מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שינה בלילה והנקהג'ני04/02/2008
שלום
יש לי תינוקת בת כמעט בת חודש.
היאנ ולדה במשקל של 2300 והיום היא שוקלת 3500. היא אוכלת כל שלוש שעות.
השאלה שלי היא כזאת היא בלילה יכולה להחזיק בין 4 ל- 5 שעות יצא לי השבוע פשוט לפספס ולא קמתי בזמן האם כדאי לתת לה להמשיך לישון בין 4 ל- 5 שעות או בכל מקרה להעיר אותה ולהניק...
ושאלה נוספת, עד איזה חודש התינוקת אמורה לאכול כל 3 שעותעוד שאלה שמציקה לי שלפעמים היא אוכלת ונרדמת והיא יכולה להתעורר אחרי שעה והיא רוצה לאכול עוד זה קורה לה די הרבה זה בסדר לתת לה לכול מתי שהיא רוצה.?
תודה ג'ני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לג'ני
ד''ר הדר ירדני04/02/2008שלום ג'ני,
אין חוקים בהנקה.
יש מי שאומר שכדאי להאכיל כל 3-4 שעות ויש מי שחושב שעדיף "לזרום" בגיל הזה עם התינוק/ת.
דעתי היא שאפשר לזרום איתה. לפי המשקל שציינת ולפי זה שהיא ישנה בשלווה בלילה.
בשום אופן אין לך סיבה להעיר אותה. תני לה לישון ונצלי את שעות החסד למנוחה.
ביום, תני לה לינוק מתי שתרצה. היא עוד קטנה ומותר לה, בהמשך, ניתן יהיה להרגיל אותה לשעות קבועות של הנקה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילשוליםירון03/02/2008
שלום רב,
בתי בת 6 חודשים ומשלשלת שבועיים.
ביצענו לה בדיקת צואה ולהלן הממצאים:
ameba micro-strool : ללא ממצא.
parasites micro stool : leuc+eryth
ברצוני לדעת מה המשמעות והאם יש מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לירון
ד''ר הדר ירדני03/02/2008שלום ירון,
לא הבנתי בדיוק את התשובה נראה לי שהכיתוב התבלגן מעט.
אם אכן יש לויקוציטים ואריתרוציטים בצואה, יש לפנות לרופא ילדים כי יתכן ומעיד על זהום חיידקי, ושיש צורך לבדוק את תשובת התרבית ולטפל בהתאם.
האם נלקחה בדיקה לרוטה וירוס?
חשוב לדעת יותר פרטים על השלשול, צבע, אופי, וכדומה.
האם יש תלונות נוספות: חום, הקאה ועוד.
הכי חשוב, לחזור לרופא לבירור התשובות.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשילשולים
ירון03/02/2008תודה על התשובה,
לגבי השילשולים - מדובר בכ- 7 שילשולים ביום מאוד נוזליים ובצבע צהוב .
אין חום , אין הקאות. ובשלב זה התיאבון יחסית סביר כ- 180 מ"ל סימילאק כל 4 ש'.
פרט ל 2 בדיקות אלו , לא בוצעו בדיקות נוספות.
אשמע את המלצתך ואשוב לרופא להמשך טיפול.
בברכה,
ירון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לירון
ד''ר הדר ירדני03/02/2008שלום לירון,
תאור השלשול מכוון יותר לכיוון של שלשול וירלי (כנראה מסוג רוטה). באם אוכל היטב (כפי שכתבת) אינו מקיא, נותן שתן, עירני וחיוני, קרוב לוודאי שאינו מיובש, שזה בדרך כלל הפחד במצבים כאלו.
באם אכן תשובת הצואה מציינת כדוריות דם לבנות ואדומות כדאי להוועץ ברופא.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי שקט וחוסר שינהלימור03/02/2008
שלום בני בן חמישה חודשים
עירני חייכן ומקסים במהלך היום.
בדרך כלל בלילה מקבל בקבוק בשבע וחיצ וישן עד שלוש.
בשלושת הלילות האחורנים, הוא פשוט מתערר כל שעה בוכה, ונרגע רק כאשר אני מניקה אותו.
ישן שעתיים ושו במתעורר.
איני יודעת מה הגורם.
אין לו חום.
הוא החל מחרחר מהאף, הגבהתי לו את המיטה ושמתי טיפות מי מלח שאינן עוזרות במיוחד.
האם יכולה להיות סביה אחרת ?
האם מחרור יכול להיגרם כזה חוסר שינה??
אשמח לתשובה דחופה
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ללימור
ד''ר הדר ירדני03/02/2008שלום לימור,
קרוב לוודאי שהבעיה נובעת אכן מהצינון והנזלת שמקשה על הנשימה וגורמת להצטברות ליחה (קורה יותר בזמן השינה עקב השכיבה).
כדאי לבדוק שלא חם או קר מדי בלילה בחדר, שלא לבוש מדי, ושאין גורם סביבתי אחר שגורם לחוסר הנוחות.
באם אכן ימשך, כדאי לפנות לרופא לבדיקה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
לימור03/02/2008אבל מנזלת יכולה להיגרם כזו חוסר נוחות ?
ממש תמעורר כל שעה ?
ומה ניתן לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה ללימור
ד''ר הדר ירדני03/02/2008שלום לימור,
בהחלט כן. יכול להיות שעקב הנזלת והליחה קשה לו לנשום. כדאי לנקות את האף עם מי מלח, אפשר להגביה מעט את הראש, להשתמש במכשיר אדים וכודמה.
כפי שכתבתי, מכיוון שאינני רואה את הילד, כדאי באם נמשך, לפנות לרופא לבדיקה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני משתעל ויש לו הרבה ליחהמירי01/02/2008
שלום רב,
יש לי בן בן 7 חודשים והוא משתעל מאוד ויש לו הרבה מאוד ליחה, כיום הוא מטופל באינהלציות וזה כבר לא ממש עוזר. מה ניתן לעשות כדי למנוע את השיעול או אפילו לעזור לו, כדי שיוכל לנשום יותר טוב, ולהוציא את הליחה.
האם כדי לקנות משהו טבעי בכדי לעזור לו....
מאוד קשה לו גם לנשום עקב השיעול....
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למירי
ד''ר הדר ירדני01/02/2008שלום מירי,
ראשית כדאי לבדוק את הילד. האם אכן מקבל את הטיפול הנכון, מה מצב הריאות? האם יש דלקת ריאות? האם יש צורך בהמשך הטיפול.
בעקרון לילדים קטנים ותינוקות מאד קשה להפטר מהליחה כי הם שוכבים חלק ניכר מהיום וגם אינם יודעים לירוק.
ניתן לנסות לעזור לו ע"י פיזיוטרפיה נשימתית - טפיחות קלות בכף יד קמורה מהמותניים לכיוון הכתפיים כשאת יושבת ומשכיבה אותו על הרגליים שלך, על הבטן.
בנוסף, מזגנים למיניהם מאד מייבשים את האויר, כדאי להפעיל במקביל מכשיר אדים ולשים בפנים טיפות שמן אקליפטוס.
לנקות את האף עם מי מלח.
זהו בגדול.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשימה מהירהגלי31/01/2008
ערב טוב ד"ר ירדני
ביתי בת 5 חודשים.
שמנו לב שלפעמים הנשימה שלה מהירה (לא תמיד אם כי אינני יכולה להצביע מתי זה בדיוק קורה), לא ייחסנו לכך כל חשיבות, אך השבוע, כאשר היינו בבדיקת התפתחות אצל רופאת טיפת חלב היא שאלה כבדרך אגב אם הנשימה שלה תמיד מהירה או שרק עכשיו (כיוון שהיתה הרבה זמן על הבטן) אבל אמרה שזה לא מצריך התייחסות.
ביתי שוקלת 8.5 ק"ג, תינוקת חיונית חייכנית והכל נראה תקין (טפו טפו (-: )
האם העניין מצריך בירור/בדיקה? האם מדובר במצב מוכר?
תודה רבה!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לגלי
ד''ר הדר ירדני31/01/2008שלום גלי,
מה זה נושמת מהר? כמה נשימות לדקה? תינוקות יונקים יכולים לנשום עד 40 נשימות לדקה וזה תקין. האם היא נושמת מהר בזמן מאמץ? כלומר האם זה קורה אחרי שמתעייפת משכיבה על הבטן? בזמן אוכל? בכי?
האם ישנו כחלון באצבעות, סביב הפה, מצוקה אחרת? איוושה לבבית?
כדאי לעשות בדיקה יותר מדוייקת ולראות האם אכן נושמת מהר, או תקין לגיל.
קרוב לוודאי שהכל תקין, אבל אם אכן עלה החשש כדאי לספור ולבדוק.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אתר חדש תבליני נעמהלימור30/01/2008
ttp://naamaspice.com/default.asph
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקרא
ד''ר הדר ירדני30/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיהוקיםג'ני30/01/2008
דר' שלום
ישלי תינוקת בת שלושה שבועות, אני מניקה אותה רק שלפעמים אחרי האוכל אחרי שעשתה את הגראפס אני משכיבה אותה במיטה והיא מתחילה לגהק... האם זה נורמאלי שתינוקת בגיל שלה תגהק כל כך הרבה ?
תודה ג'ני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ג'ני
ד''ר הדר ירדני30/01/2008שלום ג'ני,
קרוב לוודאי שהגיהוקים נובעים מכך שהיא בולעת אויר בזמן שיונקת. לא נראה לי שיש ממה לחשוש. אולי להשאיר אותה מעט יותר זמן במצב יותר אנכי על מנת שלא תקיא.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילשוליםמלי29/01/2008
שלום רב.
מיום ראשון בני ן שנה ו9 חודשים משלשל ,ביום א' שילשל מאט וביום ב' במהלך היום גם שילשל מאט והקיא .בלילה שבין שני לשלישי הוא שילשל הרבה בערך 6 פעמים.הוא לא מקיא ומוכן לאכול מאט מאוד.
מהבוקר הוא לא שילשל אך הרגע שוב ,מאוד מיימי. מה לעשות? הוא שותה אבל לא הרבה לדעתי ,הוא עירני למרות שלא פעיל כמו בדרך כלל ,חלש . כמה זמן זה נמשך ? האם לקחת לרופא?
תודה מלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למלי
ד''ר הדר ירדני29/01/2008שלום מלי,
בהחלט נשמע כמו שלשול שמקורו בנגיף הרוטה.
הכי חשוב לוודא שבנך אינו מיובש. באם שותה, נותן שתן, עירני, החום לא גבוה והרושם שנכנס לגוף יותר ממה שיוצא, אפשר להיות רגועים.
אל תתווכחי על אוכל, הכי חשוב לתת לשתות כל פעם קצת כי גם מתן שתיה יכול לעורר הקאה.
לפנות לרופא באם יש רושם שנכנס לגוף פחות ממה שיוצא, ילד לא ערני, אינו נותן שתן, חום גבוה...
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון נגד רוטהמאיה29/01/2008
שלום רב,
בני בן 5 שבועות ובקרוב אמור לקבל חיסון נגד נגיף הרוטה. רציתי לדעת האם יש תופעות לואי לחיסון?
תודה מראש,
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למאיה
ד''ר הדר ירדני29/01/2008שלום מאיה,
ראשית טוב מאד שאת מחסנת את בנך!
תופעות הלוואי הנפוצות ביותר: שלשול, הקאה, חום, כאבי גרון, נזלת, שיעול או קוצר נשימה, דלקת אוזן וכדומה.
היתרונות של ההתחסנות גדולים הרבה יותר מהסיכון שבתופעות לוואי אלו.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - והמשך
מאיה29/01/2008תוך כמה זמן ממתן החיסון תופעות הלואי עלולות להופיע? אחרי איזה פרק זמן אוכל לדעת שהחיסון "עבר חלק" בלי תופעות לואי? בנוסף, במידה וכן מופיעות אחת או יותר התופעות שהזכרת, האם יש טיפול ספציפי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה למאיה
ד''ר הדר ירדני29/01/2008שוב שלום מאיה,
תופעות הלוואי יכולות להתרחש במהלך שישה שבועות ממתן החיסון.
הטיפול: כמו בתופעות כאלו שאינן קשורות בחיסון. הורדת חום באם עולה, שתיה מרובה באם משלשל וכדומה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צעצועג'ני27/01/2008
שלום
יש לי תינוקת בבית בת שבועיים וחצי נפל עלי צעצוע על העין, העין קצת אדומה...
מה ניתן לעשות כדי להרגיע את המקום כדי שלא יתנפח כי עד עכשיו זה לא התנפח
תודה ג'ני
מחכה לתגובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לג'ני
ד''ר הדר ירדני27/01/2008שלום ג'ני,
ראשית צריכים להיות בטוחים שהעין לא נפגעה.
אם אכן מדובר רק במכה חיצונית, ניתן להרגיע את העין ע"י צמר גפן טבול בתה (פושר). לשים כמו קומפרס על העין.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ג'ני27/01/2008תודהעל התשובה המהירה...
הכין בפנים לא הייתה אדומה וממה ששמתי לב עדיו היא כבר פחות אדומה
איך אני יכולה לדעת שהעין לא נפגע מה אתה ממליץ לי לעשות? כדי לפנות לרופא ?
או שפשוט לעקוב...
ותה זה לא מפריע לתינוק כל כך קטן...?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
ג'ני27/01/2008שאלה נוספת לי אלייך.
אחד מהנחיריים של הבת שלי כנראה סתומה בגלל נזלת שהתייבשה היא לא מצוננת אבל לפעמים
כשהיא נושמת יש רעש מוזר כמעט כמו נחירות הייתי בטיפת חלב איתה ואמרו לי שאסור לעשות שום
דבר זה יצא לה לבד כשהיא מתעטשת רק שזה עדיין לא יצא לה.
האם באמת לא ניתן לעשות שום דבר...?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לג'ני
אפשר להכין בבית כוס מים עם כפית מלח.
לטבול מקלון לניקוי אוזניים (שאני מקווה שלא משתמשים בו לניקוי אוזניים) ולנקות בעדינות את האף.
ניתן לעשות זאת מספר פעמים ביום.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה בהמשך לעין
ג'ני27/01/2008איך אני יכולה לדעת שהעין לא נפגעה פנימית?
אחרי המכה הילדה הסתכלה ומיצמצה והתנהגה רגיל לא בכתה יותר מידי נרגע ונרדמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לג'ני
ע"מ לדעת אם יש בעיה יש צורך לפנות לבדיקת רופא עיניים.
אם הכל בסדר, אין נפיחות, אין דמעת, לא רואים בעיה, יתכן שאכן הכל תקין,
אבל תשובה אמינה, רק לאחר בדיקה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילשולירון27/01/2008
בתי בת 6 חודשים. מזה מס' ימים היא משלשלת המון .
לאחרונה יצאו לה 2 שיניים קדמיות ובנוסף לכך אנו מאכילים אותה במזון מסוג סימילאק אשר הוחלף מסוג מס' 1 לסוג 2 (סימילאק טופ 2).
האם יכול להיות קשר בין הדברים?
התינוקת אוכלת לפי המינון והכמות הדרומה וסה"כ מצב רוחה טוב.
האם היא מאבדת נוזלים בגין שילשולים אלו?
כמו כן אנו נותנים לה תוספת של 6 טיפות ברזל בכל יום , אך אין כל שינוי בצבע היציאות שלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לירון
ד''ר הדר ירדני27/01/2008שוב שלום ירון,
סדרת אותי, לא ראיתי שיש המשך לשאלה..
יתכן ויש קשר בין המזון והשלשול. בדרך כלל מדובר ברגישות לחלב. כדאי לברר עם הרופא.
באם אוכלת, וערנית כפי שאתה מתאר, קרוב לוודאי, שגם אם מאבדת נוזלים, מצליחה להחזיר מספיק נוזלים ע"י הכלכלה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילשולירון27/01/2008
בתי בת 6 חודשים. מזה מס' ימים היא משלשלת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לירון
ד''ר הדר ירדני27/01/2008שלום ירון,
שלשול בילדים בעונה זו הוא בדרך כלל מנגיף הרוטה וירוס. בכל מקרה כדאי לפנות לרופא לאבחון מדויק יותר.
במקרים נדירים מדובר בשלשול חיידקי (שיגלה) ואז בדרך כלל מדובר בילד חולה מאד, עם שלשול ירוק אדום ומאד מסריח. במקרה כזה יש צורך בטיפול אנטיביוטי.
במקרה של שלשול וירלי חשוב מאד להקפיד שהילד לא יתייבש ! זו בעצם הבעיה היחידה. כל עוד ביתך שותה נותנת שתן, עירנית, ונכנס לגופה יותר ממה שיוצא, אין בעייה.
אני קוראת לכולם לחסן את הילדים כנגד רוטה וירוס!!
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון גיל שנהטלי26/01/2008
בתי בת השנה קיבלה החיסון- חצבת, חזרת , אדמת. פיצלתי את החיסון בגלל שהיא נורא רגישה ורזה (7850משקל ) ופחדתי לתת לה את כל המרכיבים יחד.
אחרי 7 ימים בדיוק קיבלה חום גבוה ופריחה, מעט איבוד שיווי משקל כשיושבת או עומדת.
אני דואגת..האם זה מהחיסון או יכול להיות שמפתחת את אחת המחלות? הרופאה שלנו שללה דברים אחרים וביקשה שנחזור לאחר 3 ימים....היום זה היום השלישי עם חום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לטלי
ד''ר הדר ירדני26/01/2008שלום טלי,
בהחלט יתכן שזו תגובה לחיסון כנגד חצבת. בדרך כלל יופיע חום ותפרחת קלה. בדרך כלל לא גורם לבעיות אחרות. באם אכן נמשך, הייתי חוזרת בשנית לרופאת הילדים לשלול בעיה אחרת.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרחבת האורטרסופי25/01/2008
שלום רב,
אני בשבוע 36 להריון. אצל העובר התגלתה הרחבה של האורטר הימני ל-11 מ"מ. מספר ממצאים ציסטים בקוטר 6 מ"מ.
השאלות הן מה ההשלכות של הבעיה מסוג זה על איכות החיים של הילד ועל התפתחותו בעתיד. כמו כן, מה צריך וניתן לעשות ישר לאחר הלידה?
אודה מאוד על התשובה.
בכבוד רב
סופי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לסופי
ד''ר הדר ירדני26/01/2008שלום סופי,
לעיתים תמצא בתקופת העוברות בעיה כפי שאת מתארת. מקובל לבצע אולטרסאונד חוזר לאחר הלידה. בחלק מהמקרים הבעיה נעלמת מיד בלידה, ובחלק בהמשך (יהיה צורך במעקב אולטרסאונד).
כאשר הבעיה קיימת גם בלידה, מבצעים בדרך כלל בדיקות נוספות לשלילת החזר שתן לכלייה, ודלקת בדרכי השתן ועל פי התשובות מחליטים על הטיפול.
הטיפול יכול להיות מעקב לבד, אך לעיתים יהיה צורך בטיפול אנטיביוטי למניעת דלקות בשתן לתקופה ארוכה.
את מתארת גם ציסטות ואת זה יהיה צורך לברר אחרי הלידה, וכן לבדוק את תפקודי הכלייה לראות שאין פגיעה בתפקוד.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר הדר ירדני תודה מכל הלב
סופי27/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשמחה, הדר
ד''ר הדר ירדני27/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוכה ובוכהמנחם25/01/2008
תינוק בן 5 שבועות , מונק וגם מקבל תוספות מזון.בערך כל שעה הוא בוכה והוא מתקווץ.נאמר שיש סימפטום בשם colic
מה הטיפול המומלץ. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למנחם
ד''ר הדר ירדני26/01/2008שלום מנחם,
מה שאתה מתאר יכול בהחלט להתאים לכאבי בטן של גיל הינקות.
ישנם תכשירים רבים להקלה, עליהם תוכל לקבל מידע בטיפת חלב או אצל רופא הילדים.
צריך לראות שהכאב אינו נובע מהאכלת יתר. חשוב לא לתת לאכול לעיתים תכופות מדי וכן לברר שאכן יש צורך במתן תוספת וגם הנקה בגיל כל כך צעיר.
כמובן, שתמיד יש לברר אם לא מדובר ברגישות לחלב- במקרה כזה יהיו בדרך כלל תלונות נוספות.
בברכה,הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)