שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    יקיר
    29/01/2008

שלום,אני נער בן 17 ולפני שבוע עשיתי אבחון TOVA ונמצא שיש לי ADD וADHD למרות שאני לא היפראקטיבי אבל יש לי בעיות בלימודים מבחינת הבנה וקליטת החומר .
    לאחר מכן הלכתי עם התוצאות לנאורולוג והוא נתן לי מרשם לרטלין .
    התופעה של הבעיה בלימודים התחילה בגיל 15 לפני זה הכל היה בסדר ויש לי שלוש שאלות לנושא :
    1)האם יכול להיות קשר לטיפול הורמונאלי של עיקוב התפתחות (טיפול ב6 זריקות טסטוסטרון) לבעיות קשב וריכוז (הטיפול החל בגיל 15)
    2)האם יש תחליף לרטלין כי ממה שקראתי באינטרנט יש לו מלא תופעות לוואי משהו שאולי יתקן את הנזק או ישפר את המצב .ולא יפתור לכמה שעות בלבד כמו הרטלין
    3)לפי מה שאני מרגיש ההחמרה במצב רק הולכת ומחמירה מה אפשר לעשות כדי לעצור את ההדרדרות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה

קארין אור
    29/01/2008

היי יקיר,
    אני שמחה לשמוע מנער מודע ובודק דברים לפני השימוש, יש הרבה מה לעשות לפני שלוקחים ריטלין.
    נכון יש לו תופעות לוואי לא כל כך נעימות ואפשר גם אחרת.
    לגבי השאלה הראשונה שלך - יכול להיות שיש קשר, אבל לא בטוח, זה מסוג הדברים שכל אחד מגיב אליהם אחרת. בכל אופן כדאי להתמקד עכשיו בטיפול אלא אם כן אתה צריך להמשיך בטיפול לעיקוב התפתחותי ואז יש לשקול זאת.
    יש תחליף לריטלין והוא כולל למידה של אורחות החיים שלך והצעה לאורח חיים בריא יותר, שכולל תזונה, פעילות גופנית,ואולי טיפול הומאופטי. טיפול שכזה ישפיע על כל היממה ולא רק על שעות מסויימות.
    כדאי להתחיל מוקדם מאשר מאוחר, כמו שאתה מציין אתה מרגיש החמרה.
    אשמח לפגוש אותך בקליניקה שלי.
    בברכה
    קארין אור
    0523-258500

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו