פורום רפואת תינוקות, טיפול בתינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוקות והרי געש
    שוש
    13/02/2008

שלום,

אני מתכננת טיול קצר לסיציליה עם תינוקת בת 4.5 חודשים.
    האם חשיפה בגיל כזה לסביבה געשית (ריח, פליטת גזים) מסוכנת?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוקות והרי געש

הוספת תגובה

• תשובה לשוש

ד''ר הדר ירדני
    14/02/2008

שלום שוש,
    מה שאגיד לך אינו מבוסס אבל על פניו נראה לי שעדיף שלא.
    מבוגר יודע להתרחק ממקום שחש בו לא נוח. תינוקות לא יודעים, ולא יכולים להסביר, ולכן נראה לי שסיצליה כן, הרי געש אולי עדיף מרחוק.
    בברכה, הדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת חודש
    מירב
    13/02/2008

שלום
    לבתי בת חודש יש לשון לבנה בגלל האוכל יש לציין שהיא ניזונה מחלב האם שאני שואבת וגם מרמדיה האם זה הגורם ומה אפשר לעשות ?

כמו כן היא מחרחרת וגם יש לה דמעות ורוק שיוצא מהפה בתדירות גבוה האם זה שינים ?

אודה לתשובתך

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת בת חודש

הוספת תגובה

• תשובה למירב

ד''ר הדר ירדני
    14/02/2008

מירב שלום,
    יתכן שמה שאת מתארת זו פטרת על הלשון ולכן כדאי לגשת לרופא לבדיקה. במידה ויש פטרת צריך למרוח תרחיף על הלשון, לחטא בקבוקים, מוצצים ואף את הפטמה.
    שאר הדברים שאת מתארת מתאימים יותר לצינון מאשר לשיניים (מוקדם מדי). גם כאן כדאי להבדק ולראות אם אכן, ואם יש צורך בטיפול.
    בברכה, הדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק מחרחר והנקה
    אילנה
    13/02/2008

שלום דוקטור

בני בן 3 שבועות מחרחר. אני לא רואה נזלת ובדר"כ הוא לא מחרחר מתוך שינה אלא בערות ובזמן הנקה. האם זה צינון?? מה עושים?

שאלה נוספת לגבי הנקה - מתי אפשר להתחיל להרגיל אותו לשעות אכילה מסודרות? הוא יונק באופן לא מסודר לעיתים תכופות בין שעה ל-3 שעות. האם יש אפשרות שאין מספיק חלב?

תודה
    אילנה

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק מחרחר והנקה

הוספת תגובה

• תשובה לאילנה

ד''ר הדר ירדני
    14/02/2008

שלום אילנה,
    בהחלט יתכן שמדובר בליחה ואת עוד לא רואה את הנזלת. באם לא מפריע לאכול ולישון הרי שאין צורך לעשות דבר. באם יהיו בעיות, כדאי לפנות לרופא ובכל מקרה ניתן להכין בבית תמיסת מי מלח (כוס מים עם כפית מלח) לטבול קיסם של אוזניים ולנקות את האף.
    בקשר להנקה, אפשר עדיין להניק מתי שמבקש. חלק מההנקה היא רק לצורך המציצה והקשר ולא באמת רעב וזה בסדר. אם את רוצה, את יכולה גם להתחיל לכוון את ההנקה לפעם בשלוש שעות. שתי הצורות נכונות.
    בברכה, הדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא מודאגת
    אמא מודאגת
    12/02/2008

ד"ר שלום רב
    יש לי בת בגיל שנה מבדיקה בטיפת חלב נתגלה כי החור של המחזור באיבר המין סגור, היינו אצל רופאת נשים היא נתנה לה משחה אובסטין
    השפתיים החיצוניות שהיו דבוקות נפתחו , אך החור עדיין סגור הרופאה אמרה שנמרח לה את המשחה כעת מבפנים וניתן לזה עוד חודשיים וזה אמור להיפתח ואם לא בגיל מאוחר יותר ניתוח!!!!
    אני מאד לחוצה ובחיים לא שמעתי על התופעה הזו,מה זה בדיוק? האם זה יפגע בה בעתיד?
    מה את ממליצה? אני מאד מקווה שהיא לא תצטרך ניתוח

לקביעת תור
    סגירה
    אמא מודאגת

הוספת תגובה

• תשובה לאמא מודאגת

ד''ר הדר ירדני
    12/02/2008

שלום,
    מה שאת מתארת אינה תופעה נדירה ואנו נתקלים בזה מדי פעם. יש מקומות שמבצעים את הפתיחה ממש בחדר לידה, ויש המזמינים למועד מאוחר יותר.
    אין סיבה להלחץ. הניתוח הוא מינימלי.
    מדובר בניתוח שיוצר פתח בקרום שסוגר את הפתח. יש צורך לפתוח אותו על מנת שתהייה אפשרות לדימום החודשי לצאת החוצה ולא להצטבר ברחם.
    לא צריך לדחות לגיל מבוגר. באם הטיפול השמרני לא יועיל, כדאי להתייעץ עם כירורג ילדים ולנתח.
    בברכה, הדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתן תוספת ברזל לתינוק בן חודשיים ו.
    דנה
    11/02/2008

בבדיקת דם עקב נושא אחר בו אנו במעקב אלו תוצאות הקשורות לברזל
    בדמו של בני בן בחודשיים וחצי:

בדיקה ראשונה בגיל חודש:
    WBC 8.0
    RBC 2.99
    HB 9.1
    בדיקה שנייה בגיל חודשיים:
    WBC 9.7
    RBC 3.16
    HB 8.8

האחות (הנפלאה) המליצה על מתן תוספת טיפות ברזל והרופאה (המצויינת גם היא יש לומר) אכן העבירה לנו מרשם למוצר ברזל של טיפטיפות, 10 טיפות ליום, התינוק במשקל של כ 6 ק"ג כיום (בן חודשיים וחצי) בעשירון העליון בגובהו.

האם מומלץ לתת כבר כעת תוספת ברזל ? והמינון? 10 זה לא יותר מדיי ?
    אין בכך איזשהו סיכון כבר בגיל הזה ?
    יש מוצר ספציפי אחר שכדאי לתת ?

תודה מראש.
    דנה

הוספת תגובה

• תשובה לדנה

ד''ר הדר ירדני
    11/02/2008

שלום דנה,
    האם יש במשפחה מחלות דם, למשל תלסמיה? מה בנך אוכל, האם יונק? האם את אוכלת כלכלה מאוזנת? האם נטלת ברזל בזמן ההריון?
    כל אלו שאלות חשובות.
    בדרך כלל מתחילים לתת ברזל בגיל 4 חודשים ואפשר לתת עד 1 מ"ג לק"ג. בכל טיפה יש 2.5 מ"ג. כך שטיפול מונע למשקל 6 ק"ג יהיה כ 2 טיפות.
    כשמדובר בטיפול ולא במתן מניעתי, כלומר כשיש כבר חוסר, ניתן לתת עד 2 טיפות לק"ג. . כך שעשר טיפות אינו המינון המקסימלי כשמדובר בתיקון חסר.
    אין סיכון, ואין מוצר טוב יותר.
    בברכה, הדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על מהירות התגובה ועל הפירוט...

דנה
    11/02/2008

הדר,
    מסירת תגובות לשאלות ששאלת,
    אולי אוכל להיות רגועה יותר לאחר שאקבל ממך תשובות נוספות.

אין מחלות דם במשפחה, בני יונק מיום היוולדו, אני אוכלת כלכלה די מאוזנת ומקפידה על כך.
    נטלתי ברזל בזמן ההריון ובכל זאת לקראת סוף השליש השני ותחילת השליש השלישי הייתי במינימום ולאחר התייעצות התחלתי ליטול כדורים אחרים שנתנו תוצאות טובות יותר.
    ניתן לומר שבד"כ בתקופה נורמלית לפני ההריון, ההמוגלובין שלי היה במינימום, מאז ההריון אני ממשיכה לקחת את אותם כדורי ברזל וכיום ההמוגלובין עומד כל כ - 12.

שוב תודה, על מהירות התגובה והמקצועיות,
    דנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לדנה

ד''ר הדר ירדני
    11/02/2008

שוב שלום,
    בהחלט יתכן שחוסר הברזל של בנך נובע מחוסר הברזל שלך בזמן ההריון.
    אין בעיה לתת ברזל כבר מעכשיו.
    בברכה, הדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה
    עמוס שרון
    11/02/2008

אני מאוד מאוד מודה לך על העזרה והתשובה המהירה!!

לקביעת תור
    סגירה
    תודה

הוספת תגובה

• בשמחה

ד''ר הדר ירדני
    11/02/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילשולים אצל תינוקות!
    עמוס שרון
    11/02/2008

לד"ר הדר ירדני שלום!!! אני ילדתי את בני הבכור לפני כחודש וחצי. לפני שבוע פתאום עלה לו חום גבוה של 38.5 עקב זה הוא אושפז לארבע ימים להשגחה בכדי לברר את סיבת החום. לאחר כל הבדיקות נאמר לי שזה וירוס ויראלי.יום לאחר השיחרור בני חלה בשילשולים. הוא משלשל שילשול מימי לפחות שש פעמים ביום. וצבע השילשול משתנה פעם צהוב ופעם ירוק. מה עלי לעשות בכדי למנוע את שילשולים. בברכה עמוס שרון!!!

לקביעת תור
    סגירה
    שילשולים אצל תינוקות!

הוספת תגובה

• תשובה לעמוס שרון

ד''ר הדר ירדני
    11/02/2008

שלום,
    על פי התאור נשמע אכן שמדובר במחלה וירלית שגורמת לשלשול (קרוב לוודאי מסוג רוטה).
    אבל מכיוון שמדובר בתינוק צעיר יש לשים לב שלא יתייבש.
    כלומר, צריך להיות בטוחים שהכמות שנכנסת לגוף עולה על הכמות שיוצאת.
    לראות שהחיתול רטוב גם מפיפי, שהלשון רטובה, שהוא לא עייף וישנוני.
    צריך לשמור טוב טוב על היגיינה. זה הדבר היחיד שניתן כרגע לעשות על מנת לנסות ולהפסיק את השלשל.
    ושוב, עקב הגיל הצעיר חייבים להיות עם יד על הדופק. באם יתחיל להקיא, החום יעלה, או יופיע כל סימן להחמרה או התייבשות, יש לפנות לבדיקת רופא.
    בברכה, הדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סטרימר לתינוק
    ג'ני
    11/02/2008

שלום

יש לי תינוקת בת חודש בבית ויש לה כל הזמן נזלת יבשה באף... הבנתי שזה משהו נורמאלי

השאלה שלי היא האם ניתק לתת לתינוקת בת חודש טפות סטרימר לאף...? האם זה מזיק או מועיל

כי כשלוחצים יוצאים הרבה מים...

תודה ג'ני

לקביעת תור
    סגירה
    סטרימר לתינוק

הוספת תגובה

• תשובה לג'ני

ד''ר הדר ירדני
    11/02/2008

שלום ג'ני,
    טיפות סטרימר הן טיפות מי מלח אותן ניתן לתת מגיל אפס.
    אפשר לעשות גם לבד. כוס מים + כפית מלח. לטבול קיסם אוזניים בכוס ולנקות את האף.
    זה בהחלט יכול לעזור.
    בברכה, הדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצבמות יתר
    טלי
    10/02/2008

שלום רב,

בתי בת שנה וחודש. לפני כחודש לערך קיבלה חיסון של גיל שנה ולאחר שבוע היו תופעות של חום 4 ימים ולאחר מכן פריחה.
    מאז ועד להיום קיבלה הצטננות עם אף סתום.
    יש לציין שהילדה הייתה מאוד רגועה..וישנה טוב. (מאז החיסון) היא פשוט לא רגועה...כל הזמן עצבנית, לא מוכנה לקחת מוצץ (שהייתה מחוברת אליו כל היום), משתוללת בכל הבית ובגן , כל הזמן רוטנת ובוכה ולא מוכנה לישון בלילות..אני ממש רבה איתה כדי שתירדם (ממש צריכה להחזיק אותה על הידיים בערך שעה היא רק משתוללת עד שנרדמת)...
    לא יודעת מה לעשות..אני ממש בחוסר אונים....מדובר על ילדה מאוד שקטה ורגועה ומאז החיסון ממש החלה להתפרע......
    האם יכול להיות שהחיסון עשה לה משהו????
    דואגת מאוד!!!

לקביעת תור
    סגירה
    עצבמות יתר

הוספת תגובה

• תשובה לטלי

ד''ר הדר ירדני
    11/02/2008

שלום טלי,
    סביר להניח שמה שמציק לבת שלך הוא אותו אף סתום שאת מתארת. זה מה שמקשה עליה למצוץ מוצץ, להירדם, גורם לעייפות ומכאן לעצבנות, רצון לישון, בעיה להרדם כי יש לה בעיה לנשום ולמצוץ וחוזר חלילה.
    לדעתי אין קשר לחיסון וזהו רק צירוף מקרים.
    כמובן, שאם נמשך כדאי לפנות לבדיקה.
    בברכה, הדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתי לתת אקמולי
    חני
    10/02/2008

שלום רב יש לי תינוקת בת חודשיים ויש לה חום 37.8 רציתי לדעת מתי צריך לתת אקמולי?
    מאיזה מעלה צריך לתת אקמולי? דבר נוסף בדרך כלל היא עושה לי יציאה אחת ביום והיום היא עשתה 3 פעמים במשך 5 שעות מה זה יכול להיות אשמח לקבלתשובה תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    מתי לתת אקמולי

הוספת תגובה

• תשובה לחני

ד''ר הדר ירדני
    10/02/2008

שלום חני,
    חום עד שלושים ושמונה אינו דורש טיפול. אולם מדובר בתינוקת קטנה ולכן צריך להתייחס כובד ראש לחום.
    באם עוד לא מלאו לה חודשיים וחום הגוף מגיע לשלושים ושמונה וישנה בעיה אחרת כמו שלשול, הקאה, ירידה בעירנות, פריחה או כל תלונה אחרת, יש להגיע לבדיקת רופא.
    כמובן, שאם יש בעיה גם אם עברה את גיל חודשיים יש להגיע לבדיקה, אבל פחות בדחיפות.
    חום עד גיל חודשיים (מעל 38.5) מצדיק פנייה למיון ללא תשלום אגרה על פי חוק ביטוח בריאות ממלכתי.
    בהחלט יתכן שמה שאת מתארת היא מחלה של מערכת העיכול המתבטאת בחום ושלשול. באם החום יעלה, יופיעו עוד יציאות, הקאות, חוסר תאבון או כל בעיה אחרת, כדאי להגיע לבדיקה.
    בברכה, הדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

חני
    10/02/2008

ד"ר הדר ירדני אני מודה לך מאוד על תשובת המהירה ובשעה שכזאת תורה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכיף, ולילה טוב

ד''ר הדר ירדני
    10/02/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חום גבוה אצל תינוקות -
    קרן
    10/02/2008

ביתי בת השנתיים -3 חודשים ומאז כמעט היוולדה מלווה אותי החשש מהשלכות מחלות חום בתינוקות.
    החל מגיל 3 חודשים ביתי סובלת מוירוסים שונים אחת לחודש במשך כשבוע, לעיתים התסמינים של הוירוסים מלווים בהקאות ו/או שילשולים אך תמיד עם חום לעיתים עם חום בלבד.
    היו מיקרים שבהם חום הגיוך שלה עלה על 40 ויותר ובמשך שעות רבות לא הצלחתי להוריד לה את החום, לא עם תרופות ולא עם אמבטיות.עליי להודות שבמקרים רבים פשוט לא שמתי לב שהילדה קדחה במשך כל הלילה....
    דבר נוסף ומוזר יותר הוא שגם בזמן שהיא בריאה חום הגוף שלה הוא בין 37.5 ל-37.9 ז"א שחום בגוף שלה הוא גבולי על בסיס גבוה ולכן תמיד אני במעקב מתמיד אחרי חום הגוף שלה.
    רציתי לדעת איך חום גוף גבוה משפיע על המוח, איך הוא הורס את תאי המוח?
    ולאחרונה שמעתי שחום גוף ממושך מפרק חלבונים בגוף האם החום הגבוה הקבוע אצל ביתי יכול לגרום לה למחלות?

לקביעת תור
    סגירה
    חום גבוה אצל תינוקות -

הוספת תגובה

• תשובה לקרן

ד''ר הדר ירדני
    10/02/2008

שלום קרן,
    מחלות חום בתינוקות אינן נדירות.
    צריך לזכור שכשחום הגוף מגיע לאזור הארבעים, אקמול, במינון הנכון, אינו יכול להחזיר את החום לגבולות התקין, אלא להוריד אותו.
    בנוסף, גם אם החום מאד גבוה יש לתת אקמול רק במינון ובתדירות הנכונה (לא יותר מאחת לארבע חמש שעות).
    באם אכן ישנן מחלות חום רבות, כדאי פעם אחת, ואני בטוחה שנעשה, לבדוק שאין בעיה ולקחת בדיקות מעבדה ראשוניות לאבחון.
    היכן את מודדת חום לילדה ומדוע? האם יש משהו בהתנהגותה שמראה כי היא סובלת? חולה? חום עד 38 יכול להחשב לתקין, באם אין סימנים אחרים של תחלואה ולא צריך התייחסות או טיפול.
    בקשר לבעיות מוחיות. האם בתך מגלה בעיות של גדילה? התפתחות? משהו שיכול להעלות חשד סביר שישנה בעיה? סביר להניח שלא, ולכן ניתן להרגע.
    בברכה, הדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

קרן
    10/02/2008

ראשית ברצוני להודות לך על תשובתך המהיר.וברצוני להוסיף כי
    ההתפתחות של ביתי תקינה אך אני עדיין מודאגת מנזקים שונים שיכולים להתגלות מאוחר יותר (בעיות נוירולוגיות), הדאגהשלי נובעת מצירוף של מס' גורמים 1. ריבוי מחלות ,היא חולה אחת לחודש ז"א שבוע וחצי עד שבועיים מחלה (לא נתקלתי בעוד ילד עם כ"כ הרבה מחלות האם זה נורמלי
    2. חום גבוה שלעיתים נמשך כל הליה בסביבות 40
    3. חום גוף נורמלי במצב בריא הוא בין 37.5 עד 37.9 בבדיקה רקטאלית (זהו חום שהורים אחרים מתחילים לחשוש ממנו )
    האם יכול להיות שצירוף כל הגורמים הללו השפיע או ישפיע על תיפקודה הנוירולוגי

ודבר אחרון, ברצוני לדעת איך חום גבוה פוגע במוח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לקרן

ד''ר הדר ירדני
    11/02/2008

שוב שלום קרן,
    חום גבוה ממושך אכן יכול לגרום לבעיה או מה שקוראים "מכת חום" והסיבה היא אכן הרס חלבוני התא. זה גם קורה לתאי המוח.
    כפי שעניתי בתשובה הקודמת, אכן כדאי פעם אחת לעשות בירור ולראות שאין בעיה הגורמת למחלות החום החוזרות, ואני בכוונה לא רוצה לפרט אותן כעת כי אין סיבה להעלות את סף החששות ול"הכניס רעיונות לראש".
    את בהחלט מדברת על חום גוף גבולי וצריך לבדוק האם התינוקת לא לבושה יתר על המידה ואם החדר לא מחומם מדי. ושוב אני שואלת, מדוע נמדד החום? האם ישנם סימני מחלה נוספים? מצוקה? אם יש, כי אז אכן יש סיבה לבדוק ולברר. באם הכל תקין, אולי כדאי למדוד פחות?
    בברכה, הדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון פרוונר
    יעל
    10/02/2008

שלום
    ביתי בת הארבעה חודשים עברה חיסון פרוונר (מנה ראשונה) לפני כחודשיים, כעת הגיעה הזמן לחסן במנה שניה ולא ניתן להשיג בבתי המרקחת. למיטב הבנתי החיסון חסר בחברה.

מה עושים? האם ניתן לחסן במועד מאוחר יותר?

בתודה מראש על התשובה
    יעל

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון פרוונר

הוספת תגובה

• תשובה ליעל

ד''ר הדר ירדני
    10/02/2008

שלום יעל,
    אכן ישנה בעיה. החיסון כרגע חסר.
    מה עושים? מחכים. אין בעייה עם מרווחים גדולים בין החיסונים.
    בברכה, הדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רפלוקס
    סימה
    06/02/2008

שלום,
    בני בן 8 שבועות, בוצעה בדיקת ציסוגרפיה ונמצא כי קיים רפלקוס דרגה 5 בכלייה אחת ובשנייה 3.
    ממתינה לתור לנפרולוג ילדים. לבינתיים סקרנית מאד לדעת, אם יקבע כי אכן יש צורך בהתערבות כירורגית, מאיזה גיל ניתן לנתח תינוק?

בברכה,

סימה

לקביעת תור
    סגירה
    רפלוקס

הוספת תגובה

• תשובה לסימה

ד''ר הדר ירדני
    06/02/2008

שלום סימה,
    בגדול ניתן לנתח תינוק מרגע היוולדו ולעיתים זה גם מה שנעשה.
    במקרה של בנך, צריך לפנות לנפרולוג ולשמוע את חוות דעתו. יתכן שיחליט על תקופת מה של טיפול אנטיביוטי ורק בהמשך ניתוח כן או לא לפי השיפור במצב.
    דרגה 5 היא הדרגה הקשה ביותר ולעיתים אין מנוס מניתוח.
    אני מתארת לעצמי שאם בנך בריא, יקבל טיפול מונע ולא יהיו דלקות שתן, ניתן יהיה להמתין שיגדל מעט.
    בברכה, הדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CMV בתינוק
    וונדוש
    05/02/2008

יש לי תינוק בן 3 וחצי חודשים לאחרונה גילינו שאחי חולה בCMV-הוא כנראה חולה כבר מספר שבועות מאחר וגם ה-IgG וגם ה- IgM חיוביים.
    אח שלי נמצא במגע עם הילד לעיתים אף מחתל ומאכיל (בני אינו יונק לצערי)
    בנוסף אני רוצה לציין כי בני ישן בזמן האחרון מעט יותר מהרגיל ואף מסוגל להגיע לשנת לילה רצופה של עד 10 שעות ובכל זאת ישן גם במהלך היום - הוא אוכל אינפמיל A.R
    האם יש חשש להידבקות ואם כן האם ניתן לתת למחלה לחלוף אם איני מבחינה בסימפטמים מיוחדים

לקביעת תור
    סגירה
    CMV בתינוק

הוספת תגובה

• תשובה לוונדוש

ד''ר הדר ירדני
    05/02/2008

שלום וונדוש,
    בילדים מדובר במחלה קלה מאד שלרוב מאובחנת כעוד מחלה וירלית, יתכנו מספר ימים של חום, אי שקט, נזלת, עייפות וכדומה.
    כך שגם אם נדבק, קרוב לוודאי שיעבור זאת בקלות.
    שעות השינה יכולות להיות קשורות, ויכול להיות שאין קשר. אנא בדקי שהבית לא מחומם יתר על המידה והתינוק לא לבוש יתר על המידה. לעיתים זה עשוי לגרום לעייפות הזאת שאת מתארת.
    בברכה, הדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התגובה המהירה

וונדוש
    05/02/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשמחה

ד''ר הדר ירדני
    05/02/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברונכיטיס לתינוק בן 9 חודשים
    אמא מודאגת
    05/02/2008

ד"ר שלום לך - בני בן 8 חודשים לראשונה היה חולה לפני חודש אובחן ברונכיליטיס וטופל סטרואידים ואנהילציות בבית לאחר שבוע עבר אלא שאחרי שבוע שוב סבל מנשימות כבדות, הפעם עם חום גבוה ולאחר סבל של חמישה ימים במרל"מ טענו קשיי נשימה והפנו לבית חולים, שם טופל באנטיביוטיקה ואנהלילציות וסטרואידים (דרך הוריד) בגלל התחלה של דלקת ריאות. כעבור שבוע שוחרר המשך טיפול בבית דרך הפה אלא,שושוב אותו סבל לאחר שבוע - נשימות כבדות וחום, הפעם לא רצנו לבית חולים, צילום ריאות אין תסנין ואין תפליט לכן הרופאה המליצה אנהילציות (ונטולין ובודיקורט). לציין שיש חום לפחות פעם ביום 38.5 -39 מקבל נרות או אקמולי.
    לטענת הרופא לא צריך אנטיביוטיקה.
    שאלתי, מדוע גם לאחר טיפול מסיבי וקפדני התינוק אינו מחלים? היתכן שהנשימה הכבדה והמהירה הנה תוצאה של דבר אחר.לציין כי הפעם גם משתעל ונראה כי יש המון ליחה - אלא שאינה יוצאת?
    דוקטור אנא עזור - הפנה או המלץ לטיפול אחר במידה וצריך אני אוטוטו מתייאשת. גם שאני הייתי תינוקת הייתי ברונכיטית ועבר...
    התינוק גם יונק.
    סליחה על האריכות, להתייחסותך אודה

הוספת תגובה

• תשובה לאמא מודאגת

ד''ר הדר ירדני
    05/02/2008

שלום אמא,
    ראשית אני רופאה ולא רופא. אבל זה בסדר.
    מה שאת מתארת זו תמונה קלסית של ברונכיאוליטיס בתינוק. ההתקפים של חום, קוצר נשימה, ליחה וכדומה. ברורב המקרים אכן וירלי ולא מצריך טיפול אנטיביוטי.
    הטיפול הוא אכן מה שאת מתארת ומקבלת.
    בנוסף את יכולה לעשות פזיוטרפיה נשימתית. להשכיב את בנך על הרגליים שלך כשאת יושבת והבטן שלו למטה ולתפוח על הגב שלו מהמותניים לכיוון הכתפיים בכף יד קמורה. ניתןלהשתמש במכשיר אדים ופחות במזגן (שמייבש).
    כל עוד התינוק חיוני, עירני, אוכל ואינו מגלה מצוקה נשימתית קשה, זה אכן הטיפול המומלץ. בכל מקרה של החמרה יש לפנות לבדיקה.
    בברכה, הדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

אמא מודאגת
    05/02/2008

רופאה יקרה (ולא רופא!!!) סליחה!!!
    בכל מקרה הגיוני שהמתואר מעלה מתמשך למעלה מחודש? למרות שמטופל טוב באנהילציות ומה שצריך?
    עקב החום המתמשך פניתי שוב היום בבוקר לרופאה המליצה על מתן סדרת סטריאודים (כי בתכלס בבית פעם קודמת קיבל 3 ימים בלבד ובבית החולים 5 ימים דרך הוריד). ובנוסף אנטיביוטיקה
    מה דעתך?
    האם בגיל הזה 9 חודשים יש טיפול מונע?
    תודה על ההתייחסות המהירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לאמא מודאגת

ד''ר הדר ירדני
    05/02/2008

שוב שלום,
    לצערי הרב זה יתכן וקיימות שתי אפשרויות או שאין החלמה לגמרי מלאה, או שישנה הדבקות חוזרת. חשוב גם בימי החורף הקרים לאוורר את הבית ולפתוח חלונות, וכמובן, לרחוץ היטב ידיים (גם בקיץ).
    לרופאה שלך ישנו יתרון - היא בדקה את בנך, ואני רק קוראת את דבריך, סביר להניח שהחלטתה התקבלה בעקבות הבדיקה ועלי להסכים איתה.
    לצערי הרב אין טיפול מונע, אבל עוד מעט יגמר החורף ויהיה טוב יותר.
    בברכה, הדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חן חן תודה על העידוד

אמא מודאגת
    05/02/2008

באמת תודה מעט התנחמתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשמחה

ד''ר הדר ירדני
    05/02/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה