מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ילדה בת 11 אם בעיית קשב וריכוזרחימי07/02/2011
הבת שלי בת 11 הובחנה לפני שלוש שנים אם בעיית קשב לצערי לא הצלחנו למצוא את הדרך הנכונה לעזור לה ובעיקר בלימודים ששם התיסכול הוא הכי גדול. היא סירבה לשתף פעולה אם בליעת הריטלין ונוצר סביב זה פחד חשש ואי רצון.וזה למרות שניסתה כמה ימים והיתה הצלחה בלימודים אז. כרגע אנחנו אובדיי עצות והפערים בבית הספר גודלים. אנחנו גרות באזור קריית שמונה מה עצתך לעשות? איזה דרך אחרת מומלצת והאם יש באזורינו? לציין שבית הספר שהיא לומדת בו הוא בית ספר רגיל והיא בפיגור גדול בכיתה ניראה שהמוטיבציה שלה לא גדולה גם...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 11 אם בעיית קשב וריכוז - תגובה
קארין אור09/02/2011שלום רב,
אני מבינה את דאגתך והתיסכול שנוצר סביב התרופות ואולי אפילו חוסר אונים,
עם זאת אני מברכת אותך שאת עוד בתחילת הדרך מבחינת גילה של בתך ועוד ניתן לעודד אותה להגיע להשגים ותוצאות בדרך רכה יותר.
דבר ראשון- אם יש התנגדות לריטלין אני ממליצה לך בחום לתת לה אומגה 3 מסוג אומגה פוקוס ולשלב את זה עם צמחי מרפא בהתאמה אישית או טיפול הומאופתי (אני לא מכירה הרבה מטפלים באזור שלך, אולי רפי כהן מכפר ורדים - הומאופט ותיק, יוכל לעזור לכן)
כדאי גם לקבל ייעוץ תזונתי וללמוד קצת על חומרים כימיים מתעשיית המזון שמחמירים עם הפרעות קשב (כמו צבעי מאכל, חומרים משמרים, חומרי טעם וריח ועוד).
ניתן גם לשלב טיפול באמצעות חיות, רכיבה או כל פעילות גופנית שיעלו את הבטחון שלה והיכולת שלה להגיע להישגים בדרך אחרת מהלימודים ודרך זה אולי היא תשליך על הלימודים.
בהצלחה!!!
קארין אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
הפרעות קשב ולימודי רפואה
תקיעות וחזרות טיקסיות על פעולות לבן 24
Adhd בגיל מבוגר עם אי ספיקת לב
הפרעת שינה פסיכופיזיולוגית בעקבות סטרס
האם אפשר לאזן חרדה ללא תרופות?
רובד טרשת עורקים בעורק הפמורלי
תסמונת טורט האם תוכל לעזור
קשיים בלמידה ורמת אינטליגנציה
TDCS לטיפול בADHD- בירור
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?