מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קצרה בזמןיעל29/10/2008
עדשות המשקפיים שלי שרוטות ואני ממש חייבת להחליף אותן, אבל עובדת בשעות מוזרות וקשה לי להיות בלי המשקפיים. מישהו יודע על חנות אופטיקה בתל אביב שמחזיקה מלאי של עדשות למשקפיים, כך שאוכל לעשותבדיקה ויחליפו לי במקום? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצרה בזמן
אלה פארי30/10/2008לרב החנויות בקניונים יש מעבדה שכוללת מלאי של עדשות וגם שעות העבודה רבות. בכל מקרה,אם אין את העדשות שאת זקוקה להן במלאי מיידי,מזמינים ומתאמים איתך זמן לחיתוך העדשות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
יעל30/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשה מיובשתמימי27/10/2008
לאחרונה התחלתי לשים עדשות. ואני חדשה מאד בנושא ליקוי הראיה. שמתי עדשה בעין והרגשתי שהיא שם, לאחר מכן כשבאתי להוריד אותה לא הצלחתי. ומאחר ואני לא מנוסה לא ידעתי אם היא שם או לא. אחר כך ראיתי משהו צמיגי כמו פלסטיק גמיש בשקוף תכול. השאלה אם זה זה או לא? איך נראית עדשה מיובשת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשה מיובשת
אלה פארי28/10/2008לפי התאור שלך,זו אכן עדשת המגע. לרב העדשות היום יש גוון תכלת כדי שנוכל לראות אותם בקלות יותר. אם יש לך קושי בהכנסת העדשות או בהוצאתן כדאי לך לקבל הדרכה נוספת . בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרש מספרים בין העינייםחן26/10/2008
שלום. בעקבות ניתוח קטרקט שעברתי בעין ימין, בראייה לרחוק יש לי מספר -7.0 בעין שמאל ובעין ימין איני זקוק למשקפיים לרחוק. האם במצב כזה המוח יכול למזג היטב בין התמונות או שאהיה חייב להשתמש בעדשת מגע בעין שמאל? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרש מספרים בין העיניים
אלה פארי26/10/2008במצב של הבדל גדול בין שתי העיניים כמו שלך, אכן עדיף להשתמש בעדשת מגע בעין שמאל כדי לאפשר מיזוג התמונות.למרות זאת,נתקלתי במספר מצומצם של אנשים שהסתדרו גם עם משקפיים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זוג עדשות חדשות לא מתאימותאלמוני25/10/2008
שלום
קניתי משקפיים ועדשות אצל רשת ידועה. ( זוג נוסף מעוצב יותר ויחודי )
ונאמר לי שצריך יצור מיוחד בגלל הקימור. ( מספרים כ 4.75 )
בדקו לי את הראיה והיא הראתה הפרש של רבע מספר. אמרתי בגלל ההפרש קטן בין המשקפיים הקיימים שלי לבין הבדיקה - ובגלל שהזוג החדש לא יהווה בשבילי הזוג המרכזי אני מעדיף להישאר עם אותו המספר והם הצדיקו זאת. ( ככה אני ארגיש בנוח בעת ההחלפה בניהם)
מה שזכור שזכור לי לא עשו לי בדיקת מרחק בין האישונים ידנית. לאחר מכן הם אמרו שהמכשור האלקטרוני עושה זאת ואפילו אם הם שכחו הוא התחליף .
לאחר שהעדשות הורכבו והלכתי איתם מספר שעות הרגשתי שמשהו לא בסדר ( אי התאמה )
בחנתי את הסיבה בבית וגליתי בהפתעה שכאשר אני מסתכל לאובייקט ישר קדימה ישנה ירידה בחדות מאשר שאני מסתכל אליו בזווית. הבדיקה שעשיתי גם כללה חסימת עין אחת בכל פעם וזאת גם בהשוואה ל2 זוגות נוספים שישי לי בבית ששם כאשר אני רץ על אובייקט שנמצא בדיוק מולי אין הבדל ושינויי באיכות הראיה בכל הזוויות במיוחד אין את ירידת האיכות שמסתכלים ישר קדימה כמו בזוג העדשות החדשות הנ"ל.
במילין אחרות, כאשר האובייקט נמצא בצד ופניי מופנות קדימה ושהאישון (נים ) לא נמצאים קדימה אלא מסתכלים/מוזזים לצד הראיה בסדר וכאשר האישון מסתכל קדימה בלבד דרך העדשות והפנים מופנות קדימה יש ירידה בחדות כלומר החלק הקדמי של העדשות שקרוב לאף מעוות ומוריד את החדות.
לאחר פנייתי לחנות הם בחנו שוב ושוב את המרחק בין האישונים טענו שהכל בסדר אבל שלחו שוב
את העדשות ליצור נוסף. הם מדדו לי הפעם שוב ושוב את המרחק בין האישונים הפעם על ידי סרגל מדידה ידני.
אשמח לקבל חוות דעת על הנושאים -הסיבות לתופעה שהעלתי פה וכן אשמח לקבל מידע והאם דרוש פה יצור מיוחד בגלל הקימור והאם המיכשור האלקטרוני הוא תחליף למדידה ידנית של מרחק האישונים על ידי סרגל המדידה?
תודה. גיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זוג עדשות חדשות לא מתאימות
אלה פארי26/10/2008שלום רב, הסיבה לתופעה שאתה מתאר קשורה ככל הנראה לקמירות המסגרת . כאשר משתמשים במסגרת קמורה עלולים להיווצר עיוותים בראייה . 70% מהאנשים מסתגלים לאותם שינויים .
לפי התאור שלך ,יש צורך בהזמנת עדשות בייצור מיוחד (אם כי אינני מכירה את המסגרת ולא אוכל לענות על כך בוודאות). כיום יש חברה אחת שמייצרת עדשות למסגרות קמורות בהתאמה אישית,כדי למנוע ככל שניתן את העיוותים הנוצרים ממסגרות קמורות .
לשאלתך בעניין בדיקת המרחק בין האישונים,כל בעל מקצוע מעדיף שיטה אחרת שעבורו היא המדוייקת ביותר . (כמו בבדיקת לחץ דם למשל- כל רופא מעדיף שיטה אחרת).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. אני אעדכן כאשר אקבל את היצור
אלמוני27/10/2008הנוסף. גיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדנה22/10/2008
שלום רב, האם הרכבת עדשות מיד כשקמים בבוקר כשהעיניים עדיין אדומות מהשינה מזיקה לעיניים? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
אלה פארי24/10/2008בזמן השינה הקרנית מתנפחת בערך ב-5% וחוזרת לעוביה הנורמלי חצי שעה אחרי שפותחים את העיניים. אין נזק בהרכבת העדשות מיד כשקמים בבוקר,אבל ההמלצה היא להמתין מספר דקות כדי למנוע תחושת אי נוחות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייה במספר בעדשות וניתוח .מיכל17/10/2008
שלום , אני בת 15 ויש לי עדשות התחלתי להשתמש בהם לפני כחצי שנה ... זה התחיל מהמס -1 ואז עלה לי למס -2 ואפילו עם המס 2 אני כבר לא רואה כל כך טוב . למה המספר עולה ומשתנה ככה ? והאם מותר להשתמש בתמיסה לעדשות כאשר היא לא סגורה ? ובאיזה גיל אפשר לעשות ניתוח עיניים !? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלייה במספר בעדשות וניתוח
אורטל לביא19/10/2008אין גורם ספציפי לעלייה במרשם המשקפיים,יש המשייכים זאת בד"כ לצמיחה וגדילה בעיקר בשנות העשרה.
לא הבנתי את שאלתך לגבי תמיסה פתוחה אך חשוב להקפיד על הגיינה וסטריליות בכל הנוגע לטיפול בהם.
לגבי ניתוח לייזר ראשית עליך לוודא כי במשך לפחות שנה מרשם המשקפיים לא משתנה,מה שלא רלוונטי לגביך כרגע,בד"כ מדובר סביב גיל 18, אך את יכולה לקבל יעוץ מדוייק יותר באחד ממכוני הלייזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בעדשות צבע לאחר ניתוחגלית מיכאלי16/10/2008
שלום. שמי גלית. אני בעבר הישתמשתי בעדשות מגע לראיה בתוספת גוון אהוב. לאחר ניתוח לייזר לתיקון הראייה רציתי לרכוש עדשות צבע מסיבה אסטטית, אך המליצו לי שהדבר לא כדאי, מפריע לעין ל"נשום" ואולי גם פוגע. מאז הניתוח עברו יותר מכ-7 שנים. האם אוכל להישתמש כעת בעדשות עם צבע מבלי להזיק לעין? לתשובתך אודה. גלית מיכאלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בעדשות צבע לאחר ניתוח
אורטל לביא17/10/2008ההמלצה לא להרכיב עדשות מגע(רגילות/ציבעוניות)לאחר ניתוח לייזר אינה קשורה להפרעה לעין ל"נשום" או כי הן עלולות לפגוע בה.
בעקבות ניתוח לייזר לתיקון ראייה הקרנית נעשית מאוד שטוחה וברב המקרים אין עדשות מגע שמתאימות להרכבה,כיום יש עדשות בודדות שניתן להרכיב לאחר ניתוח לייזר ועד כמה שידוע לי הן אינן ציבעוניות,בכל מקרה את יכולה לפנות למכון אופטיקה לבצע בדיקה לע"מ ולבדוק האם העדשות הסטנדרטיות אכן יכולות להתאים לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרוית15/10/2008
שלום רב, אם שמים טיפות עיניים כל יום, זה עושה נזק לעיניים לטווח הרחוק? אם כן, מהו הנזק? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
אלה פארי15/10/2008אם הכוונה לטיפות הרטבה ,אין כל נזק לעיניים בשימוש יומיומי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהספיר12/10/2008
שלום רב, אני מרכיבה עדשות כבר כמה שנים והכל בסדר. לאחרונה התחלתי לעשן גראס בערך פעם בשבוע עם חברים. הבעיה שנוצרה היא שאחרי העישון, לפתע העדשות מגע מאוד מפריעות לי בעיניים והעיניים מתייבשות ונהיות אדומות מאוד. האם אפשר למצוא פיתרון לבעיה. (פיתרון שיאפשר לי לעשן עם העדשות כמובן). תודה רבה
אורטל לביא15/10/2008אם העיניים שלך מתייבשות ,מכל סיבה שהיא,את יכולה להשתמש בדמעות מלאכותיות. אם את רוצה להשתמש בטיפות כאשר הינך מרכיבה את העדשות הקפידי על דמעות ללא חומר משמר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחלה עדשות של ג'ונסון ג'ונסון
שרון10/12/2008יש לי נסיון דומה ועברתי לעדשות של ג'ונסון ג'ונסון חדשות שקרויות אואזיס והן ממש אחלה. אמרו לי שזה משהו בחומר גלם עם החמצן והלחות. בקיצור מנסיון מומלץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות- דם ברוקשלום07/10/2008
שלום רב, קרה לי כמה פעמים שכשהרכבתי עדשות מגע, אחת מהעיניים האדימה , הורדתי את העדשה והרכבתי שוב, לאחר כמה רגעים שמתי לב שיוצא לי קצת דם ברוק, האם זה בגלל שהעין האדימה או שיש לזה סיבה אחרת. האם יש קשר בין הדברים? האם יש מקום לחשש ומה צריך לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות-דם ברוק
אורטל לביא10/10/2008אין קשר בין עין אדומה מעדשות מגע לבין דם ברוק.
אם העין שלך מאדימה נוצרים כלי דם חדשים על לחמית העין כתוצאה מגירוי/שימוש לא נכון של העדשה/עדשה ש"עבר" זמנה/חוסר הגיינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם בלחמית העיןיעל07/10/2008
שלום, עשיתי בדיקה שנתית אצל אופטימטריסט, שאמר שיש לי כתמים קטנטנים צהובים על לחמית העין, ושכרגע לא מומלץ להרכיב עדשות מגע. שאלתי היא: ממה כתמים אלו נובעים, האם הם מסוכנים, והאם המצב הנ"ל הפיך. תודה מראש, נילי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם בלחמית העין
אורטל לביא10/10/2008איני יכולה לדעת בוודאות מהם הכתמים הללו מבלי לראות זאת,אם כי אני מניחה שזה פטריגיום.לא ידוע בוודאות ממה הם נוצרים אם כי משייכים זאת לחשיפה לשמש.
הם אינם מסוכנים אף כי לעיתים הם גדלים ומגיעים עד ללימבוס(היכן שמתחיל הצבע בעיניים) וזה עלול להפריע לראיה,אפשרי לבצע ניתוח להסרתם לא תמיד הוא מצליח וזה חוזר בשנית.
כמו כן אני מציינת שוב כי אבחנה זו היא על סמך שאלתך בלבד ולא ע"פי מראית עין, ואם זה מפריע לך תוכלי להיוועץ בדיעה נוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפוי לעדשותנדב07/10/2008
שלום! אני מרכיב משקפי ראיה עם עדשות דקות 1.67.רציתי לדעת האם עדשות כאלו כוללות ציפוי נגד שריטות,או שתלוי בסוג שקניתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת לשאלה
נדב07/10/2008כמו כן,יש לי שריטה בעדשה שמפריעה לי.האם ניתן לתקן את זה,או שצריך להחליף את העדשה.ובכלל האם אין אחריות על העדשה במידה והיא כוללת ציפוי נגד שריטות,והיא נשרטה בכל זאת?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציפוי לעדשות
אלה פארי07/10/2008בדרך כלל עדשות דקות 1.67 כוללות ציפויים -נגד סנוור והשתקפויות ונגד שריטות . הציפוי מפחית את היווצרות השריטות ואינו מונע אותן לחלוטין. אם רכשת עדשות עם ציפויים,אז יש לך גם ציפוי נגד שריטות .
לשאלתך השניה - כאשר יש שריטה, הפתרון היחיד הוא להחליף את העדשה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות מגע ישנותבילי06/10/2008
יש לי עדשות מגע קבועות שנמצאות בשימוש מעל שנה וחצי. אני לא מרגישה שום שינוי באיכותם. האם יש סכנה בהמשך השימוש בהן, אם כן מהי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות מגע ישנות
אורטל לביא06/10/2008משך השימוש המומלץ בעדשות מגע קבועות הינו שנה עד שנה וחצי,לאחר מכן רצוי להחליפן ע"מ למקסם הגיינה וסטריליות לעיניים, וכדי להימנע מדלקות/אלרגיות,על אף שאינך חשה בשינוי איכותן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקלה על העינייםקובי05/10/2008
שלום רב. הראייה שלי טובה מאוד אך לעתים כואבות לי העיניים. אני מכווץ את העיניים (לדעתי כי יש יותר מדי אור מהמסכים) באופן תדיר מאוד. הנושא גורם לכאבי ראש וחוסר ריכוז. האם אני יכול להרכיב משקפיי ראיה במספר נמוך על מנת להקל על העיניים? האם הרכבת משקפיים לתקופה קצובה ביום מקלה על העיניים ונותנת להם לנוח ? תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקלה על העיניים
אלה פארי05/10/2008ישיבה ממושכת מול מחשב עלולה לגרום לתסמונת שנקראת- COMPUTER VISION SYNDROM התסמונת כוללת הופעת מכלול סימפטומים ,ביניהם: כאבי עיניים,חוסר ריכוז ,דמעת,כאבי ראש ועוד.
עלייך להיבדק אצל אופטומטריסט מוסמך על מנת שתוכל לקבל אבחנה לגבי הצורך במשקפיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשה מחוץ לתמיסה- קצת דחוףשירי26/09/2008
שלום, יש לי שאלה דחופה, במשך יום שלם העדשה החודשית שלי, שפתחתי לפני יום אחד בודד,נשארה על השיש מ-8 בבוקר עד 12 בלילה. היא התכווצה והתרכז בה התמיסה שהקרישה.. מיד לאחר שגיליתי אותה הכנסתי אותה לתמיסה חדשה, והיא חזרה למצבה הרגיל. השאלה אם ניתן לנסות ולהשתמש בה שוב. או שעליי לזרוק אתנ מיד. והאם יש איזה שהוא ניקוי וחיטוי יסודי שאני יכולה לעשות למענה :) תודה רבה, ושנה טובה והמון בריאות לכולם!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשה מחוץ לתמיסה
אורטל לביא02/10/2008את יכולה לנקות את העדשה בצורה יותר יסודית עם חומר חיטוי/ניקוי על בסיס מי חמצן+מנטרל,
או לחלופין לשפשף אותה עם כריות האגודל והאצבע כמה פעמים (אפשר גם להוסיף טיפת סבון) ולהשרות למשך לילה.
במידה ואת חשה אי נוחות הייתי ממליצה לפתוח זוג עדשות חדש.
שנה טובה וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)