מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מינון אומגה 3גילה05/04/2013
הבן שלי בן 5 ו- 4 חודשים בערך. הוא לא אובחן לבעיית קשב וגם לא מדווח על משהו חריג מהגן אבל יש לו נטייה לתנועתיות יתר אם אפשר לקרוא לזה כך ואני רואה סימנים של קושי בזיכרון. אני רוצה לתת לו אומגה 3 ניסיתי לתת לו והדבר היחיד שהוא היה מוכן לקחת זה את הכדורים הקטנים שיש בהם 75 EPA ו- 50 DHA שניים כאלו. משום מה נראה לי שזה גרם לו אפילו ליותר תנועתיות, האם זה יתכן? מה המינון המומלץ? יצא לי קצת לקרוא והבנתי שיש חשיבות למינון של ה- DHA לעומת ה- EPA והיחסים בינהם וממה שראיתי יש בשוק גם כדורים בכל מיני מינונים. מה מומלץ? וכמה? המשקל שלו 18.5 ק"ג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון אומגה 3 - תגובה
דנה ביק - שנוני06/04/2013שלום גילה,
ראשית יש להבין שמנגנון הפעולה של חומצת השומן אומגה 3 הוא בהיותו חומר חיוני הקשור בבניית מערכת העצבים והמוח. לכן השפעתו היא מצטברת ובוודאי אינה כזו שנראיית מייד.
לא כ"כ הבנתי אילו כדורים לקחתם- את מוזמנת לכתוב לי את שם המוצר או החברה ואפרט.
בכל מקרה המינון המומלץ פחות או יותר לגיל זה הוא 1-1.5 גר של EPA+DHA.
היחס בינם הוא די קבוע ברוב המוצרים. בל מקרה- לא הייתי ממליצה בהכרח לבחור במוצרים המיועדים לילדים ובאים בצורות חמודות וצבעוניות כיוון שרובן עשירות גם בחומרים אחרים כמו תוספי צבע, טעם, ממתיקים כמו סוכר או ממתקים מלאכותיים.
אני מאד ממליצה לקרוא את הרכיבים המצוינים על האריזה ולבחור במוצר שיש בו רק אומגה 3 בלבד- ללא תוספות.
בנוסף- יש כמובן חשיבות גדולה לתזונה הנצרכת ויש להקפיד על כך.
רק בריאות!
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאומגה 3
גילה07/04/2013דנה תודה על התגובה.
הוא לקח אומגה 3 של אלספה קידס זה דווקא כדורים כמו של המובגרים רק יותר קטנים שגם ילדים יכולים לבלוע אותם אבל המינון שלהם נמוך בהרבה.
ממה שהבנתי מבוגר אמור לקחת משהו כמו בין 2-3 כדורים במינון גבוה יותר אז אני תוהה לגבי הכדורים של הילדים שהמינון שלהם נמוך.
לגבי תזונה קצת בעייתי הילד שלי לא מת על אוכל באופן כללי ויש לו דברים מאוד ספיצפים שהוא מוכן לאכול הוא לא ממש מגוון. ביצים הוא התחיל לאכול רק עכשיו. ירקות זה רק מלפפונים ועגבניות ככה שאני משתדלת אבל אל בונה על זה יותר מדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאומגה 3 - תגובה
דנה ביק - שנוני07/04/2013הי גילה,
העניין בתוספי אומגה 3 הוא לא מספר הכדורים כי אם סך כל כמות ה-EPA+DHA שהוא מקבל. ושוב- אצל כל יצרן הכמות פר הכמוסה- משתנה.
כפי שציינתי, לילד בגילו (וזה גם תלוי משקל) יש לצרוך במצבים של הפרעות קשב כ-1- 1.5 גר של EPA+DHA.
האם בנך בולע כדורים?
לגבי התזונה- היא מרכיב חשוב והכרחי בטיפול בהפרעות קשב וריכוז וכמובן שגם בעבור בריאותו בכלל.
הייתי ממליצה לך להגיע למפגש ייעוץ על מנת לראות וללמוד איך כן לשלב לו בתזונה יותר מזון בריא יותר עבורו.
רק בריאות!
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
הפרעות קשב ולימודי רפואה
תקיעות וחזרות טיקסיות על פעולות לבן 24
Adhd בגיל מבוגר עם אי ספיקת לב
הפרעת שינה פסיכופיזיולוגית בעקבות סטרס
האם אפשר לאזן חרדה ללא תרופות?
רובד טרשת עורקים בעורק הפמורלי
תסמונת טורט האם תוכל לעזור
קשיים בלמידה ורמת אינטליגנציה
TDCS לטיפול בADHD- בירור
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?