים כלי הדם עקב חוסר חמצן(נשמע לי מאוד הגיוני ואף גם אתה טענת זאת).בנוסף הוא אמר שכנראה לא מתאים לי חומר הגלם שהוא כאמור הידרוג'ל.הוא אמר לי שיזמין לי מהחומר גלם הרגיל אך לאחר שבדקתי,(הם מביאים רק חברת bauch&lomb ) אילו סוגים של עדשות ישנן של אותה חברה-אז החודשיות מופיעות ב8.7 לפחות ולא ב8.6 כפי שהוא אמר שאני צריכה:החשש שלי הוא שהוא יביא לי את ה-8.7. האם זה קריטי?זה יכול לפגוע לי בעין?אני ממש מפחדת על עיניי כי כבר לטעמי הן נראות לא טוב ואני רוצה כמה שפחות להרע את המצב...אודה לך על תשובתך,ורד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורד שלום,
יניר סודאי16/01/2008באופן עקרוני, הבדל של 1 מ"מ רדיוס אינו קריטי ואינו יכול לפגוע בעין
אלא אם כן מדובר בקרנית אבנורמלית (בעלת מבנה מיוחד ויוצא דופן)
מה שלא נראה לי רלוונטי לגבייך על סמך הנתונים שמסרת לי.
דבר נוסף, לא ניתן לקבוע על סמך הרכבה של עדשות מגע מסוג אחד- שהסיליקון הידרוג'ל
אינו מתאים לך, שהרי קיימות חברות נוספות בשוק שמציעות מוצר בעל מבנה דומה.
אך כיוון שהאופטומטריסט שלך עובד רק עם חברת bausch&lomb
ומעוניין להזמין לך עדשת מגע מסוג אחר, נבחן גם את הניסיון הזה ומידה ולא תסתגלי
הייתי שוקל להתאים עדשות מגע מבית יוצר אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהליטל15/01/2008
המשקפיים שלי כבר שרוטות.
האם ניתן ללטש אותן ? או שצריך לקנות חדשות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי ליטל
יניר סודאי15/01/2008
מה שלומך ?
אני מניח שאת מתכוונת לעדשות, ואם כך הדבר לא נהוג ולא מלטשים את העדשות.
את גם לא חייבת לקנות משקפיים חדשים אלא רק להחליף את העדשות במסגרת הקיימת.
באיזה מספרים מדובר ?
יניר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשמרית13/01/2008
שלום,
בני בן ה 7 כבר יותר משבוע סובל מעין אדומה ונפוחה.
רופא העיניים היבחן כי מדובר בוירוס בעין וכי זה עלול לקחת בין 10-30 ימים.
החלפנו טיפול מספר פעמיים.
בנוסף הרופא ראה שריטה בקרנית (כנראה מגירוד)
מה זה הוירוס הזה?
האם שריטה בקרנית היא הפיכה? האם פרוש הדבר נזק לראיה? האם יש לזה טיפול?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שריטה בקרנית
יניר סודאי13/01/2008שלום שמרית,
כעקרון נושא וירוסים בעיניים הינו נושא פתולוגי ( כלומר זהו שטח של רופא עיניים בלבד ולא אופטומטריסט).
בכל מקרה אנסה במעט לעזור לך בנושא אינפורמציה אך אינפורמציה זו לא מחליפה בכלל חוות דעת ואו טיפול של רופא העיניים.
שריטה בקרנית – כעקרון קרנית מתחדשת במהירות תוך 24 שעות על מנת לסגור את מקום הפגיעה .
לכן, יש חשיבות במקום הימצאות השריטה ( אם באזור הראיה או לא ).
אי לכך לא ניתן לומר בוודאות האם פרוש הדבר נזק לראיה.
ברוב המקרים הוירוס עובר ללא השארת עקבות ( קרי השריטה ).
יש לחזור לרופא המטפל בגמר הטיפול ולתת לו בלבד לטפל בבעיה.
בברכה,
יניר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לי זה לא הולך!אורטל11/01/2008
שלום לך! שמי רוית מרכיבה משקפיים כול החיים(כמעט)ויש לי בעיה- אני לא מצליחה להרכיב מהר עדשות מגע ולפעמים יכול לקחת לי חצי שעה -שעה בלי הגזמה.זה מאוד מתסכל אותי ,אני רוצה לציין שהעדשות שהרכבתי היו עדשות יומיותאו חודשיות ולא השתמשתי בעדשות הקבועות לשנה ויותר .שאלתי היא האם את העדשות הקבועות יותר קל להרכיב ודבר אחרון לימדו אותי איך להחזיק ולהרכיב נכון אז מה הבעיה?אולי עדשות קבועות יעזרו לי?תודה מראש על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי רווית
יניר סודאי11/01/2008ישנן מספר שיטות להרכבת עדשות מגע רכות לסוגיהן: בין אם חד-פעמיות ובין אם קבועות.
יש המלמדים להרכיב את העדשה ישירות על הקרנית- שיטה בה רבים מתקשים מהסיבה שהקרנית הוא האיבר המעוצבב ביותר בגוף (דוגמא מוחשית לכך:שערה על גב אינה מורגשת ומציקה כמו שערה שנכנסת בשוגג לעין)
ולכן השיטה בה אני דוגל , לפחות בתחילת הדרך,
היא לנסות להניח את העדשה על לובן העין (החלק הלבן) ואז לגלגל
האישון מעלה-מטה-ימינה-שמאלה עד שהעדשה שוחה בדמעות ומתישבת במקומה
(אשמח לפרט על כך בהמשך במידה ותהיי מעוניינת).
דבר חשוב נוסף-פ ר ק ט י ק ה;ככל שתתרגלי יותר ויותר יכולותייך תשתפרנה
מחצי שעה-שעה למספר דקות בודדות ואפילו לשניות.
בנוסף תמיד תוכלי לבקר אצל אופטומטריסט לצורך עזרה נוספת ואו הדרכה.
בהצלחה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזל טוב לפתיחת הפורוםאורן אור וקבי09/01/2008
ליניר מרשת I-OPTIC שיהיה בהצלחה עם ניהול הפורום. אתם תותחים תמשיכו להיות כך !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורן אור קובי
יניר סודאי09/01/2008המון תודה ושתצליחו.
יניר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות מגענעה09/01/2008
שלום!
התחלתי להשתמש בעדשות לפני כחודשיים(בהתחלה עדשות יומיות על מנת להסתגל)וכעת בעדשות חודשיות של pure visionבאוש אנד לומב.במהלך השימוש נוצרו לי המון נימים אדומים בעיניים -דבר שמאוד הדאיג אותי,אז הלכתי לביקורת אצל האופטימטריסט שאמר שהכל תקין ואין מה לעשות לגבי זה(ואני יודעת שלא היו לי כל כך הרבה לפני השימוש). כעבור שבועיים היה לי ממש אדום אז הלכתי לרופא עיניים שאמר שיש לי דלקת הלחמית ורשם לי משחה לשבוע וטיפות.השאלה שלי היא האם זה נוצר מהעדשות?האם העיניים שלי דוחות אותן?בנוסף אינני יודעת אם הדלקת חלפה ומתי לפתוח זוג עדשות חדשות...מה שבאמת מדאיג אותי הוא שקניתי עדשות למשך שנה ואולי זה בכלל לא מתאים לי אם ישר פיתחתי דלקת ועיניי הפכו מלאות בנימים?האם זה טבעי שכך העיניים נראות?עכשיו אצטרך להשלים עם "המראה האדום"?אודה לך על תשובתך..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להלן תשובתי
יניר סודאי09/01/2008
בהמשך לתשובתי עדשות ה - PUREVISION הן עדשות מסוג סיליקון היידרוג'ל, עדשות אלו נועדו להרכבה ממושכת כמו כן FDA אמריקאי אישר אותו להרכבה רצופה כולל שינה. אני באופן אישי לא הייתי ממליץ לך לישון עם העדשות. מכאן באה השאלה כמה שעות רצופות הינך מרכיבה את העדשות ביום ?
עדשות מסוג סיליקון היידרו ג'ל מעבירות חמצן באופן יותר גבוהה מעדשות אחרות שקיימות בשוק העדשות.
חסרון העדשות האלו שהן סופחות יותר משקעים מעדשות אחרות.
יש את העדשות האלו לנקות בתדירות גבוהה יותר, לדוגמא : להניח את העדשה על כף היד ולשפשף בצורה קווית את העדשה לעיתים קרובות ( כל יום ). אודם בעין זוהי אזעקה של כדוריות הדם זאת אומרת קרה משהו בגוף ולכן כלי דם מתרחבים ונוצרת דלקת ( וכמובן שזה יאבחן אך ורק הרופא ).
במידה והוחלט ע"י האופטומטריסט שאת רגישה לחומר גלם הנוכחי יש לחזור לעדשות מגע מחומר גלם אחר.
האופטומטריסט שבדק אותך נתן לך עדשות באיכויות מהגבוהות ביותר ויאמר לזכותו שהוא דאג לבריאות עייניך.
את מוזמנת לקבל חוות דעת נוספת.
יניר סודאי
אופטומטריסט
אבא הלל 2 ר"ג 03-5757591
www.i-optic.co.il
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
נעה10/01/2008יניר שלום!
תודה לך על המענה המהיר..אני יודעת שאלו עדשות איכותיות ועל כן הייתי מוכנה לשלם עליהן יותר מעדשות רגילות..אני מרכיבה אותן כ-8 שעות בערך וכמובן שאינני ישנה איתן.נראה לי שאולי האלרגיה היא לסבון של באוש אנד לומב שאיתו נתן לי האופט' לנקות אותן.האם זה בסדר לנקות רק עם נוזל השטיפה(מולטי פלוס של renu?) ללא הסבון? חברותיי משתמשות רק בנוזל ולא בסבון כפי שנאמר לי..אני כבר שבועיים אחרי הדלקת בלחמית אך אני חוששת שלא עברה לי ועוד יותר חוששת להתחיל להשתמש בזוג עדשות חדש שמא זה ידביק אותי חלילה..עדיין יש לי נימים אדומים בעיניים כפי שהיה לי כשהרופא בדק את עיניי.האם זו תקופה מספיקה כדי לשוב ולהשתמש בהן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשאלתך
יניר סודאי10/01/2008אתייחס ראשית לשאלתך לגבי השימוש בסבון.
הסיבה העיקרית לאלרגיה בקרב פציינטים לתמיסות של עדשות מגע נובעת על פי רוב מהחומר המשמר המצוי בהן.
מרבית הסבונים המצויים בשוק אינם מכילים את החומר המשמר אך הוא מצוי בתמיסות רב-תכליתיות כמו רניו,
דבר חשוב נוסף הוא שלאחר השימוש בסבון, יש לשטוף היטב את העדשה בתמיסת שטיפה לעדשות מגע כדי להסיר לחלוטין את שאריות הסבון אחרת החומר עלול לגרום לאי נוחות ולאדמומיות.
כפי שציינתי בתגובה הקודמת, עדשות מסוג סיליקון הידרו ג'ל נוטות לצבור יותר משקעים ולכן ברגע שעדשות אלה אינן נקיות, הקרנית לא מקבלת מספיק חמצן והיא תמציא דרכים אחרות לספק החמצן,
כאשר הדרך היחידה היא באמצעות כלי הדם.
ולכן כדי למנוע מצב שכזה השימוש בסבון- מנקה במיוחד לעדשות רכות אמור להסיר כמעט את כל החלבונים, ועל כן תמיסת שטיפה בלבד אינה מספיקה להשגת מטרה זו.
ולגבי הרכבת עדשות המגע- לא ניתן לקבוע מראש אם שבועיים לאחר הדלקת ניתן להרכיבן
זה אינדבדואלי. משתמע מדברייך שהדלקת לא חלפה לחלוטין ולכן הייתי ממליץ על מנוחה ועל התיעצות נוספת באופטומטריסט כחוות דעת שניה שיביט בעינייך וייתן דעתו..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)