חשוב לי לדעת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חשוב לי לדעת
    רונית
    08/07/2009

אני בת 19 ואני כרגע משרתת בצבא

בכללי אני בן אדם חולמני שנוטה לברוח לעולמו כאשר מדברים איתי לפעמים,בנוסף אני גם בן אדם שנוטה להתבודד מידי פעם.
    חשוב לי מאוד להזכיר שעשיתי בגרות מלאה במגמה עיונית בתיכון,אך הלימוד לכל מבחן היה די סיוט..לכן היתי צריכה ללמוד תוך כדי הליכה בבית על מנת שלא אוכל לברוח כי אם היתי יושבת ומנסה לילמוד ישר היתי בורחת,אך עשיתי אותם בהצלחה[יש הסבר לכך?]
    למשל אם אני הולכת עם החבר שלי לסרט 99 אחוז יקרה מצב כי אני ייצא מהסרט ולא ממש יהיה לי מסקנה מכל העניין אלא רק חיבור של סצנות אחר סצנות.
    חוסר ריכוז קורה לי בכל מיני מישורים בחיי,אך מה שמאוד הביא אותי בסופו של דבר לנסות ואולי לגלות כי יש לי איזו הפרעה היא העובדה שבצבא קיבלתי נתוני פסיכוטכני נמוכים ועל כך הוצאו לי מקצועות שלא ממש דורשות חשיבה יתרה או אתגר,לכן אני חוששת בעתיד ממבחן הפסיכומטרי למשל או מבחנים פסיכוטכנים אחרים[החחש הוא מוצדק?]
    חשוב לי לציין שבדברים שאני מעוניינת בהם,הריכוז מצליח לי,אבל אני צריכה ממש להתרכז באותו נושא.

כמו כן שאלתי החשובה ביותר היא האם למרות שצלחתי את הלימודים בתיכון באופן רגיל ככלל התלמידים,האם שווה לי להיבדק או להיבחן או אולי להניח לזה כך ולהתגבר על כך בעצמי?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חשוב לי לדעת

הוספת תגובה

• תשובה לרונית

גבי זסלבסקי
    14/07/2009

שלום רב רונית וסליחה על האיחור במתן התשובה

אז ככה נתחיל בסוף,
    העניין הוא שאין תשובה אחת חד משמעית, הצורך להיבחן או להיבדק או שאלה מאוד אישית, וצריך להבין שגם אחרי אבחון ובדיקה פרט לזה שיש לך אבחנה כזו או אחרת את לא התקדמת לשום מקום,אלה עם תרצי לעשות משהו בעקבות אבחנות אלו. מנסיוני תהליך האבחון מסקנותיו ודרכי הפעולה מצריכים לא מעט ריצות מצידך ואין ספק שזה יהפוך, לתקופה מסויימת עיקר סדר היום שלך הן בפן המעשי והן בפן המחשבתי.
    היכלות להתגבר על דברים לבד קיימת בכולנו, תהליך ההתגברות יכול לקחת זמן אבל אני יודע ומכיר את יכולות הריפוי הטבעי של האדם ויכול להגיד לך שזה אפשרי.
    כמו כן אני רוצה לציין שתהליך הומאופתי מחזק את ידייך בכך שהוא מאפשר לתהליך הריפוי הטבעי לקרות בצורה מהירה ויעילה יותר.

כתבת:
    "לכן אני חוששת בעתיד ממבחן הפסיכומטרי למשל או מבחנים פסיכוטכנים אחרים[החחש הוא מוצדק?]"
    שוב פעם האם החשש מוצדק אין תשובה ברורה , החשש קיים - עובדה. השאלה מה עושים עם החשש? ,אשמח לשמוע קצת יותר על חשש וזה ואתייחס שוב

כתבת ושאלת גם:

"לכן היתי צריכה ללמוד תוך כדי הליכה בבית על מנת שלא אוכל לברוח כי אם היתי יושבת ומנסה לילמוד ישר היתי בורחת,אך עשיתי אותם בהצלחה[יש הסבר לכך?]"
    ההסבר לכך שתוך כדי הליכה יכולת הריכוז שלך לא נדדה ולא ברחת וכך יכלת בסופו של דבר לעשות את המבחן כשאר הילדים.

אשמח לתת עוד פרטים
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו