מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת ראיה למשקפיים לחולה בדלקת כרוניתלירון10/10/2016
שלום
יש לי דלקת כרונית בעין כבר 7 שנים שלא יודעים ממה היא
ואני מרכיבה משקפיים.
היכן אני יכולה לעשות בדיקת ראיה לראות אם גדל המספר? כי הייתי אצל מס' אופטומטריסטים שאמרו שהם לא יכולים לבצע בדיקת ראיה בגלל הדלקת.
בתודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת כרונית
איציק שבח10/10/2016זה תלוי בסוג הדלקת, במה מדובר והאם התייעצת עם הרופא האישי שלך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
לירון11/10/2016שלום.
תודה על התגובה
לא יודעים איזה סוג דלקת מדובר, הדלקת מתבטאת בהפרשות כל הזמן.
הרופא האישי אמר לי ללכת לאופטומטריסט והלכתי אבל לא מוכנים לעשות.
אז היכן לדעתך אני יכולה ללכת?
בתודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה עם דלקת
איציק שבח18/10/2016בלי לערוך את הבדיקה, לא נדע אם אפשרי לדייק בבדיקה, אם אכן הדלקת תפריע זה יתבטא בכל מיני סימנים. אם הדלקת היא עובדה שיש להתמודד איתה והיא לא מתכוננת לחלוף מאליה, עלייך לעבור בדיקה ולהיות מרוצה מכל תוצאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טורטיקוליס וקשיי ראייה - ילד בן 8גל09/10/2016
שלום,
בני בן השמונה אובחן עם טורטיקוליס(הטייה צווארית) בינקותו. לצערנו לא הצלחנו לטפל ולפתור את ההטייה והוא נשאר עם הטייה זו עד היום (אובחן בשנית ע"י אורטופדים ). במהלך ילדותו המוקדמת ועד לפני שנה עשינו מספר בדיקות עיניים אצל טובי הרופאים וגם אצל שני אופטימטריסטים והבדיקות היו תקינות לחלוטין (אין עין עצלה ואין לקות ראייה). אני טענתי שוב ושוב מגיל צעיר שהילד מתקשה ואינו מצליח לראות מיד עצמים במרחב, גם כשהם בטווח הראייה הקרוב. עוד מגיל צעיר ועד היום ,כאשר אני מצביעה עבורו על חפץ מסויים במרחב הוא לא מצליח לעקוב אחריי ולמצוא אותו. כיום הילד בכיתה ב' וישנם קשיים בהבנת הנקרא, בכתיבה ובהעתקה מהלוח. הוא מצליח לפענח את הכתוב ללא קושי אבל באופן איטי ולא מצליח להבין את אשר קרא. עשינו בדיקות כלליות , אבחון קשב ובדיקת שמיעה והכל תקין. הילד מאוד אינטליגנט ובעל פוטינציאל לימודי גבוה ומאוד מתוסכל מהמצב.
אני עדיין סבורה שיש קשר לקושי בראייה (אולי כתוצאה מההטייה הצווארית) אבל נותרתי ללא מענה. בכל פעם שהוא מחפש במרחב חפץ (כזה שאמור להמצא בטווח הראייה שלו ואני ואחותו הצעירה בת השלוש מבחינים בו) ואינו מוצא הוא נעשה מתוסכל מאוד ועצוב.
עד כה לא מצאתי פתרון למצב והמומחים טוענים שאין שוב קושי שקשור לראייה, הם אפילו לא שמים לב להטייה הצווארית למרות ששלושה אורטופדים ופיסיותרפיסט אבחנו אצלו עדיין שריר צוואר מקוצר(האחרון שהיינו אצלו היה לפני שנה). אשמח לשמוע את דעתך.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טורטיקוליס
איציק שבח10/10/2016שלום רב, קושי בהפעלה תקינה של שרירי הצוואר בהחלט יכול להשפיע על תפקוד העיניים , בעיקר בהתמצאות במרחב, שדה ראיית העומק מתפתח בעיקר באיזון מרחבי תקין והערכת מרחקים קצרים הכרחי למבט פרימרי ישר ככל הניתן. גם אם העין רואה בחדות מספקת זה לא מעיד על שאר המשימות של הראייה, כגון: תפיסת מרחב, תנועות מעקב וכו.
הייתי מציע לך לבדוק במקום אופטומטרטי שמבצע בדיקות פדיאטריות להבנת המערכת הראייתית לעומק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בהתאמת עדשה מולטיפוקלית קשהצוריה08/10/2016
מרכיבה עדשת מגע קשה בעין שמאל בלבד מזה ארבעים שנה. (עין ימין עצלה) .
לפני כ15 שנה הוחלפה העדשה במולטיפוקלית קשה וראיתי מצוין. מזה כשנתיים הראיה מקרוב בעדשה זו משובשת. נסיונות רבים שונים של האופטומיטריסט לתקן זאת נכשלו.
בגלל עסוקי אני זקוקה לראיה מולטיפוקלית מתמדת לקרוב ולרחוק. לדברי רופא העיניים העין בסדר אך הצילינדר בה עלה. מה יכולה להיות הסיבה לשיבוש בהתאמת העדשה? מה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה בהתאמת עדשה מולטיפוקלית קשה - תגובה
איציק שבח09/10/2016הסיבות יכולות להיות רבות ומגוונות, הסיבה שהרופא אמר מסתברת והגיונית, צילינדר שעולה עם הגיל, כיום ניתן למענה חלקי עם עדשות מגע. אבל יכולות סיבות נוספות כמו ירידה בראייה עם הגיל, עלייה בתוספת לקרוב, משטח עין קדמי פחות צעיר ועוד..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימוץ העין לרחוק - מביא להגדלת מספר?רוני06/10/2016
שלום,
רציתי לשאול האם אימוץ העין לרחוק מביאה להעלאת המספר במשקפיים?
יש לי משקפיים לרחוק מספר מינוס אחת וחצי.
אני יודעת שמיופיה היא כאשר התמונה מופיעה לפני הרשתית והמשקפיים בעצם מרחיקים את התמונה.
אז איך זה שאימוץ העין (ע"י השריר בעין) גורמת לתמונה ליפול עוד יותר לפני?
או שאפשר להגיד שזה בגלל שהשריר של העין נותר מכווץ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימוץ העין לרחוק - מביא להגדלת מספר? - תגובה
איציק שבח06/10/2016השריר שבתוך העין האחראי על הפוקוס יכול לגרום לדמות עוד יותר לפני, כך שמאמץ שלו מגדיל את המספר ולא מקטינו, לכן, אם אדם לא רואה מרחוק על רקע מיופיה, הפוקוס של השריר לא יעזור לו.
המאמץ מרחוק של עין לא מתוקנת, הוא מאמץ של "להבין" מה רואים, ולא מאמץ של התאמצות של שריר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
רוני06/10/2016אז אפשר להגיד שבגלל שכמו שאמרת שאימוץ מביא לדמות ליפול עוד יותר לפני הרשתית. אז מאמץ ממושך של העיניים יכולה להביא לעלייה במספר?
מצד שני, הבנתי מהאופטומטריסטית שלי שהמשקפיים גם גורמות לאימוץ של העיניים.
אז מה ההבדל בעצם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
איציק שבח09/10/2016משקפיים לא גורמות למאמץ של העיניים. הם מחדדות את הראייה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות מגע צבעוניות ללא מספריוסי04/10/2016
שלום,
קניתי עדשות מגע ורציתי לדעת אם הנתונים של העדשה בסדר..
B.C 8.60 מה זה אומר ?
PWR 0.00 מה זה אומר?
DIA 14.00 מה זה אומר?
62 % PHEMA מה זה אומר?
38% WATER מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות מגע צבעוניות ללא מספר - תגובה
איציק שבח06/10/2016אלו הנתונים שמאפיינים את העדשה כגון הקמירות, אחוז מים...
זה לא יכול להיות לא בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרכבת משקפי ראיה ועדשות ראיה בו זמנית.לי28/09/2016
שלום,
המרשם שלי במשקפיים הוא:
R: -4.00 , CYL: -0.75 , AXIS: 140
L: -4.00 , CYL: -0.50 , AXIS: 10
PD: 62
בעדשות ראיה אני : -3.75
נאמר לי שאני לא חייבת להרכיב עדשות ראיה עם צילינדר כי הן מאוד יקרות יחסית ואפשר להסתדר בלי.
השאלה שלי היא כזו,
האם אני יכולה להרכיב עדשות מגע -3.75 ובנוסף, בו זמנית, משקפיים שהן רק CYL ו AXIS כדי לחדד את הראיה במצבים שאני צריכה, לדוגמא: קריאה מהלוח בכיתה וכו'. וכשאני לא צריכה פשוט להשאר רק עם העדשות.
מאחר ולא תמיד בא לי להרכיב משקפיים. לרוב אני עם עדשות. וחוסר הפוקוס מפריע לי במצבים של קריאה מרחוק וכו'.
אשמח לעזרתכם,
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוסף
לי28/09/2016בנוסף, האם מרשם הCYL וAXIS יהיה זהה למרשם המשקפיים המקורי כשאני מרכיבה עדשות ראיה -3.75?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוסף - תגובה
איציק שבח28/09/2016כן, במקרה שלך, אם כי עדיף , ליתר דיוק, לעשות את הבדיקה מעל העדשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרכבת משקפי ראיה ועדשות ראיה בו זמנית. - תגובה
איציק שבח28/09/2016לי שלום,
תוכלי לעשות זאת , אין שום מניעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המרת מספר משקפים עם צילינדר לעדשות מגע ללא צילינדרדנה16/09/2016
שלום רב,
יש לי מספר במשקפיים: עין ימן - 2.75-, צילינדר 0.75-.
עין שמאל - 3.00- צילינדר 0.50-.
אני רוצה לרכוש עדשות מגע, בחנות נאמר לי כי אני יכולה לקנות עדשות מגע במספר 3.15- לשתי העיניים ללא צילינדר.
מבדיקה שעשיתי ראיתי שאין מספר כזה.
ולכן, יש לי שתי שאלות:
1. האם המספר שנאמר לי הינו נכון?
2. במידה וכן, איזה מספר אני צריכה ככל ואין עדשות מגע במספר הזה (3.15-).
תודה מראש על המענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המרת מספר משקפים עם צילינדר לעדשות מגע ללא צילינדר - תגובה
דודו ראובן17/09/2016הי ,
על מנת לקבוע מרשם רצוי עשי התאמה מלאה בליווי אופטומטריסט
בהתחשב בכמות הצילינדר ובזווית.
רצוי גם טסטר על מנת לקבוע סופית.
צילינדר 0.75 לא מאפשר תמיד פשרה ולעיתים רצויה עדשה עם תיקון צילינדר
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראיית הילה עם עדשות מגע בלילהIris15/09/2016
שלום אני בת 44 מרכיבה עדשות מגע שנים רבות לאחרונה מופיעה הילה בעין ימין שאני מביטה בגופי תאורה בלילה רק.בעין ימין שאני מסירה את העדשות הערפל הזה נעלם רק לאחר שעה עשיתי ost והאבחנה היתה שעובי הרשתית בימין טיפה יותר דקה משמאל אהל חוץ מזה הכל תקין מה הסיבה לערפל הזה?והאם הרכבת עדשות מסכנת את העין שלי?בתודה מראש איריס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראיית הילה עם עדשות מגע בלילה - תגובה
דודו ראובן17/09/2016היי,
רצוי רופא עיניים יבדוק. אולי יש בצקת קלה בקרנית שנעלמת לאחר שעה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינדקס עדשה ועמידות בפני שבר במסגרת חצידניאל15/09/2016
שלום רב
האם עדשות 1.6 הן יותר עמידות בפני שבר מאשר עדשות באינדקס 1.5 או 1.56?
והאם במסגרת חצי מומלץ לשים עדשות באינדקס 1.6? (בהנחה שהן יותר עמידות בפני שבר)
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינדקס עדשה ועמידות בפני שבר במסגרת חצי - תגובה
דודו ראובן15/09/2016היי ,
חלק מעדשות ה 1.6 עשויות מחומר שעמיד מאוד לשבר .
חלקן לא.
יש לבקש אחריות שבר .
במידה ואין אחריות שבר ( בדרך כלל לשנה או שנתיים ) כנראה שהעדשה לא עמידה.
בחצי מסגרת או במסגרת ללא היקף שבה העדשות מחוברות עם ברגים רצוי מאוד להשתמש בעדשות כאלה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעל איזה חומר מדובר?
דניאל16/09/2016שלום שוב
אני יודע שמרבית העדשות במשקפיים עשויות מפלסטיק, ויש אפשרות לשים פוליקרבונט שהוא חומר יותר עמיד וחזק מפלסטיק אבל פחות טוב מבחינה אופטית לפציינט...
האם עצם זה שהעדשה 1.6 היא באינדקס גבוה יותר מאשר 1.5 לא עושה אותה יותר עמידה נגד שבר? (למרות ששניהם עשויים מפלסטיק)
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעל איזה חומר מדובר? - תגובה
דודו ראובן17/09/2016היי,
אם לשוב לך הרכב החומר, אני מציע לך להתייעץ עם מי שמספק לך את העדשה .
מבחינתי , כצרכן וגם כמי שמתאים עדשות , מה שחשוב זה התכונות , יתרונות , חסרונות ואחריות .
לגבי עדשות 1.6 .ישנם יצרנים שיספקו אחריות שבר לתקופה מסוימת וישנם שלא.
שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם עדשות מגע זה כמו משקפי שמש?טוהר30/08/2016
שלום,
האם עדשות מגע צבעוניות ללא מספר שמכילות מססני קרינה מפני השמש (UV), דומות למשקפי שמש, הכוונה שלי אם גם עדשת המגע המכילה מסנני קרינה מפני השמש מגינה על העיניים שלי כמו משקפי שמש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם עדשות מגע זה כמו משקפי שמש.....? - תגובה
איציק שבח31/08/2016ממש לא. משקפי שמש מגינים גם על הלחמית והעפעפיים. ובעצם כל מה שמעבר לקרנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה קצרה בנוגע למשקפי שמש והגנה מקרינהחזי30/08/2016
שלום רב,
משקפי השמש שלי (עם מספר משקפיים) נבדקו במכונה והראו 100 אחוז חסימה של UV. המכונה עובדת בגל של קרוב ל400 nm. האם הדבר אומר בהכרח שהמשקפיים יגנו גם מגלים נמוכים יותר בטווח של 280-350nm לדוגמא?
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה קצרה בנוגע למשקפי שמש והגנה מקרינה - תגובה
איציק שבח31/08/2016280-350 זה גם בטווח הUV.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש עדשות מגע קבועות?יוסי28/08/2016
שלום,
האם קיים עדשות מגע צבעוניות רכות ללא מספר קבועות, הכוונה לא להסיר את העדשות המעיניים לפחות שנה, הכוונה גם לישון איתם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש עדשות מגע קבועות? - תגובה
איציק שבח31/08/2016לא. עדשות קבועות צריך להסיר כל יום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקפי ראייה למרחק וראייה מקרוביעל27/08/2016
שלום רב.
אני מעוניינת לדעת, האם במשקפי ראייה למרחק הראייה מקרוב פחות ממוקדת. אני מרכיבה משקפי ראייה למרחק ורואה טוב אבל כשאני מסתכלת קרוב, בתוך חדר לדוגמא הראייה אינה ממוקדת.
תודה רבה, יעל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקפי ראייה למרחק וראייה מקרוב - תגובה
דודו ראובן28/08/2016הי יעל,
בגילאי 40 ומעלה עלולה להיות הפרעה , מכיוון שלעין חסרה יכולת
אקומודציה.
בגיל צעיר יותר לא אמורה להיות בעיה.
האם זה מתאים למצב?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקפי ביפוקל או משקפיים נפרדיםדן25/08/2016
שלום,
לאחרונה רכשתי משקפי מולטיפוקל ואני מרגיש לא נוח איתם. הם מאוד מגבילים את תנעות העיניים ויש צורך לסובב את הראש הרבה יותר מאשר לפני זה. ז"א צריך תמיד להסתכל עם העיניים קדימה, ואם אני מזיז אותם לצד, אז אני רואה הכל מטושטש. בנוסף, החלק התחתון שהוא לקריאה, מאוד צר ומאוד לא נוח לקרוא ככה.
לכן, חשבתי לרכוש משקפי ביפוקל או אפילו משקפיים נפרדים למרחקים שונים. יש לי פלוס גדול ואני צריך משקפיים למרחק, למחשב ולקריאה. אז או שאני רוכש שלושה זוגות משקפיים נפרדים, או שמזמין ביפוקל עם צירוף שונה. העניין הוא, שאני לא יודע איזה צירוף יהיה הכי נוח - מרחק ומחשב או מחשב וקריאה.
אז מה עדיף לי לבחור? זוג נפרד לכל מרחק או ביפוקל? ואם זה ביפוקל, אז איזה צירוף?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקפי ביפוקל או משקפיים נפרדים - תגובה
איציק שבח25/08/2016דן שלום.
היתרון הגדול של מולטיפוקל הוא ראייה טובה סימולטנית לכל המרחקים, צר לי לשמוע על החוויה הלא נעימה שלך עם המולטיפוקל, אבל יש מולטיפוקלים היום ברמה טכנולוגית גבוהה, שממזערים את תופעות הלוואי של זוויות הראייה למינימיום, אז, ראשית, לפני שתרד מרעיון המולטיפוקל תברר איזה סוג מולטיפוקל יש לך...אולי יש לך דגם מסורתי...אולי המרשם חזק מדי...
והיה והחלטת להתאים משקפיים נפרדים, תחשוב על הנוחות, אם אתה עובד מול מחשב וצריך לקרוא בו זמנית. כדאי שתבחר במשקפי אופיס , ובמרחק בנפרד.
אם האופי של השימוש שלך בעבודה הוא רק מחשב, ניתן להתאים 3 זוגות נפרדים.
יש עוד אפשרויות רבת ומגוונות, לצורך יעוץ קולע, עליך לעבור תשאול מדוקדק אצל אופטומטריסט מנוסה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כפות ידיים מנצנצות 3 שניםיוסי21/08/2016
שלום,
בטעות אני השתמשתי בקרם לחות המכיל שימר מנצנץ, עכשיו עברו 3 שנים ועדיין כפות הידיים שלי מנצנצות למרות שאני שוטף ידיים, עכשיו אני שואל אם אני יכול להרכיב עדשות מגע עם הנצנצים או לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כפות ידיים מנצנצות 3 שנים - תגובה
איציק שבח22/08/2016לא נתקלתי בבעיה כזו:).
אבל אם החומר המנצנץ עדיין יכול לעבור לעדשה, צריך לבדוק מהו החומר,
אני מניח שאם אתה מחזיק סנדוויץ' ביד, ואוכל אותו, אז זה משהו לא מסוכן...
אבל זו שאלה למהנדס חומרים או מישהו שנבין בחומרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה קשה מוכרבת ומתסכלת...
טל22/08/2016שלום לך,
אני לא מחזיק סוכרית גומי ביד ואוכל, אני אוכל עם מזלג בלבד, ולא עם הידיים, מאיפו אני יכול להשיג טלפון של מהנדס חומרים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה קשה מוכרבת ומתסכלת... - תגובה
איציק שבח24/08/2016תתיעץ עם רופא לחומרים מסוכנים. הכי טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)