מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעת משמעתחנן27/03/2009
שלום.
לבני יש לקוי למידה קל ולאחרונה הוא מנצל את חולשתו של המורה לחשבון ומפריע בכיתה ז"א מדבר עם חבריו במהלך השעור .
המורה הזהיר אותו מספר פעמים ואף קרב אותו לשורה ראשונה וזה לא עזר .
אנו ההורים שוחחנו איתו והייתה רגיעה לזמן מה והסיפור חוזר.
המורה הטיל עליו כתוצאה ממספר פעמים שהוא הפריע עבודת בית נוספת בחשבון כעונש להפרעות והילד לא יידע אותנו וגם לא הכין את העבודות .
אנו ההורים מבינים שזו בעיית גבולות שכנראה אנחנו לא מצליחים להציב אותם או לעמוד בהם בגלל ההקלות וההבנה שיש לו בלמידה ולא רוצים להוסיף שמן .
אני שואל כיצד לפעול :
1. האם להגביר את הגבולות בענישה בשטחים כגון שימוש באינטרנט ומשחקי מחשב או צפייה בטלווזיה נושאים שברוב היום הילד מתעסק בהם .
2. לקרוא לילד לסדר ולהתעלם מבעיית קשי הלימוד שיש לו כי זו בעיית משמעת ולא לימודית (ס"ה הילד מבחינת חשבון ברמה טובה נמצא בהקבצה 4 ).
3. הילד מנצל את חולשתנו בכך שאנחנו לא מענישים אותו ומאיים שבאם נסגור לו את המחשב הוא לא ילמד או יעשה שעורי בית .
מה המלצתך הנקודתית בהפרעת משמעת זו וכיצד לפעול לדעתך .
תודה
גל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ירון
גבי זסלבסקי30/03/2009תודה על פניתך וסליחה על האיחור בתשובה
בא ותן לי להבין דבר בסיסי בן כמה הבן שלך,וכך אוכל להיות יותר מדויק במתן התשובה
בברכה
גבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
חנן04/04/2009שלום.
הילד מתקרב לגיל 13
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לנפתלי
גבי זסלבסקי05/04/2009שלום רב נפתלי,אני רוצה לשתף אותך מנסיוני ולא מתוקף היותי איש חינוך כי אני לא ,לפחות לא מוגדר ככה ,אני הומאופת וככזה אני רואה הרבה סיטואציות מהם אני לומד מה נכון ומה לא,
גיל 13 זהו גיל מאוד משמעותי מאחר והוא נכנס לשלב הגבריות בחיים שלו,שלב עם הרבה יותר אחריות ועם הרבה פחות תלות ויש רצון להוכיח את גבריותו בכל שלב ושלב,לכן דרושים דיוק ועדינות,אתם צריכים לשים לב שעצמאותו לא נפגעת אבל עדיין הוא מבין ,'מי הבוס בבית',
לפי הנסיון שלי יש להתחיל בכם ההורים!!
ההתנהלות שלכם כזוג מהווה את ההשפעה העמוקה והרחבה ביותר על ילדיכם,ככול שתנהגו בכבוד ותתנו לכל אחד את מקומו במערכת היחסים, כך יגדל הסיכוי שתדעו כיצד והיכן להעביר את הנושא הכול כך מדובר "גבולות".
ז"א אם אתה אומר משהו ואישתך אומרת אחרת ועוד לפני הילד זה מהווה דוגמא לא נכונה לילד שעתיד לקבל מכם גבולות. למה שהילד יקשיב אם אמא לא ???
לגבי הבן- ישנה דרך לעזור וצריך לעזור ,הדרך שאני עושה זאת היא הומאופתיה,יש משהו בבנכם שלא נמצא במקומו וכתוצאה מכך מתחילות תופעות רבות ומגוונות הן בפן ההתנהגותי \ריגשי והן בפן הפיזי,אבל כאמור כל זה קורה כי משהו לא נמצא במקומו.
ע"י ההומאופתיה אנחנו מחזירים אותו למקומו ,ומאחר שזה חזר למקומו ,כל התופעות (התנהגותיות ,ריגשיות,פיזיות או כל תופעה לא נעימה אחרת) אט אט נעלמות.
זהו יחודה של ההואמופתיה היא לא מטפלת בתופעה אחת כזו או אחרת היא מטפלת במה שיוצר את התופעות,בשורש העניין.
אשמח לעזור
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
הפרעות קשב ולימודי רפואה
תקיעות וחזרות טיקסיות על פעולות לבן 24
Adhd בגיל מבוגר עם אי ספיקת לב
הפרעת שינה פסיכופיזיולוגית בעקבות סטרס
האם אפשר לאזן חרדה ללא תרופות?
רובד טרשת עורקים בעורק הפמורלי
תסמונת טורט האם תוכל לעזור
קשיים בלמידה ורמת אינטליגנציה
TDCS לטיפול בADHD- בירור
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?