דופק מורגש ומהיר בקונצרטה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דופק מורגש ומהיר בקונצרטה
    רונן
    04/03/2010

כמה שאלות על תופעת לואי בקונצרטה 54 מ"ג גיל: 29

1. תחושת כיווץ או כאב בשרירי העורף/ כתפים/ חזה. לעתים אני מרגיש כאב בשאיפת אויר.
    2. אני מרגיש את הדופק. בלי הקונצרטה לא ידעתי שיש לי דופק. מה זה אומר?
    3. דופק מהיר: עד 90 לעומת 70 בלי התרופה.
    4. התופעות אינן מופיעות כל הזמן. הבחנתי בשני זמנים רגישים: 1. ערב. 2. זמני תסכול או קוצר רוח (כשמשהו לא מסתדר). מצד שני הם לא מסתלקות אחרי שהתסכול מסתלק ולעיתים נשארות איתי יום שלם. (למיטב ידיעתי אני סביר לגמרי נפשית)

התועלת מצד שני היא עצומה. אני יודע מי אני, מה אני רוצה, ואיך אני משיג את זה. קשה לוותר על התועלת הזו.

אין לי שום רצון לדווח לרופא כמו אדיוט כדי לחכות לתגובת ה"כסת"ח" הצפויה. לקרוא בעלון לצרכן אני יודע לבד.

הפקרות להתעלם מזה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• היי רונן

קארין אור
    07/03/2010

היי רונן,
    ניראה לי כמעט בלתי אפשרי להתעלם מתופעות אלו ומצד שני אתה רואה את חצי הכוס המלאה כך שזה יפה ומועיל.
    עולות לי שתי אפשרויות:
    1. לשתף את הרופא ולבדוק שהתרופה לא גורמת לך נזק לטווח הארוך ואולי יש משהו אחר שאתה יכול לקחת עם פחות תופעות לוואי.
    2. ללמוד שיטות הרגעה, או הורדת דופק בכדי לשלוט בתופעות הלוואי ולהפחית אותם - שיטות בנשימות, יוגה, טאי צ'י, צ'י קונג, מדיטציה ועוד.

תמיד קיימת האפשרות לטפל בצורך בקונצרטה בצורה אלטרנטיבית.
    בהצלחה
    קארין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו