מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת ראיה בהריוןאלה27/04/2015
המשקפיים שלי ישנים, והשבוע נשברה לי אחת הידיות.
אני בהריון ורציתי לדעת כמה ההיריון משפיע על מצב הראייה<
אני חייבת לקנות משקפיים חדשים, השאלה אם לא להשקיע בעדשות כלל כי אהיה צריכה לעדכן את המספר בהמשך? ומה מידת ההשפעה (חצי משפר או יותר או פחות?)?
(המספר שלי 4.3 ללא צילינדר).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת ראיה בהריון - תגובה
איציק שבח04/05/2015ע"פ רב, אין השפעה, ומירב הסיכויים שלא יחול שינוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימנים אדומים על גשר האףיפעת עדיני25/04/2015
שלום למומחים,
אני מתלבטת מאוד ואשמח לדעתכם :
אני לפני רכישת משקפי אופיס לראשונה ולא הרכבתי משקפי קריאה קודם לכן.
שמתי לב שבהרכבת משקפי השמש שלי אני נשארת עם סימנים אדומים בולטים על גשר האף.
אני בת 48 ועור הפנים דק יחסית. איזה מסגרת עלולה ליצור יותר לחץ (בגלל משקל / מבנה ) על גשר האף? ובמידה וזה יקרה באיזו מסגרת ניתן יותר לשפר את האחיזה על האף ? האם מתכת (פלדת אל חלד או אלומיניום) או מסגרת פלסטיק ?
אני מוטרדת כיוון שמדובר על מחיר מסגרת וגם הסיכון להעביר את העדשות למסגרת חדשה במידה והבחירה לא תהיה מוצלחת...,
תודה מראש על תשובתכם, יפעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימנים אדומים על גשר האף - תגובה
דודו ראובן25/04/2015יפעת שלום,
השאלה חשובה. הנושא מהווה גורם רב משמעות ואכן ,ככל שהגיל עולה, העור מגיב בצורה שונה. העור דק יותר והמשקפיים עלולים לגרום ללחץ ולפצע.
באופן כללי רצוי שמישהו בעל נסיון רב יעזור לך.
יש שלושה מרכיבים:
2. משקל
2. חלוקת הלחץ על פני השטח
3. מיקום הלחץ
אם שלושתם תקינים אז הכל יסתדר בד״כ.
בכל מקרה מסגרת חדשה תגרום באופן טבעי חוסר נוחות בימים הראשונים. רצוי לכוון שוב אצל האופטיקטי עד להתאמה נוחה.
במידה ונוצר פצע קל או נקודת מגע מציקה אז רצוי להחליף משקפיים לזוג ישן יותר לכמה ימים.
המקום יבריא וכאשר תעברי שוב למשקפיים החדשים הגירוי יפסיק בד״כ.
כמו נעל חדשה. הפעמים הראשונות לא נוחות . הפסקה של כמה ימים וחזרה לנעל החדשה ופתאום זה לא מציק יותר.
קיימים היום כמה יצרנים שמתמחים במסגרות קלילות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה בריא יותר לעין לטווח הארוך?שיר22/04/2015
שלום,
ברור לכולנו כי משקפיים בריאות יותר לעין אבל,
במידה ומרכיבים עדשות..כדי לשמור על בריאות העין ושאוכל להרכיב עדשות לעוד שנים רבות ,מה עדיף?
עדשות מגע יומיות
עדשות דו שבועיות או עדשות עם הידרוג'ל ?
תודה רבה,
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה בריא יותר לעין לטווח הארוך? - תגובה
סטפני ישראלי24/04/2015שיר שלום,
ככל שתדירות ההחלפה של העדשות מגע גבוהה יותר, העדשות יותר בריאות.
כיום, סיליקון הידרוג'ל הינו החומר הגלם המתקדם ביותר בעדשות מגע.
הוא מאפשר העברת חמצן גבוהה יותר מחומרים אחרים ובכך מקנה תחושת לחות לעין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפוי אנטיריפלקס לעדשותאנה02/04/2015
שלום, קניתי משקפיים עם עדשות פלסטיק כלשהן (נראה לי CR-39) שהיו טובות מאוד כולל כל הציפויים. הבעיה הייתה שהן היו עבות קצת למסגרת שבחרתי. אז לצערי הלכתי לאיזו חנות אופטיקה בבקשה שיחליפו לי לעדשות דקות יותר (1.6) שאלתי אם זה כולל את כל הציפויים והם אמרו שכן. כשחזרתי הביתה שמתי לב שיש השתקפויות משמעותיות על העדשה (אמנם כאלו בצבע ירוק, מה שאומר שכן יש ציפוי- זה לא נראה נטול ציפוי לחלוטין). אבל בעדשות הראשונות לא היו השתקפויות כלל!
באריזה שקיבלתי כתוב שאלו עדשות בוקסר 1.61 עם anti reflection multi coat
האם זה נובע בגלל השינוי בחומר של העדשה או שפשוט אומר שהציפוי בעדשות הנוכחיות פחות איכותי?
יש אפשרות להוסיף ציפוי לעדשות הקיימות? או ששוב פעם אצטרך ללכת ולבקש שיחליפו?
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפוי אנטיריפלקס לעדשות - תגובה
דודו ראובן02/04/2015היי
עדשות 1.6 מחזירות מעט יותר אור מעדשות 1.5
אבל לא בהבדל גדול
אם ההבדל גדול רצוי לבדוק מול החנות
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזמנת מוצרים און לייןמירי25/03/2015
שלום,
רציתי לקבל חוות דעת על המוצרי אופטיקה שמוכרים און ליין, יש כל מי מיני אתרים שנראה שמוכרים מוצרים במחירים יותר סבירים בהשוואה לחנויות מוסכמות בארץ, אני לא קונה בגלל החשש לחיקויים. האם מומלץ ואיך אני בודקת את האיכות? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון שאלה - תגובה
איציק שבח26/03/2015הלינק לא תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזמנת מוצרים און ליין - תגובה
דודו ראובן30/03/2015היי,
קודם כל לגבי חיקויים. חיקוי זה מותר .. זיוף אסור. זיוף זה כאשר המזייף מנסה ליצור מוצר עם אותו שם ולוגו על מנת לגרום לך להאמין שהמוצר מקורי ולגרוף רווח.
עד לפני שנתיים שלוש כמעט לא היו בארץ זיופים.
לצערי המצב שונה מאוד כעת.
בכל שנה נתפסים במכס משלוחים גדולים של זיופים של משקפי מותג. כמות המשלוחים שלא נתפסת גדולה יותר להערכתי.
הזיופים הנפוצים ביותר הם לריי באן , פרדה , מיו מיו ועוד פירמות ידועות.
רוב בעלי העסקים אונליין או לא אונליין ישרים ולא ימכרו זיופים ביודעין.
ועכשיו בקשר לקניה אונליין.
אם המטרה היא לחסוך 10-15 אחוז . לא תמיד כדאי . בחנות פיזית יש שירות יעיל יותר לאחר הקניה. (תחזוקה , כיוון , תיקון וכו..)
אם ההפרש הוא 20-30 אחוז . תשקלי . אם ההפרש גדול יותר - רצוי לבדוק טוב את המוצר לפני קניה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה עם חדשות חודשיותמירי24/03/2015
שלום,
אני משתמשת שנים בעדשות מגע יומיות. ניסיתי פעם לעבור לעדשות מגע חודשיות אך ללא הצלחה, הן גרמו לי ליובש וכאבי ראש נוראיים.יש לכם המלצות על תהליך המעבר או אולי סוגי עדשות חודשיות שהן יותר מתאימות למתחילים? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה עם חדשות חודשיות - תגובה
איציק שבח24/03/2015ישנם סוגים רבים של עדשות, השונות זו מזו בתכונותיהם,
אם את מסתדרת עם יומיות, אני לא רואה סיבה שעדשות חודשיות כלשהן לא תתאמנה לך,
עצתי אלייך, שתעברי התאמה אצל אופטומטריסט, שיתאים לך עדשות לשביעות רצונך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרשם מולטיפוקלאריק21/03/2015
שלום
יש לי משקפי מולטיפוקל לפי המרשם בקובץ המצורף
מעוניין לבצע הזמנה של משקפיים דומים מאתר בחו"ל, עדשות פרוגרסיב
לא מצליח להמיר את המרשם ברשותי לנדרש באתר:
הנתונים ברלוונטים באתר:
SPH OD-Right
SPH OD-Left
NV-Add
PD
במרשם הראייה "למרחק" מסומנת בתור פלוס 2.00, 2.25,
וגם ה"קריאה" מסומן כפלוס 4.25, 4.5
המרחק לא אמור להיות מינוס ? לא ברור לי
תודה מראש לעונים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרשם מולטיפוקל - תגובה
איציק שבח22/03/2015SPH OD-Right מרשם למרחק ימין +2.00
SPH OD-Left מרשם למרחק שמאל +2.25
NV-Add תוספת לקריאה 2.25
PD מרחק בין אישונים - לא צוין
המרשם למרחק לא תמיד במינס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מולטיפוקלעירית08/03/2015
אני מרכיבה משקפי מולטיפוקל ורוצה לקנות משקפי שמש. האם גם הם צריכות להיות מולטיפוקל או מספיק רגילות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מולטיפוקל - תגובה
איציק שבח08/03/2015עדיף מולטיפוקל בכל זאת, אבל תלוי גם במרשם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה-משקפייםסולומון06/03/2015
שלום יש ברשותי משקפיים עם מספריי פלוס גבוהיים
אשר העדשות שלהם מגדילות לי את העייניים
(נאמר לי שהם עם ציפוי אנטי ריפלס)
האם ישנם עוד ציפויים שאוכל להוסיף או כל דבר אחר על מנת לפתור זאת,זה לא אסטטי ואני לא מרגיש בנוח איתם פשוט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה-משקפיים - תגובה
איציק שבח08/03/2015עדשות דקות בעלות אינדקס גבוה מגדילות פחות.
(לא עדשות דקות בתכנון)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה בנושא
סולומון21/03/2015אציין ואומר שעדשות המשקפים שברשותי די דקות.
האם יש עדשות מגע (פלוס) לאנשים הסובלים ממספר גבוהה כמוני?
ואם כן היכן ניתן לרכוש ?,אם לא איזה פיתרון אחר אתה ממליץ לי מלבד הרכבת המשקפים האלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה בנושא - תגובה
איציק שבח04/05/2015בפלוסים גבוהים קיימים עדשות מגע , אם לא חודשיות, אז קבועות, אותם ניתן להזמין בכל חנות עם אופטומטריסט מורשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת תמיסהדניאל09/02/2015
כמה ימים ברצף אפשר להשאיר אותה תמיסה במחסנית במידה ולא השתמשתי בעדשות מגע בימים הללו?
על גבי התמיסה רשום שאם לא עשית שימוש בעדשות מגע במשך יותר מ7 ימים, יש להחליף את התמיסה. (כלומר לפי זה לא חייבים להחליף מדי יום אם אתה לא משתמש)
אשמח לשמוע דעתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת תמיסה - תגובה
דודו ראובן09/02/2015היי,
מה שרשום נכון. רוב התמיסות סביב שבוע.
לכל תמיסה יש זמן - מומלץ לקרוא את ההוראות..
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניקוי
דניאל09/02/2015שלום
תודה על התשובה.
בסוף היום כשאני אמור למלא את המחסנית בתמיסה חדשה, אני אמור לפני כן לשטוף את המחסנית עם מים? או למלא תמיסה חדשה, לרוקן מיד("לשטוף") ואז לשים שוב תמיסה חדשה? או פשוט רק לזרוק את התמיסה הישנה ולהכניס חדשה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניקוי - תגובה
דודו ראובן11/02/2015היי,
לכל חומר הוראות יצרן משלו. תקרא בעלון..
אם לא רשום כלום אז פעם בכמה ימים תשטוף עם מיים. אחר כך תשרה במים רותחים לכמה דקות, תייבש ותשתמש שוב. (חיטוי)
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה במעבר מעדשות יומיות לחודשיותשרי05/02/2015
שלום, הבן שלי, בן 16.5 משתמש מזה כשנתיים בעדשות מגע יומיות. לאחרונה ביקשנו ממנו לעבור לעדשות חודשיות כדי לצמצם את העלויות הגבוהות. הוא ניסה עדשות חודשיות של אותה חברה, כמובן אותו מספר ואותו צילינדר, וטוען שרואה פחות טוב עם העדשות החודשיות, על אף שהן באותו מספר. כשחזר לעדשות היומיות שוב ראה מצויין. האם זה ייתכן ומה מומלץ לעשות כדי לפתור את הבעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה במעבר מעדשות יומיות לחודשיות - תגובה
איציק שבח05/02/2015יתכן בהחלט, לכל עדשות מבנה אופטי שונה מעט ספציפי אליו, גם בין עדשות לעדשות באותה קטגוריה יתכנו שינויים.
לדעתי תוכל לנסות חברה אחרת של חודשיות, יתכן שיפור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משפקי שמששירן03/02/2015
במסלול הנהיגה שלי יש קטעים שיש בהם שמש ממש מסנוורת, משקפי שמש לא עוזרים ויש לי ממש קטעים מתים של ראייה שאני נאלצת לזחול בהם כיוון שסמוכים למעברי חצייה ומדרכות שחוצים ללא מעבר חצייה , אני גם מרכיבה עדשות רכות שכנראה יש לזה גם השפעה, שוב משקפי שמש רגילים לא עוזרים. האם יש סוג של משקפי שמש יותר מתאימים להתמודדות עם הבעייה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משפקי שמש - תגובה
דודו ראובן03/02/2015הי שירו,
ניסית עדשות מקטבות? פולרואיד ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול עדשות קשותליבי31/01/2015
שלום רב,
יש לי עדשות קשות כמעט שנתיים. נאמר לי שלאחר שנה יש לתת אותן למעבדה לניקוי. נמנעתי מזה כי לא רציתי להיאלץ להרכיב משקפיים במהלך הימים שהעדשות יהיו במעבדה...
אציין שאני לא מרגישה שינוי בעיניים, הכול בסדר, אבל הבנתי שזה הליך נדרש שבין היתר מאריך את חיי העדשה.
שאלותיי:
1. בכמה ימים מדובר? נניח, שבוע-שבועיים?
2. האם זה כרוך בתשלום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול עדשות קשות - תגובה
דודו ראובן03/02/2015הי ליבי,
כל עין מפרישה חומרים , חלבונים על עדשות מגע , במידה כסו או אחרת .
יש מקרים בהם ניקוי נדרש כל תקופה קצרה אך יש עיניים עם הרכב דמעות שלא גורם להצטברות רבה על העדשה.
במקרה כזה ניתן לעבור זמן רב יותר ללא ניקוי.
אופטומטריסט עם ציוד בדיקה לעדשות מגע ימליץ לך על דחיפות הניקוי בהתאם למצב העדשה.
נסי לקבוע עם מי שהתאים את העדשות . כמה ימים עם משקפיים שווים את הטרחה וחוסר הנוחות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ליבי04/02/2015שלום דודו. תודה רבה על התשובה. השלמתי עם זה שאצטרך להרכיב משקפיים לכמה ימים, אבל עדיין לא ענית לי בכמה ימים מדובר והאם ההליך כרוך בתשלום...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - תגובה
דודו ראובן04/02/2015היי,
בדרך כלל מדובר על משלוח לייצרן העדשות . התהליך כולל המשלוחים
לוקח בדרך כלל שבוע.
לגבי תשלום , מדובר בדרך כלל בתשלום שמהווה 10-15 אחוז ממחיר עדשות אך זה כמובן משתנה ממקום למקום ומיצרן כזה או אחר.
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות מגעאריאל23/01/2015
קניתי עדשות מגע, צירפתי תמונות של העדשות שקיבלתי .
מה דעתך על סוג העדשות והתמיסה שלה ? איכותיות? זולות? מומלצות?
לתמיסה קוראים AQUA SOFT מחברת AVIZOR . אשר מיועדת גם לאחסון העדשות וגם לנקיון העדשות . (העדשות - Pro Vision)
בנוסף, באיזו תדירות עליי לשטוף את מחסנית העדשות ?
רשום שאסור לשטוף במי ברז, אז איך עליי לשטוף את המחסנית ?
איך לדעתך אני יוכל להמנע מזיהומים וסיבוכים כתוצאה מהרכבת עדשות מגע ?
מלבד שמירה על היגיינה, שזה הדבר שאני הכי מקפיד עליו, מה עוד עליי לשמור ?
התמיסה שאני משתמש בה מיועדת גם לאכסון העדשות במחסנית וגם לנקות את העדשות זה בסדר ?
תודה על תגובתך :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות מגע - תגובה
איציק שבח26/01/2015העדשות והתמיסה מוכרות וטובות, כמובן אם הן מתאימות לך...
שמירה על העיניים כוללת הקפדה על הגיינה, שעות הרכבה שמומלצות על ידי האופטומטריסט, החלפת עדשות בזמן, החלפת תמיסה מדי יום ועוד..
הדרכה מפורטת הספיציפית אליך תוכל לקבל מהאופטומטריסט שלך.
התמיסה נועדה לשטיפת המחסנית חוץ מהשריית העדשות, זו תמיסה רב תכליתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדשות
אריאל27/01/2015תודה על תגובתך,
1. אם אני ישמור על כל הכללים(6-7 שעות הרכבה ביום, לא לישון איתם, החלפת תמיסת השריה במחסנית כל 24 שעות, זריקת העדשות בזמן, ניקוי העדשות בעת הסרתן והרכבתן.)
ובנוסף ילך לאופטומטריסט כל 3-4 חודש לבדוק את מצב העיניים, האם יכול לקרות לי משהו לעיניים(דלקת או זיהום) אף על פי שאני שומר ומקפיד על כל הכללים הללו ?
2. תוך כמה זמן לוקח לדלקת/זיהום בקרנית להחמיר עד כדי מצב מסוכן ?
3. האם לאופטומטריסט המטפל יש את האפשרות לבדוק האם יש זיהום או דלקת ?
4. כל כמה זמן עליי לשטוף ולנקות את מחסנית העדשות ? רשום בתמיסה, שאין לשטוף את המחסנית במים, אז איך לשטוף אותה ?, באיזו תדירות לשטוף? והאם מותר להשאיר את המחסנית לייבוש בחוץ, בשמש ?
תודה על תגובתך, אשמח שתענה לי על כל שאלה בנפרד, לפי מספר .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדשות - תגובה
איציק שבח30/01/20151. הסיכוי לדלקת יורדת בצורה משמעותית בשמירה על הכללים, אל תשכח שעדשות מגע זה מוצר שעובר תקנים מחמירים ובדיקות קפדניות בטרם שיווקו לשוק.
2. דלקת בקרנית מתקדמת לפי הגורם לדלקת.
3. כן.
4. בעיקרון, אין צורך לשטוף את המחסנית אלא להחליפה בפתיחת תמיסה חדשה, אלא אם כן היא מתלכלכלת, כגון נפילה על הרצפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קניתי עדשות מגעאריאל20/01/2015
שלום ,קניתי עדשות מגע באופטיקה ימית,
האופטורמיסט שעשה לי את בדיקת העיניינם, בדק לי רק את המספרים .
זה תקין ? הבנתי שצריך לבדוק עוד דברים ..
יש סוג עדשות שידועות כזולות ולא איכותיות שכדאי לי להמנע מלהרכיב אותם?
ידוע לך כאלה עדשות כאלה ?
תודה, אריאל .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קניתי עדשות מגע - תגובה
איציק שבח26/01/2015מומלץ לבצע בדיקת התאמה הכוללת הערכה של החלק הקדמי של העין, מרשם מדוקדק, נתוני קרנית ודמעות והתבוננות על התנהגות העדשה על הקרנית.
עצתי אליך, שתחזור עם העדשות לאופטומטריסט כדי להעריך מחדש את ההתאמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)