פורום אופטיקה, משקפיים, עדשות מגע - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ליטוש דיגיטלי
    פזית
    22/09/2015

ברצוני לברר האם כל עדשות המולטיפוקל בימינו מיוצרות בליטוש דיגיטלי? האם יש לו ייתרונות/חסרונות על פני הליטושים שהיו עד כה? אם ישנן חברות שמיצרות עדשות מולטיפוקל בליטוש רגיל אשמח לדעת מי הן. תודה וגמר חתימה טובה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ליטוש דיגיטלי

הוספת תגובה

• ליטוש דיגיטלי - תגובה

דודו ראובן
    24/09/2015

קרן שלום,

בהחלט יש עדיין עדשות בליטוש מסורתי . זאת אומרת - הייצרן מייצר ״סמי פיניש״ - המולטיפוקל קבוע בחלק הקדמי. ואז מלטשים רק חלק אחורי ומצפים במידת הצורך.

כמעט לכל החברות יש עדיין דגמים בשיטה זו. יש ביקוש רב לעדשות אלו וישנם אנשים שרגילים לשיטה . הם מתקשים להסתגל לשיטה החדשה.

בברכה,
    שנה טובה וחתימה טובה..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משקפי שמש קריאה
    פיבי
    20/09/2015

שלום,
    האם יש כזאת המצאה ביפוקל = משקפי שמש + משקפי קריאה?
    הגעתי לגיל שאני צריכה מס 1.75-2 לקריאה ואני נמצאת המון בשמש.
    איפה מוצאים פטנט שכזה?
    טכמה זה אמור לעלות.
    צריכה משקפי ספורט 0עד עכשיו יש ללי משקפי שמש אוקלי ובוללה.
    תודה רבה ושנה טובה

לקביעת תור
    סגירה
    משקפי שמש קריאה

הוספת תגובה

• משקפי שמש קריאה - תגובה

דודו ראובן
    20/09/2015

היי,
    ניתן להרכיב עדשות שמש לראיה לקרוב והרחוק בשתי שיטות עיקריות.
    ביפוקל או מולטיפוקל.
    שיטות זהות לחלוטין למשקפי ראיה שקופים..
    יש מבחר גדול של משקפי שמש שניתן להרכיב בהן עדשות אלו.
    חלק גדול מהחנויות יוכל להתאים לך עדשות כאלה למשקפי שמש.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

פיבי
    20/09/2015

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלקי משקפיים
    אור
    20/09/2015

שלום לכולם,

שמי אור ואני מעצבת תעשייתית.
    בימים אלו אני מעצבת משקפיים ובהתהליך של סקר שוק רחב.

רציתי לדעת אולי מישהו מכיר ספק או מקום להשיג בו חלקי משקפיים? (לא סין)
    הכוונה היא לצירים של הידיות
    , אפונים
    ועדשות שמש.

אשמח לכל פיסת מידע.

תודה רבה ושבוע טוב
    אור קליין

לקביעת תור
    סגירה
    חלקי משקפיים

הוספת תגובה

• חלקי משקפיים - תגובה

דודו ראובן
    20/09/2015

היי,

עדשות שמש + אפונים יש בחלק מחנויות האופטיקה.
    לגבי צירים של ידיות (לא הברגים אלא הציר כולו )
    למיטב זכרוני יש מעבדת תיקונים ברמת גן - גלאדיס בלאג - תעשי גוגל או 144
    צריך להיות לה צירים
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראיה כפולה עם משקפיים או עדשות
    מיכאל
    19/09/2015

אני שואל בשביל חברה שלי
    יש לה עדשות ומשקפיים עם מספר 2.5 כבר שנתיים, ועד לפני כמה חודשים הכל היה בסדר.
    עכשיו כשהיא שמה את העדשות היא רואה כפול, ואותו דבר קורה גם עם המשקפיים.
    היא לא הרכיבה את המשקפיים או העדשות כבר כמה חודשים, וכשהרכיבה אותם לראשונה לאחר ממכן זה התחיל לקרות.

למה זה קורה ומה לעשות?

הוספת תגובה

• ראיה כפולה עם משקפיים או עדשות - תגובה

דודו ראובן
    20/09/2015

הי מיכאל,

מספר 2.5 הוא מספר לא מבוטל..
    קשה להתעלם מקיומו -
    האם זה + או מינוס?
    שאלה נוספת - כמה זמן יש לה כפילות? האם רק מהיום? או כמה ימים?

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עובי עדשות פולארואיד
    יוסי
    09/09/2015

אני מרכיב משקפי ראייה מולטיפוקל. מספר לרחוק מינוס 6 בכל עיין. רכשתי לאחרונה משקפי שמש וראייה מולטיפוקל ושילמתי עבור עדשות דקות 1.5.
    כעבור מספר דקות הגיע האופטומטריסט ועיניין אותי בעדשות פולארואיד.
    קיבלתי את המשקפיים ולהפתעתי העדות עבות מאד יחסית.
    נאמר לי שככה זה בפולארואיד.
    שאלות:
    1. מהי המידה 1.5 (הסבר קצר ותרגום למילימטרים)?
    2. האם אפשרי בכלל במספר מינוס 6 לקבל עובי דק של 1.5?
    3. האמנם בפולארואיד העובי עבה יותר ומהו העובי המינימלי למינוס 6 האפשרי במקרה שלי?

תודה ושנה טובה.

לקביעת תור
    סגירה
    עובי עדשות פולארואיד

הוספת תגובה

• עובי עדשות פולארואיד - תגובה

איציק שבח
    09/09/2015

יש להבדיל בין עובי עדשות סופי כפי שמתקבל ויזואלית בעין, לבין המושג עדשות דקות.

עובי העדשות הסופי מתקבל כתלות בצורת המסגרת, דחיסות העדשה, מרחק בין אישונים, גודל המסגרת, נוכחות צילינדר וסוגו ועוד...

שמציינים עדשות דקות זה שם שמתאר את דחיסות העדשה שמהווה גורם כחלק ממכלול הגורמים שמביא את התוצאה הסופית. עדשות דקות מתייחסות במושג שנקרא אינדקס שבירה , ככל שהאינדקס גבוה, העדשה דחוסה יותר ודקה יותר. (האינדקס נקבע לפי כח השבירה של החומר).
    עבור אותם נתוני מסגרת ומירשם, עדשות 1.6 יותר דקות מעדשות 1.5 וכך הלאה.

בעדשות שמש פולארויד ניתן לייצר עדשות 1.5 (העבות ביותר), 1.6 (יותר דקות) ו 1.67 (הכי דקות בקטגוריה הזו).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם העדשות שנמכרו לי הותקנו לי
    דינה
    05/09/2015

שלום
    לפני כשנה קניתי משקפיים וזוג עדשות אחת שש שבע האופטקאי המליץ לי על רודנשטוק ... למרות שהן יותר יקרות ואני הסכמתי , לפני מס ימים יצא לי לדבר עם מישהי שהיא אופטיקאית ודיברנו על המשקפיים שלי היא שאלה כמה הם עלו לי וכו' ושאמרתי לה את המחיר היא התתפלאה ואני אמרתי לה שהם עדשות גרמניות ....
    בכל מקרה היא אמרה לי שאם זה רודנשטוק או צייס יש צריץ להיות על העדשה חותמת לייזר... היא הסתכלה ואמרה לי שאצלי אין
    שאלתי האם אכן יש חותמת על העדשה או צריך להיות ?
    שקיבלתי את המשקפיים האופטיקאי הראה לי את המעטפה שכתוב שם החב' וסוג העדשה 167 , אבל לא הסכים לתת לי את המעטפה הוא שמר אצלו
    איך אני יכולה לדעת בודעות שאכן מכרו לי עדשות של רודנשטוק ? ואם צריכה להיות חתמת לייזר על העדשה?

הוספת תגובה

• האם העדשות שנמכרו לי הותקנו לי - תגובה

איציק שבח
    07/09/2015

לא תמיד מבחינים בחותמת, ולעיתים זה חלק ש"נושר" בליטוש העדשה.
    אם הראו לך מעטפות , אז כנראה זה בסדר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מספר במשקפיים לעדשות מגע
    שיר
    03/09/2015

המידה שלי בעין ימין היא 3+ ובימין 0.5+ (במשקפיים)
    השאלה שלי היא,מה המידה שלי בעדשות מגע??

לקביעת תור
    סגירה
    מספר במשקפיים לעדשות מגע

הוספת תגובה

• ובשמאל..

שיר
    03/09/2015

*ובשמאל 0.5+

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מספר במשקפיים לעדשות מגע - תגובה

איציק שבח
    03/09/2015

על פי הנתונים , בצורה "יבישה" המספר שלך זהה בעדשות מגע ובמשקפיים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימוש בעדשות מגע
    נטע לי
    30/08/2015

שלום רב, מספר שאלות בבקשה:
    1. האם עדשות מגע אכן מגדילות את המספר בראייה?
    2. האם יש הבדל בטיפול בעדשות מגע הידרו ג'ל סיליקון לבין עדשות מגע רגילות? (חודשיות- מבחינת מים, נקיון וכו'..)
    3. האם זה נכון ש בקבוק המים של העדשות חשוב להשתמש בו עד חודש וחצי מיום הפתיחה ולאחר מכן הן מאבדות את השפעתן?
    4. ושאלה אחרונה, המספר שלי הוא 5.75 וצילינדר 1 ובעדשות הביאו לי מספר 5.50 וצילנדר 0.75 בטענה שבעדשות נותנים תמיד מספר קטן יותר, זה נכון?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שימוש בעדשות מגע

הוספת תגובה

• שימוש בעדשות מגע - תגובה

איציק שבח
    30/08/2015

1. עדשות מגע לא מגדילות את המספר.

2. יש הבדלים מהותיים בין עדשות סיליקון הידרוג'ל לעדשות הידרוג'ל. מבחינת עבירות חמצן ורכות, תכונות שמפיעות בדרך כלל על נוחות ומשך זמן ההרכבה.

3. תמיסה בדרך כלל טובה למינימוס 3 חודשים מזמן הפתיחה, ראי בהוראות היצרן על הבקבוק.

4. נכון. המרשם קטן במקרה שלך כפי שציינת, וכך גם הצילינדר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אני צריכה צילינדר?
    דניאל
    25/08/2015

שלום רב,
    יש לי קוצר ראיה גבוה .9.5- בשתי העיניים. לאחרונה כשהרכבתי את עדשות המגע שלי הרגשתי שאני רואה פחות טוב בעיין שמאל. נוסף על כך פניתי לאופטמטריסט שיבדוק את ראייתי עם המשקפיים כי העדשות נשרטו מעט ורציתי להחליף אותן. בזמן הבדיקה אמרתי לו שבעיין שמאל אני רואה פחות טוב והוא התלבט האם להוסיף לי צילינדר ובסופו של דבר החליט שלא. המרשם של המשקפיים לא השתנה מאלו שהרכבתי בשלוש שנים האחרונות.
    לפני כמספר ימים קבלתי את המשקפיים עם העדשות החדשות ומאז אני שמה לב אני לא רואה טוב בעיין שמאל. אם אני עוצמת את עיין ימין אני שמה לב הכשבעיה היא שאני מנסה לקרוא משהו שכתוב בצד ימין של הדף- שם אני רואה מעורפלת בעוד באמצע ובצד ימין אני רואה היטב. אני מתכוונת לחזור לאופטמטריסט ולהגיד לו כי אינני רואה טוב בעיין שמאל.
    שאלתי הי האם לפי מה שתארתי ייתכן וכן היה צריך להוסיף צילינדר לעיין שמאל?
    בברכה, דניאל

לקביעת תור
    סגירה
    האם אני צריכה צילינדר?

הוספת תגובה

• האם אני צריכה צילינדר? - תגובה

איציק שבח
    26/08/2015

לפי התיאור, כן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה במשקפיים
    נטע לי
    25/08/2015

שלום רב, אני בת 22 ועשיתי בדיקת ראייה לפני שבועיים וקבעו לי מספר שלדעתי לא התאים ובכל זאת הנפיקו לי משקפיים בטענה ש"יש אחריות ואם לא תראי טוב נתקן לך עדשות חדשות".
    קיבלתי את המשקפיים, חשוב לציין שאני רואה איתן בסדר אבל כשאני מסתירה עין אחת אני לא רואה טוב (בין אם מסתירה את ימין ובין אם את שמאל). כלומר, רק בשתי העיניים יחד אני רואה בסדר אבל בכל אחת בנפרד בכלל לא.
    פניתי לאותו אופטומטריסט והוא טען שאף פעם לא רואים בכל עין בנפרד טוב ורק בשתי העיניים יחד ושאין סיבה לתת לי עדשות במספר גבוה יותר.
    השאלה שלי היא האם זה נכון או שהוא פשוט חוסך עליי הוצאת עדשות חדשות על חשבונם?
    המספר שלי הוא 5.75 בשתי העיניים וצילנדר 1.
    תודה רבה ויום טוב.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה במשקפיים

הוספת תגובה

• בעיה במשקפיים - תגובה

דודו ראובן
    25/08/2015

יעלי שלום,
    ישנה בדיקה אובייקטיבית ובדיקה סובייקטיבית.

בדיקה אובייקטיבית מבטאת את המספר שמביא את התמונה של העולם לרשתית בצורה המדויקת וללא שיקולים אחרים.
    הבדיקה הסובייקטיבית לעומת זאת מתחשבת בהמון נתונים אחרים:
    היסטוריה קודמת.
    סביבת עבודה.
    גיל.
    צרכים.
    שיקולי איזון כאלה ואחרים.
    אפילו סוג המסגרת.
    בדיקה שבה מכסים כל עין בנפרד לא יכולה לקבוע תקינות משקפיים.
    לעיתים ההחלטה הסובייקטיבית היא לתת חדות אחרת לכל עין. ולכן טענתו נשמעת תקינה.
    בהחלט מקובל לעיתים לתת מספר נמוך מעט מהבדיקה האובייקטיבית.
    המבחן הוא החיים..
    נוחות ותפקוד ראיה ביום יום. ללא עצימות עיניים כאלה ואחרות אלא הראיה כיפשוטה.
    במידה וזה טוב אז אין בעיה בד״כ.
    בברכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

נטע לי
    25/08/2015

מודה לך מאוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפות עיניים רפרש עם עדשות מגע
    עינב
    24/08/2015

האם אפשר להשתמש בטיפות עיניים רפרש כשמרכיבים עדשות מגע, או שצריך להסיר את העדשות לפני?

הוספת תגובה

• טיפות עיניים רפרש עם עדשות מגע - תגובה

איציק שבח
    24/08/2015

אם זה ללא חומר משמר אפשר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניקוי משקפי שמש
    אבי
    12/08/2015

היי האם ניתן לשטוף משקפי שמש במים ןסבון ידיים שאריות חול ואבק מבלי שיהרוס את משקפי השמש?מדובר בעדשת פלסטיק של רייבן

לקביעת תור
    סגירה
    ניקוי משקפי שמש

הוספת תגובה

• ניקוי משקפי שמש - תגובה

איציק שבח
    16/08/2015

לגבי מים אפשר,
    לגבי סבון, לא תמיד ניתן לדעת איזה סבון עלול להזיק לציפוי העדשה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משקפי מולטיפוקל
    '
    05/08/2015

שלום,

אם אדם סובל מבעיה סיסטמית, נוירולוגית או אחרת, הגורמת לחולשה בשרירים הממקדים את הראיה ומניסטגמוס, האם המרשם למשקפי מולטיפוקל שיקבל ברגע נתון עלול לא לשקף את המצב האמיתי בגלל שינויים תכופים הקשורים לבעיה השרירית?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    משקפי מולטיפוקל

הוספת תגובה

• משקפי מולטיפוקל - תגובה

איציק שבח
    05/08/2015

בהחלט יתכנו שינויים בעיקר בגילאים הצעירים של מרכיבי המולטיפוקל (45-60)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מספר עדשות ומגע- ושוני במשקפיים.
    דניאל
    28/07/2015

היי,
    העדשות מגע שלי הינן clariti שמאל-
    3.75-
    ימין- 4.75-
    האם ניתן להבין מכך כי המספר במשקפיים במידה וארצה לעשות במקום אחר
    הינו - שמאל 4.00-
    ימין- 5.00- ?
    ללא צילינדר.

מצורף טופס שקיבלתי מהבדיקה האחרונה שעשיתי,
    המטושטש בשחור אלו פרטיי האישיים,
    אודה לעזרתכם,
    דניאל

הוספת תגובה

• מספר עדשות ומגע- ושוני במשקפיים. - תגובה

דודו ראובן
    29/07/2015

דניאל שלום,

בתמונה אכן מופיע מרשם זהה למה שכתבת

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפוי מתקלף
    אייל
    17/07/2015

שלום רב,
    אני עם קוצר ראייה במספרים גבוהים (-6.5) בערך.
    רכשתי בעבר משקפי שמש עם עדשות יצור 1.67 (המשקפיים היו קמורות), של חברת אסילור-אופטיפלס (המפעל בקיבוץ אושה). כיוון שמדובר בעדשות יצור ואינדקס גבוה המחיר היה בהתאם גבוה (קרוב ל2000 ש"ח).
    העדשות הגיעו עם ציפוי "נס צביע", ואחריות של שנתיים. למרות שהקפדתי לא להשאיר את המשקפיים ברכב בחוץ, ולא נכנסתי איתם לסאונה וכו' כעבור שנה וחצי החל להתקלף הציפוי. בחברה החליפו את העדשות על חשבונם. הפעם הציפוי החזיק יותר זמן מעמד- אך התופעה חזרה שוב אחרי כ-3 שנים - התקלפות של הציפוי, עד כדי חוסר יכולת להשתמש במשקפיים היום.
    כעת אני רוצה להזמין משקפי שמש עם עדשות חדשות ומעוניין להימנע מעוגמת נפש חוזרת בפעם שלישית....
    במקום אחד הציעו לי "עדשות שמיר" עם אפשרןת של תוספת אופציונלית של ציפוי אנטירפלקס- אבל רק עם שנתיים אחריות על הציפויים.
    במקום שני שוב הציעו לי עדשות של אסילור באומרם שאלו עדשות דווקא יותר איכותיות משמיר ומגיעות היום עם 3 שנים אחריות, ובאות בהכרח עם ציפוי אנטי רפלקס , לא נתון לבחירה עם אני רוצה או לא.
    אני מעוניין לחסוך מעצמי את עוגמת הנפש של התקלפות הציפוי, בפעם השלישית.
    אינני מבין בכלל מה חשיבות ציפוי אנטירפלקס במשקפי שמש שהרי בעדשות המקוריות הבאות עם המשקפיים יש רפלקציות ברורות מ-2 צידי העדשה, אז לא ברור לי מה הרעיון של האנטירפלקס.
    1. אודה להסבר על חשיבות אנטירפלקס במשקפי שמש- האם זה באמת נחוץ או שכדי להימנע מהתקלפות הציפוי צריך להתעקש לרכוש עדשות ללא הציפוי הזה.
    2. האם קיימות חברות אחרות שבהן תופעות אלו של קילופים פחות שכיחות/ ציפויים איכותיים יותר ומעניקות אחריות ארוכה יותר או לכל החיים? אודה לשמות.
    3. האם הציפוי של הנס צביע הוא ציפוי נגד שריטות - ואולי הוא המקור לבעיה? כיוון שאני מקפיד על שמירת המשקפים בקופסא כשהם לא על העינים האם כדאי אולי לוותר עליו אם הוא ציפוי בעייתי?
    4. האם ניתן לתקן ציפוי ממש מתקלף (להסירו לגמרי/לחדשו) או שחייבים להחליף את העדשות? במידה וזה אפשרי איפה עושים כזה דבר?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    ציפוי מתקלף

הוספת תגובה

• ציפוי מתקלף - תגובה

איציק שבח
    19/07/2015

1. האנטירפלקס במספרים גבוהים (כשלך)נחוץ וחיוני לחדות הראייה, אל תוותר עליו.
    2. החברות שמנית הן חברות טובות מהשורה הראשונה, למרות שישנם עוד חברות איכותיות.
    3. הנס צביע הכרחי בתהליך הייצור של העדשה.
    4. זה שסבלת מקילוף ציפוי , לא אומר שצריך לוותר עליו, פשוט במשקפי שמש קילוף ציפוי מורגש יותר ונראה יותר. בדרך כלל, מייצרים מחדש, לעיתים זה פשוט משתלם יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה