מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת 5 בעית קשב וריכוזשלי21/05/2013
שלום,
אני לא יודעת איך להתמודד, שומעת מהגננת שהילדה מפריעה בכל דרך וזמן אפשרי
כשהם במפגש, בעבודות בגן.
תחילה חשבתי שהבעיה בגננת, אולי הילדה צריכה תשומת לב יותר ולא קשיחות,
אבל עם הזמן התחלתי לפתוח עיניים בבית ולראות שאני ממש נכנעת לה כי היא קשה גם לי אז פניתי לרופא מאבחן ולאחר הכרות וקצת מידע מהגננת קבע שלילדה יש קשיי ריכוז ואימפולסיביות והתחלנו טיפול, בינתיים הבעיות איתה לא נרגעות ואני ממש חוששת מהמסגרות הבאות שלא יהיו סבלניות כלפיה וזה משפיע על חיי, ממשרה מלאה עברתי לחצי בגללה כדי להוציאה מוקדם כי חשבתי שהיא קורבן, ואף גרם לי להמון בעיות שכן כל הזמן אני במחשבות עליה וגם מקבלת טלפונים על דיווחי התנהגותה.
אין לי שקט בחיים ומרגישה שכל מה שחלמתי עליו נחרב,
ואני אוהבת אותה מאוד, מעצימה אותה, מלמדת אותה ואף היכולות שלה גבוהות משל בני גילה,
מבחינה חברתית יש לה משיכה למופרעים כמוה, ילדים שכשאני הזמנתי נחרדתי ואף אחרי פעם פעמיים החלטתי שלא מזמינה אותם יותר, ומאז אנו מטיילות הרבה בגני שעשועים בהם משחקים חברים מהגן על בסיס יומי כמעט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 5 בעית קשב וריכוז - תגובה
חגית פילובסקי21/05/2013לי שלום,
הסיפור שלך נשמע בהחלט לא נעים אבל בשורות טובות לי אליך- בהחלט פתיר.
לא סיימת את הדברים ואת התיאור לגבי מצבה/מצבך בהתאם לכן אני לא יודעת אם רק רצית לשתף או לשמוע בעצם אם יש מה לעשות במצב שכזה.
אז אם תרצי לשמוע על פתרון- יעיל, טבעי וללא תופעות לוואי אשמח לעזור לך.
כל טוב,
חגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שלי21/05/2013הי,
נכון, לא סיימתי אלא רק "שיחררתי",
הגננת התבקשה למלא שאלונים מרופא התפתחותי, שהחליט שלפיהם ואף מהתרשמות בצפייה קצרה אך קולעת שהילדה אימפולסיבית עם בעיות קשב והמליץ על תוסף ZOOM לבחון לחודשיים ואז אם לא ישפיע תקבל תחליף אחר.
אנחנו רק בהתחלה, אך יחד עם זאת אני קצת לא מאוכזבת כמו שהייתי שמחה לו ביתי היתה יוצרת קשרים עם ילדים אחרים ולא בעייתים,
וניסיתי להזמין לה חברות ולקחת אותה לאחרות והיא ממש סבלה ולא זרמה.
איך עוד אפשר לעזור לה?
לא רוצה להגיע איתה לגיל ההתבגרות כשככה היא בוחרת חברות כי עכשיו אני מרגישה שכמעט ואני באפיסת כוחות ומותשת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
חגית פילובסקי22/05/2013לי- אני מבינה את המצוקה...(שהיא בהחלט לגיטימית בעיני)
אשמח לעזור גם לבת שלך לאור המצב שאת מתארת ואולי גם לעזור לך במובן מסוים..
תחשבי על זה.
אשמח שתצרי קשר ותשמעי את מה שיש לי להציע. אפשר גם סתם לשמוע בלי להתחייב על כלום (:
בהצלחה רבה,
חגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת 5 בעית קשב וריכוז - תגובה
דנה ביק - שנוני21/05/2013שלום Lee
אני בהחלט מבינה שמדובר פה בקושי רב- קושי של הילדה בתוך מסגרת הגן , קושי של הגננת להתמודד עם כל מה שקצת מקשה עליה, וקושי שלך אל מול הציפיות ממנה.
אני מבינה מדברייך את השבר היומיומי שאת נמצאת בו, אך חשוב להבין שהפרעות קשב וריכוז הן הגדרה מאד אמורפית וסוביקטיבית. אני לא שוללת אותן אך מדובר בילדה קטנה יחסית עם טמפרמנט מסויים.
נראה לי שיהיה לך יעיל מאד לקחת רגע פסק זמן מהכל, לנוח ולחשוב עם עצמך איך את רואה את המצב ואיך את חושבת שנכון לפעול.
לא כ"כ הבנתי אם ובמה הילדה מטופלת. האם היא מקבלת טיפול תרופתי? לרוב איבחונים ותרופות לא נותנים לפני גיל 6...
בכל אופן- אנו יודעים גם לתת מענה טבעי, כזה שיודע ללכת עם ולא נגד הילד :-) זו לא צריכה להיות מלחמה...
את יותר ממוזמנת ליצור קשר.
רק בריאות!
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שלי21/05/2013הי,
נכון, לא סיימתי אלא רק "שיחררתי",
הגננת התבקשה למלא שאלונים מרופא התפתחותי, שהחליט שלפיהם ואף מהתרשמות בצפייה קצרה אך קולעת שהילדה אימפולסיבית עם בעיות קשב והמליץ על תוסף ZOOM לבחון לחודשיים ואז אם לא ישפיע תקבל תחליף אחר.
אנחנו רק בהתחלה, אך יחד עם זאת אני קצת לא מאוכזבת כמו שהייתי שמחה לו ביתי היתה יוצרת קשרים עם ילדים אחרים ולא בעייתים,
וניסיתי להזמין לה חברות ולקחת אותה לאחרות והיא ממש סבלה ולא זרמה.
איך עוד אפשר לעזור לה?
לא רוצה להגיע איתה לגיל ההתבגרות כשככה היא בוחרת חברות כי עכשיו אני מרגישה שכמעט ואני באפיסת כוחות ומותשת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
דנה ביק - שנוני22/05/2013שלום Lee,
גם לשחרר קיטור זה בסדר :-)
מדברייך נשמע שאת נסערת מאד וכפי שאמרתי קודם, אני חושבת שכדאי להתחיל בלקחת רגע שקט ולבחון את הדברים בצורה אוביקטיבית ורגועה.
כל ילד מביא איתו לעולם כל מיני אתגרים עבור ההורים- חלקם קשורים בציפיות שלנו ממנו ומה היינו רוצים או לא רוצים שהוא יהיה...
אני חושבת שהחשש הגדול שלך כעת, על מה יקרה בעוד כ"כ הרבה שנים פשוט שואב ממך אנרגיות מיותרות.
אני לא מכירה את הילדה ו/או את המקרה לעומק, אבל אני בטוחה שאפשר לעזור. תוסף ZOOM מכיל אומגה 3 שזו התחלה טובה, אני אישית הייתי ממליצה על אומגה 3 ממקור של חברות אחרות- חברת טבע היא חברת תרופות ורוב החומרים בהם היא משתמשת אינם טבעיים.
תיזכרי תמיד- יש המון דרכים להתבונן בכל סיטואציה והמון פתרונות לכל מצב. את בהחלט מוזמנת ליצור קשר בפרטי ולהגיע לטיפול.
רק בריאות!
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
הפרעות קשב ולימודי רפואה
תקיעות וחזרות טיקסיות על פעולות לבן 24
Adhd בגיל מבוגר עם אי ספיקת לב
הפרעת שינה פסיכופיזיולוגית בעקבות סטרס
האם אפשר לאזן חרדה ללא תרופות?
רובד טרשת עורקים בעורק הפמורלי
תסמונת טורט האם תוכל לעזור
קשיים בלמידה ורמת אינטליגנציה
TDCS לטיפול בADHD- בירור
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?