מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהחנה21/01/2009
שלום רב, בני בן תשע וחצי ואני חוששת שיש לו הפרעות קשב וריכוז ולכן אנחנו מתחילים בתהליך האבחון. לצורך קבלת הפניה קופת החולים, רופאת הילדים דורשת מפגש איתה על מנת שתוכל לאבחן קודם בעצמה ולהתרשם (דבר שאנני מתנגדת לו). שאלתי היא כיצד להסביר לילד שרגיש ממילא ונבון, שאנו מתחילים תהליך אבחון כי תפקודו לקוי - אם בכלל זו ההגדרה הנכונה. אני רוצה להסביר לו לפני הפגישה עם הרופאה את מהות הפגישה וגם את שצפוי לנו יחד בעתיד - בכל התהליך עצמו. אודה על יעוץ זה כיוון שלא הייתי רוצה להגיד דברים לא נכונים ושיתפרשו לא נכון מבחינתו. מה נכון להגיד ומה לא? לא הייתי רוצה שיפגע לו הבטחון העצמי והיכולות שלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ
כרמית ברלין21/01/2009הי חנה ותודה על פנייתך.
ראשית עלי לציין שאינני פסיכולוגית ועצתי אליך היא כאמא לאמא.
אני תמיד מאמינה בכנות ובאמירת האמת לילדנו, ולא בכל מיני סיפורים שמשאירים מקום לפרשנויות אישיות מצד הילד ושאכן יכולים לפגוע בדימוי העצמי שלו או בבטחון העצמי שלו.
חשוב שתסבירי לבנך את חששותיך ואת רצונך למצוא את הדרך להקל על הקושי שאת חווה שיש לו. לשקף לו את בעיותיו בשפה שלו, להסביר שיש דרך לעזור לו בקושי שלו בביס ושלשם כך צריך לעבור בדיקה לא כואבת, כמובן, שתוכל לעזור לו בסופו של דבר להתרכז יותר בביס ובהכנת השעורים ואפילו להצליח.
אני חושבת שאם תסבירי לו לפני כל שלב מה עומדים לעשות ותדגישי שהמטרה היא לעזור לו להיפטר מהבעיה ולפתור אותה, תמנע פגיעה כלשהי.
בלי שום קשר לבדיקה או לאבחון, חשוב לי שתביני ותדעי שניתן לעזור לבנך בעזרת טיפול הומאופתי. לטיפול הומאופתי יש את היכולת לפתור את הבעיה מהשורש, בצורה טבעית, עדינה ועמוקה ביותר ויכול למנוע נטילת רטלין.....
אשמח לעזור ולייעץ לך יותר אם תרצי. יש לי נסיון רב בכך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
הפרעות קשב ולימודי רפואה
תקיעות וחזרות טיקסיות על פעולות לבן 24
Adhd בגיל מבוגר עם אי ספיקת לב
הפרעת שינה פסיכופיזיולוגית בעקבות סטרס
האם אפשר לאזן חרדה ללא תרופות?
רובד טרשת עורקים בעורק הפמורלי
תסמונת טורט האם תוכל לעזור
קשיים בלמידה ורמת אינטליגנציה
TDCS לטיפול בADHD- בירור
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?