מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קושי להתרכזאנונימית01/05/2011
יש לי שאלה לגביי הפרעות קשב וריכוז. מהמידע שתמיד נותנים על הפרעות קשב וריכוז אומרים שזה תמיד מתחיל בילדות ושאם מבוגר סובל מקשיים כאלה זה בוודאי התחיל בילדות ולא טופל.
רציתי לשאול אם הדבר הזה נכון.
אני בת 23 , לא אובחנתי או נבדקתי בנושא אבל אני בהחלט מרגישה כבר זמן מה קשיים בריכוז- בייחוד בתחום הקריאה - אני מתחילה לקרוא ספר או כתבה בעיתון ותוך כמה שניות העיניים מתחילות לזוז הלאה לדלג על שורות,לא זוכרת מתי קראתי פעם אחרונה כתבה שלמה בצורה נורמלית או יותר מזה - ספר.....קשה לי ללמוד חומר למבחנים,לצפות בסרט לכל אורכו,לשבת בכיתה במשך שיעור שלם באוניברסיטה בלי לקום ולצאת - דברים שפעם נעשו בלי שום בעיה.
אני זוכרת בבירור שבילדות לא היה לי שום קושי בלמידה - הייתי מסוגלת גם בלילות ללמוד ספר היסטוריה שלם ולזכור הכל במבחן למחרת,הייתי מרוכזת בשיעור - גם אם היה משעמם....
ממה הקשיים שיש לי כרגע יכולים לנבוע? איך מתחילים לטפל בזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי להתרכז - תגובה
גבי זסלבסקי02/05/2011שלום רב אנונימית,
אומרים הרבה דברים חלקם מבוססים יותר וחלקם פחות.
במקרה שלך לא משנה מה אומרים כילדה לא סבלת מזה כי כפי שכתבת הייתי יכולה לקרוא לזכור ולהיבחן על ספר היסטוריה שלם. לכן לא כל מה שאומרים נכון!
לגופי של עניין היום יש קושי, צריך להבין למה?? ממתי?? סביב אילו נושאים וכו..
אז בכדי להתחיל לטפל בזה ( לא עם ריטלין או ריכוזית או כל דבר אחר שניתן לקנות ) צריך להבין את שורש הבעיה.
בטיפול הומאופתי מקצועי ומסודר ננסה להבין את שורש הבעיה ומביא גרם לה להתעורר רק בגיל מאוחר יותר.
ברגע שנצליח להבין אפשר יהיה להתחיל ולטפל.
אשמח לענות על עוד שאלות
בברכה
גבי זסלבסקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשלב טיפול?
אורטל11/05/2011האם בנוסף לטיפול הומואפתי אתם ממליצים על עזרה שהיא תמיכה בקושי להתרכז כמו תמיכה כלשהי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשלב טיפול? - תגובה
גבי זסלבסקי13/05/2011הי אורטל
הכל תלוי מה הקושי מתי הקושי ובאילו מקומות זה בא ליידי ביטוי
שניבן את אלו ננסה ביחד לתת תמיכה שיכולה להתאים לאדם הסובל.
בהצלחה
ותודה
בברכה,
גבי זסלבסקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכוונה
אורטל25/05/2011אני שמעתי שיש מרכזים כאלה שעוזרים להפרעות קשב וריכוז כלומר הם מנחים את הבן אדם לשפר את התנהגותו, אם בן אדם בוגר חיי עם זה כל החיים אז השאלה אם לשלב טיפול כזה יכול לעזור יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקושי להתרכז - תגובה
קארין אור16/05/2011היי
אני ממליצה לעשות פעילות גופני, מדיטציה של 10 דקות לפחות ביום וללכת לנטורופת ולחקור מה התפריט המתאים לך.
בהצלחה
קארין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעית קשב או דיסלקציה?
אמא של אור31/05/2011הי ,
לא בטוח שחייבים להדביק שם מדויק לבעיה או להבין את המקור של הבעיה.
גם אם זו דיסלקציה קלה וגם אם זו בעית קשב וריכוז - היא חייבת טיפול אחרת זה נורא פוגע באיכות החיים! לכן יותר חשוב לאבחן בכדי להבין מה יכול לפתור אותה.
חברתי, סטודנטית באוניברסיטה היתה קרובה להפסקת הלימודים בגלל הקושי להתרכז, להתעמק בחומר כתוב וכו. המליצו לה לעבור אבחון ואחרי זה טיפול אינטנסיבי (5 ימים). השיפור מדהים - חזרה ללימודים בגדול, המוטיבציה בשמיים והביצועים השתפרו פלאים. אם תרצי פרטים - תודיעי לי
אמא של אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
הפרעות קשב ולימודי רפואה
תקיעות וחזרות טיקסיות על פעולות לבן 24
Adhd בגיל מבוגר עם אי ספיקת לב
הפרעת שינה פסיכופיזיולוגית בעקבות סטרס
האם אפשר לאזן חרדה ללא תרופות?
רובד טרשת עורקים בעורק הפמורלי
תסמונת טורט האם תוכל לעזור
קשיים בלמידה ורמת אינטליגנציה
TDCS לטיפול בADHD- בירור
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?