מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לגבי ילדה בת 8טלי04/06/2008
שלום,
יש לי ילדה בת 8 ושני תאומים בני 5 וחצי.
מאז לידת התאומים הילדה החלה להתנהג בצורה תוקפנית יותר, כולל התפרצויות זעם, בכי תכוף ביותר, כעס על הורים, אחים, חברים.
בתחילה קישרנו את הענין לכך שנולדו התאומים וסלחנו, ויתרנו, הסברנו, דיברנו.
התופעות התגברו בגיל 4, כאשר היא אמרה שאינה רוצה את האחים האלה. מדי פעם היתה התפרצות כשעתיים של צווחות, בכי והסתגרות בחדר .
כאשר עלתה לכיתה א' קיווינו שהתופעות רק התחזקו, הופיעו גם בכיתה, ריבים עם חברים , התחצפות למורה. שאלנו את המורה והפסיכולוגית של בית הספר האם מדובר בהפרעות קשב וריכוז , ושתיהן טענו שכנראה שלא.
לאחרונה התרבו הבכי, הכעס ,בעיקר בשעות הבוקר והערב כשהיא עיפה, הרטבה קלה בשעות היום, ריבים רבים עם חברות, אי יכולת לשחק בקבוצה, רצון כל הזמן לשלוט על מהלך המשחק ולהיות המובילה.
אנו חסרי אונים, ניסינו את כל השיטות לדבר, להסביר, להעניש, לתת פרסים וכלום לא עוזר.
הילדה אינה יודעת להסביר מה מציק לה. האם כדאי ללכת לאבחון קשב וריכוז?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי טלי
קארין אור12/06/2008טלי שלום, סליחה שלקח לי יחסית הרבה זמן לחזור אלייך בתשובה.
אישית אני לא ממליצה על איבחון הפרעות קשב וריכוז, לפחות לא בשלב הזה.
בראש ובראשונה הייתי פונה לפסיכולוגית התפתחותית טובה. ניראה לי די בולט שהבעיה של ביתך קשורה להרכב המשפחתי ומיקומה בו, אולי היא עדיין מנסה למצוא או להילחם על תשומת לב או על מקומה במשפחה, דברים שקשה לדעתי לשים לב אליהם ולדרך הטיפול הנכונה כשאת חלק מזה , ממליצה בחום על עין חיצונית שתבחן את הנושא ותיתן את העצות הנכונות.
כמו כן טיפול הומאופתי אולי יכול לעזור, אישית אני נטורופתית ואין לי כל כך מקום לעזור בו במקרה הזה, אין לי ספק שאחד משני הטיפולים שהעלתי יכלים לגרום להתקדמות...
בהצלחה
ולבריאות
קארין אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
הפרעות קשב ולימודי רפואה
תקיעות וחזרות טיקסיות על פעולות לבן 24
Adhd בגיל מבוגר עם אי ספיקת לב
הפרעת שינה פסיכופיזיולוגית בעקבות סטרס
האם אפשר לאזן חרדה ללא תרופות?
רובד טרשת עורקים בעורק הפמורלי
תסמונת טורט האם תוכל לעזור
קשיים בלמידה ורמת אינטליגנציה
TDCS לטיפול בADHD- בירור
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?