עזרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה
    שיר
    14/08/2011

שלום,

אחותי בת 18 והיא סובלת מגיל 15 מהתקפי זעם שמתבטאים באלימות פיזית ומילולית.

היא עוברת בצורה קיצונית ממצב של שמחה למצב של כעס והיסטריה.

כאשר היא בהתקף זעם, זה נראה שהיא במצוקה ולא מצליחה לצאת מהמצב אליו הכניסה את עצמה. שלעיתים רבות נגמר בבכי היסטרי ולוקח לה זמן רב להירגע.

היו 2 ניסיונות התאבדות לאחר התקפים קשים, בראשון היא ניסתה לקפוץ מרכב במהירות גבוהה ובשני היא ניסתה לחתוך את ורידיה.

חשוב לציין שהיא טופלה שנים ב- קונצרטה להפרעות קשב וריכוז אשר גרמו להתקפי דכאון ובכי ממושך.

בנוסף, אני רוצה לציין שתדירות ההתקפים ירדה משמעותית בשנה האחרונה, אבל כאשר ישנו התקף הוא בעוצמות חזקות מאוד,

עד כדי כך שלאחר ההתקף היא מבוהלת מהמצב שאליו הביאה את עצמה ולנזקים שגרמה.

אני לא יודעת מה לעשות,

מצד אחד אני דואגת לה ורוצה לעזור ללא התקפים ושתהיה מאושרת.

מצד שני, אני מאוד מפחדת מטיפול תרופתי, מכיוון שלפי מה שקראתי היא עלולה לפתח תלות בתרופה והלגיע למצב שהיא מפחדת להתנהל בלעדיה.

מה עליי לעשות??????

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

• עזרה - תגובה

ד``ר אבי שפירא
    15/08/2011

בהחלט מצב שדורש טיפול ואיבחון אינטנסיבים. האם היא בטיפול ומעקב פסכיאטרי ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול

שיר
    15/08/2011

היא הייתה בטיפול פסיכולוגי מתמשך אצל שלושה פסיכולוגים שונים, אשר לא עזר להתפרצויות, אך כן גרם לה להיפתח ולהכיר בבעייה.
    אצל פסיכאטר היא הייתה פעם אחת והוא אבחן אותי כמי שסובלת מהפרעת מצב רוח והמליץ על טיפול תרופתי בוולפורט.
    את הטיפול התרופתי היא לא קיבלה מכיוון שההורים שלי לא הסכימו לכך, מחשש שזה יגרום לתוצאות בלתי הפיכות במוחה.
    מה לעשות? היא אחותי והיא סובלת....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול - תגובה

ד``ר אבי שפירא
    16/08/2011

אין פתרונות קסם. לדעתי אין מנוס מפניה לפסכיאטר בשנית. אני לא רואה דרך אחרת.
    תרופות לא תמיד פותרות את הבעיה אולם גורמות להקלה במצב ומשפרות את איכות החיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו