מוטרדת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מוטרדת
    לא מגלה
    14/09/2008

אני אם לילד בן 9 אשר אובחן כהיפראקטיבי ומטופל בריטלין. אחת הבעיות הקשות שלו היא דחיה חברתית. אין לו כמעט חברים. גם אם אנחנו מנסים להזמין חבר אף אחד לא רוצה לבוא. אף אחד גם לא מתקשר אליו . הוא אחד הילדים החכמים בכתה ויש לו הישגים גבוהים בלימודים. הוא מסרב לצאת מהבית ואת רוב רוב זמנו הפנוי הוא מבלה מול מחשב או טלויזיה. הוא מרבה להציק לאחותו בת ה-5 מתוך שעמום כמובן הוא מסרב ללכת לחוגים או אינו מתמיד בהם. רציתי לקבל תגובות בנושא, מהי הסיבה לקשיים החברתיים שיש לילדים היפראקטיבים. באיזה גיל אפשר להפסיק את הריטלין מתי הם "נרגעים" בדרכ'? איך אפשר לעזור לו חברתית? אגב בבית הספר הצוות מאוד "משתדל" לשלב אותו חברתית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מוטרדת

הוספת תגובה

• תשובה

קארין אור
    16/09/2008

למוטרדת שלום.
    אני בהחלט יכולה להבין ממה את מוטרדת זה מצב לא נעים ומדאיג עבורך כשאת רואה את בנך בצורה זו. מנסיוני, אין גיל להפסקת ריטלין, יש רק גישה והתאמה, כלומר, בגישות מסויימות ריטלין הוא לא הפתרון האולטימטיבי ופה נכנסות האלטרנטיבות הטיבעיות, כגון הומאופתיה, שעושה שינוי בשורש הבעיה, נטורופתיה- שעושה שינוי תזונתי ובהרגלי החיים ואני מאוד ממליצה על שתיהן, יכול להיות שבנך יכול להפיק את המיטב ולהחזיר לעצמו את הבטחון דווקא מהכיוון הזה.
    מצד שני בטח תישמעי גם על אנשים שריטלין עשה להם טוב.
    פה אני מזמינה אותך לבדוק האם הגישה בה נקטת עד היום עבדה עבורך? אם כן להמשיך בה, אם לא, למצוא גישה שתתאים לו, ואז ההשפעה תהיה גם על הבטחון שלו ועל מה שהוא יקרין החוצה - זה בטוח ישפיע מבחינה חברתית...
    בהצלחה
    בשורות טובות
    קארין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו