מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחונן אבל היפראקטיבירותי27/03/2008
בס"ד
שלום לכם
בני בן 11.5 שנים.
לצערי הרב ושוב אני מדגישה לצערי הרב, נאלצנו לתת לו ריטלין בכתה ב', ומאז אנו נותנים לו. אלא שיש התנגדות גדולה מאוד מצד הילד.
אני לא יודעת אם לא יהיו השלכות לכשיגדל מהכדור, ואני מאוד מקווה שלא יהיו!!!
בכתה א' ו-ב' חשבנו שהוא פשוט משתעמם, משום שהוא מחונן.
אין לו הרבה סבלנות, כשהוא רוצה לספר לי משהו, הוא הולך הלוך וחזור, ומדבר מאוד מאוד מהר, יש קליטה מדהימה, אין לנו בעיות בלימודים. ההליכה שלו והדיבור שלו והחוסר סבלנות פשוט משגעת את כל הסביבה שסביבו, לצערי הרב הוא טוען שפתאום אין לו הרבה חברים, מה שתמיד היה לו, לא יודעת מה קרה בביה"ס??
, יש לציין שהוא הרבה פחות היפראקטיבי ממה שהיה, אבל אם הוא לא לוקח ריטלין הוא לא מרוכז כל-כך בביה"ס.
לצערי הרב הריטלין למעשה לא פותר שום דבר, ולאחר 3.5 שעות או 8 שעות הכל חוזר לקדמותו, ובהתחלה כשפגה השפעת התרופה, הוא הופך להיות כמו פופקורן, וזה הרבה יותר גרוע. אני לא פותרת כלום חוץ מכמה שעות שהוא בביה"ס.
הכדור הפריע לו מאוד בהתפתחות, הוא היה מאוד מאוד רזה, וראינו בחופש שהיה שהוא פשוט התחיל לאכול סוף סוף, והחל להתפתח, כשהוא לא לקח ריטלין, עובדה שזה מוכח.
האם יש משהו ברפואה המשלימה, אבל משהו מוכח שיכול לעזור לילד כמעט בן 12, הוא מספיק מבוגר כדי להגיד שהוא לא רוצה לקחת כדור, והוא מעדיף משהו אחר!!
כיצד תוכלו לעזור לנו על מנת שתוכל לעזור לו??
רותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול חלופי לריטלין
יואב פנחס27/03/2008שלום רותי,
אני מבין ללבך לראות את בנך לוקח ריטלין ושהוא מבין שזה עושה לו רע , זה קשה.
אוכל להסביר ולכוון אותך מניסיון רב שיש לי עם ילדים הסובלין מבעיות דומות.
קודם כל חשוב לדעת שיש תחליפים שיכולים לעזור לילדים אלה להתגבר על הבעיה.
אני באופן אישי עוסק בהומאופתיה ועוזר לילדים רבים להוריד את הכדור ולהעזר בטיפול,
הטיפול ההומאופתי הוא קודם כל טיפול במכלול הילד ולא רק בסימפטום של הקשב וריכוז, מה שזה אומר בפועל שכל ילד מקבל תרופה הומאופתית שונה (קיימות 3000 תרופות) המתאימה בדיוק למצבו.
כתוצאה מטיפול מוצלח שכזה אני מצפה לראות שגם הילד ישתפר ברמת הקשב וריכוז וגם אם יש בעיות נוספות או נזקים שהריטלין גרם גם הם ישתפרו.
מנסיון רב אוכל לספר לך שההומאופתיה בכוחה לרפא את הבעיה וזאת אני רואה ע"י טיפול לפרק זמן מסוים המשתנה מילד לילד , הילד משתפר וגם שהטיפול מסתיים הילד לא חוזר אחורה אלא ממשיך להתקדם.
אני מפנה אותך לאתר של המרכז שלי
במידה ותהיה מעונינת להתחיל טיפול אני כאן לרשותך בכל שאלה
והכי חשוב תדעי שיש אלטרנטיבות נוספות.
בהצלחה
יואב פנחס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
הפרעות קשב ולימודי רפואה
תקיעות וחזרות טיקסיות על פעולות לבן 24
Adhd בגיל מבוגר עם אי ספיקת לב
הפרעת שינה פסיכופיזיולוגית בעקבות סטרס
האם אפשר לאזן חרדה ללא תרופות?
רובד טרשת עורקים בעורק הפמורלי
תסמונת טורט האם תוכל לעזור
קשיים בלמידה ורמת אינטליגנציה
TDCS לטיפול בADHD- בירור
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?