מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עדשות בליטוש דיגיטליתמר17/07/2015
שלום רב,
יש לי קוצר ראיה מספר 5.5 עם צילינדר חצי.
קניתי בהנחה גדולה עדשות חד מוקדיות 1.67 בליטוש דיגיטלי אחורי.
אבל הן עבות הרבה יותר מהעדשות 1.67 הרגילות שבמשקפים הקודמות.
האם ייתכן ?
או שנתנו לי עדשות אחרות, שעלותן נמוכה יותר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות בליטוש דיגיטלי - תגובה
איציק שבח19/07/2015לעובי העדשות שמתקבל בסופו של דבר, יש הרבה משתנים שמשחקים תפקיד,
מעבר לאינדקס העדשה (1.67) במקרה שלך. משתנים כמו גודל המסגרת וצורתה משפיעים לא פחות על העובי, בדרך כלל, 1.67 היא עדשה שגם בייצור מיוחד אמורה להתקבל בצורה שווה, וההבדלים הם זניחים, אלא אם כן, כאמור, המסגרת שונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התאמת משקפייםיולי16/07/2015
שלום רב , אני רוצה להזמין מחו''ל עדשות למשקפיים . יש לי טפסים מרופא עיניים , האם זה מספיק מבחינת הנתונים , או שאהיה חייבת לגשת לבדיקת ראייה באופטיקה ? ואם זה מספיק אז מה בדיוק מהמספרים נדרש למסור על מנת שיתאימו לי נכון את העדשות ?! תודה מראש , מצרפת טפסים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התאמת משקפיים - טפסים נוספים
יולי16/07/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטפסים
יולי16/07/2015
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטפסים
יולי16/07/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטפסים
יולי16/07/2015סליחה על כמות הודעות , הדף פשוט נתקע .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטפסים
יולי16/07/2015
יולי16/07/2015
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטפסים - תגובה
איציק שבח30/07/2015ממש לא! אי אפשר להזמין ככה משקפיים מחו"ל.
א. זה לא מרשם.
ב. ברפרקציה כמו שלך, קרוב לודאי שלא תוכלי לשים משקפיים כאלו אפילו רגע אחד.
ג. למקרה כמו שלך צריך אופטומטריסט מאוד סבלני ובעל ניסיון להתאים משקפיים כמו שצריך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר לנסות.
אלי אופטיקאי31/07/2015אם הספק נותן אחריות להסתגלות אפשר לנסות להזמין מחו''ל. אם את עושה את ההתקנה בארץ והאופטיקאי טוב ויודע למרכז נכון (בהנחה והמרשם מדוייק) אפשר לנסות להתאים.
במקרה כמו שלך צריך למרכז מדוייק לפי הגובה של האישון בהרכבה של המסגרת. צריך לסמן את מיקום האישון בעדשה במסגרת. בהנחה והמרשם מדוייק אין בעייה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר עדשות יומיותעומר15/07/2015
היי. אני מינוס 3.75 בשתי העיניים. האם שימוש במינוס 4 יכול לעשות נזק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר עדשות יומיות - תגובה
דודו ראובן15/07/2015היי,
אם אתה -3.75 במשקפיים אז בהחלט זה לא מתאים,
מעבר לזה. סתם לשם עניין וסקרנות ) איזה סיבה טובה אפשר לתת לשימוש במרשם לא נכון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרשם חדשרות08/07/2015
אני כבר 13 שנה עם אותו מרשם משקפיים 3.00- בשתי עיניים וחצי צילינדר בשתיהן .לאחרונה התחדשתי במשקפיים חדשים המרשם שקבע לי האופטימטריסט בחנות היה 2.25- בעין שמאל עם צילינדר 1 ובעין ימין 2.75- וצילינדר 0.75- . קשה לי עם המרשם החדש יד לי כאביי ראש והעיניים כואבות נראה לי בגלל הגדלת הצילינדר . אגב באותה חנות עשיתי שתי בדיקות והן הראו תוצאות שונות לגבי הצילינדר . ובחנות אחרת תוצאה שונה לגבי מספר בעין ימין 2.50- . שאלתי האם עדיף לי להישאר עם חצי צילינדר אליו אני רגילה בשתי העיניים ולתקן רק את המספר שכן הוא ירד משמעותית ( אני בת 48 ). או שלא אראה טוב ? נראה לי שהעלייה הדרסטית בצילינדר קשה לי . או שהמרשם מוטעה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרשם חדש - תגובה
איציק שבח08/07/2015קשה לענות מרחוק, אבל בכל זאת אנסה,
אם היתה לך תלונה על המרשם הישן יש לשנותו בכל מצב, השאלה עד כמה? אם השיונוי הגדול לא עושה לך טוב, יש לשקול מתן תיקון חלקי, בכל אופן זה אמור גם לגבי שינוי במספר וגם לגבי שינוי בצילינדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהוי תוצרת עדשות משקפייםחוזה28/06/2015
שלום
כיצד אני כצרכן יכול לזהות את תוצרת העדשות שמותקנות אצלי במשקפיים מעבר למה שהאופטיקאי אומר לי שהתקין לי ?
תודה
חוזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיהוי תוצרת עדשות משקפיים - תגובה
איציק שבח28/06/2015קשה לך כצרכן לזהות את העדשות,
ולא רק זאת, גם לאופטיקאי או אופטומטריסט לא תמיד מתאפשר לזהות את סוג העדשות.
לכן, כל עדשה בעולם מגיעה עם מעטפה עם נתוני העדשה כגון: עובי, ציפויים ועוד...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכוונה לתוצרת ולא לסוג
חוזה28/06/2015איציק תודה על תשובתך.
אני חושב שלא הבהרתי את שאלתי כראוי.
כוונתי הייתה לא סוג העדשה אלא התוצרת שלה. כלומר מיהו יצרן העדשה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכוונה לתוצרת ולא לסוג - תגובה
איציק שבח28/06/2015כנ"ל . במעטפות העדשות מופיע גם היצרן והחברה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצרת עדשות
חוזה29/06/2015אם לומר את האמת זה נשמע קצת מוזר מאחר ובידי לא נשאר דבר חוץ ממשקפים וקבלה על התשלום עבורן. לא קבלתי לידי כל מעטפה או מסמך אחר המעיד על תוצרת העדשות כמו שנהוג במוצרי צריכה אחרים כגון מכונת כביסה, טלפון נייד או אפילו מוצר כמו משקפי שמש שם התוצרת מתנוססת על גבי המשקפיים ובכוונה נתתי דוגמאות של מוצרים שערכם הכספי די דומה לעדשות משקפיים.
בכל מקרה איציק, אני מודה לך מאוד על התייחסותך.
אנסה להמשיך לברר זאת דרך מועצת האופטומטריסטים או דרך משרד הכלכלה.
יום טוב
חוזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות מגע למספר גבוהליטל17/06/2015
שלום רב. אני בת 26 עם מיופיה גבוה. מרכיבה עדשות ומשקפיים מגיל צעיר. לפני 4 חודשים עברתי ניתוח לתיקון רשתית לאחר היפרדות רשתית שאובחנה. המספר שלי בעין המנותחת עלה בכ3-4 מספרים וכרגע עומד על -13 ובעין שמאל -11 , כמו גם בבדיקה אצל אופטימטריסט ומיפוי קרנית נתגלה שיש לי צילינדר קטן ב2 העיניים. האם יש עדשות מגע למצבי? למספר גבוה כזה וצילינדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות מגע למספר גבוה - תגובה
איציק שבח22/06/2015בוודאי שיש מגוון סוגי עדשות קבועות שאפשר להתאים לך.
בהצלחה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זוקן ראייה- שינוי מספר מהיריואב16/06/2015
שלום,
מגיל 46 התחלתי להרכיב משקפיים לקריאה. עד אז ראייה מצויינת לרחוק וקרוב.
מהר מאד עלה המספר ונדרש תיקון גם לרחוק - היום בן 52 עם מירשם:
OD right +1.75 CYL -0.5 Axis 60
OS-left +2.25 Axis 0
Add 2.00
כשנתיים עם מולטיפוקל ושוב נראה שהמספר משתנה.
בבדיקת גלאוקומיה הכל תקין.
שאלה ראשונה - האם תקין שגם הראיה לרחוק דורשת תיקון פלוס כל כך מהר
שאלה שניה - מדאיג אותי קצב שינוי המספר.
שאלה שלישית - התחלתי להתעניין בפרבילאסיק. מה דעתכם בנידון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זוקן ראייה- שינוי מספר מהיר - תגובה
דודו ראובן18/06/2015שלום.
עליה בפלוס נפוצה . מה שחשוב זה חדות הראיה עם התיקון.
אם החדות טובה , אם העין בריאה ( בקורת רופא ) אז לא הייתי
מוטרד כלל .
אם המספר ירד פתאום , לדוגמא ל + 1.00 אז הייתי מוטרד יותר.
לא מכיר את הנושא האחרון .
סופש נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדניאלה03/06/2015
שלום
רציתי לשאול משהו שמאוד מעניין אותי לדעת ...
המספר שלי הוא 5- בשתי העיניים ואני רוב הזמן מרכיבה משקפיים.
אך שמתי לב לכך שכשאני עם עדשות מגע, פתאום הדברים נראים לי גדולים יותר (אני רואה את עצמי במראה באופן שונה -הפנים גדולות יותר.. הידיים גדולות יותר... )
איך אפשר להסביר את זה? ומהו המראה הטבעי? כמו שאני רואה דרך המשקפיים או כמו שאני רואה דרך העדשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
איציק שבח03/06/2015המראה הטבעי הוא דרך עדשות מגע.
לעדשות משקפיים יש השפעה על הגודל הטבעי, במקרה שלך המשקפיים מקטינות את העולם, ואת העיניים הניבטות מבעד לעדשות,
לכן, ה"הגדלה" שאת רואה עם עדשות זה יחסית למה שאת רגילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות יומיותאלכס28/05/2015
שלום!
רציתי להתעניין אם אפשר לעשות הרכבה חוזרת של עדשות יומיות.
הכוונה היא להפסקה של פרק זמן קצר (מקלחת, שנת צהריים וכדומה) ולאחר מכן המשך הרכבה של העדשה.
במידה והתשובה חיובית, האם יש לאחסן את העדשה החד פעמית באותם תנאים של עדשות חודשיות? (מחסנית עם תמיסה מתאימה)
תודה רבה,
אלכס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות יומיות - תגובה
איציק שבח28/05/2015העדשות היומיות במבנה שלהן, אינן מיועדות לשימוש חוזר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחירת עדשות - PDאליה28/05/2015
שלום,
מצאתי אתר להזמנת משקפיים לפי מרשם רופא.
קיבלה מספר והכל מהרופא בקופ"ח.
רק מה שלא קיבלתי זה הPD ורשום באתר מדריך איך למדוד.
השאלה שלי היא כמה חשוב הדיוק של הPD
אם טעיתי הדבר יכול להזיק או שאני פשוט יראה פחות טוב?
כי קיבלתי את המשקפיים ואני רואה טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחירת עדשות - PD - תגובה
איציק שבח28/05/2015הדיוק חשוב מאוד, טעות עלולה לגרור כפילות ראיה במקרים חמורים, או אי נוחות במקרים קלים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
אליה28/05/2015יכול להיות שטעיתי למרות שאני רואה טוב?
איך אפשר לדעת אל לא טעיתי קצת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה - תגובה
איציק שבח01/06/2015צריך לבדוק באופטיקה את המשקפיים ואת העיניים כדי לדעת אם טעית,
לא מן הנמנע שלא טעית או שטעית בסטייה שלא מורגשת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התאמת עדשות שנכשלה והחזר התשלוםיהודית15/05/2015
בני קנה עדשות אצל אופטיקאי. הוא לא רואה בהן טוב, גם אחרי שניסה אותן לאורך תקופה. העדשות הוחלפו ללא הועיל. הוא התייאש. האם זכותו לקבל את כספו בחזרה? מה מקובל במקרה כזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התאמת עדשות שנכשלה והחזר התשלום - תגובה
איציק שבח17/05/2015בדרך כלל אופטיקאי לוקח אחריות עד גבול מסויים שכן האופטיקאי משקיע הרבה כסף על עדשות, הרכבתן והחלפתן, אם העדשות הוחלפו מספר פעמים, אין זה מן הראוי לבקש החזר כספי, בטח שלא החזר מלא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
יהודית18/05/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי מספר ב0.25יוסף13/05/2015
שלום
אחרי שנה מיום שעשיתי בדיקה אחרונה, עשיתי בדיקת עיניים אצל אופטמיטריסט ויש לי שינוי של 0.25 בכל אחת מהעיניים. בעין אחת זה גבוה יותר ואחת נמוך יותר.
הבדיקה נעשתה לא בחנות שרכשתי ממנה בזמנו את המשקפיים.
האם כדאי להחליף עדשות או שזה שינוי סביר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי מספר ב0.25 - תגובה
איציק שבח14/05/2015השינוי הוא הנמוך ביותר שקיים, כך שזה יתכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות סקלרליות ליובש חמורחנה09/05/2015
אני סובלת מיובש עיניים חמור על רקע סיוגרן. טופלתי בטיפות ציקלוספורין ובפלגים ואני עדיין סובלת מאד. קראתי באתר אינטרנט זר שקיימות עדשות סרלרליות ליובש BOSTON SCLERAL LENCES או PROSE . האם עדשות כאלה קיימות בארץ ואיך הן נקראות בארץ? האם אפשר להרכיב אותן מהבקר עד הערב ללא הפסקה או שיש להוריד אותן כל מספר שעות - וכן, האם הן יכולות לשרוט את הקרנית או לפגוע בה בצורה אחרת.
תודה
חנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - עדשות ZEISS DIGITAKאריק04/05/2015
היי
האם עדשות איל ואכן "מחוללות ניסים" בכל הקשור לגיל 55 בקריאת עיתון או מחשב וזאת מבלי להפריע או להשפיע על הראייה מרחוק?
האם ישנן תחליפים כגון שמיר או אחרים המבצעים את ה"פטנט" היעילות זהה?
אודה לתשובתכם
אריק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ZEISS DIGITAL כמובן
אריק04/05/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקפיים עם צלינדרשאלההה28/04/2015
לאחרונה ביצעתי בדיקת ראיה והופיע כי יש לי צלינדר האופ׳ החליטה לתת לי משקפיים עם המספר של הצלינדר. יש לציין כי תמיד היה לי צלינדר אך מעולם לא הרכבתי עדשות או משקפיים עם צלינדר ומשהחלתי להרכיב את המשקפיים עם יש לי הרגשה שאני רואה עצמים בצורה קטנה יותר ולעיתים העצמים ניראים מעוגלים האם זה אמור להיות כך? או שאני צריכה להתרגל לזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקפיים עם צלינדר - תגובה
דודו ראובן28/04/2015הי,
במידה והצילינדר קיים ,אכן יש צורך בהסתגלות. קצרה בד״כ.
במהלך ההסתגלות יכולים להרגיש תחושת מרחב שונה מעט - תחושת מרחק וגובה שונים מעט.
במידה וזה לא מסתדר תוך כמה ימים יש לחזור לאופטומטריסט
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)