פורום רפואת תינוקות, טיפול בתינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפתחות תינוקת בת 3 חודשים
    שירן
    24/01/2008

שלום רב,
    לפני 3 חודשים ילדתי תינוקת בתחילת שבוע 36 בניתוח קיסרי עקב מצוקת העובר.
    אני קוראת הרבה בפרים ובאינטרנט על התפתחות תינוקות ומנסה להבין האם היא מתפתחת בקצב הנכון.
    שאלתי היא האם יש להתייחס לכך שהיא ישנה טוב מאד על הבטן שנת לילה אבל במצב עירות היא אינה מוכנה לשכב על הבטן וצורחת.
    כמו כן היא עדיין אינה שולחת יד לחפצים.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה לשירן

ד''ר הדר ירדני
    26/01/2008

שלום שירן,
    ראשית ישנה המלצה חד משמעית להשכיב על הגב לשנת לילה. הדבר מפחית את הסיכון למות עריסה והייתי שמחה אם היית עושה כך כבר מהלילה.
    כדאי מאד להרגיל לשכב על הבטן בזמן עירות. זה חשוב להתפתחות. כדאי להשכיב לזמן קצר ולעניין אותה, כל פעם לנסות לזמן ארוך מעט יותר.
    אנחנו מצפים מתינוק שיתחיל לשלוח יד לחפצים בגיל 12 שבועות. כך שהיא עדיין בטווח התקין.
    בברכה, הדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נזלת
    רחלי
    24/01/2008

שלום, בתי מלאת נזלת כל הזמן, היא אינה מרגישה בכך (בת שנתיים) לא אוהבת לקנח, מה לתת לה להעלמת הנזלת?

לקביעת תור
    סגירה
    נזלת

הוספת תגובה

• תשובה לרחלי

ד''ר הדר ירדני
    26/01/2008

שלום רחלי,
    הכי טוב זה אכן לקנח. אבל באם הנזלת נמשכת אפשר לפנות לרופא הילדים ולקבל את אחד התכשירים (טיפות) כנגד נזלת. אפשר גם לקנות בבית המרקחת טיפות 'ללא מרשם רופא'.
    בברכה, הדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיירר המון
    לימור
    22/01/2008

שלום בני בן 4 וחיצ חודשים, מיירר המון במהשלך היום.
    לארוחנה התגלה לו אדמומיות בסנטר, האם יכול להיות שזה מהרוק שנוזל לו ?

אציין שהוא וינק מלא במהלך היום ומקבל בקבוק מטרנה בלילה

לקביעת תור
    סגירה
    מיירר המון

הוספת תגובה

• תשובה ללימור

ד''ר הדר ירדני
    22/01/2008

שלום לימור,
    בהחלט יתכן שהאודם על הסנטר מקורו בריור הרב. באם הסיבה היתה רגישות לחלב, ואני מבינה משאלתך שמזה את חוששת, היו מופיעות תופעות אחרות כמו שלשול, כאב בטן וכדומה. כדאי למרוח על הסנטר תכשיר שישמן את העור ויטפל ברגישות המקומית.
    בברכה, הדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה הדר

לימור
    22/01/2008

תודה הדר על התשובה המהירה

איזה תכשיר ניתן למרוח?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה ללימור

ד''ר הדר ירדני
    22/01/2008

שלום לימור,
    כדאי שרופא יראה.
    בכל אופן כל תכשיר שמשמן עור - היפואלרגי הוא טוב.
    באם צריך משהו מעבר לזה, אפשר לחשוב על תכשיר מסוג פוליקוטאן או דומים.
    בברכה, הדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשירת שיער
    אחת שהיתה שם
    20/01/2008

לבתי אף פעם לא היה הרבה שיער. ועכשיו הוא גם התחיל לנשור (שמתי לב שעל הכיסא בטיחות יש המון שערות קטנות) וגם כשליטפתי אותה בראש יצאו כמה שערות. למה זה קורה? יש סיבה למה זה יכול לקרות? אולי זה קשור לרמת הברזל?(אנחנו עוד לא עשינו בדיקת דם!

תודה מראש על התשובה:)

לקביעת תור
    סגירה
    נשירת שיער

הוספת תגובה

• תשובה גל

ד''ר הדר ירדני
    20/01/2008

שלום גל,
    לא ציינת בת כמה הבת וסביר להניח שיהא בסביבות גיל שנה. קרוב לוודאי שלא מדובר בבעייה קשה, אך בכל מקרה כדאי לפנות לרופא הילדים לבדיקה, ולבצע מספר בדיקות על מנת לשלול בעיה רפואית שעלולה להוביל לנשירת שיער. כדאי בביקור לדבר על כלכלת הבת, מתן ברזל, לספר על מחלות קודמות באם היו, וכדומה. צריך לראות גם את פיזור הנשירה. אם ממוקמת למקום אחד למשל, זה יכול לכוון אולי על מחלה פיטרייתית. בקיצור, כדאי לפנות להבדק ולגלות שהכל תקין.
    בברכה, הדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינה
    שרון
    17/01/2008

שלום רב,
    בני בן 10 חודשים. ומתעורר המון פעמים בליילה (כבר לא מסוגלת לספור), כל פעם נדמה לי שיש סיבה אחרת והסיבות מגוונות - קצת היסטוריה: עד לגיל 5.5 חודשים הוא ינק בעיקר, שילבתי מטרנה. בתקופה זו לא היה חולה כלל והיה מתעורר פעמיים בליילה - סביר מאוד. מגיל חצי שנה ועד היום הוא בגילגול של מחלות ברונכיט - מספר פעמים, אדמדמת, וירוס בטן (פעמיים), צינון אין סופי המלווה בשיעול וכן בתקופה הזו יצאו לו 2 שיניים וכל הזמן נדמה כי יש עוד בדרך אולם כבר חודשיים איני רואה שום דבר.
    כשהו מתעורר הוא מתעורר בבכי היסטרי שלא ניתן להרגיע במיטה. אני מוציאה אותו וברוב המקרים הוא נרגע רק בטרמפולינה עם מטרנה (אוכל 40-50 גר' וחוזר לישון).
    חשבתי שההתעוררויות קשורות לעובדה שהתרגל לאכול בליילה אבל לאחר הוירוס האחרון הפסקתי לתת לו אוכל בליילה ובמקום אני נותנת לו מיים (עם סוכר ענבים) אך עדיין הוא מתעורר פעמים רבות כל 40 דק' - שעתיים.
    חייבת לציין שאנחנו הרבה אצל הרופא ילדים - אין לו בעייה באזניים.
    אני כבר מותשת ודי אובדת עצות.
    שאלתי היא האם יש בגילו סיבה לכך שמתעורר כל כך הרבה פעמים בליילה? או שפשוט כל פעם זה משהו אחר (עכשיו למשל משתעל).
    האם ניתן לעשות משהו - בדיקות שינה? תרופה הומופאטית להרגעה?
    האם יש לך עצות בנושא?

לקביעת תור
    סגירה
    שינה

הוספת תגובה

• תשובה לשרון

ד''ר הדר ירדני
    17/01/2008

שלום שרון,
    אחד הנושאים המטרידים הורים רבים זה נושא השינה בילדים. האמת, אין תרופת פלא, וכל ילד הוא אחר. ישנן סיבות רבות שבגללן יתכן ובנך מתעורר. בגדול, יש צורך לבנות לו הרגלי שינה חדשים. כלומר, לעשות טקס השכבה זהה כל ערב. להשכיב אותו להרדם במיטה. בלילה כשמתעורר, כדאי שלא את תגשי, אם את בדרך כלל נגשת, אולי כדאי שבעלך יגש. לבדוק שהכל בסדר, ללטף, להרגיע, לא להוציא מהמיטה! לא לתת לשתות או לאכול! ולצאת. קרוב לוודאי שלא יהיה קל, אבל אם אין חולי ואין שום גורם סביבי מפריע - חום, קור וכ"ו, אין שום סיבה ללילות לבנים, זה לא טוב לכם ההורים ולא טוב לילד.
    זה על קצה המזלג, לנושא מאד רחב ובעייתי.
    בברכה, הדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אורן
    21/01/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה ללימור

ד''ר הדר ירדני
    22/01/2008

שלום לימור,
    כדאי שרופא יראה.
    בכל אופן כל תכשיר שמשמן עור - היפואלרגי הוא טוב.
    באם צריך משהו מעבר לזה, אפשר לחשוב על תכשיר מסוג פוליקוטאן או דומים.
    בברכה, הדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יובש
    מאיה
    16/01/2008

שלום רב,
    התינוק שלי בן 3 שבועות. בשל הקור העז אנחנו מפעילים חימום כל הזמן (רדיאטור בחדר של התינוק שומרים על 21-24 מעלות כפי שהוסבר בתינוקיה) מקפידים לאוורר ולהחזיק כלי עם מים בחדר כדי לשמור על לחות. ולמרות זאת, ניכרים סימני יובש בעור הפנים של התינוק במיוחד במצח ומסביב לעיניים.

רציתי לדעת האם יש תכשיר ייעודי לטיפול בבעיה ? (שמתי לו מעט שמן תינוקות והמצב השתפר אבל לא בטוחה האם זה הדבר הנכון?)

תודה מראש,
    מאיה

לקביעת תור
    סגירה
    יובש

הוספת תגובה

• תשובה למאיה

ד''ר הדר ירדני
    16/01/2008

שלום מאיה,
    כנגד היובש אפשר גם לשים כביסה רטובה בחדר, או להפעיל מכשיר אדים.
    בנוגע לתינוק, כל תכשיר שישמן את העור הוא רעיון טוב ונכון, בתנאי שמתאים לעור הפנים.
    בברכה, הדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה
    מלי
    16/01/2008

שלום דר'
    כתבתי לך לפני יומיים וענית לי ,שאלתי על אשלגן גבוה 5.7 ( בדיקה שניה) וסידן 11 (בדיקה שניה).
    הרופא שלח אותנו לעשות בדיקות למחלת הנשיקה ואלו התשובות: CMV IGG - שלילי
    CMV IGM - שלילי מה זה אומר?
    בנוסף אני שואלת אם הרופא ישלח אותנו לעשות שוב בדיקת אשלגן וסידן והתשובות יהיו גבוהות על מה זה מעיד ? יש סיה לחשוש ממשהו? אני אציין שתפקודי הכליות היו תקינים.
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    המשך שאלה

הוספת תגובה

• תשובה למלי

ד''ר הדר ירדני
    16/01/2008

שלום מלי
    הבדיקות אינן מעידות על מחלת הנשיקה. התשובה של וירוס ה CMV שלילית. מראה שלא היתה מחלה בעבר ואין כעת. אני מתארת לעצמי שנלקח גם EBV, שזה הוירוס השני שעושה את מחלת הנשיקה.
    בקשר לשאר הבדיקות, לא נראה שיש מקום לדאגה.
    בברכה, הדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת מצוננת
    חנית
    15/01/2008

היי בתי בת שלושה וחצי חודשים סובלת מצינון ונזלת בשלושת הימים האחרונים, במשך היום היא בסדר אך בערב ובלילה היא מתקשה להירדם (כנראה בגלל קושי לנשום דרך האף הסתום), ופתאום חזרו לה הזים וכאבי הבטן לאחר שפסקו בגיל חודשיים וחצי. האם חזרת הגזים קשורה לצינון? היא בקושי ישנה בלילה איך אוכל להקל עליה, מלבד מכשיר האדים הקרים שעובד?
    בנוסף האם אתה ממליץ על חיסון הפרבנר? אם תוכל לנמק אודה לך.
    תודה רבה חנית

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת מצוננת

הוספת תגובה

• תשובה לחני

ד''ר הדר ירדני
    16/01/2008

שלום חני,
    בגיל צעיר אנחנו מעדיפים לטפל ללא תכשירים, כמובן, שצריך להיות בתיאום עם רופא הילדים ולכן כדאי להבדק. ולעצם העניין, הלילה אכן קשה יותר מכיוון שהשכיבה גורמת להצטברות הליחה, שגם ביום קשה לקטנים להוציאה. גם כאב הבטן יכול להיות קשור, עקב בליעת חלק מהליחה והמאמץ הנשימתי המתגבר עקב חסימת הליחה את דרכי נשימה. מה ניתן לעשות? מכשיר אדים זה טוב, אפשר להוסיף מעט שמן אקליפטוס, לנסות להגביה את הראש בשינה, לעשות פיזיוטרפיה נשימתית לפני ארוחות ולפני השינה. איך עושים? משכיבים את הילדה על הברכיים שלך, נותנים טפיחות קלות בכף יד קמורה מהמותניים לכיון הכתפיים. לשים כפית מלח בכוס מים. לטבול מקלון לניקוי אוזניים (שאני מקווה שלא מנקים איתו את האוזניים), ומכניסים לנחיריים ומנקים. ניתן לעשות מספר פעמים ביום. בכל החמרה או חוסר הטבה, לפנות לרופא. בנושא החיסון כנגד פנומוקוקוס. פנוימוקוקוס הינו הגורם העיקרי לדלקת אוזניים, ודלקת ריאות חיידקית בילדים. בנוסף למגוון נרחב של מחלות נוספות כגון סינוסיטיס, דלקת הלחמית ועוד.
    בישראל, מאובחנים כל שנה כ-300 זיהומים הנגרמים על-ידי פנוימוקוקוס בילדים, מרביתם בשנות החיים הראשונות. מאז תחילת מתן החיסון בארה"ב נרשמה ירידה משמעותית בתחלואה בדלקת ריאות. יש לציין שהחיסון אינו מכסה את כל הזנים, ולכן התחלואה לא נעלמת, אך מכסה את רובם, ולכן, בהחלט מומלץ למתן. בברכה, הדר ד"א אני את ולא אתה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשלגן גבוה
    מלי
    15/01/2008

שלום רב.
    בני בן שנה ושמונה חודשים לפני שבוע עשיתי לו בדיקות דם ורמת האשלגן היתה 5.5 והסידן 10.9
    אתמול חזרנו על הבדיקה שהראתה שהאשלגן 5.7 והסידן 11 . אני אציין שנשלחנו לבדיקות עקב חשד למחלת הנשיקה ,שאר תפקודי הכבד תקינים. מה זה אומר ? אני מודאגת מאו.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אשלגן גבוה

הוספת תגובה

• תשובה למלי

ד''ר הדר ירדני
    16/01/2008

שלום מלי,
    התשובות שאת מציינת אינן נותנות מידע וקרוב לוודאי שאינן קשורות למחלת הנשיקה,
    במחלת הנשיקה אנחנו מסתכלים על התמיינות הכדוריות דם הלבנות ועל תפקודי כבד. או לוקחים בדיקה לזיהוי הנגיף שגורם למחלה.
    יתכן מאד שהעליה בשני המדדים הללו מציינת בעיה באופן לקיחת הדם או שיגורו למעבדה.
    בברכה, הדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה עם גלולת סרזט עזרה דחוף
    אורן
    14/01/2008

שלום רב, התינוקת שלי בת כמעט 6 חודשים .
    מגיל חודשיים התחלתי ליטול גלולת סרזט
    לתינוקת יצאו שערות בפות וגושים בשדיים.
    רופאת ילדים חושבת שזה בגלל הגלולה שמכילה רק אסטרוגן.
    אבל היא לא הייתה רוצה שאפסיק את ההנקה.
    היום אני מפסיקה ליטול את הגלולות, האם בינתיים אני יכולה להמשיך להניק אותה או שרצוי להפסיק והתנקות מהאסטרוגן?
    אודה לתשובה מהירה
    בברכה
    אורן.

הוספת תגובה

• תשובה לאורן

ד''ר הדר ירדני
    14/01/2008

שלום אורן,

הגלולה סרזט מכילה פרוגסטרון בלבד ולכן מותרת בהנקה, סביר שאינה גורמת לתופעות אותן ציינת. קרוב לוודאי שהתסמינים אותם את מתארת אינם חדשים, יתכן שמקורם בהורמונים שלך מההריון והלידה.

הייתי ממליצה לך לפנות לרופא הילדים לבדיקה ובירור

בברכה, הדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיקוד במבט
    ליאת
    13/01/2008

הי,
    ילדתי נולדה ב 20.10.07 במשקל 2600 בשבוע 36 .
    היא מחייכת ( לא הרבה ), מזיזה את הראש לשני הצדדים - למרות שמעדיפה לרוב את צד שמאל
    , עוקבת אחרי צללים, אך לא מתמקדת עלי.
    בכול פעם שאני קוראת לה ועומדת מולה -היא בורחת במבט. לעיתים היא מתמקדת - אך לא הרבה.
    האם זה תקין ????

לקביעת תור
    סגירה
    מיקוד במבט

הוספת תגובה

• תשובה לליאת

ד''ר הדר ירדני
    13/01/2008

שלום ליאת,
    ציינת פה בעצם שתי נקודות.
    האחת היא הנטיה, כנראה, של הראש של בתך לצד אחד. יתכן ומה שאת מתארת הנה תופעה הנקראת טורטיקוליס או נטיה לצד אחד של הצוואר. כדאי להפנות את תשומת לבו של רופא הילדים לכך. בנוסף, כדאי להאכיל את התנוקת כל פעם על זרוע אחרת, להניח הרבה על הבטן (כשערה), להחליף כל כמה ימים את מקומו של הראש במיטה.
    בנוגע למיקוד המבט. יתכן שישנו קושי הנובע מקשיון צד אחד של הצוואר. תינוקות מזהים את קול אמם כבר בשבוע הראשון לחיים ומיד לאחר הלידה כבר מסוגלים להסיט מבט לרעש. בגיל כזה יש לצפות ליכולת התמקדות קצרה.
    יתכן וכל מה שאת מציינת הוא תקין, אבל אני בכל זאת הייתי פונה לרופא הילדים הן בנושא הצואר והן בנושא מיקוד הראייה.
    בברכה, הדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה