מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול הומאופטי שגרם להחמרה?רותי05/04/2010
בני בן 7. סובל מאבסנס ופירכוסי חום.
מעבר לזה הוא ילד עם אנרגיות בלתי נגמרות.
כשהתחלנו לטפל באבסנס, פנינו אל הומאופט קלאסי נחשב שנתן טיפול חד פעמי.
הטיפול ניתן במקביל לתרופה קונוונציונלית ששטיפה עזרה. לאחר הטיפול ההומאופטי חלה החמרה, והמטפל אמר שזה אופי הטיפול ושאנחנו על דרך טובה להחלמה, אבל בגלל שההחמרה במחלה האפילפטית היתה מאוד לא סימפטית, הפסקנו את הטיפול..
יש לי 2 שאלות: האם טיפול הומאופטי לא יכול לגרום להחמרה במצב שמצריכה טיפול במצב החדש?
ועוד שאלה, נאמר של ההומאופטיה שהבעיה איתה היא שאין בכלל מחקרים רציניים שהוכיחו שהיא עובדת ולכן היא נחשבת על ידי רבים קצת אחיזת עיניים...האם נעשו מחקרים שהראו כמה ההומאופטיה באמת עוזרת.?
אני רוצה להוסיף שאני הייתי ממאמיני ההומאופטיה אך לאחרונה בעקבות כמה ניסיונות לא מוצלחים אני שואלת את עצמי האם באמת יש שם משהו או שזו סתם הונאה עצמית - סוג של פלסבו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לרותי
גבי זסלבסקי12/04/2010שלום רב רותי היקרה
צר לי לשמוע על ההרעה שחלה במצב בריאותו של בנך אך,
יש פה קצת בלבול במושגים – יש החמרה – ושמה כן היא מחמירה את התופעות הקיימות או כאלו שהיו בעבר ולא נפתרו בצורה הטבעית והנכונה להם – ולכן הם עולים שוב בכדי ליצור תהליך ריפוי אמיתי וטבעי. ואם כך אין מצב חדש – כי תמיד זה מצב מוכר או היה מוכר . ההחמרה ההומאופתית לא מייצרת תופעות חדשות, אלא יכולה להחמיר דברים ידועים הן כאלו שקיימים היום והן כאלו שהיו בעבר.
לגבי השאלה השנייה- אכן כן יש מחקרים רבים וטובים שמראים בצורה ברורה על יעילות התכשיר ההומאופתי.
ההומאופתיה זה לא משהו שצריך להאמין בו , הומאופתיה עובדת גם אם את לא מאמינה. כל שכן יכול להיות שהחוויה שלך לא עלתה בקנה אחד עם הציפיות שלך ( שאני לא יודע מה הם) לגבי סוג הריפוי משך הזמן ומה צפוי בדרך.
מציע לך לנסות שוב , הומאופתיה שניתנת בצורה נכונה ומדוייקת לא משאירה שום מקום לשאלות
בברכה
גבי זסלבסקי
הומאופתיה קלאסית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני כהומאופתית תומכת במה שכותב גבי
דר אדית דניאל04/05/2010אני נהלת את פורום ההומאופתיה
והתשובה שהוא נתן כאן מדוייקת
בברכה דר אדית דניאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
הפרעות קשב ולימודי רפואה
תקיעות וחזרות טיקסיות על פעולות לבן 24
Adhd בגיל מבוגר עם אי ספיקת לב
הפרעת שינה פסיכופיזיולוגית בעקבות סטרס
האם אפשר לאזן חרדה ללא תרופות?
רובד טרשת עורקים בעורק הפמורלי
תסמונת טורט האם תוכל לעזור
קשיים בלמידה ורמת אינטליגנציה
TDCS לטיפול בADHD- בירור
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?